Şimdi Ara

alt komşum 600 tl gelen doğalgaz faturasının 200 tl'sini benden istedi (MERKEZİ DEĞİL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Çok detay olmuş ama yine haksız çıkmanız muhtemel , toplu yaşam kuralları ve masraflarını karşılayamıyorsanız ve bu yüzden komşularınız fazla ödeme yapıyorsa yine siz suçlu duruma düşersiniz ama detay için bir avukata danışmanız lazım . ne tesadüfki en son size yazdıktan sonra haberlerde çıktı bu konu :) ve kesinlikle benim söylediğim gibi olduğunu söylediler .

başıma bir iş gelirse avukata danışacağım. ama bana mantıksız geliyor benim maddi durumum yok kombi yaptıramadım diyelim, komşu bana dava açacağına para ateşlesin de bende kombi yaptırabileyim. bence mantıklısı bu. 13 bin tl ödedim bu yaz tesisat + kombi anahtar teslimi için. ekonomi yapmam şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Peki hocam diyelim ki benim 2 evim var. Biri müstakil ve kış aylarında kullanıyorum. Diğeri apartman dairesi ve kışın kullanmıyorum. Kış aylarında kullanmadığım bir ev için benden ısınma parası talep edilebilir mi?

• Millet mahkemeye falan verebilir yazmış. Ne hakla veriyor onu anlamadım ben
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Hocam komşu size neden para versin ? Evi satıp daha ucuz bir yere geçebilirsiniz . Kimse sizin kombiniz için para vermek zorunda değil . Merkezi sistemden çıkılıp kombi sistemine geçileceği zaman herkesin onayı alınır . Onay alınma kısmında itiraz etseydiniz zaten kombili sisteme geçilemezdi .
    Bu arada size bahsettiğim minimum derecede 15 miş . Evinizi 15 derecenin altına düşüremezsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 9 Aralık 2020; 11:46:13 >
  • Oturmuyorsanız sıkıntı olmaz gibime geliyor.

Sonuçta ev boş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her şeyi haberciler bilir  

• Geçen sene aralık ayında klimayla evi soğuttuğum için üst komşu klimamı mahkeme kararıyla söktürttü ben de evde havale geçirince onun kombisini söktürttüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Hocam komşu size neden para versin ? Evi satıp daha ucuz bir yere geçebilirsiniz . Kimse sizin kombiniz için para vermek zorunda değil . Merkezi sistemden çıkılıp kombi sistemine geçileceği zaman herkesin onayı alınır . Onay alınma kısmında itiraz etseydiniz zaten kombili sisteme geçilemezdi .
    Bu arada size bahsettiğim minimum derecede 15 miş . Evinizi 15 derecenin altına düşüremezsiniz .

e bende komşum biraz daha ısınsın diye ev ısıtıp para vermek zorunda değilim bence.

bu arada bizim apartman yazlık tipi, eskiden yazlıktı. ne kalorifer vardı ne başka bir şey herkes soba yakardı. sonra doğalgaz geldi semte, isteyenler eve kombi yaptı. ben de dahil. merkezi bir şey yok yani daha önce de olmadı. mesela benim alt katın karşı dairesinin üst katı (benim karşı dairem yani) komşu evi yazlık olarak kullanıyor ve evde yok. dolayısıyla ne kalorifer var ne soba. şimdi bu komşum gidip üst kat komşusuna 'sen kombi yaptırmadın senin yüzünden ısınamıyorum çok para harcıyorum' deyip dava açabilir mi? çok mantıksız ama bu.

• Whahahahahah bu ne la

• quote:

Orijinalden alıntı: üç f

Geçen sene aralık ayında klimayla evi soğuttuğum için üst komşu klimamı mahkeme kararıyla söktürttü ben de evde havale geçirince onun kombisini söktürttüm

Aralıkta neden evi soğuturoydunuz hocam organ mafyası mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

Whahahahahah bu ne la

sorma hocam ya komik öyle değil mi adam gelmiş 200 tl istiyor benden

• idama kadar yolu var geçen bizim 250km ötedeki akrabayı verdim idam ettiler bi kişi eksildik

• quote:

Orijinalden alıntı: rocketraccoon

idama kadar yolu var geçen bizim 250km ötedeki akrabayı verdim idam ettiler bi kişi eksildik

1984 romanı mı hocam orası

• 1.90 boyunda 110 kg olduğum için bana komşularım bu tür şakalar yapamıyor

Ülkemizde saçma olan o kadar çok şey varki . Bu yasa kanun çoğunluğu ilgilendirecek ve yararına olacak şekilde yapılmıştır genelde de öyle oluyor zaten . Yazlıklarda olay nasıldır ne olur bilmiyorum ama ikamet oradaysa yazlıktan çıkmıştır bence .
  • üst kattakinin alt katim yakmamasindan dolayi sogumasi biraz saçma. Nedeni ise şudur, ısi her zaman yukselme egilimindedir. Ust katin cati yalitimi iyi degilse isiyi tutmaz. surekli yakmak zorunda kalir. Ayni sekilde bina mantolamasi iyi degilse, PVC pencereler kalitesizse, kombisinin bakimlari yapilmamissa, yine çok yakar. Senin ev yenidir kombi bakimini yapmissindir, az yakar. Komsuna bunlari soyledin mi? Bence komsun biraz hadsiz bir şaka yapmış.

• Eheheh

• Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    ‘ Isı herzaman yükselme eğilimindedir ‘ verdiğiniz bilgi kesinlikle doğru ancak ilkokul 5 seviyesi için . Termodinamik , ısı transferi ve ileri bilgilerde ise ısı dediğiniz gibi yükselme eğiliminde ancak kapalı ortamda sürekli yükselemeyeceği için yayılma eğiliminede girer ve termal girdaplar oluşturur . O yüzdenki evlerimiz kapalı kaplar gibidir ve tavandaki ısıyla yerdeki ısı arasında çok fark yoktur , sıcaklık sürekli yükseğe çıkma eğiliminde bilgisini kabul etmiş olsak tavan 40 derece yerler 15 derece olması gerekirdi . O yüzdende üst katın ısınmaması alt katıda etkilemektedir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 10 Aralık 2020; 9:52:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.