Bildirim
Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Tabi ki scart. Eğer komponent yerine kompozit diye yanlışlıkla yazmadıysanız. Kompozitten CVBS görüntü alırsınız, scarttan RGB alabilirsiniz (eğer uydu alıcı ve lcd destekliyorsa). CVBS'de tek bir sarı görüntü kablosuyla tüm video bilgileri iletilir. Scart konektörle yapılan bağlantıda ise, scartın içindeki yeşil mavi ve kırmızı kablolarla görüntü iletilir. Dolayısıyla karışma minimuma iner. Uydu alıcıdaki menüde, scart ile bağlandığınızda RGB yada CVBS'ye dönebilirsiniz. O zaman farkı gözlemlemeye çalışın. Başka bir anlatımla, kompozit bağlantıyla alacağınız görüntüyü görme şansınız olur.
Ancak scart alırken maliyeti 1 lira bile olmayan 2-5 YTL'ye satılanlara yönelmeyin. En azından Teknosa'dan 26 YTL'ye altın uçlu Monster scart kablo alın. -
Sayın sserin size bir sorum olacak. Bende sitede yayınlanan, Dijitürk yayını var. Bizim daireye normal kabloyla geliyor. Ucuda normal anten girişi. ben bunu scarta çevirebilirmiyim. çevirirsem faydası olurmu. ilginiz için şimdiden tşkler. -
quote:
Orjinalden alıntı: leoerkan
Sayın sserin size bir sorum olacak. Bende sitede yayınlanan, Dijitürk yayını var. Bizim daireye normal kabloyla geliyor. Ucuda normal anten girişi. ben bunu scarta çevirebilirmiyim. çevirirsem faydası olurmu. ilginiz için şimdiden tşkler.
sserin'e sormuşsunuz, ama ben de bildiğim kadarıyla cevap vereyim.
'normal kablo' dediğinizin RF anten kablosu olduğunu kabul ediyorum. Bunu scart'a direkt çeviremezsiniz, bir adaptör, vs gereklidir. Ki çevirseniz de -bence- bir faydası olmaz, sonuçta nerede darboğaz varsa alabileceğiniz en iyi görüntü kalitesi ona bağlıdır. Yani, RF anten sinyalinin konnektörünü değiştirmek görüntü kalitesinde olumlu sonuç vermeyecektir.
Digiturk'ün size aslında uydu sinyali ile geliyor olmasını beklerdim bu arada..
Selamlar,
Cem.
-
Cem ilgilendiğin içi tşkler. Lojmandayız ve bütün lojmana bu şekilde tek merkezden geliyor. bizede bir tane kablo şeklinde geliyor. Ucundada RF anten kablosu var maalesef. O zaman faydası olmayacaksa ben uğraşmayım dediğiniz gibi. -
benim bahsettiğim bu aslında ne olması önemli değil hangisini alayımda en iyi görüntüye sahip olayım
uydu cihazı dsmart uyumlu next tv de toshiba 32c3000 -
en iyi iletken altındır onun için altın kaplama soketler daha iyidir bana kalırsa -
quote:
Orjinalden alıntı: E®TuĞ
benim bahsettiğim bu aslında ne olması önemli değil hangisini alayımda en iyi görüntüye sahip olayım
uydu cihazı dsmart uyumlu next tv de toshiba 32c3000
Resimdeki bağlantı kabloları kırmızı ve beyaz ses içindir (L-R), sarı olan ise video içindir.
Daha önceki arkadaşın demek istediği bu, tek kablodan görüntü.
Sen mümkünse scart kullan çünki daha kaliteli görüntü alırsın (Tabi gözle fark edilebilir mi bilmem).
-
nasıl gözle farkedemicekmiyim ben 2 sinin arasındaki farkı -
quote:
nasıl gözle farkedemicekmiyim ben 2 sinin arasındaki farkı
O zaman sakın bunlara para vermeyin. Hiçbir scart yada kompozit yada komponent vb kablo almayın. Hiçbir yararı olmaz. Tekrar ediyorum almayın. Boşa para vermiş olursunuz.
Önce gelen yayının sinyal seviyesine ve kalitesine bakın. Kaç gösteriyor? Seviye en az 60, kalite en az 45 olmalıdır. Bu Türksat 1-C kanallarında yüksektir ama Hotbird varsa, kanallarında düşük olabilir. Düşükse önemli bir probleminiz var demektir. Bunun çözümü de, altın uçlu da olsa asla kablo almak değildir.
Öncelikle bir uydu yayın kurucu kişiyi çağırıp baktırmalısınız. Yukardan gelen kablonin kalitesi uygun mu? Sorun bundan mı kaynaklanıyor? Yoksa yukardaki ana dağıtıcıdan ayar yapabilme imkanı var mı? Buna izin vermeyebilirler. O zaman yapacak tek şey kalıyor; "sinyal seviye yükseltici" almak. Bunun için uydu yayını ile ilgili malzeme satan toptancı çarşısına gideceksiniz. Ankarada iseniz Konya Sokak'ta 2-3 mağazada var. Çok kaliteli olanları hem Ülkemizde yok hem de pahalı. Yalnız bu tür küçük aletler sinyal seviyesini yükseltse de kalitesini arttırmıyor. Hatta bazen azaltıyor. Bence alıp denemekte yarar var. Çünkü çok pahalı değiller. Bulamazsanız aşağıdaki Siteden 5 YTL'ye getirtin. Seviyeyi 10 basamak kadar arttırır. Ancak kaliteyi etkilemez.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4441587
Aşağıdaki EBAY linkine de bakabilirsin.
http://search.ebay.com/search/search.dll?satitle=in-line+amplifier&catref=C3&from=R2&_trksid=m37
-
benım kullandıgım projeksıyondakı goruntu gırıslerı sırasıyla (video) (Y) (cb/pb) (cr/pr) yine sırasıyla renklerıde sarı yeşil mavi kırmızı altındada kompenet yazısı var. ama bu kablonun dıger ucu skart girişli. bu baglantıyı dvdmın skart cıkısınamı baglamam daha dogru olur yoksa halen kullandıgım gıbı dvdmın kompenet cıkısına arkadasın verdıgı resımdekı gıbı ancak dıger ucu skart olan baglantıyla yaptıgım gıbı kalmasımı daha ıyı. bu arada projeksıyonumu yukarıda bahsettıgım kablo ıle uyduya skarttan baglıyorum maç izlerken goruntu dvdye nazaran bıraz daha ıyı gelıyor gozume. umarım anlatabılmısımdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuneSUN -- 1 Ekim 2007; 21:23:07 > -
normal scart la bağlı su anda zaten arada oynmıcak sa hiç almanın bi anlamı yok kelite seviyemde iyi durumda zaten -
Arkadaslar bir yardim edin cok kafam karisti. Ben TV'mi componentten bagladim, evde bir component kablo varmis taktim gitti. Sunu soyleyeyim ses cok degisti ama goruntude hala icime sinmeyen birseyler var. Altin uclu scart daha mi iyi sonuc verir acaba. D-Smart sinyal gucu ve kalitesi oldukca iyi. Tv'den alabilecegim en iyi goruntuyu alayim diye ugrasiyorum. Fikirlerinize acim.
Simdiden sagolun. -
Altın uçlu kablo aldığında takar takmaz acayip bir değişim olucak diyemeyiz ancak bunu zamanla anlarsın goruntu kalıtesi arttıgından gozun daha az yorulucaktır mesela altın uclu kablolardaki iletken altın sonucta ve en ıyı ıletken aktarılan goruntu daha hızlı oldugundan goruntu iyilişecektiir marka olarak dersen philips techlink hq iyi kablolardır -
bi ortak karara ulassak ne güzel olacak arkadaşlar -
quote:
normal scart la bağlı su anda zaten arada oynmıcak sa hiç almanın bi anlamı yok kelite seviyemde iyi durumda zaten
Kusura bakmayın ben bir şeyi atlamışım. Uydu alıcınız DSmart uyumlu Next ile bağlanmışsınız zaten. Şu anda normal scart kullanıyorsanız o zaman başka. Monster altın uçlu scart ile değiştirmenizde yarar var. Monster dışında, AR yada Pure AV gibi scartlar, HD Ready panellere çok uygunlar. Fiyatları da uygun. Monster hemen birçok Teknosa'da 26 YTL'ye satılıyor. Görüntünüz çok daha iyi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 2 Ekim 2007; 1:19:05 > -
quote:
uydu cihazı dsmart uyumlu next tv de toshiba 32c3000
sizdeki tvde rgb özelliği sadece component üzerinden var. 1.scartta sadece kompozit, 2.scartta ise kompozit ve svideo var.
next cihazda component çıkışı varsa, component ile, scartta rgb varsa, scart to component ile bağlayın. bu ikisi aynı seviyede kalite sağlar.
svideo varsa svideo to scart, scartta svideo varsa scart to scart ile bağlayın. bu ikisi de aynı seviyede.
nextte svideo veya rgb çıkışları yoksa neyle bağlarsanız bağlayın, yaptığınız aktarım biçimi kompozit olur.
scart, bir bağlantı tipi değil, bir konnektördür.
rgb, svideo, kompozit veya component bağlantı biçimlerini tek taraflı veya çift taraflı olarak destekleyebilir.
scart to scart olup da sadece 9 pinli olduğu için, çift taraflı kompozit veya tek taraflı svideo destekleyen kablo da var, 21 pinli olup scartın tüm niteliklerini destekleyen kablo da var.
-
Merhaba arkadaşlar..
Burdaki yazıları okudum. Gerçekten çok güzel tavsiyeler var. benimde işin içinden çıkamadığım bir sorunum var.. yardımcı olursanız sevinirim..
Diğer formlardaki arkadaşların da tavsiyeleri ve açıklamalari ile PANASONIC 42PV70 Plazma ve Sinema sistemi (SONY STR DB900 Amphi+SONY DVDPNS76H DVD player) aldım. Birde uydu receiveri olarak NEXT 8000XCAM PLUS var.
Bu cihazlarda da...
- PANASONIC PLAZMA'DA
HDMI
Compenent
Scart
- SONY DVP NS76H DVD'de
HDMI
Compenent
- SONY STRDB900 Amphi'de
Compenent
Compozite
- NEXT 8000 XCAM Plus Uydu'da
Scart
Compozite
Bağlantıları vardır.. Bunlara göre bağlantıları nasıl yapmalıyım. En uygun kablolar nelerdir. Bana bu konuda yardımcı olabilirsen çok memnun olurum..
Birde.
qzwxec arkadaşım scart to component diye bir kablodan bahsetti. Böyle bir kablo varmı. Ben uydudan plazmaya altın uclu scart to compozit ile bağladım. Scart to compenent bağlantı daha iyimi olur.
-
Philips Altınuçlu scart kablosu aldım. Memnunum. -
bak dostum şöyle bir liste yapalım. kalite sırasına göre. yanında da kablo-konnektör bimlerini yazacağım.
1-hdmi (hdmi veya dvi-i, dvi-d)
2-component (koaksiyel kablo, 3lü rca uç veya scart uç, bazı svideo soketleri de destekler.)
3-rgb (komponentteki soket ve kabloların tamamı rgb de destekler, ayrıca d-sub, yani vga ve dvi-a soketleri)
4-svideo (4 pinli 7 pinli 8 pinli svideo soketleri ve scart)
5-kompozit (rca soket veya scart soket)
6-rf (bildiğimiz anten girişi)
scart to component kablo ise, scart üzerinden component çıkış veren çok az sayıdaki cihazlarda komponent, scart üzerinden rgb veren cihazlarda ise scart to rgb olarak kullanılır.
mesela bende seoul uydu alıcısında scart üzerinden rgb var ama, tvde rgb giriş olarak sadece komponent girişleri kullanılabiliyor. şimdi ben uydu cihazından illa rgb çıkışından izliycem desem, scart to komponent kabloyla tvnin komponent girişine bağlıycam. toshiba 42c3000pg tvde component giriş, hem rgb, hem komponet olarak çalışabiliyor.
Benzer içerikler
- 65 inç tv yerden yüksekliği ne kadar olmalı
- philips ekran yansıtma
- samsung qled tv görüntü ayarları
- vestel smart tv"ye google play store yükleme
- tv silerken iz kalıyor
- en iyi televizyon markası
- memc nedir
- a101 webasto
- tcl televizyon hangi ülkenin
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X