Şimdi Ara

Altı Alçak Muhabbeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 14 Ağustos 2008; 21:55:31 >

• alçak ikiside köy yolu için
  • hocam corollanın amortisörleri çok yumuşak olduğundan arkaya 1 kişi bile binse küçük çukurlarda bile hemen egzostu sürtüyor

sanırım bunu söylemeye çalışmışlar.
  • 2sinin de içine 5 kişi oturup fotoğraf çekin
  • resimden anlaşılmaz.

araçların teknik verilerinde yerden yükseklik verilmekte zaten.

ona göre konuşmak daha doğru

focusunki bulunur ama eski kasa corollanınb teknik verileri için uğraşmak lazım.

merak eden arkadaş tezini ispatlamak istiyorsa bu verilere erişmeli.

hayırlı günler.
  • corolla 5 kısıyle yoldakı tumseklerde bıle surtuyo
  • Corollanın ozellıkle on tekerlerklerden sonrası ve arkada son susturucunun oldugu bolge bayagı bır alcak. 5 seneden uzun suredır 96 model corolla kullanıcısı olarak bunu her turlu yolda gordum ve yasadım. Bagaja esya ve ya arkaya 2 kısı bındıgınde yukseklık muazzam alcalmakta. Buna etken ıse yukarıda arkadasın dedıgı gıbı amortısorlerın yumusak olusu. Ama bunu artısı vırajlarda yl tutsta ortaya cıkıyor. Bence yere yakın olusu gorunusunu albenılı yapıyor bu kasanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu model aracı kullanmış biri olarak söylüyorum. Tümseklerde aracın altı sürtüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

2sinin de içine 5 kişi oturup fotoğraf çekin

@bosbee

bu konuda ufak bir sohbetimiz olmuştu sanırım ondan açtın konuyu

jeandan ın dediği gibi 5 kişi binip bir fotoğraf çektirirseniz arada ki fark daha net anlaşılır.

bahsettiğiniz corollaya da focus a da defalarca aynı yollarda binmişliğim bulunup corolla ile altının sürttüğü yerleri focus la sürtmeden geçtik.

corollaya lafın yok model yılının bence parasının en iyi karşılığını veren araçlarından biridir,ancak köy yolu için alcak
  • toyotamız vardı

egzoz manifoldu çok sürterdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: triger

toyotamız vardı

Egzos manifoldu mu?
    Egzos ucu demek istedin heralde hocam;çünkü manifolt motorda;sürtmesi imkansızdır.
  • quote:

2sinin de içine 5 kişi oturup fotoğraf çekin

Katılıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

hocam corollanın amortisörleri çok yumuşak olduğundan arkaya 1 kişi bile binse küçük çukurlarda bile hemen egzostu sürtüyor

sanırım bunu söylemeye çalışmışlar.

bu durum aynen geçerlidir. yıllardır gidip geldiğimiz ankara -balıkesir yol güzergahında bir tek eniştemin corollası altını sürtüyor üstelik çukura kasise değil yoldaki eğimlerden dolayı yaylanıp sürtünüyor..

önceki arabamız zaten şahindi sürtmesi imkansız gibi(: şimdi 306 var hiç sürtmedi diğer eniştemde bora var hiç öyle bişey olmadı. fakat corolla yoldaki yaylanmalarda bile ya gümletiyo ya da sürtünüyor.. bahsettiğim araçlar hep full bagaj ve içerisinde minimum 3 yetişkinle bu yolu yapıyorlar.. malum tatil..

• 5 kişiyi mi oturtup tekrar çekeceğiz ? Bu ne ya? Hangi arabaya 5 kişi oturursanız oturun karesör çöker. Ancak ıskaladığınız konu şu: Ben karöserden bahsetmiyorum, şaseden bahsediyorum. Bu yüzden fotoyu alttan çektim.

Tekerleklerin şaseye tutunduğu yerler arabanın üzerine 1 ton da koysanız değişmez. Bi de aşağıdaki fotolara bakın. Üstteki focus

@Veycell89 kardeşim seninle olan muhabbetimiz tabi ki etkili oldu ama uzun süredir kafamı kurcalıyordu. Arabanın madem altı alçak, nasıl oluyor da diğer arabaların girdiği her yere girebiliyor? Kaldırıma bile çıkıyorum daha ne olsun ?

@tasselhoff teknik veriden bahsetmiş. Ne verisi, fotograf var elimizde, daha ne verisi? Yerden yüksekliğin teknik verisi ancak cetvelle ölçülür.

Altı Alçak Muhabbeti

Altı Alçak Muhabbeti

Altı Alçak Muhabbeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 14 Ağustos 2008; 18:50:40 >

• bosbee o egzoz yere değecektir emin ol

biri manifolt demiş sanırım yazım yanlışı olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: triger

toyotamız vardı

Egsoz manifoldu mu? Kimlerle tartışıyoruz ya...

Egsozun arkadaki ucunu bile vurmak istesen bayağı uğraşman gerekir. Corollanın tamponu öne ve arkaya doğru çıkıktır. Bir kaldırıma çıkarken ve inerken ancak tamponu vurabilirsiniz.

Çok çukurlu, engebeli bir yolda hızlı giderken bile ancak arabanın iki yanında altta bulunan çıkıntıları (marşpiyerleri) yere vurabilirsiniz. Egsozu vurmanız çok zordur, extra çaba gerektirir. Diyelim ki büyük bir taş var yolda, egsozun hizasından arabayı zıplatarak belki delebilirsiniz.

Ben arabanın altını belki 20 sefer sürttüm. Eğer egsoz sürtseydi şimdiye kadar çoktan patlaması gerekirdi. 40 bin km yaptım. Ne egsoz, ne amortisör değiştirdim.

• quote:

bosbee o egzoz yere değecektir emin ol

quote:

bosbee o egzoz yere değecektir emin ol

O egsoz yere değmez dostum. Tarlaya bile girdim ben o arabayla. Hem de milletin torosla girmeye korktuğu tarlaya. Değmeeeezzzz. Sizin yere vurduğunu sandığınız şey yandaki marşpiyerlerdir. O çıkıntılar sayesinde arabanın altı sürtmüyor.

Broadwayin 1 sene içinde en az beş sefer egsozunu patlatmıştım, corollanınkini 2 senedir patlatamıyorum. Broadway yüksek ama kime sorsanız tarlaya onu tercih eder.

• Forumda hala neden dünyanın en iyi araçlarından biri olarak gösterilldiğini anlayamadığım bu aracın ilk çıktığı zamanlarında en dolu modeli olduğunu hatırladığım GLI sine uzun bir süre binmiştik..Ve bu aracın arkasında CYBORGTR arkadaşımın da dediği gibibir kişi bile otursa olur olmadık yerlerde arkasını sürterdi ancak çok da kafaya takılacak bir durum değildi bizim için hatırladığım kadarıyla:) Bu sürtme olayında Corolladan daha alçak bir araçla altını sürtmeden geçebildiğim bir yerden Corolla ile arkada bir kişi dahi varken sürtmeden geçememeniz bana göre normaldir..

Normal,sıradan,bakınca arıza vermeyen konforlu bir araçtı,ibrede ne yazarsa onu yapardı o zamanlar:) ama bizim forumumuzda biraz fazla abartılıyor kanımca..Ha bu arada bizim araç malesef pert olmuştu ona da ayrı üzülmüştüm:)
  • Tozluklar basa bela oluyor aslında. Susturucu ve ya egzos ucu o kadar degıl. Bırde yan marspıyeller kaldırım yaklasımında surtme uzerıne surtme yasıyor.
  • Japon içine 5 tane iri kıyım Türk'ü koyupta köy yolunda gez diye üretmemiş ki bu aracı.
    5 tıfıl japonla japonya yollarında altı kesinlikle yere değmez bu aracın eminim..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.