Şimdi Ara

Altı Alçak Muhabbeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: helisel

Japon içine 5 tane iri kıyım Türk'ü koyupta köy yolunda gez diye üretmemiş ki bu aracı.
    5 tıfıl japonla japonya yollarında altı kesinlikle yere değmez bu aracın eminim..

abartıya gerek yok. ne demek 5 kişi köy yolu. ankara-balıkesir yolunda sürtüyor ya.. diğer araçlar aynı şekilde cillop gibi geçerken.. bizzat başa gelmiş olay bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

Japon içine 5 tane iri kıyım Türk'ü koyupta köy yolunda gez diye üretmemiş ki bu aracı.
    5 tıfıl japonla japonya yollarında altı kesinlikle yere değmez bu aracın eminim..

abartıya gerek yok. ne demek 5 kişi köy yolu. ankara-balıkesir yolunda sürtüyor ya.. diğer araçlar aynı şekilde cillop gibi geçerken.. bizzat başa gelmiş olay bu

Arkadaşım bende biliyorum sürttüğünü,türkiye şartlarında sürtüyor evet..Aksini iddia eden yok zaten

• Öncelikle şu konuya açıklık getireyim; BEN MARKA FANATİĞİ DEĞİLİM. İmzama bakın, mesaj var mı?

Şu ana corolla kullanıyorum ama daha sonra C-max veya skoda octavia veya honda civic alacağım. Hatta uygun olursa sıfır astra bile alabilirim. Daha fazla param olsa X5 e binerim. Marka fanatiği falan değilim.

Gözünüzle gördüğünüz halde hala neden inkar ediyorsunuz anlamıyorum.

1. Corollanın altı alçak falan değildir. Corollanın karöseri alçaktır yani yolcu taşıma bölümü... Biraz da geniş olduğu için gözünüze öyle görünüyor.

2. 5 kişi binip, bagajı da ful doldurunca tabi ki araba çöker. Çökmeyen araba var mı?

3. Corollanın süspansiyonu çok yumuşak olduğundan, diğer araçlardan biraz daha fazla çöker.

4. Altını sürttüğünüz de olur. Bu demek değildir ki gittiğiniz her yolda altını sürtersiniz! Ancak sürtülen ne egsoz ne de manifolddur. Çoğunlukla ya tamponu sürtmüşsünüzdür, ya da marşpiyerleri. Arabaya hiç bir hasar veremezsiniz.

5. Broadway, doğan gibi altı yüksek arabaları da kullandım. Altını kazayla hafif bir sürtseniz bile hemen egsozcuya gidin. Kesin patlar. Corollanın egsozunu yere değdirmeniz imkansız gibi.

6. Önemli bir nokta; Yayları kesilmiş bir araba veya yayları çökmüş herhangi bir araba ne surette olursa olsun alçaktır. Kullandığı corolla çökmüş olan arkadaşlar, buradan yola çıkarak yorum yapıyorlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 14 Ağustos 2008; 19:16:38 >

• şunu demek istedim olayın Türkiye şartlarıyla ilgisi yok. aynı yolda geçen 3-4 marka söyledim geçtikleri şartları söyledim. sadece corolla sürtüyor. yani ülkeyle değil araçla bi ilgisi var bunun. saygılar
  • Deldik de konuşuyoruz bossbee
  • quote:

quote:

Ankara - Balıkesir diye bir yol mu var? Ankara-Eskişehir mi, Eskişehir-Bursa mı, Bursa - Balıkesir mi?

O yolları senede 2 sefer gittiğim oluyor. Bir keresinde kışın, bir tanıdığımız sıfır polosuyla yolda kaldı. Eskişehirden hanımını, çocuklarını ve eşyalarını (bizim eşyalar da var) doldurup Konya istikametine gittik. Arabada 7 kişi ve ful bagajla, 120 km hızla gece gittim. Altı sürtse, o zaman sürterdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Deldik de konuşuyoruz bossbee

Eeee sen de çok becerikliymişsin. Peki gidip de niye honda aldın o zaman kardeşim?
  • ankara çıkışında sürttü. bursa balıkesir ve balıkesir edremit arasında da 1 er defa daha sürttü. yaklaşık 100 km süratle. yaylandımı yol, kurtulmuyor işte. olayın yarışına girecek değilim. başımıza gelmiş olay bu.. bora da pejoda sürtmedi. yıllardır gidip geliyoruz. corolla 1 defa geldi o da sürte sürte işte..
  • quote:

ankara çıkışında sürttü. bursa balıkesir ve balıkesir edremit arasında da 1 er defa daha sürttü. yaklaşık 100 km süratle. yaylandımı yol, kurtulmuyor işte. olayın yarışına girecek değilim. başımıza gelmiş olay bu.. bora da pejoda sürtmedi. yıllardır gidip geliyoruz. corolla 1 defa geldi o da sürte sürte işte..

Olabilir kardeş, bir şey diyemem. Sen problem yaşamışsın, belki başkaları da yaşamıştır. Belki genel bir problemdir. Ben yaşamadım.

Neyse konuyu bayağı dağıttık. Başta söylediğimi tekrarlayayım; Corollanın altı alçak değildir.
  • bizde 2000 modeli vr her hafta köye gider araba ların çok rahat geçtiği yerde bu sürtüo ama çok sağlam araba ama sürtüyo orası bi gerçek
  • Corolla'nın altı gerçekten alçaktır. Ayrıca çok nazik bir araçtır köy yoluna girerse iflah olmaz bir daha.
    Corolla'nın iyisi muhteşemdir, kötüsü ise çok çok kötüdür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Deldik de konuşuyoruz bossbee

Eeee sen de çok becerikliymişsin. Peki gidip de niye honda aldın o zaman kardeşim?

Seviyorum

• Bizimki alabildiğine sürtüyor.Arkada kardeşim ve ben oturduğumuzda(Top.120kg) bile her beş tümsekten birine kesin değiyor.Neresi değiyor?marşpiyeller değiyor,çamurluk değiyor,ha birde egzostun teker civarında biryerde saçma sapan bir tasarım var aşağıya doğru çıkıntılı.Ha bir de arabayı ben salladığımda neredeyse yerinden kalkacak gibi oluyor(Süspansiyon sistemi fazlasıyla yumuşak)ki kasislerde arabanın üstünde bir ton oluyor,kasisteki sallanmanın da etkisi var.1.3 için geçerlidir,bildiğim kadarıyla 1.6'ların süspansiyon sistemi biraz daha sert...
  • Hazır bu altı alçak muhabbeti açılmışken sorayım.Accent eraların altı yeterince yüksek midir köy yolları için?Eğer yeterli değilse Fiesta ve Swift diğer seçenekler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@rvellous

Hazır bu altı alçak muhabbeti açılmışken sorayım.Accent eraların altı yeterince yüksek midir köy yolları için?Eğer yeterli değilse Fiesta ve Swift diğer seçenekler.

Accentin altı yeterli midir? İlginç soru.

Anlatamıyorum herhalde. Arabanın yalnız altına bakılarak alınmaz. Hyundainin altı alçak değildir. Ancak malzeme kalitesi itibari ile köy yolunda kullanılacak bir araba değildir. Altı yüksek ama bu tekerleklerin havada gittiği anlamına gelmez. Neticede, süspansiyon yolla haşır neşir olacak. Arabanın bir-iki yılda haşatı çıkar.

Sağlamlık ve parça maliyeti konusunda bu araçlar içinde; 1.Fiesta 2.Swift, 3. Era derim.
  • Alt yüksekliği konusunda başta Toros,Kango,Dacia vs tartışılmaz üstündür ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

Corolla'nın altı gerçekten alçaktır. Ayrıca çok nazik bir araçtır köy yoluna girerse iflah olmaz bir daha.
    Corolla'nın iyisi muhteşemdir, kötüsü ise çok çok kötüdür.

Bu nasıl yorum ya? Nazik mi? İflah olmaz mı? Yav tarlaya girdim diyorum, traktörün arkasından tarlaya... Toprak yol çamurken, traktör geçmiş. Oyuk oyuk... Daha nereye girmem gerekiyor, sağlamlığını kanıtlamak için?

2 senedir İstanbulda geçmedik asfalt, toprak, stabilize yol kalmadı. Langır langır her yola giriyorum. Kaç tümseği farketmeden küt diye geçtim. Başka araba olsa, dingili, rotilleri yoldan toplardım. İlk kullandığım araç değil. Beğenerek almamıştım, ama aldıktan sonra farkettim sağlamlığını. Dışarıdan belli olur mu araba?

Köy yoluna girerse iflah olmazmış. Kaç köy yoluna girdin? Ben yazın köy köy dolaşıyorum hala dağılmadı araba, taş gibi. Fotografa bak Yandaki focu 2001 model, corolla 95. Hangisi daha diri görünüyor? (Focus da temizdir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 14 Ağustos 2008; 20:53:23 >

• hiç kullanmadım dikkatte etmedim ama okadar kişi sürtüyor derken hala ısrarla savunman garip olmuş, tamam alçak değildir belki ama demek ki bitarafları yere değiyor bu meretin niye uzatıyosunuz ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

Orjinalden alıntı: M@rvellous

Hazır bu altı alçak muhabbeti açılmışken sorayım.Accent eraların altı yeterince yüksek midir köy yolları için?Eğer yeterli değilse Fiesta ve Swift diğer seçenekler.

Accentin altı yeterli midir? İlginç soru.

Anlatamıyorum herhalde. Arabanın yalnız altına bakılarak alınmaz. Hyundainin altı alçak değildir. Ancak malzeme kalitesi itibari ile köy yolunda kullanılacak bir araba değildir. Altı yüksek ama bu tekerleklerin havada gittiği anlamına gelmez. Neticede, süspansiyon yolla haşır neşir olacak. Arabanın bir-iki yılda haşatı çıkar.

Sağlamlık ve parça maliyeti konusunda bu araçlar içinde; 1.Fiesta 2.Swift, 3. Era derim.

Dayanıklılık çok önemli değil 1 haftalığına araç kiralayacağız köy için altı yüksek olsun yeter.Sanırım Era yükseklik olarak yeterli.

• Moderatör arkadaşlardan rica ediyorum silinsin konu. Sidik yarışına girmeye niyetim yok. Amacım sadece yanlış bilinen bi konuyu açıklığa kavuşturmaktı. Konu çok dağıldı. Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.