Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
35.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biride demiyor ki 2. el otomobil ithal ettiğin zaman kendi ülkendeki para seri bir şekilde dış ülkelere akacak

• elweda kullanıcısına yanıt

sizce insanların yüzde kaçı bunu düşünebiliyor, bakın düşünüyor demiyorum bile

• Tırı vırı. Çıkasıya oooooo.

• think of idea kullanıcısına yanıt
    Ev alim satimi ile ilgili vergi lafina katilmiyorum. Yuzde 4 alim satim bedeli. Bir ev kac kez el degistirecek ? Bes kez degistirse total yuzde 20 vergi almis olur. Normalde muteahitten de gelir vergisi almasi lazm ancak muteahhit iki takla bi perende, zaten o vermiyor vergi falan. Dolayisiyla evin her alim satimdaki yuzde 4 vergisi neresi, en ucuz arabadaki yuzde 70 kusur vergi neresi. Bu ikinci el ithalati konusu yerlisi pahali olan etin fiyatini indirebilmek icin angus falan ithal etmelerine benziyor. Sonucta yine ithalati tesvik edeceksin. Sifir araclari alip stok yapan hayvanoglu hayvanlari avrupadan gelecek temiz ikinci el araclari da alip stok falan yapacaktir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maaşı dolarla mı alıyorsunuz? Pardon bunun yerisi burası değildi herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreBY35 -- 3 Kasım 2020; 21:37:57 >
  • elweda kullanıcısına yanıt

Ülkede ekmek yapılan un, hayvanların yediği yeme kadar ülkeden dışarı para gidiyor hocam maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Ülkemiz dediğiniz hangi ülke? Türkiye'de ithal araç satışı toplam piyasanın yüzde 50-60'ını oluşturuyor.

• fitamino kullanıcısına yanıt

hocam nasıl böyle düşünebiliyorsunuz gerçekten anlamıyorum sıfırı düşük olsa ve ikinci eli pahalı olsa sen niye ikinci elini alasın ? Hangi mantık böyle konuşturuyor bilmiyorum adın ahmet olsa ve Almanyada yaşasan 30 bin e alacağın arabayı Türkiye de olduğun için 300bin e satan sistemin suçu yok mu ? yine mi dış mihraklar ya da başkaları suçlu ?

• Sıfır araç satışı için bayilere söyleyecek lafım yok fakat sıfırı 210 bin tl olan aracın 2018 model 50 bin km de olanını 180-190 bin liraya ilana koyanlar için ve bayiden toplu araç alıp satan fırsatçılar için insallah atılacak bu adım işe yarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek söyleyebileceğim, kaçın kendinizi kurtarın olur artık...

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!!  DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR...
  • Bizi bu hale getirenleri hiç sorumlu tutmayıp bir de onlardan medet ummak nasıl bir cahilliktir aklım almıyor.

Arkadaşım senin uçtu dediğin arabaların fiyatı nasıl hesaplanıyor haberin var mı? Hiç mi matematiğin yok? En basit mantıkla sıfır gelen bir araç dövizden tl'ye çevrilir, sonra ötv eklenir, sonra kdv eklenir ve satış fiyatı oluşur. Bakarsan geliş döviz fiyatına, yurtdışından farklı olmadığını görürsün.

Ama sen bunu hiç hesaba katmadan yok stokcuymus, yok alsatciymis suçla dur. Dövizi bu hale getiren ekonomi yönetiminin hiç mi suçu yok? 100binlik arabaya 200bin vergi koyanların hiç mi suçu yok? Tüm suç galericilerin öyle mi?

Bir de gelmiş ikinci el daha pahalı diyen var. Valla ben daha 2 ay önce 2019 araç aldım, sifirindan 50bin daha ucuza aldım. Pahalıdan ilan koyanlari bi takip edin bakalım hangisi hemen satıyor? Piyasa demek araçların ilandaki fiyatları demek değildir, o aracın kaça satıldığıdir.

• avrupanın elinde patlamış arabaları çakarlar bize emin olun alanın elinde patlar !!

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

😂😂😂

• Ben hala anlamadim. Bu yasa cikinca;

Arac fabrikalari uretimi 2 kat artirarak arac bollugu yaratarak herkesin sifir almasina mi vesile olacak.

Bu sayede 2.el fiyatlari liste fiyatinin altina dusecek. Ee tamam polo 250 bin olmus. Buna nasil bi care olacak hala cozemedim

He diyeceksiniz yurtdisindan ucuz arac gelecegi icin Turkiye piyasasi dusecek oylemi.

Euro 10 TL OTV %80 devlet kendi kaynagini kesecek hani bumu.

Daha yeni 30 Agustosta OTV zammi yedik.

PİYASA DÖVİZ VE ÖTV DÜŞMEDEN DÜŞMEZ. BUNUN İÇİN OKUMA YAZMA BİLMEK YETER.

Hocam ne iciyosaniz tariften istiyorum bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 4 Kasım 2020; 2:36:24 >
  • Devlet kazancına bakar gerisi umrunda olmaz. Sosyal devlet miyiz biz halkını düşünsün. Halkını düşünse zaten bu durumu öngörüp arabalara bu kadar büyük ötv zammı yapmazdı. Haydi oradan haydi. Bu haberleri artık suya yatırıp, ıslayıp öyle yutmak lazım. Benim boğazım almıyor kuru kuru.

• elektronikte dolandırıcılık yapanlar ve değerinin 2-3-4 katı fiyata mal satan sanal mağazacılara müdahale yapılmıyor.

araç konusunda da yapacaklarını sanmam. yapsalar bile kendi çıkarları içindir. ayrıca turkuaz medya grubunun hiç bir şeyine inanılmaz. özellik iç-dış siyaset haberlerine.

• frozensoul kullanıcısına yanıt

adamın biri, amazon.com.tr de 2 gb 1333 mhz ddr3 bellek için 800 küsür tl fiyat girmiş. satıcısı da amazon.com.tr de rizeden satış yapıyor olarak görünüyor. bu da onun gibi bir şey.

• Avrupa’da yakıtta hile olmadığı için oradan ithal edilecek araba 200k km yapmış olsa da motoru diri olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EmreBY35 kullanıcısına yanıt

sen yanlış konudasın al bir keyif çayı iç.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.