Şimdi Ara

Altay Tankına Ukrayna Motoru Takılacak! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
5.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egemen_19

anlaşılan bazıları TANK motoru ile BORU'yu karıştırıyor.

Tank motoru ile Boruyu karıştıran sizsiniz.Tank motoru dediginiz dizel motor.Adamlar gaz türbinli motorla tank çalıştırıyor.Bırak tank motorunu tamamen yerli benzinli araba motoru/dizel araba motoru yok.

Sonra yersen yerli helikopter,savaş uçagı yapıyoruz.Daha araba motoru yapamayan ülke.

Kimsenin zoruna gitmesin teknoloji anlamında çok gerideyiz.Bazı konularda asla yakalayamayız.

Bu kafayla gidersekte papaz erigini imam erigine çeviren makine ile,tespih çeken robot(!) ile ledli ekmek dolabı diye icatlar yaparsın.Hemde tübitak var işin içinde.

Bu kafayla biz dahada geriye gideriz.Sonra he tank motoruyla boruyu karıştırıyoruz.Asıl boruyu karıştıran sizsiniz...Boruya benzeyen tank namlusunu bile dünyanın sayılı ülkeleri yapıyor...

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Ben burada yerli arabadan yada %100 yerli Altay'dan bahsetmiyorum ki. Altay'ın Kore tankı olduğununa dair iddianızı eleştiriyorum. Tamam bu tankın motoru yerli olmayabilir ama atış kontrol sistemi mühimmatları, tasarımı, zırhı, savaş yönetim ve diğer unsurlarla olan iletişimini sağlayan sistemleri milli buda onu yerli ve milli yapar çünkü tüm lisans hakları bize aittir. Ayrıca sizin milliyetçiliğinize laf etmiyorum haddim de değil ve verdiğiniz örnekten yola çıkarak söylemek isterim ki ada sınıfı korvetler(milgem) ne kadar milliyse Altay da o kadar millidir. Unutmayalım 90 lı yıllarda Almanya'nın Leopard 2 leri güneydoğuda pkk ya karşı kullandırmaması, İsrail heronlarının yaptığı keşif bilgilerinin dolaylı yoldan Türkiye'ye gelmesi, En çok ihtiyacımız olan dönemlerde Abd nin cobraları bize vermemesi işte şuan Türkiye nin yapmış olduğu savunma sanayi atılım bunların önüne geçmek için %100 yerli ürün ortaya koymak için değil. Birileri bunları %100 yerli diye pazarlamaya çalışıyorsa işte evet orda sıkıntı var ama bunların %100 yerli olmaması değerlerinden hiç bir şey eksiltmez.

• Yanılmıyorsam Rus'larınki dışında %100 milli bir tank yoktur, hemen her ana muharebe tankında ya top, ya motor ya da transmisyon illa bir yerleri farklı ülke üretimidir. O nedenle Abrams ne kadar Amerikansa, Leopard ne kadar Almansa, Leclerc ne kadar Fransızsa Altay da o kadar Türk'tür. Sonunda bir motor bulunmasına sevindim, sonuçta maalesef yıllardır tank ve hava savunma sistemleri konusunda açık bir zaafiyetimiz vardı, mümkün olan en kısa sürede bunların giderilmesi gerekiyor.
  • Bunlar anca eleştirmesini bilir,ceplerine para koysan niye daha fazla koymadın derler.Kısacası bunlar asla memnun olmadı,olmaz ve olmayacak da...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Yanılmıyorsam Rus'larınki dışında %100 milli bir tank yoktur, hemen her ana muharebe tankında ya top, ya motor ya da transmisyon illa bir yerleri farklı ülke üretimidir. O nedenle Abrams ne kadar Amerikansa, Leopard ne kadar Almansa, Leclerc ne kadar Fransızsa Altay da o kadar Türk'tür. Sonunda bir motor bulunmasına sevindim, sonuçta maalesef yıllardır tank ve hava savunma sistemleri konusunda açık bir zaafiyetimiz vardı, mümkün olan en kısa sürede bunların giderilmesi gerekiyor.

Problem su ki evet alman tankinda japon malzemesi veya amerikan tankinda cinde uretilen devre vardir.

Fakat zora dustuklerinde almanlarda japonlarda, amerikalilar da en ufak civatasina kadar o parcalari kendileri kimseye ihtiyac duymadan uretebilecek kapasiteye, bilgi birikimine ve bunu yapacak tesislere sahiptir.

Yapmiyorsa isine gelmedigi icin yapmiyordur.

Biz yapamadigimiz icin yapamiyoruz. Fark burada.

Yapmaya ugrasacagimiza sagdan soldan motor bulmaya calisiyoruz.

Canakkale koprusunu yapmayalim o parayi bu motoru yapmak icin harcayalim memleket icin 100 kat daha hayirli olurdu.

Avrasya tuneli yerine bu projeyi bitirseydik daha faydali olurdu.

Ama ver ihaleyi yabanciya tuneli yapsin 20 yil fais fiyatla isletsin, sen icinden alman arabasiyla gec, sonra almanya bizi kiskansin.

Hayirli gunler

• Konu cahil kaynıyor resmen.

İnternette bu konuda uzman onlarca Türkçe websitesi var. Bu projlerin tartışıldığı bloglar, askeri forumlar vs vs. Bu konunun uzmanlarının hemen hepsi bu projeyi takdir ediyor, teknik olarak a dan z ye inceliyor. eleştirdiği noktalar da oluyor ama hiçbiri burdakiler gibi cahil cahil "ama motoru yabancı yeaaa" diye ötmüyor.

İnterneti sadece facebook, twitter haberler donanimhaber olarak görmeyin. madem bu konularda yorum yapma cesareti buluyorsunuz gidin biraz okuyun konunun uzmanlarınca tartışıldığı yerleri. yoksa burda bu emeklere saçma sapan eleştiri hakkını kimse vermiyor size.

bu projeyi eleştiren ya liseli, ortaokullu ergendir. ama değilse ağır cahildir askeri-savunma sanayisinde. başka bir ihtimal yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaidAbdullah -- 28 Mart 2017; 15:34:53 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    İyi de sen elmayla armutu karıştırıyorsun, Altay projesi ile Çanakkale köprüsünün ne alakası var? Öncelikle Altay tankı geliştirme projesi hükümete değil, siyaseten hükümetle taban tabana zıt sayılabilecek Koç grubuna ait, o nedenle konuyu siyasi noktalara taşımayı geçiver bi zahmet. Tank motoru olsun, otomobil olsun sırf yapamadığımız için yapamıyoruz düşüncen de yanlış, bizzat otomotiv sektöründe çalışan bir arkadaşa sormuştum bu konuyu, neden kendi arabamızı yapamıyoruz diye. Cevabında bir aracı her türlü yapabileceğimizi ama piyasadaki mevcut araçlarla rekabet edecek kadar ucuza üretemediğimiz için yerli firmaların uzak durduğunu söylemişti ki bana da mantıklı geliyor. Aslında devlet yerli otomotiv peşinde koşacağına Güney Kore'de olduğu gibi yerli oto üretecek firmalara teşvik getirse çok daha mantıklı bir iş olacaktı. Sonuçta elin Hyundai'i bile ilk ürettiği arabada Japon motoru kullanarak başladı bu işe. E biz de bugün Ukrayna'dan alırız motoru, yarın kendi başımıza uygun fiyatlara üretmeyi başarırız belki. Öncelikle bir yerden başlamak gerekir...

• ukrayna bile motor üretiyomus..bırak ya almayın motor ben omlara reno 12 motoru takarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

quote:

Orijinalden alıntı: andan44

Ne olumsuz insanlarsınız. Savunma sanayi 10-15 yıl önce ancak %5-10 oranında kendi silahını yaparken bugün bu % 50-60'lara çıktı. Bunu bizden önce rakip hatta düşman bildiğimiz ülkeler itiraf ediyor. Araba Üzerinde WV amblemi var ama her bir parça farklı ülkede üretiliyor. Tankın pek çok elektronik parçasını üretiyoruz. 3-5 yıla motorunu da üretiriz size rağmen beyler. Elin gavuru parayla bize vermediği silahı Pkk'ya Daiş'e veriyor. İşine gelmeyince de satmıyor. oturup beklemektense bir yerden başlamak lazım.

Sen anca kendini kandırırsın.Üretittigini sandıgın herşey Altay tankı gibi.Hadi motorunu yaptın ki yaptı dedikleri TÜMOSAN bile Avusturyadan gelen teknoloji destegine mahkum gerisi ne olacak.

Bu tankın namlusunuda mı sen yapıyorsun oda Almanyadan.Altay nasıl XK2 benziyorsa ürettiklerini sandıgın diger ürünlerinde çoğu rakiplerinin kopyası.Burda hammaliye olarak üretebildiginiüret gerisini satın al.

Birde ATAK helikopteri vardı.Oda İtalyanlardan.O ne oldu?. Agusta A129 Mangusta kopyası.

Biz daha yerde gidenini yapamıyoruz ki havada uçanını yapalım.Daha bir otomobil yapamıyoruz.

Evet bir yerden başlamak lazım ama böyle degil.Önce yerli otomobil yap,silah yap,dizel motor yap,birden tank helikopter yapmaya çalışma.

Böyle anca senin gibileri kandırırlar.Böyle haberlerde ne hikmetse seçim zamanlarına denk gelirki senin gibileri kandırıp oy alsınlar...

Seviyeli olsan siyasete bağlamazsın saygısız.Sende seviye olmadıktan sonra cevap vermek boşa.

• quote:

Orijinalden alıntı: andan44

Ne olumsuz insanlarsınız. Savunma sanayi 10-15 yıl önce ancak %5-10 oranında kendi silahını yaparken bugün bu % 50-60'lara çıktı. Bunu bizden önce rakip hatta düşman bildiğimiz ülkeler itiraf ediyor. Araba Üzerinde WV amblemi var ama her bir parça farklı ülkede üretiliyor. Tankın pek çok elektronik parçasını üretiyoruz. 3-5 yıla motorunu da üretiriz size rağmen beyler. Elin gavuru parayla bize vermediği silahı Pkk'ya Daiş'e veriyor. İşine gelmeyince de satmıyor. oturup beklemektense bir yerden başlamak lazım.

daiş yani ad-Dawlah al-Islamiyah fi 'l-?Iraq wa-sh-Sham türkçesi ile Irak ve Şam İSLAM DEVLETİ.
    daişi türkçe adıyla söyleyerek onlara birşey kazandırmış olmuyorsunuz. ışid diyebilirsiniz.
  • Alman ve Ukrayna tank motorlarının karşılaştırması
    http://www.motormudur.com/2017/01/altay-tank-icin-ukrayna-ve-alman-motoru.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 28 Mart 2017; 18:39:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Aslında Tülomsaş'da bir motor üretildiğine dair haberler çıkmıştı. Hatta motor eski Pielstick 16Pa4'ü andırıyordu ama ne oldu o?

O motor trenler için.
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Süspansiyon fransizlara kaldiysa askerin çekeceği var.(Hdraactive değilse)

• Burdu neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamış değilim gerçekten .? Sonuçta birşeyler yapılmaya çalışıyor deneniyor mahalef olmaktansa bunun arkasında olmamız gerekmezmi eğer biz yok a partisi yok b partisi der durursak olduğumuz yerde sayarız.

Bu arada bazı arkadaşlar tarım ürünlerini bile yurt dışından getiriyoruz nasıl %100 tank yapıcaz demiş emeklemeden koşabilen bir bebek gördünüz mü hiç .? Tarım konusunda haklısınız ama bu konuda devletin suçu olduğu kadar bizlerinde suçu var maalesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt
    Hocam biz ikinci dünya savaşında açlıktan kırılırken Ukrayna ve Sovyetlere bağlı devletler silah vs üretiyordu .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayzer75

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Aslında Tülomsaş'da bir motor üretildiğine dair haberler çıkmıştı. Hatta motor eski Pielstick 16Pa4'ü andırıyordu ama ne oldu o?

O motor trenler için.

Tank için de uyarlanabilir. Mesela o bahsettiğim Pielstick 16Pa4 de normalde gemi motoru. Römorkörlerde falan kullanılıp lokomotife uyarlanmış.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz motorla ilgili hiç bir yazıya rastlamadım. Sanırım TR Ukraynadan 6TD3 motorunu alıp 8 veya 10 silindire modifiye edip kullanmayı tercih edecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayzer75

Sizin dediğiniz motorla ilgili hiç bir yazıya rastlamadım. Sanırım TR Ukraynadan 6TD3 motorunu alıp 8 veya 10 silindire modifiye edip kullanmayı tercih edecek.

Ben de esasen bir dokundurma yapmak istemiştim.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    OK
  • Ukrayna'yı da topraklarımıza katarsak %100 yerli olur.
    Vay be seneler sonra büyük resmi gördüm, evet diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.