Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
35.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!!  DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR...

Parti başlasın.

Bir gece ansizin cikacak yasa ile alayi duman olup solugu psikologlarda alirlar artik.

Hele 400er bin liralardan üçer beşer passat toplayanlar vardi st lere avanta yedirerek, onlar tam muptezel olur cikar artik. Koprualtlarindan toplariz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 3 Kasım 2020; 22:37:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Haber sabah gazetesinde çıkmış. Hiç de inandırıcı olmayan bir haber gurubu.
    Sorunun hala al sat olduğu gibi bir düşünce ile yine vatandaş suçlanıyor.
    Kimse demiyor ki dolar 8 i geçti araçlar ithal pandemi başında 6 liradan şimdi 8 e çıkmış dolar ile ithal araç aldığında aradaki yüzde 35 lik fark giriyor bize diyen yok.
    Hemen vatandaş suçlanıyor.
    Ne yapsın vatandaş? Güya düşük motor seçenekli araçlarda ötv den dolayı fiyat düşecekti tam tersi oldu direk 8 10 bin arası sıfır araçda fiyat arttı.
    Şimdi bu ithal 2. El aracı siz ucuzamı gelecek diye düşünüyorsunuz?
    Şahsen ben bunlara inanmıyorum.
    Valla kusura bakma hocam ama bu fiyat yuksekliginin sebebi al sat yapanlar.

Birtane konu var 300k km 99 model agır hasarlı honda civic e “65bin tl eder” diyen var. Sunu 65 e gorenler “ulan bu hurda bile 65 benim araba en az 150 diye giriyor. Bunu gore daha yuksek model hasarsiz “bu 150 ise benimki en az 250”

Boyle boyle yukseliyor piyasa. Sifirindan pahali olan 2015 model arabalar var hocam.

Konu sadece araba degil. Gecen bi android box alayım dedim sıfırı 380 lira malum sarı sitede ikinci elleri 450 lira. Bizim insanimiz cidden şark kurnazı. Yani cidden ikinci el piyasasına devletim el atması lazım. Ama ben hic sanmıyorum boyle bir ise kalkisacagini. Devlet vergi almadigi bir konuda duzenleme yapmiyor bu ulkede.

Ayrica ikinci ellerin fiyatalarinin yuksek olmasi devlete yariyor. İnsanlar “bu fiyata ikinci el alacagima sifir alirim” diyerek fahis vergilerle sifir arabalari aliyor.

Bozacinin sahidi sıracı yani.
    Araçlar yerliydi de bizim mi haberim yok. İthal edeceklermiş de bilmem ne amüniyum. Ulan şimdiye kadar ithal ederek neye çözüm buldunuz da buna bulucaksınız. Yazan gazetede adam gibi gazete olsa bak bak bak neymiş Ankara’yı harekete geçirmiş owwww bak bu haber yarın bütün araç fiyatlarını en az %30 düşürür demedi deme. Ulan sen git sıfır arabaya arabanın ederinin üç katı vergi yükle sonra milleti ite köpeğe muhtaç et sonra da de ki gelin ey halkım ben bunların alayının.... ya he he
  • Milletin gazını alıyolar yine , yapılsa benim de işime gelir ama sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kristallklar -- 1 Kasım 2020; 12:11:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber kaynağı çok güvenilir. Eminim devlet bu konuyu çözecek fiyatlar düşecek,bundan hiç şüpheniz olmasın, hükümet fiyatları düşürmek için uğraşıyor.

• Tam kudurtmaca konu .

• quote:

Orijinalden alıntı: Kristallklar

Milletin gazını alıyolar yine , yapılsa benim de işime gelir ama sanmıyorum
    Gaz alma degil bu sefer gercek. Yapmak ta zorundalardi zaten cunki yuksek kur/ucuz iscilik ve dusuk cari acik stratejisine gecti ekonomi yonetimi.

E haliyle bu stratejinin getirdigi yuksek kurlar ile dogru duzgun kimse sifir araba alamayacakti cunki. E ikinci el de alamiyorlardi simsar karaborsaci manipulatorler yuzunden... Bu yuzden makroekonomideki izledikleri yeni yol haritasinin getirecegi olumsuz durumlari onlemek amaciyla bir duzenleme gerekiyor idi ikinci ele.

Bu kanun sayesinde en azindan sifirin yanina yaklasamayan vatandas olmasi gereken fiyatlardan ikinci el aracini alabilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 1 Kasım 2020; 12:33:50 >
  • Piyasayi al satcilar yükseltmiyor diyenlere gelsin bu haber

• Secim oncesi ( belki erken ) boyle bir sey yapamazlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Piyasayi al satcilar yükseltmiyor diyenlere gelsin bu haber
    Ozellikle bu isin ticaretini yapanlar araya adam sokarak, gerekirse avantasini yedirerek aldigi 0 araci plaka takip liste fiyatindan daha pahaliya ilana koyarak piyasayi tahrik ediyordu.. E bunu goren ayni aracin daha yaşlısina sahip ikinci eldeki sahipleri de durur mu, onlar da ayni oranda zammi basiyorlardi. Domino tasi etkisi ile fiyatlar fezaya cikti.

E haliyle fiyat piramidinin en tepesinde baz alinan resmi 0 km liste fiyatlari da euro kuru yuzunden artttikca da, bu piramit sistemi tepeden assagi hiyerasik bir bir sekilde buralara kadar getirdi fiyatları...

Normali nedir dersen, bir otomobile plaka taktigin an %15, iki-üç yasina geldiginde de en az %40 deger kaybetmesi gerekir. Mesela suan sifiri 400.000tl olan bir aracin 3 yasindaki modeli en fazla 250bin etmesi lazim. O da hatasız ise tabii...

Bizde suan 3 yasindaki modelleri 0 fiyatindan gidiyor neredeyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 1 Kasım 2020; 12:44:16 >

• dolarla maaş almayınca bizim insanımız piyasa aynı kalacak sanıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman ben kuzene söyleyem de bana audisini satsın 5 bin Euro diyordu en son.

• Boyle bir sey olacagina ihtimal vermiyorum.

• Ins olur sacma sapan bir yere geldi piyasa. İhtiyaci olan haric herkes araba alip stokluyor boyle is mi olur araba degil sanki bitcoin. Al satcilarin elinde donuyor piyasa. Mutlaka ciddi bir sey yapilmali. Artik ikinci ele mi izin verilir, normal vatandasa sifir arac alimlarinda 1 yıl satış yasagimi gelir, galericilerin sifir arac yasagi mi gelir kesinlikle ciddi bir duzenleme sart. Hatta ustune otv indirimide sart.

Kimse de gelip serbest piyasa diye bos yapmasin bu serbest piyasa degil magduriyeti ve zor kosulari suistimaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 1 Kasım 2020; 13:2:31 >
  • Böyle birşeyin olma imkanı ihtimali yok.Çünkü yurtdışından çakıl taşıyla ithal edilmeyecek.İthalatı frenleyip döviz çıkışını engellemek çin ÖTV arttı.Satışlar halen devam ediyor ama en azından vergi geliri arttı.Neden araç getirttirip cari açığı körüklesin?Hemde ekstra vergi getirisi yokken!

• Devlet baba masaya yumruk vurmak istiyorsa vergileri düşürmekle başlasın Bunlar yıllardır yazılan gaz alma haberleri

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Akıllı olun ya burası Türkiye. Olmaz deyin ve izleyin. Al satçılar biter mi ya allasen. Güldürmeyin.

• Araçlar yerliydi de bizim mi haberim yok. İthal edeceklermiş de bilmem ne amüniyum. Ulan şimdiye kadar ithal ederek neye çözüm buldunuz da buna bulucaksınız. Yazan gazetede adam gibi gazete olsa bak bak bak neymiş Ankara’yı harekete geçirmiş owwww bak bu haber yarın bütün araç fiyatlarını en az %30 düşürür demedi deme. Ulan sen git sıfır arabaya arabanın ederinin üç katı vergi yükle sonra milleti ite köpeğe muhtaç et sonra da de ki gelin ey halkım ben bunların alayının.... ya he he

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Cari açığı arttirmamak adına bunu yapacaklarsa da saglam bi şekilde vergi ekleyerek yaparlar diye düşünüyorum 😂

5000 euroya gelen arac + 7000 euro getirme vergisi gibi birsey olur heralde. He kotu mu olur bence olmaz hatta cok iyi olur. Arabayi yatirim araci olarak gören, sagdan soldan sifir arabalari rusvetle toplayan tenekelere iyi olur.

Ama bu durumda sifir satilan araclarin fiyati ne olur, sadece dovize bağlı mi artis kalır otv degisir mi fiyatlar duser mi nasıl bir duzen kurarlar cok emin degilim.

• Böyle bir şey olması mümkün değil.Diyelimki oldu,size faydasının olacağını mı sanıyorsunuz.Doğuş oto nemalanır Mehmet Cengiz nemalanır.Sana bana yine hüsran.Bu ülkede sıradan vatandaşın menfaatine ne yapılmışki?
    Sizce ÖTV nin sıfırlanması ihtimali Varmı?yok.Ötv nin sıfırlanma ihtimalinden bile daha düşük bir ihtimal bu olay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaa077 -- 1 Kasım 2020; 13:16:26 >
  • Tam tersi. İthalat çok azalacak. Çünkü araç talebi belirli yere kadar. Hükümette senin düşündüğünün 10 katını düşünüyor.

Analiz şöyle. Satılan binek araçların %95 i 500k altındaki fiyata sahip. 80 lik dilimde ise %70 civarı. Yerli montaj olan ve satılan araçların çoğu 80 lik dilimin altında. Bakıyoruz egea, clio, megane, i20, corolla, civic baya satıyor. Yani pazar payları çok yükseldi. Zaten dikkat edin 80 lik dilimin hikayesi montaj araçlar üzerine.

Kısa vadede pandemi ve tedarik zinciri yüzünden, ayrıca gecikmiş talepte dikkate alındığında karaborsa olması yanıltmasın. 90 larda ki gibi montaj araçların tr de büyük pazara sahip olması isteniyor ve oraya dopru gidiyoruz. Artan kurlar sebebiyle talep azalacak istenen denge oluşacak elbette. Ama görüldüğü üzere sıkıntı büyük.

• Şimdi Türkiye'de inşaat sektörünü ihtiyacı olduğu için değil yatırım amaçlı ev alanlar ve unutanlar ayakta tutuyordu. Adam ev alıyor kiraya veriyor yada üç beş sene unutuyor sonra satıyor yada enflasyondan etkilenmemek için parayı gayrimenkule bağlıyordu.

Arabalar bu hale düşünce ne oldu? Parayı buralarda değerlendiren herkes bir şekilde araba alıp satmaya başladı. Şimdi bu adam inşaat sektörüne para verince yani ev alınca ne oluyor? Müteahhit kazanıyor, işçi kazanıyor, tedarikçi kazanıyor vesaire vesaire bir sürü adam kazanıyor. Yani tasarladıkları ekonomik çark dönüyor.

Arabanın ne faydası var? Şimdi dünya kadar vergi alıyorlar demeyin devletin topladığı vergileri ekonomik dönüşümün içine sokmasının tek yolu sosyal yardımlar ve maaş verdiği memurların para harcamasıdır. Yani çok dolaylı yollar. Ev satıldığında da vergi alıyor hatta aynı arabadan bir kere vergi alabilen devlet ev her alınıp satıldığında vergi alıyor, harç alıyor. Ev ilk satıldığında da para müteahhitte geçtiği için çarkın içinde çok daha hızlı dağılıyor.

Velhasıl kelam araç alan satan arkadaşları özelliklede sıfır araç stoklayan arkadaşları çok renkli günler bekliyor. Malum sitede 279.000 TL yazan arabayı 200.000 TL bedelle bayiden bir şekilde alabildim ben mesela, sabır ederek vesaire. Hani emlak balonu patlayacak diyen arkadaşlar vardı ya. Emlak tuğlası çekilirse duvar çöker. Bundan dolayı o tuğlayı sağdan soldan darbelerle titreten otomobil alıp satma olayı çok ciddi yaptırımlara uğrayacak.

Adettendir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Saygılar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.