5 Gün önce kara verdim 4 yıldır kullandığım (hem laptopta hem televizyonda) Philips Spa2300 ümü emekli etmeye kara verdim ve hemen araştırmalara başladım.
1-) İlk gözüme çarpan Edifier E 3350 (50 Watt 210 TL) heh dedim sistemimi buldum hemen alayım yakın bir arkadaşım biraz daha araştır hemen kara verme dedi araştırmaya devam 2-) RAZER Mako 300W RMS 2.1 THX Hoparlör (800 TL) hemen vazgeçtim :) 3-) Altec Lansing FX6021 2.1 75 Watt Çok iyi yorumlar almış ama fiyat hala yüksek (500 TL) :) 4-) Harman Kardon SoundSticks II 40 Watt görüntü olarak bile yeterli ama fiyata takıldım gene (661 TL) 5-) Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021 200 Watt (ABD den UPS ile 40-50 Dolar arası kargo ile gümrüğe takılmadan kapıya kadar geliyomuş 150 Dolarda kendisi) dün itibari ile bunda karar kılmıştım ki gerisi aşağıda
Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021 (Markanın namı itibari ile pek fazla detaya girmedim özellik olarak bilen biliyo zaten)
Tepesi Kesik Piramit Şeklinde SubWoofer Uydular apayrı güzel,dış görünüş itibari ile harika.Ses konusuna gelince Türkiyemde satışı yok herhalde (en azından nette ben görmedim 3 gündür araştırıyom) hemen yurtdışı bağlantı kurdum ve bana 300 TL ye mal olacağını öğrendim gerçekten vermeye hazırdım parayı ama;
Sony DAV-F300 USB'li 2.1 DVD Ev Sineması Sistemi'ni gördüm...
Güç Çıkışı - Toplam (RMS %10) 280W Uydular 70W x2 Subwoofer 140W S-Master VAR (24 bit) (Ne işe yarar bilmiyorum)
Özellikleri böle gidiyo DVD KISMINI işin içine katmadan sadece ses sistemlerini kullanıp yada tecrübelerinden yola çıkarak karşılaştırma yapabilcek olan arkadaşlar varsa karasız kaldım yardımlarınızı bekliyorum (5.1 & 7.1 kesinlikle istemiyorum tavsiye etmeyiniz zira iyisine zaten gücüm yetmez)
Sony DAV-F300'ü 300 TL ye buldum.Garantili 24 ay ama Altec Lansing MX 6021 ise yurtdışından gelecek garantisi ne olur bilemiyorum.Altec Lansing MX 6021 TR de satışda olsa düşünmeden alırım ama yok.
Güncel
Sony nin dav-f300 ü diğer setlerine benzemiyor.Eğer 300 tl ye bi de 24 ay garntili bulduysan hiç kaçırma derim.S-Master Sony nin ses sitemlerinde playerlarında kullandığı amfi ve f300 de 24 bitlik bir s-master amfi war.Yani 24bitlik 1411 kpbs bir wav parçayı eğer pc inde J. river media centerda dinlediğin zaman çok iyi ses laırsın hatta ve hatta ilk dinlediğinde ağzın açık kalabilir.. Altec ise sağlam bir markadır ama bence değmez vereceğin o paraya ve bir de çilesi endişesi de cabası olucak..Ses kalitesi hiç tartışılmaz ama benm tavsiyem Sony i o fiyata bulduysan hemen al kaçırma derim.Hem filmleri sony de daha eğlenceli tadına vararak izlersin.Blue ray bir film ya da format olarak 1080p mkv film açtığında filmin içnde hissedersin kendini Ben bugün creative gigaworks t3 aldım.yarın gelicek inşallah..Dinledikten sonra yorumda bulunabilirim tekrar.İnşallah karaa vermende biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir
Hem Altec olsun Hemde Edifier (Gerçi bundan vazgeçmiştim ama) beni Şekilleri itibari ile cezbetti ilk başta ses kalitesini 2.plana atmıştım ama Sony DAV-F300 şekil ve kalite itibari ile (diğer forumlarda yazılan yorumlara göre) Altecin önünde gibi ben bide Acer3820TG mi HDMİ ile Tv ye bağlıyorum ses sisteminide TV de kullanacağım galiba yarın gidip Sony'i alcam.
infinityman ilgin içiçn teşekkürler Sony DAV-F300 ümü alıyım ayrıntılı bi inceleme yaparım.
Güncel
En iyisini yapmışsın hocam boşver altec i..SONY nin o ismi dizaynı kalitesi yeter kaldı ki hem zaten canawar bir sistem sanal surround bile war onda.dediğim gibi blueray film izlerken çok iyi ses alıcaksın.amfinin kalitesini anlıcaksın.hayırlı olsun şimdiden.güle güle kullan.kazasız çiziksiz belasız kullan inş
Obaaa...bu daha bombaymış hocam.hayırlı olsun.ben de t3 ümü bugün aldım.Hocam böyle deep bir bass böyle tatlı bi ses olamaz yaamest etti beni resmen.bassda en ufak bir bozulma olmaz mı yaa..yoook olmuyo.son seste bile aynı netlikte pürüzsüz ses alıyorum.En güzel müzikler filmler bizim olsun
quote:
Orijinalden alıntı: infinityman
Obaaa...bu daha bombaymış hocam.hayırlı olsun.ben de t3 ümü bugün aldım.Hocam böyle deep bir bass böyle tatlı bi ses olamaz yaamest etti beni resmen.bassda en ufak bir bozulma olmaz mı yaa..yoook olmuyo.son seste bile aynı netlikte pürüzsüz ses alıyorum.En güzel müzikler filmler bizim olsun
süper bir set almışın zaten hocam 2.1 pc sistemlerinde en iyidir logi felan hikaye hayırlı olsun bol basslı günler
quote:
Orijinalden alıntı: bowers wilkins
quote:
süper bir set almışın zaten hocam 2.1 pc sistemlerinde en iyidir logi felan hikaye hayırlı olsun bol basslı günler
Eywallah hocam çok saol.Şuan wasted penguins in Melancholy parçasını dinliyorum.olmaz böyle bişey.Sende galiba bower lar war.sana 5 sene daha yaklaşamayız bizkafaya koydum ama hifi alırsam bower alıcam
quote:
quote:
quote:
Eywallah hocam çok saol.Şuan wasted penguins in Melancholy parçasını dinliyorum.olmaz böyle bişey.Sende galiba bower lar war.sana 5 sene daha yaklaşamayız bizkafaya koydum ama hifi alırsam bower alıcam
kanka bizde senin gibi kafaya koyanlardanız ama şuan için yok creative s750 ile yola devam ediyoruz ama bende hifi aldımmı tek alıcağım marka b&w vidasından arka bağlantılarına ahşabından teweter mid bass sürücülerine buram buram kalite kokan bir marka
quote:
quote:
quote:
quote:
kanka bizde senin gibi kafaya koyanlardanız ama şuan için yok creative s750 ile yola devam ediyoruz ama bende hifi aldımmı tek alıcağım marka b&w vidasından arka bağlantılarına ahşabından teweter mid bass sürücülerine buram buram kalite kokan bir marka
Ya da bulabilirsem olmadı yurtdışına gidip alıcam.Zingali otto Loud speakers bunu duydun mu bak bi dinle kardeşim
Ya da bulabilirsem olmadı yurtdışına gidip alıcam.Zingali otto Loud speakers bunu duydun mu bak bi dinle kardeşim
Yalnız senin sistem de iyi s750.allah bilir x fi fatalty 7.1 ses kartı da vardır sen de.Ondan sonra 7+1 in keyfine doyum olmaz.7+1 de müzik dinlemek acayip sarıyor yahuu..Hocam eğer pc de dinliyosan J.river media center var bak onu dene ses kalitesi şuan en iyi player.çok iddaalı
quote:
kanka sen harman kardon SoundSticks III varya onu niye düşünmedin 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyat T3 dahamı güzel denedin mi 2 sinide ?
Soundstıck II yi dinledim.bunun subwoofer ı hi fi lerdeki gibi çok tatlı vuruyo..AnlatamıyorumKelimelerle anlataılmıyo gerçekten dinlemek lazım.Bir de bu daha Klas, Karizmatik duruyo1 gerçek 50 watt gücünde aktif subwoofer ve o aktif o woofer ın basıncıyla her 2 yana da eşit hava basıncı veren,sağlayan 2 pasif woofer war.Bass kalitesi anlatılmaz.İnanılmaazSabah erkenden kalkıp müzik açıyorum.Sadece ses kartım eksik onu da aldım mı tamamdır.Creative X-Fi 5.1 i de yapıştırdım mı olay tamamdır.Müstakil bir eve taşınmam lazım
quote:
Orijinalden alıntı: BumCello
quote:
kanka sen harman kardon SoundSticks III varya onu niye düşünmedin 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyat T3 dahamı güzel denedin mi 2 sinide ?
Hocam sen dinlemedin mi sony yi şuraya bi yorum yazsan, incelemede bulunsan fena olmazBi anlat hele..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: BumCello
quote:
Hocam sen dinlemedin mi sony yi şuraya bi yorum yazsan, incelemede bulunsan fena olmazBi anlat hele..
daha bu gün gelecek pazartesi felan paylaşacam bi inceleme....yerinde dinledim ama 2 uydudan o kadar ses çıkmaz :) gelsin bakalım bi
Bulabilirsen Jamo i300 öneririm
demekki creative de de philips'in woox teknolojisi ile benzer birşey kullanmış