Şimdi Ara

Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
7.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: qzwxec

quote:

Orjinalden alıntı: E®TuĞ
     Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ?

benim bahsettiğim bu aslında ne olması önemli değil hangisini alayımda en iyi görüntüye sahip olayım
    uydu cihazı dsmart uyumlu next tv de toshiba 32c3000

sizdeki tvde rgb özelliği sadece component üzerinden var. 1.scartta sadece kompozit, 2.scartta ise kompozit ve svideo var.

next cihazda component çıkışı varsa, component ile, scartta rgb varsa, scart to component ile bağlayın. bu ikisi aynı seviyede kalite sağlar.
    svideo varsa svideo to scart, scartta svideo varsa scart to scart ile bağlayın. bu ikisi de aynı seviyede.
    nextte svideo veya rgb çıkışları yoksa neyle bağlarsanız bağlayın, yaptığınız aktarım biçimi kompozit olur.

scart, bir bağlantı tipi değil, bir konnektördür.
    rgb, svideo, kompozit veya component bağlantı biçimlerini tek taraflı veya çift taraflı olarak destekleyebilir.
    scart to scart olup da sadece 9 pinli olduğu için, çift taraflı kompozit veya tek taraflı svideo destekleyen kablo da var, 21 pinli olup scartın tüm niteliklerini destekleyen kablo da var.

Tümüyle doğru. Toshiba C3000'in scart girişlerinin RGB desteklemediğini bilmiyordum. Kaldı ki birçok panelin 2 scartı da RGB destekler. Bu varsayımdan hareket ettim. Bu nedenle scart-scart bağlantıda CVBS(kompozit) görüntü alınır. Her ne kadar Next uydu alıcı RGB'yi desteklese de.
    Next'te komponent çıkış olduğunu sanmıyorum. Varsa sorun yok. Komponent-komponent bağlanır ve RGB (Red-Green-Blue) alınır. Görüntü tek bir kablodan değil 3 ayrı kaynaktan iletilmiş olur.
    Next'te komponent çıkış yoksa, scart-komponent kablo almak gerekir. Next'e scart, LCD'ye komponent bağlanır. Aşağıdaki siteden AR PRO scart-komponent kabloyu sorun.30-40 YTL civarındaysa alın. RGB önemli ölçüde görüntüyü iyileştirir.

• Merhaba qzwxec

Bu kablo konusunda açıklamarın için teşekkürler. Ama çok teknik anlatmışsın. Bende bu konuda maalesef iyi değilim :)
    Sorucağım şu..

Ben uyduyu tv'ye

Scart to compozit işe bağladım (Altın uclu) ve uydumda da RGB var. Scart to component ile daha mı iyi olur. Bu kabloyu nereden bulabilirim.
  • tesekkürler sserin

cevaplanmış sorduklarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Metin Cesur

Merhaba arkadaşlar..
    Burdaki yazıları okudum. Gerçekten çok güzel tavsiyeler var. benimde işin içinden çıkamadığım bir sorunum var.. yardımcı olursanız sevinirim..
    Diğer formlardaki arkadaşların da tavsiyeleri ve açıklamalari ile PANASONIC 42PV70 Plazma ve Sinema sistemi (SONY STR DB900 Amphi+SONY DVDPNS76H DVD player) aldım. Birde uydu receiveri olarak NEXT 8000XCAM PLUS var.

Bu cihazlarda da...

- PANASONIC PLAZMA'DA
    HDMI
    Compenent
    Scart
    - SONY DVP NS76H DVD'de
    HDMI
    Compenent
    - SONY STRDB900 Amphi'de
    Compenent
    Compozite
    - NEXT 8000 XCAM Plus Uydu'da
    Scart
    Compozite

Bağlantıları vardır.. Bunlara göre bağlantıları nasıl yapmalıyım. En uygun kablolar nelerdir. Bana bu konuda yardımcı olabilirsen çok memnun olurum..
    Birde.
    qzwxec arkadaşım scart to component diye bir kablodan bahsetti. Böyle bir kablo varmı. Ben uydudan plazmaya altın uclu scart to compozit ile bağladım. Scart to compenent bağlantı daha iyimi olur.

1- Plasmayı, Sony NS76'ya mutlaka HDMI ile bağlamalısınız. Bu önemli avantajı göz ardı edemezsiniz. Görüntüyü 720p yada 1080i'ye yükseltme olanağını yakalarsınız. Ancak ağırlıklı 720p seyretmenizi öneririm.
    2- Sony DVD Player'ın, optik ses çıkışı vardır. Sony STRDB900'e optik bağlamalısınız. Ses metal üzerinden değil ışık ile iletileceğinden kayıpsız en temiz 5.1 sesi alabilirsiniz. DVD Player'in menüsünden bağlantı tipini işaretleyin.
    3- Next uydu alıcıyı plasmaya scart ile bağlamak zorundasınız. En iyi seçenek bu. Gerek Next, gerekse Pana'nın scart yuvaları RGB destekler. Uydu alıcıda bağlantı tipini scart-RGB yapmalısınız.
    4- Next'in optik ses çıkışı vardır. Sony STRDB900'ün de 4 adet olması gerekir. Birine Sony DVD player'dan gelecek sesi bağlayacağınıza göre, diğerine de uydu alıcıdan gelen sesi bağlayın. Böylece uydu alıcıdan gelecek "dijital sesi" ses sisteminden almış olursunuz.
    Panasonic plasmayı Sony STRDB900'e bağlamanıza gerek yok. Kaldı ki bağlasanız da plasmadaki ses çıkışı dijital değil analog (Panasonic PV70'de öyledir) olacağından, Next uydu alıcıdan optik kablo ile ses sisteminden alacağınız sesten kalitesiz olacaktır.
    Sonuç olarak:
    1 adet HDMI kablo (Monster, AR PRo yada başka bir model)
    1 adet scart kablo(Teknosa'dan Monster yeterli)
    2 adet optik kablo(Teknosa'da bulursanız AR PRO yada aşağıdaki linkten pazarlık yapın)
    almalısınız.
    http://www.astech.com.tr/sitemap/ACOUSTIC-RESEARCH.htm

• arkadaşlar

c3000 serisinin 1 nolu scart girişi rgb desteklidir bunu ürünün kitapçığının son sayfasına bakarsanız görebilirsiniz. sayın qzwxec bunu sizinle daha önce paylaşmıştık ama hatırınızda kalmamış herhalde.

saygılar
  • benim merak ettiğim digiturkun eski philips uydu alıcılarının scartları rgb desteklimidir acaba

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: teufelm

arkadaşlar

c3000 serisinin 1 nolu scart girişi rgb desteklidir bunu ürünün kitapçığının son sayfasına bakarsanız görebilirsiniz. sayın qzwxec bunu sizinle daha önce paylaşmıştık ama hatırınızda kalmamış herhalde.

saygılar

O zaman dediğim gibi sorun yok. RGB destekliyorsa scart-scart bağlanabilir. Scart-komponent gibi pahalı ve zor bulunan bir kablo yerine Teknosa'dan Monster scart alın gönül rahatlığı ile kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 2 Ekim 2007; 20:22:13 >
  • Simdi bu resimdeki kablo en iyisi mi arkadaslar? Carrefour'dan aldim 20 ytl'ye(PHILIPS)
  • quote:

benim merak ettiğim digiturkun eski philips uydu alıcılarının scartları rgb desteklimidir acaba

saygılar

Philips uydu alıcının menüsünde bağlantı tipinin olması gerekir. Buradan görebilirsiniz. Yada arkadaki scart çıkışının yanında yazıyordur. RGB, CVBS yada S şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 2 Ekim 2007; 20:29:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: soaringeagle

Simdi bu resimdeki kablo en iyisi mi arkadaslar? Carrefour'dan aldim 20 ytl'ye(PHILIPS)

Hangi resimde ve hangi kablo?
  • sserin yine gittim composite aldim ya. :(((( ertugun gonderdigi resimdeki composite den. uydunun arkasinda component baglanti yok ki. bir donusturucu falan gerekecek herhalde.
  • Cok cahiliz ya kusura bakmayin utandim valla. Ben kac gundur compositten baglamisim component diye seviniyorum. Simdi anladim ama composit kabloyu almis olduk. :(( Neyse artik olan 20 tytlye olsun. Altinini bozdururum. :)) Ben simdi birsey danisacagim kendi anlayabilecegim saflikta.

1. D Smart'in arkasinda mavi-yesil-kirmizi component cikisi yok. Nasil donusturebilirim.

Cok tesekkurler. Bu kadar yardiminiza ragmen bu cehaletim icin de ozur.
  • konu ben yokken baya bi ilerlemiş biraz kafam karısıtı gibi :) ben şimdi ne alim ne takayım istiyosanız nextin arkasının fotosunu cekip buraya atim:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: soaringeagle

Cok cahiliz ya kusura bakmayin utandim valla. Ben kac gundur compositten baglamisim component diye seviniyorum. Simdi anladim ama composit kabloyu almis olduk. :(( Neyse artik olan 20 tytlye olsun. Altinini bozdururum. :)) Ben simdi birsey danisacagim kendi anlayabilecegim saflikta.

1. D Smart'in arkasinda mavi-yesil-kirmizi component cikisi yok. Nasil donusturebilirim.

Cok tesekkurler. Bu kadar yardiminiza ragmen bu cehaletim icin de ozur.

Hiç önemli değil. İade edemeseniz de kompositin audio kablolarını da ses iletmek için kullanabilirsiniz. Komponent-scart ile sadece görüntü geleceği için, plasmanın audio in'i ile uydunun audio out'unu kompositin audio kabloları ile bağlarsınız. Yalnız bağlantıda neden komponentte ısrar ediyorsunuz anlamadım. Bir Monster scart ile aynı görüntüyü alırsınız. Ve arkada tek kablo görünür. Komponent-scart alırsanız ayrıca ses için kompositin audiolarını kullanın. O zaman 5 kablo olacak. Sonuç ise asla komponent-komponent gibi olmaz. Scart-scarttaan da aynı sonucu alırsınız. Buraya kadar anlatamadığım bir şey var mı?

• Cok tesekkurler gayet sade bir dille anlatmissin. Valla ben bile anladim. :)) Monster bulamadim Hama nasil?
  • quote:

Orjinalden alıntı: E®TuĞ

konu ben yokken baya bi ilerlemiş biraz kafam karısıtı gibi :) ben şimdi ne alim ne takayım istiyosanız nextin arkasının fotosunu cekip buraya atim:)

İlki Next'tin arkasında komponent çıkış (kırmızı-mavi-yeşil yuvalar) var mı?. Varsa komponent-komponent bağlarsınız. Zaten evde br tane vardı bağladım diyorsunuz. Peki ama sesi nasıl alıyorsunuz? Onun için de 2'li RCA bağlantı(kırmızı-beyaz) yaptınız mı? Yapmadıysanız komposit bağlanmış olmalısınız. Önce bunları ayrıntılı açıklayın. Resmini verdiğiniz kablo komposittir.
    Aşağıdaki mesajda anladığım kadarı ile LCD'nin ilk scartı RGB desteğine sahip. Next'in de sahip olduğunu biliyoruz. O zaman scart-scart bağlanabilirsiniz. Teknosalarda Monster scartı 26 YTL'ye alabilirsiniz.

quote:

arkadaşlar

saygılar

• Birsey daha danisacagim tamam altin uclu bir monster scart aliyorum bu kesinlesti. Peki Composit baglanti en iyi verimi nerede veriyor? HDMI baglantisi olmayan bir creative dvd playerim var onu compositten baglasam daha mi iyi olur? Yoksa TV'ye ses sistemi baglamak istesem o zaman mi composit daha iyi sonuc verir?
  • resim de de oldugu gibi bagladım tv yede scart olarak girdim elimde scart to scart da war ama sanki bu şekilde daha iyi bir görüntü aldım
     Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ?
  • Bu bağlantı komposittir. Kaliteli scart-scart bağlantıdan (RGB olması kaydıyla) asla daha iyi sonuç vermez. Örneğin Monster scart ile bağlayın ve Next uydu alıcının menüsünde bağlantı şeklini RGB yapın. CVBS'de kalmasın. O zaman sonuca bakıp bize görüşleriniz yazarsınız. Bunlar tahmine dayanan öneriler değil, bilimseldir.
    Yalnız Next'in menüsüne bakın. Bağlantı şekli CVBS ile RGB seçeneği ayrı ayrı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 2 Ekim 2007; 22:50:32 >
  • menü de war ama pek bi değişim olmuyor o zman ben bi altın uclu scart alayım kurtulayım:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.