< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (6. sayfa)

-
-
Oooo hosgeldin al satçı kardesim bizde senin kulaklarinı çımlatiyorduk.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
"sabah" yazısını görünce devamını okumadım maalesef...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hala fiyatlar düşecek garibanlar sevinecek modunda takılanlar var puhahaha
La neyin davasını yapıyorsunuz gerçekten elmi atılacak fiyatlar düşecekmi sanıyorsunuz haberin içinde kendi yazıyor geçen yıla göre 2.el otomobilindeki satış miktarı arttığını
Sıfırda 2.elde müthiş bir düşüş piyasalar duruldu sanacak görende biz fakiriz diye kimse araba almıyor sanıyor galiba buradakiler. Bekleyin düşer
İthal araba vs inanan varsa harbi 18 yaş altıdır ona değinmiyorum zaten
Geçenlerde Ötv yi yerleştirdiler yüksek motorlulara baktılar ses yok sırada 1.5 motorlarda. Zaten millet birşey alamamaya alıştı pek farketmiyor artık yapıştırın gitsin. Bir ps5 e bir otomobile bir benzine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 1 Kasım 2020; 17:27:36 >
-
Al satın önüne geçilirse belli bir ölçüde düşer çünkü al satçılar piyasada belli bir balon yaptı .. o balonun gazının bile alınması piyasalardaki şu anki rakamları 7-8 ay önceki rakamlara götürür ikşnci elde..
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
Böyle bir şeyin olabileceğine kesinlikle ihtimal vermiyorum.O yüzden haber yüzünden gaza gelip abartılı mesajlar yazmayın sonra üzülürsünüz.Haberin nerede yazdığının gerçekleşeden hiçbir önemi yok.Muhtemelen yine gaz alma operasyonlarından birisidir.Ama şunu söyleyebilirim ki gerçekten yapmış olsalar ben de yapmalarını isterim ve doğru yaptılar derim.Çünkü ikinci ele vergiyle satış yasağıyla çözülmez bu işler.Yapsınlar helal olsun derim ama yapmazlar.Sonunda düzgün bir yorum.
Devlet %220 ÖTV + %18 KDV alıyor araçlardan. 2.el ithalat piyasaya gelse, 0 araçların satışı düşse bil bakalım en çok kim zarar edecek?
Devlet.
Bu yüzden araç getirirsen vergi ödüyorsun bi ton. 0 al diye, kendi ülkenden.
Piyasayı düşürmek dengeli biçimde olmasını isteseler zaten %220 gibi SAÇMA bir vergi alınmaz fiyatlar uygun hale gelir, neden 2.el ithalat vs. uğraşsın? Kulağını ters elle tutmaya benziyor bu olay.
Her ay neredeyse ÖTV'ye zam geliyor, $ gittikçe artıyor. 2.el ithalat,0 farketmez, ne alırsan al elinde tut sat daha değerli hale gelecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 1 Kasım 2020; 17:26:29 >
-
Olmasina olur da, ithalat/sevkiyat islemlerini ve gumruk/vergi prosedurlerini de kolaylastirmalari lazim. Gidip te bu kolayliklari uc bes yandas firmaya verip tum imtiyazlari onlara tanirlarsa ve son kullanici vatandasa da standart agir prosedurlerle getirebilen getirsin hersey serbest ayagi cekerlerse yine belli zumre nemalanir.quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrsen akıllı adamsın, gerçekten inanıyor musun böyle birşey olacağına?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç ithal edince dış ticaret açığı artmayacak mı paramız yurtdışına gidecek? Bence sıfır araçlara yeni ÖTV ler gelicek yerli üretim olan reno Fiat corollanın bazı paketleri alt dilimde bırakıp onlar olucak piyasada çünkü yüksek kur yüksek vergi cari açık aldı başını gitti.
Aynen. İkinci el fiyatlarinda tam %25 ila %30 arasi bir balon var.quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
Al satın önüne geçilirse belli bir ölçüde düşer çünkü al satçılar piyasada belli bir balon yaptı .. o balonun gazının bile alınması piyasalardaki şu anki rakamları 7-8 ay önceki rakamlara götürür ikşnci elde..
6aydir alan aldi satan satti ekmegi yiyen yedi, bu saatten sonra bu %30 luk asiri fiyatlama, rant trenine son durakta atlayanlarin elinde patlayacak yapacak bisey yok.
Geçen sene 350 bine satılan A7 nin iki üç al satçının elinden geçdikden sonra 1 ay da 500 bine satışa konulduğunu gördük..
Bunun gibi piyasada binlerce örnek var herkes şahit oluyor çevresinde ama az ama çok görüyor..
Araba üst segmente çıkdımı bu balon büyüyor alt sınıflara düştükçe ufalıyor ama bu balon bütün araba piyasasında var..
Bu balonun gazını alsalar fiyatlar da büyük fark eder ikinci elde..
20 liraya 1 kişiyi sömürmek var, 20 liraya 4 kişiyi sömürmek var. bu şekilde devlet baba, düşük maliyetle, arabası olmayanı da mtv, sigorta, muayene, trafik cezası havuzuna dahil eder, cebinden parasını alır. bir de gelen araçtan gümrük+satışta kdv aldın mı 2 posta da ithalatçıya kayar. araç başı 6 posta. değme keyfine
Bu yAzdığımı bence unutmayın yakında ikinci el araç alış satışınada aynı sıfır da olduğu gibi ek ÖTV gelebilir. Yani harcı araç satışı bedelinin yüzde 20 si gibi .saçma gelebilir ama bence olma ihtimali yüksek sonuçta konutlarda harç yüzde 6
türkiye de ne zaman fiyatlar düşmüş. fakirin umudu işte yazık
-
Ferrariyi 50 bine alacüüükkkk hüloğğğğğ
Dünya devi bir ülkeye yakışır mı elin 2. el hurda araçlarını almak.. Ayıp.. Nerde yerli otomobil..
-
ikinci el 7-8 yaşında araçlara bakıyordum tamda. beklemelimiyiz şimdi ne yapalım umut fakirin ekmeği
-
Bekleyip fiyatlar 2 katına çıkarsa, sizde sabah gazetesi yazarına dava açıp farkı isteyebilirmisiniz, burası ABD burda yargı daha güçlü :D
Çok beklersiniz.
Forumda da Temmuz ayı ve öncesinde ÖTV'nin düşeceğine dair bilinçli olarak ortaya atılan haberlerden sonra Ağustos ayında yumruk gibi piyasaya devletin çaktığı zam ile piyasa tarumar oldu ve alım satım yapanlar, galericiler ve diğerleri derken yine kazanan satıcı tarafı olmuştu.
Kaldı ki yakın zaman öncesine kadar yerli üretim yapan firmalara yönelik devlet ciddi anlamda teşvikler sağladı. Bunu hiçe sayıp ikinci el araba ithalatını açarlarsa Türkiye'de üretim yapan hiçbir firma ayakta kalamaz. Adam gidip sıfır Egea parasına ikinci el C180 alabiliyorsa, gidip sıfır araba almayı tercih etmeyeceği için pek mantıklı bir uygulama olacağını düşünmüyorum.
-
Piyasayı asıl yükselten araç bayileri.
Adam gidiyorsun sıfır yok diyor, ama kendi ikinci el olarak veya sıfır olarak liste fiyatı üzerine 20-30 ekleyerek, kurduğu galeri firması ile el altından satıyor. Böylece üretici firma ile sorun yaşamıyor.
Kartal özteke ağustos sonu gittim. 3008 almak için. Sıfır yok kasım aralık dediler. İkinci el kısmında adam bir tane çıkarmış sıfır. Liste fiyatı üzerinden satıyordu. Sattıkça ikinci ele çıkarıyor adiler arabaları stoklamış.
İkinci el oto ithalinde devlet vergi ötv almayacakmı sanıyosun acaba
Şuan satılan ikinci el otolardan fiyat olarak pek farkı olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X