azcık yak sende göze batma sonra adam kıl kapar bütün apartmana bunun yüzünden ısınmıyoruz der |
alt komşum 600 tl gelen doğalgaz faturasının 200 tl'sini benden istedi (MERKEZİ DEĞİL) (2. sayfa)
-
-
İstediği mahkemeye versin siz tazminat alırsınız :) kombiyi hiç yakmamış olsanız doğalgaz faturanız 0 gelse hakkı olabilirdi ama şu an yok ( %1 lik bir ihtimalde olsa kazanma şansı var ) durum ve şartları iyi incelemek gerekir .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 8 Aralık 2020; 20:55:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
İstediği mahkemeye versin siz tazminat alırsınız :) kombiyi hiç yakmamış olsanız doğalgaz faturanız 0 gelse hakkı olabilirdi ama şu an yok ( %1 lik bir ihtimalde olsa kazanma şansı var ) durum ve şartları iyi incelemek gerekir .hocam sıfır bile gelse ona ne ya karar benim değil mi?
-
Yok hocam sıfır gelince malesef öyle olmuyor . Sizin evi ısıtmamamanız yani belli bir sıcaklığın üstünde tutmamanız alt ve üst katınızı olumsuz yönde etkilediği için dava açıp kazanma şansları vardır . Hatta kanıtlayabilirlerse şimdiki durumda bile sizden tazminat talep edip kazanma şansları var . Komşuluk hukuku gereği ve kmk kanunu gereği komşularınızın zararına olan eylemlerden kaçınmanız gereklidir . Sizin örnekte biraz incelenmesi ve veri olması gereklidir . Siz mesela evin sadece salonunu kullanıyorsunuz ve kalan 3 odayı kullanmadığınız için onların kaloriferleri kapalı , bu yüzdende o kapalı olan odaların sıcaklığı 18 ( daha düşükte olabilir belirleyici sıcaklığı hatırlamıyorum ) derecenin altına düşüyorsa alt ve üst komşunuz fazladan ısınmak için enerji harcıyor demektir . Bunuda sizden talep edebilir . Ya da kullanmadığınız bir daireniz var doğal olarak kombisini yakmıyorsunuz ve ev sıcaklığı yine belli bir sıcaklığın altına düşüyorsa alt ve üst komşularınız etkilendiği için sizden para talep etme şansı var . Boş dairelerde karar çok hızlı çıkmaktadır ancak sizin durumuzda karar için baya bir inceleme yapmak bilirkişi tayini vs lazım olacaktır . Ve kaybederseniz bu ücretlerde sizden alınır . Kimse evini hamam gibi yapmak zorunda da değildir aynı şekilde buz gibide yapamaz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 8 Aralık 2020; 20:59:35 >
-
quote:
Yok hocam sıfır gelince malesef öyle olmuyor . Sizin evi ısıtmamamanız yani belli bir sıcaklığın üstünde tutmamanız alt ve üst katınızı olumsuz yönde etkilediği için dava açıp kazanma şansları vardır . Hatta kanıtlayabilirlerse şimdiki durumda bile sizden tazminat talep edip kazanma şansları var . Komşuluk hukuku gereği ve kmk kanunu gereği komşularınızın zararına olan eylemlerden kaçınmanız gereklidir . Sizin örnekte biraz incelenmesi ve veri olması gereklidir . Siz mesela evin sadece salonunu kullanıyorsunuz ve kalan 3 odayı kullanmadığınız için onların kaloriferleri kapalı , bu yüzdende o kapalı olan odaların sıcaklığı 18 ( daha düşükte olabilir belirleyici sıcaklığı hatırlamıyorum ) derecenin altına düşüyorsa alt ve üst komşunuz fazladan ısınmak için enerji harcıyor demektir . Bunuda sizden talep edebilir . Ya da kullanmadığınız bir daireniz var doğal olarak kombisini yakmıyorsunuz ve ev sıcaklığı yine belli bir sıcaklığın altına düşüyorsa alt ve üst komşularınız etkilendiği için sizden para talep etme şansı var . Boş dairelerde karar çok hızlı çıkmaktadır ancak sizin durumuzda karar için baya bir inceleme yapmak bilirkişi tayini vs lazım olacaktır . Ve kaybederseniz bu ücretlerde sizden alınır . Kimse evini hamam gibi yapmak zorunda da değildir aynı şekilde buz gibide yapamaz .yav öyle saçma şey mi olur bana mı güvenmiş doğalgaz yakarken? ben belki de soğukta yaşamayı seviyorum? evet kombiyi daha fazla yakarım ama komşularım faturamın yarısını öderse...
peki şunu soracağım, mesela ben kışın klima çalıştırıyorum. komşumu gidip 'evimi ısıtıyor' diye şikayet edersem? belki ben kutuplardan geliyorum oraya alıştım?
neyse konuştuk şaka yapmış. bir daha olmasın dedim. konu kapandı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 8 Aralık 2020; 21:44:39 >
-
HhhHhhahahahahahahh -
Size göre saçma geliyor olabilir ya da siz tek taraflı düşünüyorda olabilirsiniz ya da gerçekten haklıda olabilirsiniz ben size yasayı söylüyorum , uygulanma şeklini söylüyorum ceza yediğinizde aihm de ya da başka mercilerde itiraz edip tabiki haklı olduğunuzu düşündüğünüz hakkınızı arayabilirsiniz .
Verdiğiniz örnek aşırı mantıksız ben kışın klima çalıştırıyorum demeniz bile saçma çünkü klimalar genelde zaten 18 derecenin altına inmez :) o zaman komşunuz evini komple fırın yapsın , yazın sizin evinizin içi 50 derece olsun ve siz kendi evinizi soğutmak için klima çalıştırıp ayda 1500 tl para ödeyin sizce mantıklı mı ?
Toplu yaşama kuralları gereği evinizi belli sıcaklıklar altında tutmalısınız aksi halde yasal olarak suçlu olursunuz ve ceza alırsınız . Söylediğiniz gibi gariplikleriniz var ise ben 10 derece olsun istiyorum evim diyorsanız ya müstakik ev tutacaksınız ya da komşularınızın faturalarını ödeyeceksiniz ya da yalıtımlı bir oda yapacaksınız kendinize içi istediğiniz sıcaklıkta olacak ama komşularla bağlantılı temaslı duvarlar belirlenen sıcaklıkta kalacak .
-
quote:
Size göre saçma geliyor olabilir ya da siz tek taraflı düşünüyorda olabilirsiniz ya da gerçekten haklıda olabilirsiniz ben size yasayı söylüyorum , uygulanma şeklini söylüyorum ceza yediğinizde aihm de ya da başka mercilerde itiraz edip tabiki haklı olduğunuzu düşündüğünüz hakkınızı arayabilirsiniz .
Verdiğiniz örnek aşırı mantıksız ben kışın klima çalıştırıyorum demeniz bile saçma çünkü klimalar genelde zaten 18 derecenin altına inmez :) o zaman komşunuz evini komple fırın yapsın , yazın sizin evinizin içi 50 derece olsun ve siz kendi evinizi soğutmak için klima çalıştırıp ayda 1500 tl para ödeyin sizce mantıklı mı ?
Toplu yaşama kuralları gereği evinizi belli sıcaklıklar altında tutmalısınız aksi halde yasal olarak suçlu olursunuz ve ceza alırsınız . Söylediğiniz gibi gariplikleriniz var ise ben 10 derece olsun istiyorum evim diyorsanız ya müstakik ev tutacaksınız ya da komşularınızın faturalarını ödeyeceksiniz ya da yalıtımlı bir oda yapacaksınız kendinize içi istediğiniz sıcaklıkta olacak ama komşularla bağlantılı temaslı duvarlar belirlenen sıcaklıkta kalacak .seni de rahatsız ediyoruz hakkını helal et :) son bir soru soracağım. bizim apartman merkezi değil ve herkes kombisini ve tesisatını kendisi yaptırdı. diyelim benim maddi durumum yoktu ve yaptıramamıştım, sadece salonda soba yakıyor olsaydım da suçlu durumda mıydım? sen diyorsun ki 18 derece eyvallah doğrudur, ama tek suçlu ben değilim ki apartman 25 senelik ve yalıtım yok tabiki. yalıtımlı olsa daireler bu sorun hiç yaşanmazdı diye düşünüyorum yanılıyor muyum?
-
Hasta olup, ölümüne sebep verebilir. Kasten öldürme suçu vuku bulabilir.
-
Çok detay olmuş ama yine haksız çıkmanız muhtemel , toplu yaşam kuralları ve masraflarını karşılayamıyorsanız ve bu yüzden komşularınız fazla ödeme yapıyorsa yine siz suçlu duruma düşersiniz ama detay için bir avukata danışmanız lazım . ne tesadüfki en son size yazdıktan sonra haberlerde çıktı bu konu :) ve kesinlikle benim söylediğim gibi olduğunu söylediler . -
Yasanın böyle olmasını anlayamıyorum. Hele ki gelen yorumları hiç aklım almıyor.
Üst komşum ben kendi evimde doğalgazı açmayıp tasarruf yapıyorum diye ya da sebebi ne olursa olsun dava açıp haklı mı çıkabiliyor? Öyleyse çok büyük saçmalıkmış. Doğalgaz faturasına 3-5 lira ödesek birazcık anlam verebilirim de, sadece birazcık. Çok ilginçmiş.
-
Biraz empati kursanız , biraz geniş düşünseniz aslında aşırı mantıklı olduğunu anlayacaksınız . Toplu yaşamanın ilk şartı başkasının rahatsız etmemektir bu aynı zamanda özgürlüğünde tanımıdır . Düşünün siz kombiyi açmıyorsunuz üst katınızdakiler siz açmadığınız için 2 katı açmak zorunda kalıyorlar . Yasa size illaki evinizi hamam gibi yapın demiyor zaten belli bir sıcaklığın altına evinizi düşürmeyin diyor çünkü düşürürseniz komşularınız bundan etkilenecektir diyor . Ama illaki ben doğalgaz yakmam soğuk seviyorum diyorsanız müstakil evlerde mevcut . Doğalgaz konusu aynı ses konusu gibidir nasılki belli bir saatten sonra belli desibelin üstünde ses çıkaramıyorsak evin sıcaklığınıda belli derecenin altına düşüremeyiz bu kadar basit . -
quote:
Biraz empati kursanız , biraz geniş düşünseniz aslında aşırı mantıklı olduğunu anlayacaksınız . Toplu yaşamanın ilk şartı başkasının rahatsız etmemektir bu aynı zamanda özgürlüğünde tanımıdır . Düşünün siz kombiyi açmıyorsunuz üst katınızdakiler siz açmadığınız için 2 katı açmak zorunda kalıyorlar . Yasa size illaki evinizi hamam gibi yapın demiyor zaten belli bir sıcaklığın altına evinizi düşürmeyin diyor çünkü düşürürseniz komşularınız bundan etkilenecektir diyor . Ama illaki ben doğalgaz yakmam soğuk seviyorum diyorsanız müstakil evlerde mevcut . Doğalgaz konusu aynı ses konusu gibidir nasılki belli bir saatten sonra belli desibelin üstünde ses çıkaramıyorsak evin sıcaklığınıda belli derecenin altına düşüremeyiz bu kadar basit .Söylediğiniz çok yüzeysel baktığınızda mantıklı gibi gözüküyor olabilir ama katılmıyorum. Aksine burada empati yapmayan tarafın komşu 2 kat fatura ödeyemek zorunda kalan komşu -ki bence 2 kat fatura ödemek zorunda kalan komşu değil, gözünü faturanın yarısını ödeme hırsı bürümüş komşu- olduğunu düşünüyorum. Komşu, sizin doğalgazı açmamanızı empati kurarak anlayabilir. Hiçbir şey yapmayan, olaya nötr kalan kişi olarak benim empati kurmam buradaki en büyük mantıksızlık. O halde içerisinde insan olmayan boş bir eve de bu durumda dava açılabilir.
Başka bir örnekle söylemek istediğimi daha açık anlatabileceğime inanıyorum. Çok satın almak istediğiniz bir ürün var ve fiyatı da diyelim ki 500 tl. Komşuyla fiyatı 250tl 250tl bölüşmenizin adil olduğu tek durum ikinizin de bu üründen eşit şekilde yararlandığı durum. Ama eğer bu ürünü tamamıyla siz kullanacaksanız komşunuzdan 250tl istemek hiç hoş bir davranış değil. Benim konuya bakış açım bu şekilde.
-
Size şöyle anlatayım o zaman yüzeysel demişsiniz ama tam adamına denk geldiniz :) binalar yapılırken altı boş ya da otopark olan dairelerin ( genelde zemin kat daireler )tabanlarında normal dairelere kıyasla daha sağlam ve özel bir yalıtım yapılır , bunun yapılma nedeni altta daire olmadığından ve ısı alamayacağından dolayı evin zor ısınmasını engellemek amaçlıdır, mahkemede siz doğalgazı belirlenen minimum sıcaklıkta yakmamakta ısrar ederseniz ya rahatsız ettiğiniz katların faturalarının bir kısmını ödemeyi ya da bu yalıtımdan temasta bulunduğunuz daire duvarlarına kendi evinizin içinden yaptırmayı kabul etmek zorunda kalacaksınız . Binada aşırı çok ses yapan bir daire var ( desibel ölçümü sınırlarının üstünde ) alt üst daireler şikayetçi sizce rahatsız olan alt ve üst daireler sesi kesmek için kendileri kendi evlerinemi yalıtım yaptırmalı ? Yoksa ses yapan daire biraz sessiz olmalı ya da kendine mi yalıtım yaptırmalı ?
-
Konu troll mü.? Komşun hiçbir bok yiyemez. Senden para koparmaya çalışmış yolla gitsin. Forumdaki çoluk çoçuğun laflarına bakma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O gönderdiğin madde merkezi sistem için attığımızı bile okumuyorsunuz ozaman boş daire içinde ev sahibinden para alsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
100 lira da çok para değil ki, bize yazın bile 50 lira geliyordu sadece ocak açık olmasına rağmen, 100 lira doğalgaz birşey değilquote:
İstediği mahkemeye versin siz tazminat alırsınız :) kombiyi hiç yakmamış olsanız doğalgaz faturanız 0 gelse hakkı olabilirdi ama şu an yok ( %1 lik bir ihtimalde olsa kazanma şansı var ) durum ve şartları iyi incelemek gerekir .
Konuyu açan arkadaşa tavsiyem biraz fazla yaksın en azından göze batmasın, o şakanın ardında gönderme vardır kesin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0145B01C9Konu troll mü.? Komşun hiçbir bok yiyemez. Senden para koparmaya çalışmış yolla gitsin. Forumdaki çoluk çoçuğun laflarına bakma
değil ciddi ciddi söyledi bunu bana komşum. şaka yapmış (!)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klaksonniye? ben mi ona o kadar gaz yak demişim?
Alıntıları Gösterben o komşunun yerinde olsam seni bir güzel benzetirdim.. azıcık yaksan sen 300 ödersin oda 400
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropeus77 -- 9 Aralık 2020; 10:25:44 > -
quote:
Orijinalden alıntı: tropeus77ben o komşunun yerinde olsam seni bir güzel benzetirdim.. azıcık yaksan sen 300 ödersin oda 400
Alıntıları Göstersebep? niye alttaki ısınsın diye azıcık daha yakayım bu ısı bana yeterli. beni kendi evim ilgilendirir başkasının evi değil. o zaman alt komşu da benim faturamın yarısını ödesin anlaşalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 9 Aralık 2020; 10:30:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X