Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
35.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haber sabah gazetesinde çıkmış. Hiç de inandırıcı olmayan bir haber gurubu.
    Sorunun hala al sat olduğu gibi bir düşünce ile yine vatandaş suçlanıyor.
    Kimse demiyor ki dolar 8 i geçti araçlar ithal pandemi başında 6 liradan şimdi 8 e çıkmış dolar ile ithal araç aldığında aradaki yüzde 35 lik fark giriyor bize diyen yok.
    Hemen vatandaş suçlanıyor.
    Ne yapsın vatandaş? Güya düşük motor seçenekli araçlarda ötv den dolayı fiyat düşecekti tam tersi oldu direk 8 10 bin arası sıfır araçda fiyat arttı.
    Şimdi bu ithal 2. El aracı siz ucuzamı gelecek diye düşünüyorsunuz?
    Şahsen ben bunlara inanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir şeyin olabileceğine kesinlikle ihtimal vermiyorum.O yüzden haber yüzünden gaza gelip abartılı mesajlar yazmayın sonra üzülürsünüz.Haberin nerede yazdığının gerçekleşeden hiçbir önemi yok.Muhtemelen yine gaz alma operasyonlarından birisidir.Ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten yapmış olsalar ben de yapmalarını isterim ve doğru yaptılar derim.Çünkü ikinci ele vergiyle satış yasağıyla çözülmez bu işler.Yapsınlar helal olsun derim ama yapmazlar.

• lunique L kullanıcısına yanıt
    Valla kusura bakma hocam ama bu fiyat yuksekliginin sebebi al sat yapanlar.

Birtane konu var 300k km 99 model agır hasarlı honda civic e “65bin tl eder” diyen var. Sunu 65 e gorenler “ulan bu hurda bile 65 benim araba en az 150 diye giriyor. Bunu gore daha yuksek model hasarsiz “bu 150 ise benimki en az 250”

Boyle boyle yukseliyor piyasa. Sifirindan pahali olan 2015 model arabalar var hocam.

Konu sadece araba degil. Gecen bi android box alayım dedim sıfırı 380 lira malum sarı sitede ikinci elleri 450 lira. Bizim insanimiz cidden şark kurnazı. Yani cidden ikinci el piyasasına devletim el atması lazım. Ama ben hic sanmıyorum boyle bir ise kalkisacagini. Devlet vergi almadigi bir konuda duzenleme yapmiyor bu ulkede.

Ayrica ikinci ellerin fiyatalarinin yuksek olmasi devlete yariyor. İnsanlar “bu fiyata ikinci el alacagima sifir alirim” diyerek fahis vergilerle sifir arabalari aliyor.

Bozacinin sahidi sıracı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fitamino -- 1 Kasım 2020; 13:30:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamilhan10

Böyle birşeyin olma imkanı ihtimali yok.Çünkü yurtdışından çakıl taşıyla ithal edilmeyecek.İthalatı frenleyip döviz çıkışını engellemek çin ÖTV arttı.Satışlar halen devam ediyor ama en azından vergi geliri arttı.Neden araç getirttirip cari açığı körüklesin?Hemde ekstra vergi getirisi yokken!
    Kim diyor vergi getirisi olmadigini :) Gumrukten bedavaya sokacagini mi zannediyorsun o arabalari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat bazen SENEDE 365 gün emeklıye ıkramıye mujdesı veren "gazeteler" den mujde beklemek kadar acıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Witwickyyy

Cari açığı arttirmamak adına bunu yapacaklarsa da saglam bi şekilde vergi ekleyerek yaparlar diye düşünüyorum 😂

5000 euroya gelen arac + 7000 euro getirme vergisi gibi birsey olur heralde. He kotu mu olur bence olmaz hatta cok iyi olur. Arabayi yatirim araci olarak gören, sagdan soldan sifir arabalari rusvetle toplayan tenekelere iyi olur.

Ama bu durumda sifir satilan araclarin fiyati ne olur, sadece dovize bağlı mi artis kalır otv degisir mi fiyatlar duser mi nasıl bir duzen kurarlar cok emin degilim.
    İstedikleri kadar gumrukten sokarken vergi eklesinler, her turlu suanki ikinci el fiyatlarindan daha ucuza gelecektir emin ol.

Sifir arac fiyatlari ne olura gelince ise, Erdoğan da dahil ona hic kimse birsey yapamaz...(vergi indirimi vs olmadigi muddetce ki imkansiz bu) cunki tabeladaki doviz kuru belli malin euro bazindaki gelis fiyati belli... Kur arttikca o da gittigi yere kadar gidecektir lokomotif fiyat olarak. Arkasindan seyretmekle yetinirsiniz ancak.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

hayat bazen SENEDE 365 gün emeklıye ıkramıye mujdesı veren "gazeteler" den mujde beklemek kadar acıdır.

insan umutla yaşar.

hergün emekliye zam müjdesi der gibi.

ülkede bayide araç yok. en erken 5 aya geliyor.

adam diyor ki"ikinci el çok pahalı"

sıfır araba yok. tabiki pahalı olacak.

5 yıl önce 10.000 dolarlık araba. şuan 6.000 dolar.

ikinci el pahalı diyenler kafayı biraz çalıştırsın.

• Cem Uzana hapis şoku! 🤣

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    İllaki bir müdahale gelecekti, merakla bekliyorum gerçekten nasıl bir düzen bizi bekliyor hatta ozellikle bu yilbasindan itibaren neler yaşayacağız nereye gidiyor bu işlerin sonu. Hayırlısı 😂

• İkinci el ucuz araba satılacak, sıfırların yüzüne kimse bakmayacak, distrübütörler buna itiraz etmeyecek, devlet bundan sıfır vergi alacak, ucuz arabayı gören halkımız arabalara saldırıp cari açığı düşürecek.... Tüm bunlara inanan olursa bu habere de inanabilirsiniz.Milletin gazını alın durun anca bir yıldır gelmesi beklenen ötv indirimi gibi bekleyin arkadaşlar

• Bırakın sizde ithal araç sorununu çözümü değil ki kur izin vermez sadece göz boyamak bakınız ithal et ne oldu et fiyatları

• Herkes elindeki ikinci el araci gercek fiyat olan sisirdiginiz fiyatin yarisina koyup satsin.

• Öyle bir şey olursa Avrupa'da ki tüm hurdalar girer Türkiye'ye.

Arkadaşım Mercedes B serisi Araç bakıyordu. Galeride gittik baktık arabaya 4.000 Euro dedi. Eğer yurt dışına götüreceksiniz (Bulgaristan, Romanya vb.) 3.500 e veririm dedi adam :)

Ayrıca şu da var. Avrupa'ya çoğu kişi zaten vize alamıyor nasıl gidip alacak arabayı? Bu işte yine parası olan ve devlet kazanır net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 1 Kasım 2020; 13:22:46 >
  • Hayal kurmayın. Böyle bir şeyin olması imkansız.

• Sorun Araç piyasası değil, sorun ahlaki. Her kesimden düşünün, mesela araba tamir ettireceksiniz güvenilir usta bulmak zor. Mesela Ramazan ayı gelmeden hemen önce tüm gıda ürünlerine zam geliyor. Yani fırsatı bulan karşındakinin içinden geçmeyi kendisine hak görüyor.

• Beyler güldürmeyin Allah aşkına, Sorunu yaratanlarla, aynı sorunu çözemezsiniz. Biraz akıllı olun.

• Sabah gazetesinin haberini gördükten sonra devamını okumadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Beavis34

Bu mesaj silindi.
    Hahaha baliklar oltaya gelmeye basladi

Paniklemekte haklisin. Senin yerinde ben olsam ben de paniklerdim.

• Siz de bunu yediniz.  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.