Şimdi Ara

Altı Alçak Muhabbeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

Corolla'nın altı gerçekten alçaktır. Ayrıca çok nazik bir araçtır köy yoluna girerse iflah olmaz bir daha.
    Corolla'nın iyisi muhteşemdir, kötüsü ise çok çok kötüdür.

Bu nasıl yorum ya? Nazik mi? İflah olmaz mı? Yav tarlaya girdim diyorum, traktörün arkasından tarlaya... Toprak yol çamurken, traktör geçmiş. Oyuk oyuk... Daha nereye girmem gerekiyor, sağlamlığını kanıtlamak için?

kaç kişi varken tarlaya girdin? tek kişiyle ferraride girer
  • girmeye herşey girer

önemli olan çıkmak

@bossbee

tamam hocam sen aracınla girmiş bi güzelde çıkmışsın boşver millet alçak bilsin.can sıkmaya gerek yok
  • Ford focusta toyota corollada kullanmadım.onlar hakkında bir yorum yapmak istemiyorum.Ben size kendi aracımdan bahsedeyim.
    (Albea 2005 yeni kasa 1.2 16V)
    bu aracı almaya karar verdiğimde her kafadan bir ses çıktı o arabada alınırmı o fiyata başka araç alınır bilmem ne.........9 aydır bu arabayı kullanıyoruz.5kişilik bir aileyiz.bugün aynı para elimde olsa araç alacak olsam Albea alırım.

Neden derseniz:(başka nedenleride var ama ben konuyla alakalı kısmını yazıyorum)Altı okadar yüksek ki 5 kiş+bagaj hatta bazen 6. kişi bile olsa arabada Asla tümsekten dağdan bayırdan etkilenmiyor.Ne dağ yollarına ne köylere gittik altını hiç yere sürtmedik Allaha şükür.çoğu aracı görüyorum kaldırım olan yerde kapıyı açamıyorlar(araçta insan varken) çünkü kapı kaldırıma çarpıyor.Ama şu ana kadar benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi.

sonuç olarak türkiye şartları diye birşey gerçekten var, bazı yollar köstebek yuvası gibi.artı olarak biz türk milleti aracı full insanla doldururuz. oda yetmez bagajıda iğne koyacak yer kalmayıncaya kadar doldururuz.Bize bizim gibi araba lazım.

• yayları değiştirirsiniz arabada 5 kişi bile olsa çökmez.
    illa köy yollarında kullanacaksanız makas taktırırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlpinaE30

quote:

quote:

Corolla'nın altı gerçekten alçaktır. Ayrıca çok nazik bir araçtır köy yoluna girerse iflah olmaz bir daha.

Bu nasıl yorum ya? Nazik mi? İflah olmaz mı? Yav tarlaya girdim diyorum, traktörün arkasından tarlaya... Toprak yol çamurken, traktör geçmiş. Oyuk oyuk... Daha nereye girmem gerekiyor, sağlamlığını kanıtlamak için?

kaç kişi varken tarlaya girdin? tek kişiyle ferraride girer

• valla benim 10yıllık şöförlük hayatımda altını sürttüğüm tek araba toyota idi başka hiç hatırlamıyorum
  • quote:

quote:

Fotografa bak Yandaki focu 2001 model, corolla 95. Hangisi daha diri görünüyor? (Focus da temizdir).

valla hiç kusura bakma ama focus daha diri duruyo
    ama bu normal tabikide toyota focus un dedesi yaşında

• quote:

Öncelikle şu konuya açıklık getireyim; BEN MARKA FANATİĞİ DEĞİLİM. İmzama bakın, mesaj var mı?

Şu ana corolla kullanıyorum ama daha sonra C-max veya skoda octavia veya honda civic alacağım. Hatta uygun olursa sıfır astra bile alabilirim. Daha fazla param olsa X5 e binerim. Marka fanatiği falan değilim.

Gözünüzle gördüğünüz halde hala neden inkar ediyorsunuz anlamıyorum.

1. Corollanın altı alçak falan değildir. Corollanın karöseri alçaktır yani yolcu taşıma bölümü... Biraz da geniş olduğu için gözünüze öyle görünüyor.

2. 5 kişi binip, bagajı da ful doldurunca tabi ki araba çöker. Çökmeyen araba var mı?

3. Corollanın süspansiyonu çok yumuşak olduğundan, diğer araçlardan biraz daha fazla çöker.

4. Altını sürttüğünüz de olur. Bu demek değildir ki gittiğiniz her yolda altını sürtersiniz! Ancak sürtülen ne egsoz ne de manifolddur. Çoğunlukla ya tamponu sürtmüşsünüzdür, ya da marşpiyerleri. Arabaya hiç bir hasar veremezsiniz.

5. Broadway, doğan gibi altı yüksek arabaları da kullandım. Altını kazayla hafif bir sürtseniz bile hemen egsozcuya gidin. Kesin patlar. Corollanın egsozunu yere değdirmeniz imkansız gibi.

6. Önemli bir nokta; Yayları kesilmiş bir araba veya yayları çökmüş herhangi bir araba ne surette olursa olsun alçaktır. Kullandığı corolla çökmüş olan arkadaşlar, buradan yola çıkarak yorum yapıyorlar sanırım.

sayın bossbee

hani derler ya bilmeden etmeden konuşmayın yada herkes kafasına göre kulaktan duyma şeyleri yazıyor burada diye gerçekten de öyle..siz corollaya uzun süre binmişsiniz ve aracı iyi tanıyorsunuz bu belli bilmeyende binmeyende bol keseden atıyor aracın arka tamponu, eksoz borusu ve paçalar en çok sürten yeridir hatta arkadaşımın aracının resmin upload etsem arka tamponun alt siyah kısmı sürtmekten eğilmiş geriye doğru... birde sürten başka bi yerde aracın arka tekerleri çamurluğa sürter....

ayrıca corolla'nın sağlamlığı çok iyi bilinir istediğin yerde sür hiçte bişey olmuyor..benim aracımın toyotadan aldığım raporu elimde daha hala ön takımlar orjinaldir (96 gli) arka rotlar ile amortisörleri ben değiştirdim 3 ay önce yani 12 sene bilfiil bozulmada yıpranmadan Ankara yollarında kullanıldı ve önler hala kullanılıyor halada sapasağlam...aracın arkasının çöktüğü doğrudur süspansiyonların yumuşak olmasından dolayı...

birde corolla kullanıcılarını şunu tavisye ederim...araçların yaylarının daha doğrusu demirin belli bir metal yorgunluğu olur buda yaylarda inme olarak arz eder bu nedenle ilk fabrika çıkışı yay ile 10 yıl sonraki yay arasında fark vardır çökme yapar..gidip corollanın ön çamurluk ile teker mesafesine bakın yaklaşık 4 parmaktır arka çamurluk ile teker mesafesine bakın 2 parmak bile yoktur (araç boşken) birde yük binince sürter ben bu nedenle arkaya takoz koydurup önlerle arkaları aynı hizaya getirdim hem uzun yolda önden gelen rüzgar arkadan rahatça çıkıyor ve araç yolda gezinme yapmıyor hemde artık altını sürtmüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 15 Ağustos 2008; 10:16:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cyrtocaramoorii

1.3 için geçerlidir,bildiğim kadarıyla 1.6'ların süspansiyon sistemi biraz daha sert...

Benzerini duydum.
  • Toyotanın altı alçaktır.Tabii kide egzos ucu veya manifold sürtmez arka sustucuda öne doğru giden boru sürter.Buda nedendir toyotanın iz açıklığı yüksekliğine göre fazladır malum kamyon izleride yol ortasını kabarttığı için egzos borusu sürter zaten arkadan baktığınızda toyotaların arka susurucudan öne giden borusu apaçık görünür.Arka tampon sürtüyor olsa zamanla kopardı çünkü hareket tampona ters yönde.
    Sürtme nedeni kamyonlar açtığı izler ve yolun ortasının yükselmesidir.Avrupa ve diğer ülkelerde bu sorun pek olmadığından ve onlar arbaları bu kadar yüklemediğinden bu sorun onlarda yok.Avrupalı firmalarda Ülkemiz için genelde avrupaya nazaran yükseltilmiş yaklaşık 15mm araçlar gönderir.

Bilinenin aksine de toros çok yüksek diildir ama iz açıklığı dardır ve önlerde çift salıncak arkada tek dingil kullanır sağlamlığı ve heryere girebilmesi bundandır.Normal köy yollarında artık çoğu stabilize corolla da gider ama asla bi albea nın,palio nun,torosun,loganın girdiği yerlere giremez.Albea nın altı outdoor peugeot 208 den bile yüksektir...

Bakın yeni kasa focusların altı ilk focuslardan yüksektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

Toyotanın altı alçaktır.Tabii kide egzos ucu veya manifold sürtmez arka sustucuda öne doğru giden boru sürter.Buda nedendir toyotanın iz açıklığı yüksekliğine göre fazladır malum kamyon izleride yol ortasını kabarttığı için egzos borusu sürter zaten arkadan baktığınızda toyotaların arka susurucudan öne giden borusu apaçık görünür.Arka tampon sürtüyor olsa zamanla kopardı çünkü hareket tampona ters yönde.
    Sürtme nedeni kamyonlar açtığı izler ve yolun ortasının yükselmesidir.Avrupa ve diğer ülkelerde bu sorun pek olmadığından ve onlar arbaları bu kadar yüklemediğinden bu sorun onlarda yok.Avrupalı firmalarda Ülkemiz için genelde avrupaya nazaran yükseltilmiş yaklaşık 15mm araçlar gönderir.

Bilinenin aksine de toros çok yüksek diildir ama iz açıklığı dardır ve önlerde çift salıncak arkada tek dingil kullanır sağlamlığı ve heryere girebilmesi bundandır.Normal köy yollarında artık çoğu stabilize corolla da gider ama asla bi albea nın,palio nun,torosun,loganın girdiği yerlere giremez.Albea nın altı outdoor peugeot 208 den bile yüksektir...

İDDİAYA GİREN VAR MI? Albeanın, loganın, torosun gittiği her yolda giderim. Arabadan anlamıyorsunuz onu anladık da, şoförlüğün de ne olduğunu bilmiyorsunuz. Peugeot 208 in altını yüksek zannediyorsunuz, corolla ondan bile yüksektir. Bu arada peugeot 208 diye bir model var mı yav? 207 olmasın o 208 henüz çıkmadı sanıyorum, köy yoluna bile soktunuz. Gerçi bi arkadaş Ferrariyi sokmuştu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 15 Ağustos 2008; 17:06:17 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

Toyotanın altı alçaktır.Tabii kide egzos ucu veya manifold sürtmez arka sustucuda öne doğru giden boru sürter.Buda nedendir toyotanın iz açıklığı yüksekliğine göre fazladır malum kamyon izleride yol ortasını kabarttığı için egzos borusu sürter zaten arkadan baktığınızda toyotaların arka susurucudan öne giden borusu apaçık görünür.Arka tampon sürtüyor olsa zamanla kopardı çünkü hareket tampona ters yönde.

İDDİAYA GİREN VAR MI? Albeanın, loganın, torosun gittiği her yolda giderim. Arabadan anlamıyorsunuz onu anladık da, şoförlüğün de ne olduğunu bilmiyorsunuz. Peugeot 208 in altını yüksek zannediyorsunuz, corolla ondan bile yüksektir. Bu arada peugeot 208 diye bir model var mı yav? 207 olmasın o 208 henüz çıkmadı sanıyorum, köy yoluna bile soktunuz. Gerçi bi arkadaş Ferrariyi sokmuştu ya

Hocam hakkaten sidik yarısına döndü bu olay... Ya senin bindiğin corollayı biz bilmiyoruz yada bizim bahsettiğimiz aracı sen bilmiyorsun...

Loganın albeanın torosun gittiği yolda elbette sen de gidersin de olay sadece gitmek değil ALTINI SÜRTMEDEN GİTMEK...

Hayır neden inkar ediyorsun onu da anlamıs değilim, kötü niyetli bi arkadasa da benzemiyorsun. Ben de idda ediyorum 4 kişi logana koyalım ve aynı 4 kişi corolla ya binsin... Bozuk yolda 100 km seyretsinler... Corollanın altı yere daha cok sürter...

He bak corollanın alt takımı saglamdır yada cabuk bozulmaz... Bunu dersen heralde kimse aksini idda edemez...

Saygılar...

• quote:

quote:

2 senedir İstanbulda geçmedik asfalt, toprak, stabilize yol kalmadı. Langır langır her yola giriyorum. Kaç tümseği farketmeden küt diye geçtim. Başka araba olsa, dingili, rotilleri yoldan toplardım. İlk kullandığım araç değil. Beğenerek almamıştım, ama aldıktan sonra farkettim sağlamlığını. Dışarıdan belli olur mu araba?

Köy yoluna girerse iflah olmazmış. Kaç köy yoluna girdin? Ben yazın köy köy dolaşıyorum hala dağılmadı araba, taş gibi. Fotografa bak Yandaki focu 2001 model, corolla 95. Hangisi daha diri görünüyor? (Focus da temizdir).

Bir tanıdıkta 96 xei var. O da senin gibi dağ, taş gezmiş. Arabanın içine etmiş. Arabaya binice köyde gezdiği belli oluyor. Her tarafından sesler geliyor. Ama dışından muhteşem görünüyor.
    Ayrıca biraz insan gibi konuşmaya çalış. Üslubunu düzelt. Sonra tartışalım tamam?
    Sadece bana değil herkesle alaycı bir şekilde konuşuyorsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: guner05

Hocam hakkaten sidik yarısına döndü bu olay... Ya senin bindiğin corollayı biz bilmiyoruz yada bizim bahsettiğimiz aracı sen bilmiyorsun...

Loganın albeanın torosun gittiği yolda elbette sen de gidersin de olay sadece gitmek değil ALTINI SÜRTMEDEN GİTMEK...

Hayır neden inkar ediyorsun onu da anlamıs değilim, kötü niyetli bi arkadasa da benzemiyorsun. Ben de idda ediyorum 4 kişi logana koyalım ve aynı 4 kişi corolla ya binsin... Bozuk yolda 100 km seyretsinler... Corollanın altı yere daha cok sürter...

He bak corollanın alt takımı saglamdır yada cabuk bozulmaz... Bunu dersen heralde kimse aksini idda edemez...

Saygılar...

Hocam ben de bunu söylüyorum. Başka bir şey değil. Baştan beri söylediklerime bakarsan görürsün. Kimse inkar edemez diyorsun da yukardaki yorumlara bir bakarsan ferrariyi bile tarlaya sokan var. Yuh artık ya...

Ancak bazı arkadaşlar, yok oraya giremezsin, yok buraya giremezsin, yok 5 kişi bindir... falan gibi saçma sapan yorumlarda bulununca ben de raydan çıktım

Tekrar söyleyeyim, örneğin loganla bozuk yolda arabanın altını fazla sürtmezsiniz ama bir kere bile sürtseniz ya karteri, ya da egsozu yoldan toplarsınız. Corollanın altını sürte sürte gitseniz bile, hiç bir şey olmaz. Bunu söylüyorum. Neye dayanarak söylüyorum? Daha önce ALÇI YÜKSEK broadway kullandım, ALTI YÜKSEK doğan kullandım, ALTI YÜKSEK başka arabalar kullanan akrabalarım, arkadaşlarım var. Benim arabaya bindikten sonra tüm fikirleri değişiyor. Broadwayin altını en az 10 sefer toplatmak zorunda kalmıştım, hakeza doğan da aynıydı. Corollayı kaldırıma çıkarıyorum, indiriyorum. Sürtme sesi gelse bile önemsemiyorum.

Başka hangi arabada bunu yapabilirsiniz?
    Her neyse. Bilip bilmeden yorum yapmasın lütfen herkes. Rahatsızlık verdiysem, tüm arkadaşlardan özür dilerim. Konuya artık yorum yazmayacağım. Saygılar.

• quote:

Bir tanıdıkta 96 xei var. O da senin gibi dağ, taş gezmiş. Arabanın içine etmiş. Arabaya binice köyde gezdiği belli oluyor. Her tarafından sesler geliyor. Ama dışından muhteşem görünüyor.
    Ayrıca biraz insan gibi konuşmaya çalış. Üslubunu düzelt. Sonra tartışalım tamam?

Şimdi bu lafın üzerine çok şey söylenir ama neyse...

Manifoldu sürtenin suçu yok, ferrariyi tarlaya sokanın suçu yok, 208 diye model icat edip gezenin suçu yok, "toyotanın iyisi muhteşemdir, kötüsü çok kötüdür!" (bu ne demek şimdi?) diyenin suçu yok. Ben alay edince mi suçlu oluyorum? Benimle tartışabilmek için önce konu hakkında bilgi sahibi olman gerekir.

Unutmayın; BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNAMAZ.

Bir gün misafirim ol da İÇİNE EDİLMİŞ araba ile bir gezdireyim seni. Bakalım neresinden ses geliyormuş? Tanıdığın arabadan anlamıyor, düzgün kullanamıyor diye genelleme yapma.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 15 Ağustos 2008; 22:06:56 >

• quote:

quote:

Şimdi bu lafın üzerine çok şey söylenir ama neyse...

Manifoldu sürtenin suçu yok, ferrariyi tarlaya sokanın suçu yok, 208 diye model icat edip gezenin suçu yok, "toyotanın iyisi muhteşemdir, kötüsü çok kötüdür!" (bu ne demek şimdi?) diyenin suçu yok. Ben alay edince mi suçlu oluyorum? Benimle tartışabilmek için önce konu hakkında bilgi sahibi olman gerekir.

Unutmayın; BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNAMAZ.

Bir gün misafirim ol da İÇİNE EDİLMİŞ araba ile bir gezdireyim seni. Bakalım neresinden ses geliyormuş? Tanıdığın arabadan anlamıyor, düzgün kullanamıyor diye genelleme yapma.
    Saygılar

Ne kadar kendini beğenmiş bir insanmışsın sen yahu.
    Ama maalesef okuduklarını anlama yeteneğin çok zayıf.
    Diyorumki Toyotanın iyisini bulursan çok çok memnun kalırsın. Ama kötüsüne denk gelirsen o toyotayı adam edemezsin.
    Tanıdık dediğim kişi de sanayide usta. Gerisine sen karar ver.
    Hadi takılın burda. Sallayın işkembeden.

• quote:

Ne kadar kendini beğenmiş bir insanmışsın sen yahu.
    Ama maalesef okuduklarını anlama yeteneğin çok zayıf.
    Diyorumki Toyotanın iyisini bulursan çok çok memnun kalırsın. Ama kötüsüne denk gelirsen o toyotayı adam edemezsin.
    Tanıdık dediğim kişi de sanayide usta. Gerisine sen karar ver.
    Hadi takılın burda. Sallayın işkembeden.

Vira biismiAllah ! Arkadaş yazmayacağım dedim ancak kendimi de ezdirmem. Hele ki emin olduğum bir konuda.

1. Kendini beğenmiş bir insan mıyım? BMW nin araçlarını geri çağırdığı topicinde 17 yaşında bir delikanlı ile diyalogumuzu bi oku, sonra kararını ver derim.

Kullandığı arabanın manifoldunun yerini bilmeyen adamla neyi tartışacağım?
    Piyasaya henüz çıkmamış araba ile ilgili, sanki yıllardır kullanıyormuş gibi yorum yapıp benim tezimi aşağılayan adamla neyi tartışacağım?

Fotoğraf koydum, adam hala inatla altı alçak diyor. Ben mi kendini beğenmiş oluyorum? Kaldı ki Toyotanın süspansiyonunun yumuşak olduğunu ve diğer araçlardan daha fazla çöktüğünü kabul etmişim. (Okuduğunu anlamayan ben miyim? Sen mi? Yukarıda yorumlarıma bir bak, okumadan yazıyorsun sanırım. Yoksa okuyup da anlamıyorsan... Yine dalga geçiyorum di mi?)

2. Toyotanın iyisini bulursam memnun kalırım, kötüsünü adam edemem öyle mi?

Şimdi çelişkiye dikkat!

Sanayide çalışan usta tanıdığın istediği aracı bulabilecekken hangi aracı almış? Toyota.
    Sanayide çalışan usta tanıdığın köy yolunda hangi aracı kullanmış? Toyota
    Kötüsüne denk geldiği halde madem adam edememiş, niye değiştirmemiş? Cevap yok sanırım. Yine dalga mı geçiyorum dersin?

Şimdi ne diyeceksin merak ediyorum. İşkembeden kim sallıyorsa artık.

3. Altı yüksek olan diyelim ki Dacia Loganı köy yolunda kulanırsanız, toyota kadar yıpranmaz diyen bir Allahın kulu çıksın bakalım. (Gene kendini beğenmişlik yapıyorum)

Arabanın altı yüksek ya, yere değmiyor ya, lastikler ve süspansiyon da havada gidiyor herhalde! O yollarda loganın ya da diğer herhangi bir arabanın lastikleri, rotları, rotilleri, amortisörleri (bazıları amortisman diyor yanlış tabir, Muhasebeciler ve bankacılar bilir), denge çubuğu vs.vs arıza yapmaz mı? Hatta sallanmaktan vidaları yerinden oynayan arabalar olacaktır.

Şimdi bunu arabadan anlayan herhangi biri bilir. Ancak inatla, ben bunları anlattıkça hala tezimi çürütmek yerine, "Yok efendim Toyota köy yolunda gitmez." diyen biri mi duyduğunu anlamıyordur, ben mi?

Sorduğum sorulara bir tane cevap gelmedi, ama herkes ezberlemiş bir iki cümle aynı şeyi papağan gibi tekrarlıyor. "Altı alçak, 5 kişi oturun, köy yoluna gitmez." Böyle tartışma mı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 15 Ağustos 2008; 23:08:16 >

• bende benim araçla 5 kişi artı arkada 20 şer kglık 3 bidon su ve çanta ıvır zıvır ve köy yolunda yağmur yağmış bir bayram gecesinde yola taşmış ve yolu kesip karşı tarlalara geçen bir göletten ki bu su arabanın ön kaputunun üstüne kadar yükseldi ve cama vurmaya başlamıştı ve haliyle de farlar kaybolduğu için karanlıkta yavaş yavaş ilerlemiştim ayrıca yolun bir bölümünde su aracın önünü kaldrımış ve aracın ön terkerlerinin boşa döndüğü olmuş ve aracı sağa sürüklemişti.Ben şimdi bu araç için ne diyeyim.bu sudan geçen araç içine bir bardak su almıştı ve bu araç genel olarak teneke yığını olarak bilinir.Bu araç için ben ne diyeyim ozaman.Hangi yerlere hangi göklere sığdıramayayım.
  • bende şunu yazayım aracım 96 gli yaklaşık 2 ay önce servise gittim ve arka amortisörler ve rotları değiştirdi..dikkat arac 12 yaşında ve ilk defa değişti amortisörler bende toyotadan çıkarttığım aracın seceresi var ve bütün yapılan işlemler yazıyor tek te silecek lastiğinden tutunda corolla yazısı amblemine kadar ve araç 2005 yılının başına kadar servise gitmiş hep zaten 2006 da da ben aldım aracı yani orjinal amortisörlerle 12 sene kullanılmış..ayrıca önleri hala ellemedik çünkü sapasağlamlar..bilmem anlatabildim mi?üstelik bu araçla gitmediğim yer kalmadı araca yeri geldi 7 kişi bindik uzun yola 6 kişi gittik (ankara-bursa & ankara-yozgat gibi) hatta bikere çok pis bir şekilde araç tüm doluyken lağım kapağına sürttüm araç orada kaldı resmen yapacak bişey yoktu gazı kökledim geçtim hiç bişey olmadı pikniklere gittim cazur cuzur sürttü hiçbişey olmadı
  • Benim Punto heryerde sürtüyor bir şey diyormuyum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.