Şimdi Ara

Alternatör yardımcı sargıları !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunlar ne işe yarar ve bu sargılara akım nerden gelir ?

• Bilen yok mu ? Fırçasız kendinden ikazlı alternatörlerde kullanılıyor bu sarım !
  • ??????????????????????????????????????????????????????????
  • Yardımcı sargilar derken kalkışta falan mi yardımcı oluyor acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, fırçasız kendinden ikazlı alternatörlerde ikaz sistemini besleyen bir yardımcı sargı bulunuyormuş ana statorun üzerinde. Bu ne iştir

nasıl ikaz sistemini besler, akımı nerden alır (dışardan mı akü vs gibi) artık çıkamadım işin içinden. Günlerdir bakınıyorum nafile...

Yardım pls...
  • Alternatörden kastınız, sincap kafesi motor diye tabir ettiğimiz; bir ana sargı ve bir yardımcı sargı olmak üzere iki sargıdan oluşan bir ''motor'' olabilir mi?
  • Bakın arkadaşlar, sitelerde hep aynı açıklama var biride gensan alternatör sitesinde http://www.gensan.info.tr/?dispatch=faq.view&faq_id=8

burada şu paragraf var ;

Ana statordaki bağımsız yardımcı sargılardan geçen akım voltaj regülatörüde doğrultularak, ikaz statorundaki kutup sargılarına verilir.
    Kutuplardan çıkan manyetik akıyı kesen ikaz rotoru üzerindeki bobinlerde üç faz alternatif akım oluşur. Alternatif akım, rotordaki döner
    köprü diyotlarda doğrultularak ana rotora(ana kutuplara) doğru akım olarak aktarılır.

Burada kırmızı olan yazıyı anlayamıyorum, yani bu bağımsız sargılardan nasıl akım geçiyor, ortada mıknatıs yok üstelik.
    Ha desek ki, rotor miline bağlı pm bir alternatör var oda yok nasıl oluyor bu iş... :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eht trafo yardım
    10 yıl önce açıldı
    Hoparlör Tamiri ve Bobin Sarım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ???
  • En iyisi gidip bi jeneratörcü ya da alternatörcüyle konuşmak.
  • ikaz statoru birkereye mahsus çalıştırılmadan önce dc kaynakla beslenir böylelikle n ve s kutupları olusur mıknatıs özelliği kazanır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.