Şimdi Ara

45 Günlük Geçmeyen Ve Sebebi Bulunamayan Baş Dönmesi-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Birçok doktora gitmeme rağmen sonuç alamayan biri olarak size de durumumu anlatmak istiyorum belkide yardımcı olacak çıkar. Tatil dönüşü birden baş dönmesi başladı ve 45 gündür hiç gitmedi. Daha öncesinde hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Tatilde her insan gibi suya atlama, dalma nefes tutma ve güneşe çok maruz kalma durumlarım oldu. Beyin MR, Koroner BT anjiyo kalp taraması, KBB , Dahiliye, Beyin Ve Sinir Hastalıkları (Omurilik ve boyun MR) hepsi tarafından kontrol edildim ve hiçbir sorun yok. Son olarak Medipol Hastanesinde Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlun’nun yanına gittim.Kendisi VNG vertigo testi ve yine başka bir gözlükle uygulanan VİST (Vestibuler) testine soktu.Bu testlerde de kristal kayması bulamadı.. Migren öykümü anlattığımda Vestibüler Migren olabileceğimi söyledi. Durumum İlk zamanlar sanki biraz daha şiddetliydi veya ben duruma alıştım bilemiyorum. Mide bulantılarım vardı onlar artık çok şiddetli olmuyor ama bulantı çoğu zaman geliyor.

DÖNME: Her gün yaşadığım durumu size şu şekilde anlatayım. Sabah kalkmamla beraber ayakta başınıza biri vurmuş gibi dönmeyle güne başlıyorsunuz. Oturduğum yerde etraf dönmüyor lakin sağa sola dönmelerde ciddi derecede sersemlik oluyor. Bu dönme etrafın dönmesi değil.Henüz düşmedim. Dengemi kaybetmeden ileri doğru koşup, geri gelebiliyorum. Tabi ki bu işi yaparken içerideki durumlar hiç iyi gözükmüyor. Anesteziden çıkmış 1 saat geçmiş ve dengeli koşabilen biri gibi tabir edebilirim. Bu bir Sersemlik hali, lakin hayatınızı etkileyebilecek kadar olan bir sarsıntı gibi. Hareketlendiğimde çok fazla etki ediyor. Özellikle sağdan sola dönmelerde. Trafik lambasına bakarken araç gelip gelmediğine bakıp tekrar önüme bakmam beni çok zorluyor. Tansiyonunuz düştüğünüzde veya aniden ayağa kalktığınızda nasıl hissediyorsanız her an öyle hissediyorum. Uzun süre gemide seyahat edip inmiş gibi. Dönme ve sersemlik halinde hiçbir gelişme bu zamana kadar olmadı geldiği gibi duruyor.

UYUŞMA: Sabah uyandıktan sonra eksiksiz 2 saat sonra uyuşma başlıyor. Başın arka kısmından tepeye doğru yoğunluk oluyor. Bu his beni ilk geldiği zamanlar ağlattı . Bazı insanlar bundan dolayı ölüm hissi yaşıyormuş cidden doğru. Birisi sanki beyninizin içini sıkıştırıyor. Bazen gün içinde hiç olmadığı oldu ama çok nadir. Başımın içinde resmen çarpılma, elektiriklenme ve baskı hissi var. Veya kafanızı balon gibi düşünün.Sanki biri şişiriyor. Yer çekimine meydan okuyorsunuz gibi bir his adeta. Trambolinde zıpladıysanız havada kaldığınız esnada olan içinizin kalkma hissi.Veya arabayla yokuş aşağıya inerken içinize gelen bir anlık his vardır onu kafada düşünün. Kafanızın içi her adım atışınızda jöle gibi sallanıyor. Oturduğunuz yerde de bu his oluyor tabi her zaman değil.UZANDIĞIM ANDA BU UYUŞMA VE BASKI HİSSİ GİDİYOR (Bu çok ilgimi çekiyor). Yukarıda belirttiğim elektiriklenme ve baskı hissinin gelip gittiği zamanların çizelgesini yapamıyorum çünkü çok karışık oluyor yani belli değil.

GÖZ: Diğer problem ise gözler. Görmede de birçok sıkınıtılar tezahür etti. Moralimi bozan şeylerin başında bu da geliyor. Hareketli videoları izleyemiyorum veya yazıları okurken yanındaki yazılar karartılı gibi geliyor. Odaklandığım yerden hızlıca başka biryere bakınca tam odaklanamıyorum. Telefonda aşağıya doğru yazıları kaydırırken gözlerle odaklanma beni çok zorluyor. Güçlü biriyimdir acıya dayanırım vücudumda son 2 3 senede tezahür eden bazı hususlar var lakin hiçbiri bu zamana kadar beni böylesine yormadı. Sebebi bulunamaması beni daha da yoruyor. Yaşamak ve hayatınızı devam ettirmek zorundasınız lakin resmen ayakta ölü gibisiniz. Bunu yaşayandan başkası anlayamaz. İyisin diyenlere karşı 10 saniyeliğine şu hissi versek direk acile giderler. Tıpkı bize geldiğinde gittiğimiz ilk an gibi. Yani her saniye acilliğiz. Dışarıya iyi görünmeye çalışıyorum ama içimde adete kıyamet kopuyor ama alışıyorsunuz. Binlerce insanın aynı halde olduğunu facebook gruplarında gördüm, araştırdığımda ve hepimizde aynı sıkıntılar bulunmakta.

Psikolojik etkenler bunu etkiler mi. Bu kadar geçmeyen bir baş dönmesi. Psikiyatrinin vereceği ilaçlar ile hallolabilir mi? Psikolojik olarak elbette takıldığım şeyler var ama beni hayattan koparabilecek kadar olan bir psikolojik problemim şuan yok.
    Not: 7 sene öncesine kadar auralı migren yaşıyordum.7 seneden beri hiç atak gelmedi. Önceden ataklarım gözlerde yıldızlanma şiddetli baş ağrısı, gözlerin kararması ve kusma beraberinde oluyordu 1 2 saatte bitiyordu. Bunuda size bildirmek istedim. Gözlerimde şuanda güneşe ve ışığa karşıda hassasiyet var.Baş ağrısı başımın arka bölgesinde. Uyuşmada o bölgeden vücuda yayılıyor sanki.Sorun şu ki 7/24 devam eden ve geldiği gibi kalan bir durum var.

• Konuyu hortlatayım.Bazı arkadaşlar hep özelden yazmış durum nedir diye.1 sene sonrasında durum ortadan kalktı.Lakin stres sıkıntı vb duruma girdiğimde yine kısa dönemli geliyor.Yani psikolojik bir olay.

• tansiyona kilona ve şeker tüketimine dikkat et derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

Kilom 65 boyum 175 kilo şeker tansiyon yok zaten.Tamamen gerginlik ve psikolojik olarak etkilendiğimiz bazı şeylerin bazı insnalara karşı tepkimesi diyelim.Şuan yok

• Z3A kullanıcısına yanıt

tansiyon düşüklüğü de sebep olabilir,kilon az,kan değerlerine baktır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 1 Eylül 2022; 14:55:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir süre bende de olmuştu yastık kullanmadan uyuyordum hatta .
    Nasıl geçtiğini unuttum ama düşüncem.
    Nootropil kullanmıştım günde 3 adet falan başka hatırlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuKurgusu -- 2 Eylül 2022; 2:10:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamamıyla piskolojik.Geçmişte olan bazı travmaların kendini göstermesi ve stres sıkıntı.Şuan için bir problem yok.Yine kötü birşeyler olduğunda devreye giriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stres, gerginlik, üzüntü insanı etkiliyor. Sarsıyor, kafayı ferah tutmak önemli. Sağlığı da etkiliyor, sağlık durumu da değişiyor. Ne olursa olsun pozitif bakmalı, sakin kalmalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.