Şimdi Ara

Altay Tankına Ukrayna Motoru Takılacak! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
5.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andan44

quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

quote:

Ne olumsuz insanlarsınız. Savunma sanayi 10-15 yıl önce ancak %5-10 oranında kendi silahını yaparken bugün bu % 50-60'lara çıktı. Bunu bizden önce rakip hatta düşman bildiğimiz ülkeler itiraf ediyor. Araba Üzerinde WV amblemi var ama her bir parça farklı ülkede üretiliyor. Tankın pek çok elektronik parçasını üretiyoruz. 3-5 yıla motorunu da üretiriz size rağmen beyler. Elin gavuru parayla bize vermediği silahı Pkk'ya Daiş'e veriyor. İşine gelmeyince de satmıyor. oturup beklemektense bir yerden başlamak lazım.

Sen anca kendini kandırırsın.Üretittigini sandıgın herşey Altay tankı gibi.Hadi motorunu yaptın ki yaptı dedikleri TÜMOSAN bile Avusturyadan gelen teknoloji destegine mahkum gerisi ne olacak.

Bu tankın namlusunuda mı sen yapıyorsun oda Almanyadan.Altay nasıl XK2 benziyorsa ürettiklerini sandıgın diger ürünlerinde çoğu rakiplerinin kopyası.Burda hammaliye olarak üretebildiginiüret gerisini satın al.

Birde ATAK helikopteri vardı.Oda İtalyanlardan.O ne oldu?. Agusta A129 Mangusta kopyası.

Biz daha yerde gidenini yapamıyoruz ki havada uçanını yapalım.Daha bir otomobil yapamıyoruz.

Evet bir yerden başlamak lazım ama böyle degil.Önce yerli otomobil yap,silah yap,dizel motor yap,birden tank helikopter yapmaya çalışma.

Böyle anca senin gibileri kandırırlar.Böyle haberlerde ne hikmetse seçim zamanlarına denk gelirki senin gibileri kandırıp oy alsınlar...

Seviyeli olsan siyasete bağlamazsın saygısız.Sende seviye olmadıktan sonra cevap vermek boşa.

Zoruna mı gitti.Nereye baglayayım konuyu sana silah satmayan Almanya'ya mı?

O kadar ülkeden geride kalmak,üretmemek zoruna gitmez adi geçmeyen siyasi partiye laf söylemek zoruna gider.Küfür mü ettikte saygısız olduk.Tabi eleştirmemek lazım....

• milli tank fln değil korenin k2 sinin modifiye hali ve herkes bunu biliyor, biz kendimizi avutalım.Yabancılarda biliyor girin bakın youtube da redditte tankla alakalı neler diyorlar bari motorunu biz yapsaydık oda ukrayna .. Bi ülke nasıl motor yapamaz beğenmediğimiz ukrayna pakistan fln yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sean john

milli tank fln değil korenin k2 sinin modifiye hali ve herkes bunu biliyor, biz kendimizi avutalım.Yabancılarda biliyor girin bakın youtube da redditte tankla alakalı neler diyorlar bari motorunu biz yapsaydık oda ukrayna .. Bi ülke nasıl motor yapamaz beğenmediğimiz ukrayna pakistan fln yapar.

Sadece tankta helikopterde böyle olsa tamam.Yerli adı altında piyade tüfegi ürettiklerini sanıyorlar mekanizma Amerikan.Teknoloji olarak bu kadar gerideyiz ama eleştirince saygısız,terörist olursunuz.
  • Vatan hainleri gelmişler yine...
  • Altay tankı projesinin en kısa zamanda bitmesini diliyorum savunmamıza kesinlikle güç katıcak fakat milli tankımızı yürütecek motorun Ukraynadan alınmasına üzüldüm,hani Almanya olur Fransa olur İtalya olur tamam diyeceğim ama Ukrayna nedir arkaşlar daha çok çalışmalıyız,Ukrayna bize bu teknolojiyi satabiliyorsa biyerlerde durup düşünmemiz lazım..
  • Tanklar, gemiler, uçaklar beş para etmez artık,,

Bunlara harcanan her kuruş ziyandır israftır,,,

Gelecek uzayda,, hidrojen bombasından bile etkili,, nasanın göktaşı yönlendirme projesi ,, bir ülke yamuk mu yaptı,, yolla uzaydan bir göktaşı seyreyle gümbürtüyü,,

Illumunatik ötesi tahminlerim, nasa bir ülkeye göktaşı yönlendirecek, bunada kaza diyerek geçiştirecek,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Altay tankı projesinin en kısa zamanda bitmesini diliyorum savunmamıza kesinlikle güç katıcak fakat milli tankımızı yürütecek motorun Ukraynadan alınmasına üzüldüm,hani Almanya olur Fransa olur İtalya olur tamam diyeceğim ama Ukrayna nedir arkaşlar daha çok çalışmalıyız,Ukrayna bize bu teknolojiyi satabiliyorsa biyerlerde durup düşünmemiz lazım..

O kadar ugraşıldı artık nerelerden hangi parçaları alırlar bilmem ama alsın seri üretime geçirsinler artık.Bu gidişle her seçimde seçim malzemesi oluyor.Tabi yerli tank felan hikaye iş sadece motorla bitmiyor bakalım diger parçalar nerden gelme.

Ondan sonra dediginiz gibi devlet büyükleri oturup düşünsünler.Nerde yanlış yapılıyor diye.Ama nerde burda eleştirenleri saygısız,terörist ilan edenler varken ne geregi var niye yapsınlar.Eyy Almanya,Eyy Avrupa demekle olmuyor daha Ukrayna'dan dizel tank motoru almaya çalışıyoruz artık onlarda vermiyoruz derse düşünün....

• Tank projesi TR için önemli. Umarım f/p oranı en iyi çözümü bulup tankı yürür hale getirirler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ne olumsuz insanlarsınız. Savunma sanayi 10-15 yıl önce ancak %5-10 oranında kendi silahını yaparken bugün bu % 50-60'lara çıktı. Bunu bizden önce rakip hatta düşman bildiğimiz ülkeler itiraf ediyor. Araba Üzerinde WV amblemi var ama her bir parça farklı ülkede üretiliyor. Tankın pek çok elektronik parçasını üretiyoruz. 3-5 yıla motorunu da üretiriz size rağmen beyler. Elin gavuru parayla bize vermediği silahı Pkk'ya Daiş'e veriyor. İşine gelmeyince de satmıyor. oturup beklemektense bir yerden başlamak lazım.

Sen anca kendini kandırırsın.Üretittigini sandıgın herşey Altay tankı gibi.Hadi motorunu yaptın ki yaptı dedikleri TÜMOSAN bile Avusturyadan gelen teknoloji destegine mahkum gerisi ne olacak.

Bu tankın namlusunuda mı sen yapıyorsun oda Almanyadan.Altay nasıl XK2 benziyorsa ürettiklerini sandıgın diger ürünlerinde çoğu rakiplerinin kopyası.Burda hammaliye olarak üretebildiginiüret gerisini satın al.

Birde ATAK helikopteri vardı.Oda İtalyanlardan.O ne oldu?. Agusta A129 Mangusta kopyası.

Biz daha yerde gidenini yapamıyoruz ki havada uçanını yapalım.Daha bir otomobil yapamıyoruz.

Evet bir yerden başlamak lazım ama böyle degil.Önce yerli otomobil yap,silah yap,dizel motor yap,birden tank helikopter yapmaya çalışma.

Böyle anca senin gibileri kandırırlar.Böyle haberlerde ne hikmetse seçim zamanlarına denk gelirki senin gibileri kandırıp oy alsınlar...

Seviyeli olsan siyasete bağlamazsın saygısız.Sende seviye olmadıktan sonra cevap vermek boşa.

Zoruna mı gitti.Nereye baglayayım konuyu sana silah satmayan Almanya'ya mı?

O kadar ülkeden geride kalmak,üretmemek zoruna gitmez adi geçmeyen siyasi partiye laf söylemek zoruna gider.Küfür mü ettikte saygısız olduk.Tabi eleştirmemek lazım....

Bu ülkede bir yerlerden başlayıp birşeylerin yapılması sen ve senin gibi herşeyi yerden yere vuranların zoruna gider. Senin ileri dediğin ülkelerin pastasından pay kapmaya başlayınca bağırmaya başladılar. Artık rakip gördükleri için eleştirmeye, bel atından vurmaya başladılar. Benim siyasi partilerle işim olmaz. Ülkem ve milletim için çalışanı alkışlarım. Senin isim vermeden işaret ettiğin bir partiyle sorunun var ki konuyu seçim ve oya bağladın. Ayrıca benim oy vereceğim partiden de sanane. Tabi ki eleştireceksin ama yapıcı olarak, ön yargılı olmadan, karşıdakine saygı çerçevesinde konuyu siyasete bulaştırmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 28 Mart 2017; 23:22:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Altay tankı projesinin en kısa zamanda bitmesini diliyorum savunmamıza kesinlikle güç katıcak fakat milli tankımızı yürütecek motorun Ukraynadan alınmasına üzüldüm,hani Almanya olur Fransa olur İtalya olur tamam diyeceğim ama Ukrayna nedir arkaşlar daha çok çalışmalıyız,Ukrayna bize bu teknolojiyi satabiliyorsa biyerlerde durup düşünmemiz lazım..

Tümosan'a verdiler işte projeyi ülke ülke dolaştı adamlar ortak üretime yanaşan olmadı. En son Avusturya ile anlaşma sağlanacaktı onlar da posta koydu. Ukrayna kabul ediyorsa buradan yürümek lazım. Kaç senedir bekliyoruz tankı bitsin artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Ya arkadaş ben anlamıyorum. Savunma sanayinde , böylesine kilit görev gören parçaları ithal etmek de ne demek ? Yarın öbür gün Ukrayna veya müttefiki bir ülke ile aramız bozulursa , adamlar motor vermezse tankı iterek mi götüreceğiz ? İkili anlaşmalarmış, sözleşmelermiş, iş o raddeye gelince kim takar tank motoru sözleşmesini ?

Kendin üretene kadar bir yerden almak zorundasın, motorsuz, atıl olarak durmasından iyidir heralde.

Ya kimse ile anlaşmayacaksın kendin yapana kadar ya da birinden alacaksın kendin motor yapabilene kadar.

Diğer taraftan tankı komple(motor dahil) dışarıdan alamazsın biriyle aran bozulursa onu da düşün. Motor için yardımcı olmayan tankın gölgesini göstermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

Ya arkadaş ben anlamıyorum. Savunma sanayinde , böylesine kilit görev gören parçaları ithal etmek de ne demek ? Yarın öbür gün Ukrayna veya müttefiki bir ülke ile aramız bozulursa , adamlar motor vermezse tankı iterek mi götüreceğiz ? İkili anlaşmalarmış, sözleşmelermiş, iş o raddeye gelince kim takar tank motoru sözleşmesini ?

Kendin üretene kadar bir yerden almak zorundasın, motorsuz, atıl olarak durmasından iyidir heralde.

Ya kimse ile anlaşmayacaksın kendin yapana kadar ya da birinden alacaksın kendin motor yapabilene kadar.

Diğer taraftan tankı komple(motor dahil) dışarıdan alamazsın biriyle aran bozulursa onu da düşün. Motor için yardımcı olmayan tankın gölgesini göstermez.

Amerika'nın abrams tankının namlusu da Alman lisanslı üretiliyor. F/P iyiyse herkes birbirinden alışveriş yapıyor. TR'de devlet yetersiz teknik imkanlara rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yapıcı eleştiriler tabiiki yapılmalı ancak bu durum takdir edilmeli ve desteklenmeli.

• Aynen bende ondan bahsediyorum. Birşeyler yapılmazsa yapılanın da önemi kalmayacak. Yapabilecek duruma gelene kadar birileriyle anlaşmak zaten avantajımıza.

Çünkü bu adamlar tüfek, yedek parça satışını yasaklamaya başladı, bunları vermeyenin bize tank verecek hali yok heralde :)

Verdiği zaman bile yok şuna karşı kullanamazsın cart curt diye şart koyan tipler.
  • Yapılan iş eyüdür,

O motorda eyüdür.

Kötü olan siyasetçinin, vatandaşın parası ile ithal edilip üstüne marka yapıştırılmış tankı, meydanlarda yerli tank diye lanse etmesidir.

Öfke bunadır.
  • Niye ukrayna yahu..

Yok mu şöyle dini bütün bir müslüman ülkenin yaptığı motor..

Böyle cenabet gezen gavurların malını alıyoruz..

Yok mu katar motoru, kuveyt motoru, afganistan motoru.

Bunlar hergün allahım bizi muzaffer eyle diye dua etmiyorlar mı..

Hem motor..hem ukrayna'dan töbe töbeeee..

Ukrayna motoru ha?

• ülkemiz kendi kendine bir tank yapmaya çalışıyor, ancak yorumları okuyorum da acaba başka bir ülkenin forumunda mıyım diye düşünmeden edemiyorum. BElki yüzyıllar sonra ilk defa kalkınmaya çalışıyoruz ama ilk baltalamaya çalışanlar yine kendi insanımız... çok ilginç.
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Altay Tankının namlusu MKE Ağır Silah ve Çelik fabrikasında üretilmekte
  • quote:

Bunlar geçici süreliğine alınan motorlar. Zaten kendi motorumuzu üretme aşamasındayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

Altay Tankının namlusu MKE Ağır Silah ve Çelik fabrikasında üretilmekte

Güney Kore firması olan Hyundai-Rotem ile yapılan teknoloji transferi anlaşması sonucunda Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilecek.Tıpkı TÜMOSAN'ın beceremedigi dizel motorun Avusturya teknolojisi kulanması gibi.

Zaten tankın XK2 altyapısı kullanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.