Şimdi Ara

Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
7.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorunu çözdüğünüze sevindim. İyi seyirler.
  • Merhaba sserin..

işlerimin yoğunuğu nedeniyle foruma pek giremedim ve cevabın için teşekkür bile edemedim.
    Teşekkür ederim. Gerçekten Güzel bir açıklama olmuş..
    Yazdıklarını uyguladım. DVD'yi altınuclu HDMI kablo ile Plazmaya bapladım. Sonuç süper. DVD kopya olmasına rağmen kesinlikle mükemmel. Ses sistemini daha tam test edemedim.
    Plazmaya gelince..
    Önceden next uydu ile plazma bağlantısı normal bir kablo ile scart to kompozite idi..Sonra ben o bağlantıyı, altın uclu monstar scart to kompozite ile değiştirdim. Sonuç biraz daha iyi oldu. Senin tavsiyenle yine Altın uclu scart to scart kablo aldım. uydu bağlantısını bunla yaptım ama görüntüsünü beğenmedim. Yada ben ayarlarını yapamadım. Şimdi tekrar altın uclu scart to kompozite bağlantım var. Bu bağlantı bazen memnun ediyor bazende yatay çizgiler oluşturuyor. Bu arada uydunun ayarlarında RGB seçili..

Sence scart to scart yaptıktan sonra tv ayarlarını nasıl yapmalıyım. tahminimce plazmanın ayarlarını tam yapamadım..

• quote:

Orjinalden alıntı: Metin Cesur

Önceden next uydu ile plazma bağlantısı normal bir kablo ile scart to kompozite idi..Sonra ben o bağlantıyı, altın uclu monstar scart to kompozite ile değiştirdim. Sonuç biraz daha iyi oldu. Senin tavsiyenle yine Altın uclu scart to scart kablo aldım. uydu bağlantısını bunla yaptım ama görüntüsünü beğenmedim. Yada ben ayarlarını yapamadım. Şimdi tekrar altın uclu scart to kompozite bağlantım var. Bu bağlantı bazen memnun ediyor bazende yatay çizgiler oluşturuyor. Bu arada uydunun ayarlarında RGB seçili..

Sence scart to scart yaptıktan sonra tv ayarlarını nasıl yapmalıyım. tahminimce plazmanın ayarlarını tam yapamadım..

Bu konuda imzamdaki linki tıklayarak bakabilirsiniz. Ordan bir alıntıyı aşağı alıyorum. Yalnız bu komponent bağantıya göre olduğu için, scart bağlantıda uydu alıcıdaki renk doyumunu 15'e getirin. Yalnız bu şekil yatay çizgileri çözmez. Hangi altın uçlu scartı aldınız? Hama olmasın?
    Bir de plasmadaki scart girişini değiştirin. Çünkü her iki scart girşi de RGB destekler. Plasmada netliği sıfırlayın.
    Uydu alıcıdan scart çıkışını TV yuvasına bağladığınıza emin olun.

"Panasonic PV70 ile Next 2000CXSuper Plus arasındaki bağlantı uyumsuzluğunu gidermemdir. Bu konuda yaptıklarım:
    1- Önce 2 çanakta bulunan 4 LNB'yi 0,3 düşük db olanıyla değiştirdim. İlk çanakta Türksat 1-C, 2. çanakta ise üçlü aparat üzerinde Astra, Hotbird ve Sirius uydularına dönük LNB'ler var.
    2- Plasma ile uydu alıcı arasındaki bağlantıyı AR PRO marka video sinyal aktarıcıdan 3 adet alarak sağladım. Bunun yerine kaliteli komponent kablo da kullanılabilirdi. Monster, Pure AV, AR PRO yada HD yayın(Full HD'lere) için Profigold modelleri olabilir.
    3- Plasmadaki görüntü ayarlarını şu şekilde yaptım:
    Görüntüleme modu-Normal
    Kontrast- 80 civarı(8/10 açık)
    Parlaklık-50(yarısı)
    Renk-45(yarıdan az)
    Netlik-50
    Renk balansı-Serin
    Renk yönetimi-Açık
    MPEG NR-Max
    4- Next'te renk ayarlarını da aşağıdaki şekle getirdim:
    Renk tipi-Özel
    Parlaklık-15
    Kontrast-16
    Doyum-10
    Tüm bu işlemlerden sonra uydu yayını görüntüleri mükemmele yaklaştı. Bunu özellikle kullanıcılarına iletmek istedim. Yalnız scart bağlantı ile bağlayanlara küçük bir dip notum var: onlar Next'te olan renk doyumunu 14-15 civarı kullanmalılar. Komponent bağlantıda renk doyumu otomatik arttığı için doyumu 10'a getirmek zorunda kalıyorsunuz ve harika oluyor. Aksi takdirde sulu boya resimdeki canlılık ekranınıza geliyor.
    Kullanıcılar kendilerine uygun seçimi yapacaklardır. Ancak bu ayarları da denemelerinde yarar görüyorum. "

• Bende altın uclu bir scart almayı düşünüyorum fakat teknosada sadece hama var gördüğüm kadarıyla, philips veya monster nerede var?
  • ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyelite -- 10 Nisan 2009; 19:48:58 >
  • PROFİGOLD KABLO 29 TL
    UÇLARI ALTIN KAPLAMA BULABİLECEĞİNİZİN ENN KALİTELİSİ BU
    TEK TARAF SCART DİĞER TARAFA DİKKAT EDİNİZ
    TV ESKİ SİSTEM OLDUĞUNDAN ALDIM AMA 1 KERE DAHİ KULLANAMADIM
    CARREFOUR DA BU ÜRÜN 80 TL DEN SATILIYORDU BEN SADECE 20 TL İSTİYORUM

Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.