Şimdi Ara

Altın Uclu kompozitmi Yoksa Scart mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
7.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: E®TuĞ

menü de war ama pek bi değişim olmuyor o zman ben bi altın uclu scart alayım kurtulayım:)

Scart-scart bağlantı olmazsa değişiklik olmaz. Bir de LCD'nin RGB destekleyen 1.scart girişine takmanız gerekir. Bunu arkadan görerek, kullanım kılavuzunda hangi tarafa düştüğüne bakarak takın. Nextte ise üstteki scart yuvasına.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soaringeagle

Birsey daha danisacagim tamam altin uclu bir monster scart aliyorum bu kesinlesti. Peki Composit baglanti en iyi verimi nerede veriyor? HDMI baglantisi olmayan bir creative dvd playerim var onu compositten baglasam daha mi iyi olur? Yoksa TV'ye ses sistemi baglamak istesem o zaman mi composit daha iyi sonuc verir?

Kompoziti(kırmızı-beyaz kabloyu sarı boşta kalacak şeklide) ses sistemine bağlantı amacıyla kullanırsınız.
  • Ben TV'yi scartla bagladigimda hicbir sekilde sesi ses sistemime yayma sansim kalmiyor degil mi? Scart hem goruntuyu hem de sesi iletiyor cunku. Sesi 5+1'den alabilsem iyi olacakti.

Cok tesekkurler sserin.Sabrin ve ilgin icin.
  • sserin ne kadar tesekkur etsem az ses sistemim cildirdi. :))))) Ben bu zamana kadar bas falan dinlememisim hic.
  • quote:

sserin ne kadar tesekkur etsem az ses sistemim cildirdi. :))))) Ben bu zamana kadar bas falan dinlememisim hic.

Nasıl bir bağlantı yaptınız?
  • Soylediginiz gibi kirmizi ve beyaz uclarindan bagladim. Zaten kolaylikla birbirinden ayriliyor 3 ucu sariyi ayirdim. Simdi ses supppperrrr.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: Metin Cesur

Merhaba arkadaşlar..
    Burdaki yazıları okudum. Gerçekten çok güzel tavsiyeler var. benimde işin içinden çıkamadığım bir sorunum var.. yardımcı olursanız sevinirim..
    Diğer formlardaki arkadaşların da tavsiyeleri ve açıklamalari ile PANASONIC 42PV70 Plazma ve Sinema sistemi (SONY STR DB900 Amphi+SONY DVDPNS76H DVD player) aldım. Birde uydu receiveri olarak NEXT 8000XCAM PLUS var.

Bu cihazlarda da...

- PANASONIC PLAZMA'DA
    HDMI
    Compenent
    Scart
    - SONY DVP NS76H DVD'de
    HDMI
    Compenent
    - SONY STRDB900 Amphi'de
    Compenent
    Compozite
    - NEXT 8000 XCAM Plus Uydu'da
    Scart
    Compozite

Bağlantıları vardır.. Bunlara göre bağlantıları nasıl yapmalıyım. En uygun kablolar nelerdir. Bana bu konuda yardımcı olabilirsen çok memnun olurum..
    Birde.
    qzwxec arkadaşım scart to component diye bir kablodan bahsetti. Böyle bir kablo varmı. Ben uydudan plazmaya altın uclu scart to compozit ile bağladım. Scart to compenent bağlantı daha iyimi olur.

1- Plasmayı, Sony NS76'ya mutlaka HDMI ile bağlamalısınız. Bu önemli avantajı göz ardı edemezsiniz. Görüntüyü 720p yada 1080i'ye yükseltme olanağını yakalarsınız. Ancak ağırlıklı 720p seyretmenizi öneririm.
    2- Sony DVD Player'ın, optik ses çıkışı vardır. Sony STRDB900'e optik bağlamalısınız. Ses metal üzerinden değil ışık ile iletileceğinden kayıpsız en temiz 5.1 sesi alabilirsiniz. DVD Player'in menüsünden bağlantı tipini işaretleyin.
    3- Next uydu alıcıyı plasmaya scart ile bağlamak zorundasınız. En iyi seçenek bu. Gerek Next, gerekse Pana'nın scart yuvaları RGB destekler. Uydu alıcıda bağlantı tipini scart-RGB yapmalısınız.
    4- Next'in optik ses çıkışı vardır. Sony STRDB900'ün de 4 adet olması gerekir. Birine Sony DVD player'dan gelecek sesi bağlayacağınıza göre, diğerine de uydu alıcıdan gelen sesi bağlayın. Böylece uydu alıcıdan gelecek "dijital sesi" ses sisteminden almış olursunuz.
    Panasonic plasmayı Sony STRDB900'e bağlamanıza gerek yok. Kaldı ki bağlasanız da plasmadaki ses çıkışı dijital değil analog (Panasonic PV70'de öyledir) olacağından, Next uydu alıcıdan optik kablo ile ses sisteminden alacağınız sesten kalitesiz olacaktır.
    Sonuç olarak:
    1 adet HDMI kablo (Monster, AR PRo yada başka bir model)
    1 adet scart kablo(Teknosa'dan Monster yeterli)
    2 adet optik kablo(Teknosa'da bulursanız AR PRO yada aşağıdaki linkten pazarlık yapın)
    almalısınız.
    http://www.astech.com.tr/sitemap/ACOUSTIC-RESEARCH.htm

Değerli Metin Cesur, sizden hiç ses soluk çıkmadı. Ne yaptınız bağlantıları? Yaptıklarınızı anlatırsanız diğer arkadaşlara da kaynak olabilir.

• Arkadaslar ozellikle sserin cok tesekkurler monsteri aldim kosa kosa eve geldim goruntu cok cok fazla degismiyor ama ses guzellesti. Lakin gitmisken bir de Hama component kablo aldim Teknosa'dan Dvd'mde component video out var TV'de component baglanti var ama renkler pespembe neden? Cok canim SIKILDI. Herseyi dogru yaptim niye olmadi anlamadim. :(((
  • Yardim eden yok mu? Neden renkler yok, pembe gosteriyor DVD...:( Olmaz derseniz yarin iade edecegim Hama component kabloyu.
  • quote:

Yardim eden yok mu? Neden renkler yok, pembe gosteriyor DVD...:( Olmaz derseniz yarin iade edecegim Hama component kabloyu.

DVD Player ne marka? Komponent çıkış olduğuna eminmisiniz? DVD Player çıkışlarının renkleri kırmızı-mavi-yeşil mi, sarı-kırmızı-beyaz mı? Kırmızı mavi yeşilse, mutlaka yanlış bağlama yada tek bir kabloda temassızlık vardır. Tekrar kontrol edin. DVD de ve plasmada birrengin kablosunun aynı renge bağlandığından emin olun.
    Monsteri bağladıktan sonra, uydu alıcınızın menüdeki bağlantı şeklini RGB'ye getirdiniz mi? Paneldeki scart girişi RGB destekliyor mu? Eğer bağlantı RGB olmazsa tabiki görüntüde fazla fark yaratmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 4 Ekim 2007; 21:20:04 >
  • Ya gercekten cok dikkat ederek taktim. Yesilin girisinde Y yaziyor zaten mavi ve kirmizi. Temassizlik da bunda biraz zor ya yerine cok guzel oturuyor cunku. DVD Player'im CREATIVE megaworks thx 5.1 ile birlikte hediyeydi. Arkasinda mavi,yesil,kirmizi cikis var ve component video out yaziyor. Neden boyle oldu anlayamadim gercekten. Sagol sserin sen olmasan cevap yok. Acaba diyorum playerda bir yazilim yuklemek falan mi lazim hic de anlamiyorum bu islerden. Ne yapayim olmazsa yarin iade edecegim. Cok tesekkurler tekrar.
  • Bu arada evet dsmart da rgb ayarli. Yani sonucta 3 lcd sanirim ben biraz fazla sey bekliyorum, guzel gosteriyor tabii ama bundan once uzun sure philips full hd ambilight bakmistim cam gibiydi hep o goruntuyu ariyorum galiba. Ama o 106 ekrandi ve bunun neredeyse 3 kati fiyattaydi, yani fiyat-performans degerlemesi yapmak lazim. Ne demis yabancilar "value for money". ;))
  • Bu secimi nereden, nasil yapabilirim?
  • Ya Allah razi olsun ne diyeyim size arkadaslar. Biraz DVD ayarlarini kurcaladim buldummmmmmmm... Harika bir goruntu ve sesssss. Yasasinnn, yuzum guldu resmen. :)))))))) Mastor1 ve sserin ozellikle size cokkkk tesekkurler.
  • quote:

Bu secimi nereden, nasil yapabilirim?

Creative'in menüsünde vardır. Bağlantı seçimi olmalı. Buradan KOMPONENT yada YUV seçilmelidir. Bağlantı SCART kalmışsa bu şekilde değil de hiç göstermeyebilir. TV neyi destekliyorsa o alınabilir. Max 576i yada p ise o kadar. Daha fazla destekliyorsa da göstermesi gerekir.
  • Component ya da YUV degil de PbPrY yazmislar menuye. Benim gibi sizden cok cok cok daha az bilgili arkadaslar icin fikir olsun. Daha once de forumda bir arkadas pembe goruntuden sikayet etmis, kesinlikle DVD ayarlariniza bir bakin. Ben tekrar tekrar tesekkur ederim sserin ve mastor1'e...
  • quote:

Component ya da YUV degil de PbPrY yazmislar menuye. Benim gibi sizden cok cok cok daha az bilgili arkadaslar icin fikir olsun. Daha once de forumda bir arkadas pembe goruntuden sikayet etmis, kesinlikle DVD ayarlariniza bir bakin. Ben tekrar tekrar tesekkur ederim sserin ve mastor1'e...

Sorun çözüldü değil mi?
    Uydudan Scart çıkışını da RGB olarak değiştirdiniz mi? Ayrıca TV'de RGB destekleyen scart girişi yaptığınızı kontrol ettiniz mi? Monsterin performansını da tam anlayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 4 Ekim 2007; 23:38:16 >
  • Zaten scarttaydi ilk kurduklarinda ama ben double check olsun diye baktim yeniden RGB'de. TV'nin arkasinda smartlink olan scart var ona bagladim kilavuzuna bir bakmam lazim rgb'yi destekliyordur muhakkak diye dusunuyorum. Ozellikle kanal d, atv kusursuz canli yayinlar iyice muhtesem, grafik kalitesi yuksek en son cekilen cizgi filmler fevkalade, ama maclarda cok isinamadim sserin.
  • Eski bağlantıya göre farklı değil mi? Değilse o zaman scart kablo ile değil projeksiyon tv'den aldığınız performansla ilgili olabilir.
  • Ya ne desem minnettarligimi yeterince anlatmaz sserin. Dogru soyluyorsun smartlink dvd'leri falan scarttan takmak icin uygunmus. Buldum kullanma kilavuzundan. 2. scart girisinden bagladim simdi. Artik valla elin japonu kufur edecek bana. Sana daha ne yapayim diyecek. :)) Allah razi olsun, gercekten cok minnettarim. Simdi mac sonrasi yorum izliyorum DSpor'da keske mactan once halletseymisim sorunu. :))

Cokkkkkkkkk tesekkurler sserin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.