Şimdi Ara

Altay Tankına Ukrayna Motoru Takılacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
5.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 70 milyonluk ülke bir motoru üretemedi senelerdir.Dünyanın 3. En güçlü ordusuyduk dimi polat alemdarın yavru kurtları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeler arası teknoloji ticareti normal bir şey.

Fakat %100 yerli derlerse iyi dalga geçerim.
  • bi gece rusyanin kucağında bi gece amerikanin şimdi birde Ukrayna çıktı..

Ukrayna kim ki ağır sanayisi olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

https://www.youtube.com/watch?v=7TkwjUcGerM[DHVideo=]

Yabancı firmalardan teklif geliyor , onlarıda değerlendiriyoruz diyor. Yanlış duymadım değil mi ?..

• Bu Altay tankı da çok yersiz oldu!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Ya arkadaş ben anlamıyorum. Savunma sanayinde , böylesine kilit görev gören parçaları ithal etmek de ne demek ? Yarın öbür gün Ukrayna veya müttefiki bir ülke ile aramız bozulursa , adamlar motor vermezse tankı iterek mi götüreceğiz ? İkili anlaşmalarmış, sözleşmelermiş, iş o raddeye gelince kim takar tank motoru sözleşmesini ?

Siz cidden anlamıyorsunuz.. Bence böyle saçma yorumlar atmayın.

Sen daha iyi biliyorsan anlatsana burada, cürmünü görelim, yoksa boşa yer kaplama konuda.
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    ukrayna sovyetler birliğinden kopmuş, sovyet eğitim sistemiyle eğitilmiş insanların ülkesidir. bünyesinde antonov gibi bir havacılık şirketi barındırır. dünyanın en büyük uçağı antonov 225 dir. ukrayna yapımıdır. sovyet mekiği buranı fırlatma üssü baykonur'a sırtında taşımıştır. dünyanın en iyi pilot ve havacılık mühendislerini yetiştirir. rusya ile sorunları olmasına aldanmayın halkı slav ve rustur. rusları seviyor musunuz diye sorduğunuzda şaşkın şaşkın bakarlar. iki ayrı devlet olmaları bu aralar savaşta olmaları sadece politik bir durumdur.

Atatürk cumhuriyetin ilk yıllarında sovyet eğitim sisteminin model alınmasını istemiştir. kendisi de uçak fabrikası kurulmasına öncülük etmiştir. kendisinden sonra gelenler sırtını amerikan yardımlarına dayamış ülkemizin ve insanımızın cahil kalmasını istemişlerdir.

ukrayna'nın kim olduğu belli asıl soru sen kimsin? şu anda nasıl bir eğitim sistemin var? kaç tane bilim adamı yetiştirdin? bu güvenin kaynağı nedir?

biraz daha aydınlatayım.

dünyanın en büyük guleti dsv (dream ship victory) tarafından yapılmıştır. 65 metredir. gulet ağaç yat demektir. bu yatı Türkiye'de ukrayna şirketi dsv yapmıştır. yapımında bende çalışmış bulunmaktayım. şirketin mühendisleri ukraynalı personeli Türktür. bu yat halen okyanuslarda gezmektedir. ismi mihail s. vorontsovdur. marmaris/bozburunda yapılmıştır. şirket rekorunu geliştirmek üzeredir. yeni guleti 150 metre olacaktır. ukraynalı mühendisleri ve sahibi samimi olduğum işinde gücünde insanlardır.

yat budur.
    https://www.yachtcharterfleet.com/luxury-charter-yacht-23985/mikhail-s-vorontsov.htm

rus ve ukraynalılar obez amerikalılar gibi kendini pazarlama derdinde değiller. almanlar gibi pazarlama harikası da değiller. size hep kötü gösterildiler. abd nin politikaları bizim gibi ülkelerde etkili oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 28 Mart 2017; 11:11:42 >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    wikipedianın genel bilgiler bölümünden bilgi sahibi olursan işte böyle boş yorumlar yaparsın.

Kore den teknik destek almak altay tankını kore tankı yapmaz. Kore de ABD den teknik destek aldı ozaman K2 amerikan tankımı.

Anlaşılır gibi değil ülkesinin yapmış olduğu bir şeyi küçümsemek için özel bir çaba sarfeder mi?
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    anlaşılan bazıları TANK motoru ile BORU'yu karıştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saldıray_16

wikipedianın genel bilgiler bölümünden bilgi sahibi olursan işte böyle boş yorumlar yaparsın.

Kore den teknik destek almak altay tankını kore tankı yapmaz. Kore de ABD den teknik destek aldı ozaman K2 amerikan tankımı.

Anlaşılır gibi değil ülkesinin yapmış olduğu bir şeyi küçümsemek için özel bir çaba sarfeder mi?

ne alakası var;

milliyetçilikle; milli milli diyerek bazı şeylerin suistimal karıştırıyorsunuz.

ben devrim arabaları filminde motor çalıştığında ağlamış adamım. milliyetçiliğime kimse laf edemez.

siz şimdi şu meşhur saabın 10 yıllık kasasını milli araba diye lanse edilmesine de övünüyorsunuzdur?

sıfırdan yaratılmış bir tank değil sonuçta; yetersiz olsun dünyanın en iyi tankı olmasın ama bizim olsun bence daha kıymetli.

koreden amerikan tankından geliştirmiş siz söylüyorsunuz

ülkemiz yapsa niye küçümseyelim. burada üretilmesi milli yapmaya yetmez bence.

o zaman honda civiclerde burada üretiliyor. onlarda milli araba olsun.

milgemi heryerde savunurum mesela. en azından motoru hariç aksamı yüzdeyüz bize ait.

korelinin amerikalıdan kopya ettiği şeyi kopya etmemizden neden övüneyim anlamadım?

siz övünecekseniz saygı duyarım.

gerçekten bir savaşa girdiğimizde dizaynı kore (amerikan), motoru ukrayna ee ikisinden birinin taraf olduğu savaşta savaşırsak ya yedek parça ikmalini durdururlarsa?

bu şimdi milli tank mı?

hayırlı günler.

• Keşke TÜMOSAN kendi imkanları ile yapabilseydi ancak yaklaşık 2 sene uğraşmalarına rağmen beceremediler ve sözleşme feshedildi. Avrupalılar motor veya teknolojisini vermediklerine göre en azından bir yerlerden başlama adına alınacak mecburen. Umarım ilerleyen zamanlarda yerli mühendislik ve üretim ile şanzıman ve motor ve parçaları işiniz halledebiliriz. Şu işi bi kıvırırsak baya bir level atlayacaz ama bir türlü olmuyor. İş gelip gelip eğitime varıyor. Mühendislik eğitimi çok yetersiz. Bir mühendis olarak itiraf ediyorum.
  • Ukraynadan motor alacağız ha.

Büyük ülkeymişiz gerçekten. Hedef 2023

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Biraz abartmiyor musunuz? Kopya falan demek haksızlık olur.

Yıllarca ordumuz 3-4 tane taarruz helikopteri kullandı şimdi 20 tane atak ordumuza teslim edildi. Helikopter sürekli gelistiriliyor umtas-omtas atmaya baslayacak. Apache helikopterindeki longbow radarının benzeri de takılacak.

Italyan Agusta firmasına A129'un hakları için milyarlar ödedik satış yapma hakkına sahibiz (tabii satabilirsek)

Tai Anka envantere girecek (bu proje maalesef çok uzun sürdü bu konuda her türlü elestiriyi hak ediyor küfür etmemek şartıyla)

Baykar Bayraktar Tb-2 var.

Tai Amerikada ileri eğitim uçağı ihalesine girecek. Snc ile çalışıyorlar

Roketsan Atmaca gemisavar roketi geliştiriyor. Gezgin adlı seyir fuzesi gelistiriliyor.

Daha geçen gün F35 motorlarının bakım işlemleri için Türkiye seçildi her yerden tecrübe edinmeye çalışıyoruz.

Yüksek irtifa silahlı iha projesi var. Bu proje muhtemelen silah rejimine takılacak her şeyini kendimiz geliştirmek zorundayiz.

Motor konusunda Kale'nin 900 shp'lik turboprop çözümü vardı. Devletimiz destekler ise bu motoru göreceğimizi düşünüyorum.

Tei'nin Atak ve T625 helikopteri için geliştirmeye devam ettiği turboshaft motor var.

Iyi durumda değiliz kabul etmemiz lazım ama araba yapamadık diye bütün her şeyi beceremeyiz diye düşünmek doğru olmaz bence.

Atatürk'ün binbir zorlukla kurduğu tayyare fabrikaları bugün çalışıyor vaziyette olsaydı havacılıkta marka olabilirdik ama yine de umutsuzluğa kapılmamak lazım umarım bir gün Muharip Uçağımızı da göklerde görürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PROFESOR_X

70 milyonluk ülke bir motoru üretemedi senelerdir.Dünyanın 3. En güçlü ordusuyduk dimi polat alemdarın yavru kurtları

az sabret hocam imam hatipdeki tayfa mezun olunca yapacaklar motoru
  • Trident682 kullanıcısına yanıt
    yaptıkları projeler var.

papaz eriğini imam eriğine dönüştüren makine
    http://galeri13.uludagsozluk.com/659/papaz-erigini-imam-erigine-ceviren-alet_1055905.jpg

tespih çeken robot
    http://www.nettesin.com/wp-content/uploads/2017/03/58d0f08504207c3430ce0e53-1024x683.jpg

ledli ekmek dolabı
    http://galeri13.uludagsozluk.com/721/ledli-ekmek-dolabi_1084265.jpg

21. yüzyıla damga vuracaklar. hepsi tübitak onaylı, dosta güven düşmana korku salan icatlar. misal ben alman olsam bu projeleri görünce korkudan sığınaklara saklanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 28 Mart 2017; 12:25:11 >

Kore'ye asker gönderdiğimizde milli gelirimiz 1000 dolar iken Kore 300 dolardı.
    Şimdi 10000 e 30000 bizi katladılar
  • Ev ararken bunların Aktroll müteahhit cinsine denk geldim, kolidor duvarının alt tarafına sensörlü led ışık takmış, gece wcye girerken otomatik yanıyor dedi,, akıllı ev diye beni kazıklayacak,, çok şükür oltaya gelmedik,, her an şükretmet lazım, ayak kaymaması için,,

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    çok iyiymiş neyse ki bizim buralarda böyleleri barınamıyor. görmek zorunda kalmıyoruz bu tipleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

Biraz abartmiyor musunuz? Kopya falan demek haksızlık olur.

Yıllarca ordumuz 3-4 tane taarruz helikopteri kullandı şimdi 20 tane atak ordumuza teslim edildi. Helikopter sürekli gelistiriliyor umtas-omtas atmaya baslayacak. Apache helikopterindeki longbow radarının benzeri de takılacak.

Italyan Agusta firmasına A129'un hakları için milyarlar ödedik satış yapma hakkına sahibiz (tabii satabilirsek)

Tai Anka envantere girecek (bu proje maalesef çok uzun sürdü bu konuda her türlü elestiriyi hak ediyor küfür etmemek şartıyla)

Baykar Bayraktar Tb-2 var.

Tai Amerikada ileri eğitim uçağı ihalesine girecek. Snc ile çalışıyorlar

Roketsan Atmaca gemisavar roketi geliştiriyor. Gezgin adlı seyir fuzesi gelistiriliyor.

Daha geçen gün F35 motorlarının bakım işlemleri için Türkiye seçildi her yerden tecrübe edinmeye çalışıyoruz.

Yüksek irtifa silahlı iha projesi var. Bu proje muhtemelen silah rejimine takılacak her şeyini kendimiz geliştirmek zorundayiz.

Motor konusunda Kale'nin 900 shp'lik turboprop çözümü vardı. Devletimiz destekler ise bu motoru göreceğimizi düşünüyorum.

Tei'nin Atak ve T625 helikopteri için geliştirmeye devam ettiği turboshaft motor var.

Iyi durumda değiliz kabul etmemiz lazım ama araba yapamadık diye bütün her şeyi beceremeyiz diye düşünmek doğru olmaz bence.

Atatürk'ün binbir zorlukla kurduğu tayyare fabrikaları bugün çalışıyor vaziyette olsaydı havacılıkta marka olabilirdik ama yine de umutsuzluğa kapılmamak lazım umarım bir gün Muharip Uçağımızı da göklerde görürüz.

Abartma felan yok.Asıl Türkiye olarak biz kendimizi kandırıyoruz.Korenin geldigi duruma bakın bizim geldigimiz duruma bakın.Yapıyor dedigimiz tabancaların,piyade tüfeklerinin bile mekanizması yabancı şirketlerden.Bahsi geçen ürünler tamamen yerli degil.Çoğunlugunun önemli parçaları yurtdışından.Yine size parça vermiyoruz deseler ortada kaldık.

Araba yapamadık diye herşeyi beceremedik demiyorum.Bir bebek önce emekler ondan sonra yürür.Direk önemli parçaları yurtdışından toplayıp ürün yaparsanız buna yerli demek ne kadar dogru?

Elimizde tamamen yerli araba yapacak teknoloji yok.Dizel motor yok.Dizel motor yapacak dediginiz TÜMOSAN bile Avusturya teknolojisine bakıyormuş Avusturya siyasi nedenlerle vermeyince iş Ukraynaya döndü.

Millete sorsak Avusturya Ukraynayı begenmezler Türkiye onların yanında süper güç derler ama durum ortada.Daha Çin,Almanya,Hindistanı vs hariç.

Bahsettiginiz bütün projeler eminim tamamen yerli degildir.MPT-76 adı altında piyade tüfegi yapıyolar sorsan yerli ama Armalite AR-15 adlı silahın mekanizması kullanılıyor.Hani şu tasarımının satılması olayı...Bu haberlere inansan savaş uçagı bile yapıyoruz daha helikopteri yapamıyoruz kendi başımıza.

Kendimizi dünyanın teknoloji anlamında ileri olan teknoloji üreten firmaları seviyesinde sanıyoruz ama öyle birşey yok.Yani kendimizi kandırmayalım.

Atatürk zamanında yapılan uçak fabrikası olsaydı sorun yoktu.Kendi elleriyle kapattılar.Şimdi teknoloji anlamında o kadar geriyiz ki bir araba yapamıyoruz.

Hele seçim zamanlarında çıkan bu haberlere hiç inanmayın çünkü hepsi seçim için.Ondan sonra bazıları rafa kalkar ses soluk çıkmaz,bazılarının süresi uzar,bazılarıda parça toplama usuluyle yapılır.Yersen yerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 28 Mart 2017; 13:55:10 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.