Şimdi Ara

ALSATÇILAR, STOKÇULAR VE KARABORSACILAR DUMAN OLDU!! DEVLET MASAYA YUMRUĞUNU KOYUYOR... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
35.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Umarim devlet bu ise el atar ben memurum arac almak istiyorum ama bu fiatlara asla alamam bu al satcilar mahvetti piyasayi bi ornek vereyim bunu yapan benim memur arkdaslarimdan biri adam 1 ay once aldigi araci 127 bin tl olarak aldi 177 bine ilana koymus insanda biraz vicdan olmali 1 ayda 50 bin tl nedir insanlar 2500 tl icin bir ay calisiyo bu cakallrda oturduklari yerden 1 ayda 20 50 bin pesindeler devlet bu ise kesinlikle el koymali bu adamlar yuzundende benim araba alip binmek isteyenler arac alamiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

devlet ikinci eldeki parayı gördü buraya benimde çomak sokmam lazım diyerek ticareti başlatacak getirdiği araca koyacak vergiyi piyasadanda az buçuk ucuza verecek hem milletin gazını alacak hem cukkayı dolduracak , sen yılaaan sen şeytaaann  

Vatandas suankinden daha ucuza alacak mi alacak. Paranin kime gittigi onemli degil.

Hatta cakal simsarlara gidecegine devlete gitsin anasini satayim daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi cacık olmaz

• Adamlar yıllardır mis gibi uyguluyorlar.Zaten bu ülkelerden farkımız yok ki.Yapsana şunun gibi bir uygulama.Ama nerdeeee.Bunların ben pek birşey yapacağını zannetmiyorum.

https://www.ukrhaber.com/blog/ukraynanin-kullanilmis-otomobil-ithalati-artiyor-eylulde-36-bin-arac/#.X56qzW4zZdg

• Bir tabir vardır “yaralı parmağa işemek*” diye.

Ben henüz bu hükümetten vatandaşın hayatına bir karar alındığını görmedim. He kaşık ile verilip, ardından kepçe ile geri alındığına da çok şahit oldum.

* : 1] Çok küçük yardımlarının dahi muhtaçların fazlasıyla işine yarayacağını bilmesine rağmen bundan geri durmak.

[2] Yardım etmemek.

• Zuhahaha yav çok komiksin

• alsatçı arkadaşıma ulaşamıyorum duman olmuş. bundan sonraki hayatına duman olarak devam edecekmiş.

• Arabam yok araba alacak neyetim ve gücümde yok ama şu 2. El ithalat bence çok mantıklı çünkü aynı araba döviz i TL çevir hala bizden ucuz ise demekki burada başka bir şeyler var demektir

gelsin izin bence

• Eeee olmazki o.

Sen ülkende araç alırken ötv ödeyerek alıyorsun.

2. El aracı vergisiz ithal etsen ülkendeki satışlar 0'a iner. Ötv'den olursun.

Vergi koysan fiyatlar aynı kalır düşük olsa dışarıya deli cari açık verirsin.

İnanılmaz mantıksız, saçma hiçbir soruna çare olmayacak bir hareket.

Ahaa bunu dedim ya tam akp'lik hareket aslında

• Başta söyleyeyim ben al-satçı değilim hatta 1 ay önce ilk aracımı aldım ve 2.el fiyatlarının mağdurlarındanım. Fiyatların bu şekle gelmesinin tek sebebi al-satçılar değil. Kimse kusura bakmasın ama bizim insanımızın fırsatçılığından kaynaklanıyor. Siz arabanızı malum sitedeki ilanlara göre fiyatlamıyor musun? Madem al-satçıları suçluyorsunuz, eski aracınıza, pariteyi hesaba katarak koyun sitelere. Sizin gibi dürüst insanlar piyasayı oluştursun. Pahalı olanı kimse almayacaktır zaten.

Ayrıca 2.el oto ithalatı cari açığın katlanarak artmasına sebep olur. Bu kadar cari açık muhabbeti yaparken, böyle bir hamle yapılırsa yuhlar olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • He he kendi kendizi kandırmaya devam edin.TL değer kaybetmesinin ne anlama geldiğini azıcık sorgulamayan insanlar kendilerini devletimiz elini masaya koyuyor yumruğunu atıyor die havalara girer.Piyasaya kimse müdeahale edemez.Fiyatı piyasa belirler.Onlar millet isyan ediyor oy kaybediyor die size yalan söylemeye boş umutlar dağıtmaya devam edicek.

• Ülkede ciddi bir hükümetin olmadığını gören, bayiler, galericiler, al satcılar durumu bu hale getirdi. Daha kötüsü demek ki yeni başlıyor. Hükümet el atacağız demiş. Neye el attılar ise, orayı berbad ettiler.

• Yalan haber. Milletin gazını almak için uyduruyorlar. Türk Lirası her geçen gün çöpe dönüşürken eldeki dövizin dışarıya kaçmasına izin verecekler öyle mi? Buna gerçekten inanan var mı?

Üstelik sıfır araç satışları azalacağı için vergi de toplayamayacaklar. Bu soygunculardan halk için bişey yapmalarını beklemeyin ya.

• Adorer kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nba05 -- 16 Mart 2021; 6:5:45 >
  • ozay06 kullanıcısına yanıt
    Bravo çok Gzl yere parmak basmşssnız

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

Dilerim senin dedigin gbi olur.1000 dolara arac gelse hadi 1000 dolarda kar payi vergisi iviri ziviri olsa 2000 dolara yaklasik 16000 tl ye guzel modelli araaclar gorecegiz bu demek tas catlasin 8.10 yasindaki araclari dahi gorsek kafi. İnşallah.Yne dyorum İnşallah dedigin gbi olur yoksa piyasa icler acisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut291

He he kendi kendizi kandırmaya devam edin.TL değer kaybetmesinin ne anlama geldiğini azıcık sorgulamayan insanlar kendilerini devletimiz elini masaya koyuyor yumruğunu atıyor die havalara girer.Piyasaya kimse müdeahale edemez.Fiyatı piyasa belirler.Onlar millet isyan ediyor oy kaybediyor die size yalan söylemeye boş umutlar dağıtmaya devam edicek.
    Tl nin deger kaybetmesinin ne anlama geldigini sorgulamayan insanlar mi?

Kardes senin karsinda 15 senelik iktisatci ve finans uzmani var beni bilen bilir... Ayrica da 3 yasindaki arabaya 0km fiyatini cekmenin tl nin deger kaybetmesiyle ne alakasi var acaba cidden cevabini acil bekliyorum zeki arkadasim haberin olsun.

Tl istedigi kadar deger kaybetsin, Eurotl isterse 20tl olsun, aracin liste fiyati 1 milyon tl yi devirsin yine farketmez... 2-3 yasindaki araca 0km fiyatini isteyemezsin.

• fitamino kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nba05 -- 16 Mart 2021; 6:4:30 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.