ALT VE AST KAN DEĞERLERİNİN YÜKSEK OLMASI
-
-
benim de geçen sene burgerking ten yediğim bir patates kızartması nedeni ile ALT değeri birden fırlamıştı. 9 ay zar zor indirmeye çalıştım en son 35 lere kadar düştü. ALT yavaş düşüyor. ayda bir iki kere kan tahliline gittim. o gün bugündür burgerking gibi yerlerden yemeye tövbe ettim.
kullandığın takviyelerden birisi ve ya bilmeyerek tükettiğin bir yiyecekte olan toksik bir madde karaciğerine zarar vermiş olabilir. kullandığın takviyeler karaciğere ağır gelmiş ve karaciğer hasarı yaşamış olabilirsin. ya takviyelerden ya da tükettiğin bir yiyecek toksik etki yapmış olabilir.
Sen hepatoloji bölümünden yoksa gastroenteroloji, yoksa dahiliye bölümünden sıra al. Orada bir çok ek test de yapıyorlar. hepatit hastalık testlerinden tut AIDS e kadar bir çok tahlil istiyorlar. çünkü bu hastalıklar da karaciğeri çökertiyor.
daha sonra Ultrason istiyorlar. karaciğerde bir şey var mı diye bakıyorlar.
Bunlar olurken doktora söyle sana NAC ilacı yazsın. onu içeceksin. NAC bir antioksidan vücudu toksinlerden arındırmayı kolaylaştırıyor. aile hekiminden de yazdırabilirsin. 600mg günde 2 veya 3 kere içebilirsin. bol bol su da iç.
tüm bunlar benim başıma geldi. o yüzden söylüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 3 Mayıs 2023; 15:19:25 >
-
doktor ve sporcu olan güray aydının videosunu izledim alt ve astnin yüksek çıkmasının normal olduğunu söyledi ama yine de dediğiniz gibi kontrole gitmekte fayda var teşekkürler
-
Creatine yükseltiyor genelde, bırakıp bi süre sonra tekrar test yaptır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X