mesela bizim camlar pvc değil tahta. daha sonradan pvc yaptıran oldu tabi ama benim tahtalar hala iyi durumda ellemedim. yalıtım da yok apartmanda. ben bu evi sımsıcacık yapmaya kalksam ay sonu faturam 1000 tl bile gelebilir. e nasıl ödeyeceyik? |
alt komşum 600 tl gelen doğalgaz faturasının 200 tl'sini benden istedi (MERKEZİ DEĞİL) (4. sayfa)
-
-
madem konu kopyala yapıştır, o zaman biz de kopyalayıp yapıştıralım.
sizin gene iyiymiş, ben hem alt katı hem üst katı ısıtıyorum.
alt katta 65 yaş üstü karı koca var, asla kombi yakmıyorlar.
üst katın bazı odalarında halı bile yok.
vakti zamanında 20 dairelik apartmana merkezi ısınma ve pay ölçer koyalım dedik.
istemezükçüler bağırdı olmaz öyle şey diye, meğersem milletin derdi ben yakmayım da etraftan ısınayımmış.
-
Ülkeden sınır dışı ettirebilir dikkat et.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
‘ Isı herzaman yükselme eğilimindedir ‘ verdiğiniz bilgi kesinlikle doğru ancak ilkokul 5 seviyesi için . Termodinamik , ısı transferi ve ileri bilgilerde ise ısı dediğiniz gibi yükselme eğiliminde ancak kapalı ortamda sürekli yükselemeyeceği için yayılma eğiliminede girer ve termal girdaplar oluşturur . O yüzdenki evlerimiz kapalı kaplar gibidir ve tavandaki ısıyla yerdeki ısı arasında çok fark yoktur , sıcaklık sürekli yükseğe çıkma eğiliminde bilgisini kabul etmiş olsak tavan 40 derece yerler 15 derece olması gerekirdi . O yüzdende üst katın ısınmaması alt katıda etkilemektedir .Dogrudur. Isı bir madde değil. Isınan sıvı genleşir ve buhara dönüşür. Ev içerisindeki nem de ısındığı için genleşir ve hacmi artar, ağırlığı kütlesi azalır. Böylece yerçekimi etkisiyle bu nem yukarıya doğru hareket eder. Boş bir evin ısınması içinde eşya hatta insan olan evin isinmasindan daha zordur. Evin içerisinde ısıyı tutacak eşyalar haricinde hava icerisi deki su tanecikleri yani nem de isiyi tuttugu için ve isindikca hacminin arttigindan dolayi agirligi azaldigi için yukselme egilimine girer. Nem yukseldikçe isi da beraberinde gider ve yukariya doğru hareket sağlar. Hareket eden ısı değil havadaki nemdir. Su buhari nasil çayin uzerjnden yukseliyorsa evin icerisindeki nem de isindikca genlesir, yogunlugu azalir ve havaya dogru yukselir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klaksonmesela bizim camlar pvc değil tahta. daha sonradan pvc yaptıran oldu tabi ama benim tahtalar hala iyi durumda ellemedim. yalıtım da yok apartmanda. ben bu evi sımsıcacık yapmaya kalksam ay sonu faturam 1000 tl bile gelebilir. e nasıl ödeyeceyik?
Alıntıları GösterPvc cam, yalitimli zemin ve dis cephe yalitimi. Bunlar evinizde yoksa, kombi ile isinmanizi tavsiye etmem. Çunku zaten bina malzeme yalitiminiz yok, beton duvarlarin arasindan gecen borular bile daha radyatore ulasmadan oldukca fazla isi kaybediyor. Radyatorler de genellikle pencere onunde oldugundan ve pencere de evin en cok isi kaybeden noktasi oldugundan evinizin isinmasi biraz maliyetli bir iş. Soba yakmanizi tavsiye ederim. Ahşap pebcereli bir ev için soba daha tasarruflu ve daha çok ısıtan bir çözüm olur. Evinizin genelinde bir yalitim problemi varsa evin kullanmadiginiz bolumlerini isitmaya calismak mantilli değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cinali1Pvc cam, yalitimli zemin ve dis cephe yalitimi. Bunlar evinizde yoksa, kombi ile isinmanizi tavsiye etmem. Çunku zaten bina malzeme yalitiminiz yok, beton duvarlarin arasindan gecen borular bile daha radyatore ulasmadan oldukca fazla isi kaybediyor. Radyatorler de genellikle pencere onunde oldugundan ve pencere de evin en cok isi kaybeden noktasi oldugundan evinizin isinmasi biraz maliyetli bir iş. Soba yakmanizi tavsiye ederim. Ahşap pebcereli bir ev için soba daha tasarruflu ve daha çok ısıtan bir çözüm olur. Evinizin genelinde bir yalitim problemi varsa evin kullanmadiginiz bolumlerini isitmaya calismak mantilli değil.
Alıntıları Gösterradyatörler camın altında değil yan duvarlarda, bir de arkalarına izopan koydum hepsinin. salonda biri 200'lük biri 160'lık olmak üzere iki radyatör var. odalarda 100'lük tek radyatör var bir de banyoda havlupan var. mutfak açık mutfak zaten oraya petek atmadım. koridor ufak orada da petek yok.
kombiyi bu yaz yaptırdım zira doğalgaz bu yaz geldi buraya. bazı komşular boruları yerden geçirdi ben duvar yanından (evin içinden) geçirdim. kombi balkonda balkon kapalı. eskiden sobalıydı ev ama sobanın pisliğinden de bıktım açıkçası.
bu tüketimle ev çok güzel ısınıyor açıkçası, hiç üşümedik şimdiye kadar aksine soba kadar iyi ısınıyorum (eskiden odalarda soba yoktu tabi anca salona etki ediyordu odalar soğuk olurdu 100'lük petekle odalar süper ısınıyor). şu an çok memnunum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klaksonradyatörler camın altında değil yan duvarlarda, bir de arkalarına izopan koydum hepsinin. salonda biri 200'lük biri 160'lık olmak üzere iki radyatör var. odalarda 100'lük tek radyatör var bir de banyoda havlupan var. mutfak açık mutfak zaten oraya petek atmadım. koridor ufak orada da petek yok.
kombiyi bu yaz yaptırdım zira doğalgaz bu yaz geldi buraya. bazı komşular boruları yerden geçirdi ben duvar yanından (evin içinden) geçirdim. kombi balkonda balkon kapalı. eskiden sobalıydı ev ama sobanın pisliğinden de bıktım açıkçası.
bu tüketimle ev çok güzel ısınıyor açıkçası, hiç üşümedik şimdiye kadar aksine soba kadar iyi ısınıyorum (eskiden odalarda soba yoktu tabi anca salona etki ediyordu odalar soğuk olurdu 100'lük petekle odalar süper ısınıyor). şu an çok memnunum.
Alıntıları GösterSiz yöntemi bulmuşsunuz işte.
Deseydiniz ya tavana boru ku doseyeyim sen isincaksın diye
Benim evim gayet iyi isiniyor diyebilirsiniz. Siz demekki sogukta oturmuyorsunuz.
-
niye ödeyecekmişim ya ben mi ona yak demişim ya da o benim evimi mi ısıtmak için yakmış? ben de klima açarım evim sıcak diye sonra derim ki evimi ısıtıyor elektrik faturasını ödesin diye mahkemeye veririm. bu çok mantıksız bence komediye bak kombiyi az yaktım diye mahkemeye veriliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 10 Aralık 2020; 15:31:25 > -
Madem bu kadar bilgilisiniz neden ilk başta yazmadınız doğrusunu :):) -
ödemen lazım
-
Sizin bütün apartman dhde galiba -
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
Madem bu kadar bilgilisiniz neden ilk başta yazmadınız doğrusunu :):)Bu kadar uzun anlatmak istemedim. Isı yükselme eğilimindedir demek yeterli geldi. Ama öyle değil tabiki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır :) -
quote:
Orijinalden alıntı: poyrazispir12
Sizin bütün apartman dhde galibayok hocam ya adamın biri konumu trollemeye çalışıyor. halbuki ben ciddiyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 11 Aralık 2020; 9:32:32 > -
ben bir şey elde edebileceğini düşünmüyorum ama her şey için dava icra olması mı lazım. şu soğuk günlerde az biraz da sen aç komple bina ısınsın düşüncesizliğin alemi yok. ben adamın yerinde olsam ilk toplantıda merkeziye geçiş için bastırırdım. versin herkes aylık 300ü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+ evi 15 C den düşük tutamazsın, oturmasan ev boş olsa dahi
+ Yaptığın insanlık değil, kul hakkı eğer Allah inancın var ise
+ Beleşçilik karakterin olmuş, en nefret ettiğim karakter
+ Komşun ben olsaydım, sana dava açardım, o ödemediğin faturaları geçmişe dönük tespit ettirip ödettiridim.
+ Üstüne tazminat davası açardım en az 50000 TL
+ Noter tespiti yaptırırdım dava açmadan önce belli aralıklarla en az 3 defa
+ Mahekemeye verip evi satmanı veya taşınmanı sağlardım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X