Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
426
Cevap
4
Favori
35.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kim nasıl alacak millet bitmiş ancak lüks otolar ithal edilir 5 bin 10bin onuda akp li yandaş alır iş biter zaten her yasa ve ihale yandaşa özel hazırlanıyor buda öyle, gerçek türk ve müslüman millete göre degil... sadece akp li zengin tayfa sevinsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.autoscout24.com.tr/lst/?sort=standard&desc=0&ustate=N%2CU&size=20&page=1&atype=C&

İlanlardaki araçlara %100 vergi + %100 Getirme masrafı + %100 havaya masraf eklense bile fiyatlar gayet makul bence.

Bizim sarı sitede kıçı kırık şahinler, corsa, 206, pololar 4000€-5000€ dan başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boffin -- 4 Kasım 2020; 8:55:12 >
  • boffin kullanıcısına yanıt

AAA lütfen, Resimdeki araç emsalsiz. Boya yok değişen yok, 175.000 TL. Pazarlık yoktur

• yaptığı haberlerin doğruluk payı olmayan, milleti uyutmak için çaba gösteren bir gazete

• He he alırsınız 2 nci el aracı ucuza, Vatandaşı düşündüklerini ben hiç zannetmiyorum.

2 nci el araç piyasasından para kapma peşinde bunlar, İthalata izin ver + üstüne vergiyi kös = mis gibi kar.

• elweda kullanıcısına yanıt
    Bu ancak tavan fiyatla çözülür. Her ne kadar tavan fiyat serbest piyasaya müdahale olsa da suni artışların olduğu zamanlarda uygulanması kaçınılmazdır.

Otomobil hala üretimdeyse devir anındaki eşdeğerinin resmi üretici fiyatı, üretimden kalmış ise ilk alış faturasında alış bedelinin üfe üzerinden devir anına uyarlanması sonucu elde edilen bedel üzerinden tavan fiyat konabilir. Atıyorum 1 yaşa kadar şu kadar km'ye kadar %90'ını, 1-3 yaş şu kadar km'ye kadar %80'ini aşamaz gibisinden azami had konabilir. Geri kalanı piyasa domino etkisiyle halleder. Bu sıfır arabaları stoklayıp üstüne kar koyarak satan fırsatçıların işini zorlaştıracaktır.

İkinci el otomobil ithalatı cari açığı artıracağı için çok sakıncalıdır. Araba satanlardan stopaj kesmek diyecek birileri, ülkemizde stopajı her zaman alıcı öder. Sen ikinci el araba satan adamdan vergi kesersen adam vergiyi arabanın fiyatına ekler öyle satar. Senede 3 arabadan fazlasını satamazsın dersen, adam arabayı çocuğunun, karısının kocasının üstünden satar.

Serbest piyasaya aykırı falan demeyin. Ben de biliyorum bunu, yukarıda yazdım. Ancak serbest piyasa manipüle ediliyorsa bunun çözümlerinden birisi tavan fiyat olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Kasım 2020; 9:45:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 80.000tl ye sıfır araç var da biz almıyoruz aptalız biz 2. Ele yöneliyoruz . Bence Bu fiyatlar alışın dostlarım 2005 model perte çıkmış şahin 'in ederi 30.000 den aşağı olmaz alışın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ithalat dövizi arttırır.

o nedenle ithalata karşı çıkacaklardır.

• Bu fiyatlara sıfır yada 2. el araç alanın aklından şüphe ederim.

• Bence önü açılsın insanımız uygun yollu araç sahibi olur.

Ama sıkı şartları olması gerekli.Malum bizim insanımız eğer yasada açık bırakılırsa bokunu çıkartır.

Avrupa'da bile alınacak araç bırakmazlar.

Aklı sıra bu işi ticarete döküp para kazanmaya bakarlar.

Şöyle ki her haneye 5 senede bir getirme hakkı tanırsın.

5 senede 1 satılamaz şartı koyarsın.

Belki bu kısıtlamalar ile al-sat olayının önüne geçilebilir.

Yoksa 1000 euro'dan araba dolu 1.000 euroda devlet vergi alsın hiç önemli değil aynı araçlar burada 60-70 arası satılıyor...

Külüstür araçlara binmekten kurtuluruz en azından...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemâncı

Hocam merhaba, bende bir ay önce sizin konunuzdan habersiz böyle bir konu açmıştım :D https://forum.donanimhaber.com/ikincielithalaraba-fikri-yeni-haberler--145818641

Ekşiyede baktım benzer fikirler demekki çok kişinin aklına geliyor

Alıntıları Göster

sizin gibi bizim gibi kendini değil de ihtiyaç sahiplerini ve gençleri düşünenlerin sayısı arttıkça çözüme yaklaşacağız. otomobil arzında covid kaynaklı problem var anladık ama müthiş de bir rant ve karaborsa ekonomisi de var. çözüm istemeyen büyük bir ahali var. almış arabasını, istiyor ki keyfi kaçmasın, sürekli artsın. işte en büyük sorunumuz içerideki bu açgözlü, hedonist zümredir.

• Kimsenin birşeye el attığı yok , bu kadar kötü halde iken el atıp dahada harasladılar. Ötv zammı geldi. İşin ucunda bi ötvye müdahale etseler piyasa rahatlıcakda tam tersi devlet şuan dahada üstüne gidiyor

• Böyle birşey yapabilirse araba satın alırım ha yaparlar mı yalan mi gaz almamı bilinmez umarım olur

• 40 lira kadar parayla araba hayalim vardı. yalan oldu. ondan vazgeçtim motosiklet düşünmeye başladım. herhalde alırım düzgün bi 250cc dedim o da yalan oluyor gittikçe. aldığın paranın hiç bi değeri yok. sen biriktirirken alacağın şeyin de fiyatı artıyor. bu olayın gerçekleşme ihtimali de yok bence. ama olursa ve daha önce 40bin olan araç 90bine çıkmışken onu 80e alacaksan olmasa da olur.

• Hani vurdu mu?

• Geldim okudum kahkahalarla güldüm gidiyorum, morallerimizin bozuk olduğu şu günlerde böyle esprili ve komik şeyler görmek çok güzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

80.000tl ye sıfır araç var da biz almıyoruz aptalız biz 2. Ele yöneliyoruz . Bence Bu fiyatlar alışın dostlarım 2005 model perte çıkmış şahin 'in ederi 30.000 den aşağı olmaz alışın
    hocam millet alırken de altınla alıyor ki o yüzden takmıyor. olan birikimi olmayana oluyor

• Böyle haberler güzeldir, bence heryerde yaymalı, başka yerlerde de çıkmalı bu haberler.

En azından piyasa durur, galericiler al satçılar iş yapamaz. Ellerinde bekletirler araçları.

Araba alacakların akıllarında hep "Acaba olur mu ki?" sorusu kalsın bence, bir umut beklemeye girerlerde ikinci el piyasası iyice durur.

Araba alacaklar benden söylemesi, bu imkan çıkıpta yurtiçinde aldığınız arabanın aynısı, yarı fiyatına dışardan gelirse kafayı çok vurusunuz duvara. Çıkmaz bana demeyin, ya çıkarsa? Ne demiş Hoca Nasreddin "Ya tutarsa?"

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

sizin gibi bizim gibi kendini değil de ihtiyaç sahiplerini ve gençleri düşünenlerin sayısı arttıkça çözüme yaklaşacağız. otomobil arzında covid kaynaklı problem var anladık ama müthiş de bir rant ve karaborsa ekonomisi de var. çözüm istemeyen büyük bir ahali var. almış arabasını, istiyor ki keyfi kaçmasın, sürekli artsın. işte en büyük sorunumuz içerideki bu açgözlü, hedonist zümredir.

Alıntıları Göster
    👍👍👍

• Ülkede hala fiyatların iyiye gideceğini düşünenlerin olması çok enterasan ...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.