< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (5. sayfa)
-
-
Bence cok sevinmeyin. Devlet ikinci elden rahatsiz cunku cukka alamiyor. Haramilere emri verecek bir sekilde katakulli birseyler haramiler pastayi yiyecek devlette 3 5 yolunu bulacak. Giren çıkan yine vatandaşa olacak. Azicik dusunun bu milletin hayrina birsey yapilir mi hele araba konusunda
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır otolar ne olacak
Hani en ucuzundan bahsediyorum
maliyeti 8 bin EUR olupta taşıma ve firma bayi kar eklenince 10 bin EUR a gelen ve 18-20 bin EUR karşılığı TL ye satılan araçlar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İyi görürüz kaç yıllık iktisatçıysan siyasi iktidarların sırf oy kaybetmemek için veya oy kazanmak için halka hertürlü yalan söylemesinide bilmen gerekiyor.Sizin gibilerle tartışmıyorum artık.Herşey dolara endeksli olduğu için dolar yükseldikce herşeyin fiyatı artar artmak zorundadır.Devlet aylardır müdahale ediyor herşeye faiz bütün kötülüklerin anasıdır faizi düşürdümü ekonomi düzelecektir dien cahil insanlara umut bağlamışsın iktisatcı olarak.
Otomobil vergisinde dünya rekortmeni TÜRKİYE , Ne anlatıyorsunuz Allah aşkına , Neymiş fiyatlr düşecekmş , En çokta zoruma giden Milleti eşşek yerine koymalarıdr,
Akilli ol.quote:
Orijinalden alıntı: hasanmerto
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Emsal olarak suanki piyasada 2015 modeline bile 300.000tl istenen passatin ayni model ve ayni km deki alternatifini almanyadan vergiler dahil 20.000 euroya getirip burada kullanma sansin olsun bakiyim o 300.000 yazan kerkenez yazabilecek mi o fiyati.
Ceki duzenin krali gelir hemde. Paniklemekte haklisiniz kisaca. Sermayeyi kediye yuklediniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ötv indirimi geliyor haberi vardı bir ara.Baktılar ötv bindirimi geldi başka bir haber yapalım dediler.
-
Konu: İkinci el otomobil fiyatları.
Kaynak : Sabah
Güven : 0
Görüşüm : Adamın biri yazmış, ne hükümetten bir kaynak, ne belge ne de sağlam delil. Faraziyeye dayalı temenniler.... Bende isterim devlet masaya yumruğunu değil tekmesini vursun. Şimdiye kadar siz devletin vatandaştan yana olduğunu gördünüz mü?
Sonuç : Bu işin sadece edebiyatı ve haberi yapılacak. Olur da ters köşeye yatarsam bilin ki -canlı hayvan ithalatında olduğu gibi- birkaç yandaş şirkete sınırlı ithalat izni verilecek, onlar da alsatçıların yaptığı işi kendileri yapmak üzere onların elinden ekmeklerini alacaklar. Biz paryalar için değişen bir şey olmayacak.
Günaydın veya hayırlı sabahlar veya hayırlı geceler.
-
Kardesim benim kimseye umut bagladigim filan yok. Şükür benim tuzum zaten kuru. Altimdaki arac s500 ve ayda 5 bin liraya yakin akaryakit aliyorum o kadar soyleyim. Suan isteyip te gidip 0 alamayacagim araba da yok zaten assagi yukari.quote:
Orijinalden alıntı: aykut291
İyi görürüz kaç yıllık iktisatçıysan siyasi iktidarların sırf oy kaybetmemek için veya oy kazanmak için halka hertürlü yalan söylemesinide bilmen gerekiyor.Sizin gibilerle tartışmıyorum artık.Herşey dolara endeksli olduğu için dolar yükseldikce herşeyin fiyatı artar artmak zorundadır.Devlet aylardır müdahale ediyor herşeye faiz bütün kötülüklerin anasıdır faizi düşürdümü ekonomi düzelecektir dien cahil insanlara umut bağlamışsın iktisatcı olarak.
Ben vatandas icin ugrasiyorum. Zaten tl nin surekli devalue olmasindan dolayi alim gucu yerle yeksan oldu, bir de ikinci eldeki firsatci manipulatorler yuzunden duble kazik giriyor halka.
Bu kanun ile sert bir neşter darbesi vurulacaktir bu tezgaha.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kristallklar
Milletin gazını alıyolar yine , yapılsa benim de işime gelir ama sanmıyorumMillet enayiyse devlet napsin. Yapilacak sey cok belli
ALMAYIN!
Haberde:
Ayrıca piyasaya yeni sunulan modelleri bayilerden toplayan al-sat'çılar ikinci el otomobil pazarında bu araçları, liste fiyatlarının çok üstünde yaklaşık 30-100 bin TL arasında kâr marjıyla sattılar.
Ulan bayiden degil de galeriden 30k-100k fazla paran verip SIFIR araba alan GERIZEKALILAR icin devlet ne yapsa bos.
Bu salaklar kendini galeride opturmese emlakcida opturur, orda opturmese esnafa opturur. Serbest piyasaya karismayin kardesim, bu salaklar bu kadar malken bunlarin paralarini almamak gunahtir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saveyourself -- 1 Kasım 2020; 16:32:51 > -
sen akıllı adamsın, gerçekten inanıyor musun böyle birşey olacağına?
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Tl nin deger kaybetmesinin ne anlama geldigini sorgulamayan insanlar mi?
Kardes senin karsinda 15 senelik iktisatci ve finans uzmani var beni bilen bilir... Ayrica da 3 yasindaki arabaya 0km fiyatini cekmenin tl nin deger kaybetmesiyle ne alakasi var acaba cidden cevabini acil bekliyorum zeki arkadasim haberin olsun.
Tl istedigi kadar deger kaybetsin, Eurotl isterse 20tl olsun, aracin liste fiyati 1 milyon tl yi devirsin yine farketmez... 2-3 yasindaki araca 0km fiyatini isteyemezsin.
Alıntıları GösterDediklerinizin çoğuna katılıyorum ama
"2-3 yasindaki araca 0km fiyatini isteyemezsin."
Buna kesinlikle katılmıyorum
İsteyen istediğini ister Bir ürünün fiyatını satıcı belirler İşimize gelirse alırız işimize gelmezse almayız
Bir malın değerini belirlemek kimsenin yetkisinde değil
Şunu dediğimi zannetmeyin Değeri, ederi budur veya doğrusunu yapıyordur
2 3 yaşındaki arabaya 0km fiyatını istemesini asla savunmuyorum ve kesinlikle de yanlış yapılıyor Buna katılıyorum Ama isteyemezsiniz diye bir dünya yok İsterse 10 katını talep eder ve almazsınız olur biter
Bu tip satıcılar yüzünden fiyatların yükseldiğini düşünüyor da olabilirisiniz fakat piyasada istenilen kadar araç olmaması bu durumu yaşatıyor Yeteri kadar araç olsa 0km fiyatını boşverin çok daha aşağısını istese bile zor satılır
Aracın eder değerini belirlemek piyasa koşulları ile alakalıdır Alıcı varsa fiyat yükselir yoksa düşer Ha arada çakallar var mı var ama şu da var ki benim satacağım aracın fiyatını ben belirlerim başkası değil
İşin ahlaki tarafından bakarsak sonuna kadar haklısınız ama fiyatı belirleme tamamen satıcının insiyatifinde
-
quote:
Orijinalden alıntı: MMistanbulMaalesef durum tam olarak öyle değil, ben Baden-Württemberg teyim ve buradaki yollar Türkiye'den (İstanbul, Bursa) iyi değil. Türkiye'de ki yollar iyi demiyorum ama maalesef burada da aynı.
Ben kendimden örnek vereyim 2.000 Euro ya otomatik 2004 Meriva aldım. 183.000 de şu anda 201 binde ve çok masraf yaptım. Arkadaşım aynı yılda Astra aldı 75 binde 1.500 Euro ya 3 ay sonra motor pert oldu 100 Euro verdi hurdaya gelip alsınlar diye :)
Uzun lafın kısası burada da çok fazla hurda araç var. Gerçi ucuz etin yahnisi olayı benim örneklerim. Ama yinede getirme durumu olursa
Kesinlikle Türk, Suri, Iraklı vb. lerinden araba almayın. Akrabalarınıza araba getirmeyin. Gidin ederinden biraz fazla verin resmi bayiden ikinci el alın.
o 100 euro' ya hurdaya verdiğiniz araç işte burada olsaydı, en az 4-5.000 euro' dan iki saatte satılırdı yürümeyen haliyle.
bizim piyasanın abukluğu.
...
Devletin böyle bir adım atması aslında orta vadede kazan kazan olacaktır. Yerli üretim araçların fiyatı belli. İkinci el oto ithalatını açarken, bu yerli montaj modellerin fiyat seviyesinin %30 üzeri son satış fiyatı olacak seviyede -ithal ikinci el otoyu- vergile. Otomobil piyasasında kısa sürede fiyat dengesi avrupa geneli ortalamasına geleceğinden, (avrupa geneli ikinci el oto arzı bizim gırtlak yüksek satış rakamlarını 25 kez doyurur- sonuç olarak ithal sıfır otomobile talep %70 azalır. Bunun sonucu döviz çıktısının azalmasıdır yani dış ticaret dengesi için pozitif. Artık ucuz otomobil alabiliyorsunuz köftohorlar diye de oy toplarsın.
kazan - kazan.
Nasıl yapacaklar onu diyorsanız, gayet mümkündür. Ötv kanununu 45 ihtimalli yazabilen, akşamından sabahına düzenleyebilen devlet onu da yapar, yapmalıdır. Yatırımlık otomobil devri uzamadan bitmeli. Otomobil bir ihtiyaçtır; sonradan görmeler lüks sevdasını 50.000$'lık otomobile 200.000$ ödeyerek gidermeye devam edebilir, yatırım için alanlar da dünyanın gerçekleriyle yüzleşebilir. kısaca keşke diyorum, yapsalar öyle doğru bir adım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 1 Kasım 2020; 16:43:38 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfMillet enayiyse devlet napsin. Yapilacak sey cok belli
ALMAYIN!
Haberde:
Ayrıca piyasaya yeni sunulan modelleri bayilerden toplayan al-sat'çılar ikinci el otomobil pazarında bu araçları, liste fiyatlarının çok üstünde yaklaşık 30-100 bin TL arasında kâr marjıyla sattılar.
Ulan bayiden degil de galeriden 30k-100k fazla paran verip SIFIR araba alan GERIZEKALILAR icin devlet ne yapsa bos.
Bu salaklar kendini galeride opturmese emlakcida opturur, orda opturmese esnafa opturur. Serbest piyasaya karismayin kardesim, bu salaklar bu kadar malken bunlarin paralarini almamak gunahtir
Alıntıları Gösterdoğru...
millette birlikte haraket etme yeteneği , yetenek olsa bile birlikte haraket edecek zeka yok.
-
Haberi açan arkadaşıma güvende sorunum yok ama paylaştığı haber kaynağına hiç güvenim yok..
İkinci el kesinlikle ve kesinlikle bir şeyler yapılmalı ama bu ikinci el ithalatla çözülecek bir sorun değil bu olursa bende araba parçacısıyım sektörün içindeyim sıfır araba alımını bitirir al satçıları değil distiribütörleri bitirir .. yoksa 5 bin Euro luk E39 5.30i herkes tabiki binmek ister..
Öyle bir şey sadece sorunu halı altına itelemekten öteye gitmez ..
Zaten öyle bir ithalatta herkese o yetkiyi izni.vermezler belli kurum firmalara verilir o işin de işine gene al satçı tayfası sızar..
Al satçılara direk müdahale edilmesi lazım bu tip yöntemlerle al satçıların önüne geçemessiniz..
Bu sefer ne olur Türkiye içinde 100 bine aldıkları aracı 120 bine satmazlar yurtdışından gelicek 5 bin Euro'luk aracı 6 bine 7 bine satarlar vatandaşa... Al satçı için bir şey değişmez..
Bunlar ne piyasayı canlandırmak için çözüm ne al satçıların önüne geçmek için çözüm olur... sadece suni belki 3-5 ay bir piyasalar coşar doyuma ulaştımı tekrar etraf durulur..
İkinci el ithalatı çözüm olsa bizde zaten ikinci el de ucuz hala araçlar var millet almıyor çünkü insamızda sıfır araba tutkusu var ikinci el bile olsa 3-5 yaşını geçmiycek mantığı var insanımız da..
Sen 10-20 yaşında araba getirsen gene çok talep görmez 3-5 yaşında getirtsen onada kesin belli bir oran ÖTV KDV uygulanır arada komisyonlar koyulur vatandaşa gene son kullanıcıya 20-30 ucuza gelir şu anki piyasadan ikinci elde 250 bin liraya satılan bir araç için 20-30 iyi para diyorsanız ona lafım yok..
Ben bu arada karşı değilim hatta benim işim için çok daha iyi.. ama ikinci el ithalat çok ince hesapları yapılması gereken bir konu piyasadaki sirkülasyonu canlandıralım derken komple sektörü çökerte bilir hiç ummadığınız markalar satış yapamadığı için Türkiye den çekilme kararı alabilir..
Bir marka piyasadan çekilirse ucuza aldık diye sevindiğiniz araçlar bu sefer en ufak bir arıza kazs parça değişiminde servis parça bulamadığınız için yada aşırı eskisine oranla çok daha pahalı fiyatlara bulucağınız için size büyük sıkıntı olur...
Yada vatandaş öğretmen ,doktor, memur Ali yi.veliyi çok büyük ekonomik zarara sokabilir adam almış 200-300.bine sıfır araba hala kredisini ödüyor .. öyle bir şey olsa vatandaşlara çok büyük zararı dokunur..
Herkes kısa vadeli anlık düşünüyor büyük haritaya bakarsanız uzun vadede piyasayı kitleye bilir böyle bir şey... Hesapların çok teknik detaylı kimseyi üzmiycek mağdur etmiycek şekilde yapılması gerekir..
Tekrar ediyorum al.satçıların sonu böyle gelmez .. onlar bundan da ekmek yer..
Al satçılara hafif değil ciddi cezalar getirilirse ve teknik takip aşırı sıkı denetlenirse insanlar al sattan çekildik çe bıraktık ça piyasalar da bariz gözle görülür şekilde düşüş olucaktır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 1 Kasım 2020; 16:52:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
herkes al sat yapıyor , isyan çıkar yeminle
-
Kesin fiyatlar daha da artar
Yazıyorum buraya demedi demeyin : )
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X