Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
35.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ithalat dediği şahinler felan piyasadan kalksın diye 2002 2003 model yılına kadar olan araçlara ithalat izni vericeklerdir en azından şahine binmek yerine insanlar amerikan malı alman malı duzgun araca bınsın dıye

diğer türlü tamamen 2 el serbest bırakılmaz isyan cıkar

• fitamino kullanıcısına yanıt
    Aynaya bakıp öyle yazdın galiba ,Keşke birde yazabilseydin neler anlatırdın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    İkinci el fırsatçılık nasıl oluyor gerçekten anlandıramıyorum.Benim bir motorsikletim var Geçtiğimiz sene Eylül ayında 17 200 aldım.Şimdi bu matorun sıfır fiyatı 30.000₺ Ben bu motoru istediğim fiyattan satarım benim malım fiyatını ben belirlerim.İşine gelen alır işine gelmeyen almaz olay budur. Ben bu motora 25.000₺ fiyat çekerim tok satıcıyım iki ay sonra 35.000₺ sıfırı olursa bende güncellerim fiyatımı 30.000₺ yaparım.Benim bildiğim evveden belli böyledir ikinci el fiyatlara sıfır fiyatlar belirleyici rol oynar çok paraya ihtiyacı olanlar en düşük fiyata satar devlet ne yapacakta bunu engelliyecek? Devlet gitsin sıfır fiyatları aşaya çektirsin ozaman ikinci el fiyatlarıda otomitikman düşer.Fırsatçılık kelimesi Ak trollerin ortaya attığı birşey.Herşeyin bir Ekonomik maliyeti var neticede bunun adı fırsatçılık değil.Serbest piyasa ekonimisini acı gerçekleridir olması gereken budur ve herzamanda olan budur değişmez bunu değiştirmek için baskı yaparsan piyasa seni daha çok cezalandırır.Dolar dahada yükselir Yabancılar insanlar Ülkeden kaçar şu anda olanda bu devletin cahilce herşeye müdahale etmesi.Birşeylere müdahale ettikce Ekonomik krizi dahada çok tetiklemesini anlamıyorlar veya işlerine gelmiyor bilerek yapıyorlar.Bu iş seçmenim bana küsüyor ben müdahale edicem baskı yapıcam demekle olasaydı Önceki hükümetler Ecevit Anap her ne zıkkımlarsa gitmezlerdi bu Ülkenin başından.Bunların hepsi hikayedir boş masaldır.Akp bu saatten sonra ne yaparsa yapsın bu Ülkenin ekonomik çöküşünü engelleyemez sadece kendi kitlesini kandırmaya devam eder.Ben senin demek istediğini analdım ama hikaye olduğunu görücez inşallah siz haklı çıkarsınız.İnşallha fiyatların aşağıya indiğini görürüz fırsatçılık biter ama bitmeyecektir.Ben bittiğine hiçbirzaman şait olmadım olan varsada söylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 1 Kasım 2020; 18:9:54 >

• neyse genede dikatli olalım 

• Zamanında haketmediği paralarla sıfır araba alan Türk halkının, hayal aleminden gerçek hayata dönüş sancılarını ibretle izliyoruz

Bırak arabayı devlet playstation alınmasın diye vergi koyuyor bu ülkede :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyrim

Dünya devi bir ülkeye yakışır mı elin 2. el hurda araçlarını almak.. Ayıp.. Nerde yerli otomobil..

Ülkece itibarımız zedelenir

• 1 euro olmuş 9,75 + vergiler var Al Sat yapan ne alakası var ?

• bu haber ile, yüzde 15 20 zam eklenecek desenize mevcut fiyatlara,,, görelim bakalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yönetim iktisadi tedbir almayı beceremiyor.

sektörel olarak bakılınca, süreli ötv indirimleri, geçişsiz kademeli ötv oranları, enflasyon altında oranlı araba kredisi paketi çıkarmaları vs akla ilk gelen örnekler.

dolayısı ile bu yapacakları işten de hayır çıkmaz, piyasayı daha da kötü hale getirirler.

benim duyumum önce maliyenin ötv matrahına dahil edilmeyen aksesuar meselesinden bayilere ciddi darbe indireceği, ikinci aşamada da bayi harici satılan sıfır araçlar kaynaklı ötv kayıplarının peşine düşeceği yönünde.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

"Ameller niyetlere göredir" diye bir söz vardır. Bu yönetim yaptığı neredeyse herşeyde kötü niyetli olduğu, öncelikle kendi çıkarlarını düşündükleri için, herşey bir taraflardan bozuluyor, dağılıyor.

• Bu arada başlık fena iddialı olmuş. DEvletin bundan haberi var mı merak ettim bak şimdi :)

"AL SATÇILAR VE KARABORSACI ÇAKALLAR DUMAN OLDU!!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR..."

• İkinci el araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kur şokundan sonra ek vergi şoku!

Manşetimi attım, ytd  

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Olmasina olur da, ithalat/sevkiyat islemlerini ve gumruk/vergi prosedurlerini de kolaylastirmalari lazim. Gidip te bu kolayliklari uc bes yandas firmaya verip tum imtiyazlari onlara tanirlarsa ve son kullanici vatandasa da standart agir prosedurlerle getirebilen getirsin hersey serbest ayagi cekerlerse yine belli zumre nemalanir.

Alıntıları Göster

İşte o yüzden sordum. yoksa burada 600.000 den kakalamaya çalıştıkları cadillac fleetwood u 5000 dolara amerikadan alıp shipping ile getirtirim ama bırakmazlar ki.

• Devletin müdahale ettiği falan yok. Hatta sırf bu artışlar yüzünden sıfır araçlarda ötv indirimi beklerken devlet ötv zammı yaptı. Zaten kur aldı başını gidiyor. TL dünyanın en değersiz para birimi olma yolunda ilerliyor. Bence parası olan şuan ki ucmuş fiyatlardan alsın. Muhtemelen 2021 de daha da fiyatlar artacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hagiosmann

İkinci el araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kur şokundan sonra ek vergi şoku!

Manşetimi attım, ytd  

Güzel tespit.. Pandemi dönemi araç üretimi kısıtlı araba almak içi millet sırada ama karaborsa VS yapan aldı stokladı arabayı pusuya yattı hımmm devletimiz ne yaptı hop vergi artışı hop olmayan ortada görünmeyen araca ZAM geldi peki kime yaradı bu dönemde vergi güncelleme adı neyse??? Kısaca sizi düşünen yok..

• Buna inananlar düpedüz salaktır. Devlet o kadar vergiden vazgeçecek ikinci el araba ithal ettirecek.

• Galeriler uyarılacakmış

• İthalat çözümü ne demek? Soğan patates mi alıyorsun?

Gaz alıyorlar.

• 😂 böyle bir şey olursa çok net söylüyorum öro: 25, dölar: 20 lira.

Halk ucuz araba alsın diye, o kadar dövizin çıkmasına izin verirler mi?

Alsatçıya da bi şey olmaz. 400'e aldığı passatları evinde saklamıyor. Adı üstünde alıyor, satıyor.

İnanın alsatçı değilim. 10 yılda 5 araba ancak değiştirmişimdir.

Fiyatlar düşmeyecek. Kaç paranız varsa borca girmeden alın bi şeyler. Bu gazeteyi okuyanlar hala doların 1.5 lira olmasını bekliyor.

• 2.el ithalatı olsa ne olacak ki????

Devlet yine arabanın değerinin 5 katı vergi koyar ve değeri yine şu anki fiyatları bulur.

Devlet pastadan büyük parçayı almayı bırakmadığı sürece bir halt olmaz.

İşleri güçleri milleti idare edip gaz vermek...

Haberi yapan gazetenin adına bakarsanız bunun bir palavra olduğunu daha iyi anlarsınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chalap -- 1 Kasım 2020; 20:39:34 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.