Şimdi Ara

sil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 6 Eylül 2024; 18:56:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alttan Dersler ve Yaz Okulu

Eğer üniversite eğitiminiz sırasında zorunlu derslerde başarısız olursanız, bu dersleri "alttan ders" olarak almak zorundasınızdır. Alttan dersler, genellikle aynı dönemde tekrar açılır veya yaz okulunda alınabilir.

Alttan Dersleri Başka Okulda Verme

Alttan dersleri başka bir okulda almak mümkün değildir. Öğrenciler, başarısız oldukları dersleri kendi üniversitelerinde almak zorundadırlar.

Yaz Okulunda Alttan Ders Alma Şartları

Yaz okulunda alttan ders alma şartları üniversiteden üniversiteye değişebilir. Bazı üniversiteler, yaz okuluna sadece başarısız olunan derslerin alınmasına izin verirken, bazıları tüm derslerin alınmasına izin verebilir. Yaz okuluna kayıt yaptırmadan önce üniversitenizin kurallarını kontrol etmeniz önerilir.

Yaz Okulunda Alttan Ders Alma

Yaz okulunda alttan ders almak, alttan dersleri normal dönemde almaktan farklı değildir. Dersler yoğunlaştırılmış bir programla verilir ve öğrencilerin kısa bir süre içinde çok fazla bilgi edinmeleri gerekir. Yaz okulunda alttan ders almayı düşünüyorsanız, önceden ders materyalini gözden geçirmeniz ve düzenli çalışmanız önerilir.

Alttan Kalan Dersler Yaz Okulu

Alttan kalan derslerinizi yaz okulunda alabilirsiniz. Yaz okulu, alttan dersleri telafi etmek ve mezuniyetiniz için gereken dersleri tamamlamak için kullanışlı bir seçenektir.

Yaz okulunda alttan ders alarak, bir sonraki döneme daha iyi bir not ortalamasıyla başlayabilir ve mezuniyetinizi geciktirmekten kaçınabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başka üniversitelerden de alıp mezun olabilirsin. Yalnız üniversiteyi iyi seç derim daha sonra ders sayılmama gibi bir durumun olmasın veya ders alacağın üniversitede de dersten kalma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Başka üniversitelerden de alıp mezun olabilirsin. Yalnız üniversiteyi iyi seç derim daha sonra ders sayılmama gibi bir durumun olmasın veya ders alacağın üniversitede de dersten kalma.

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. İstediğimiz üniversiteden yaz okuluna gidebiliyor muyuz? Yoksa üniversiteler arası bir akreditasyon mu olması gerekiyor?

Sanırım istediğin üniversiteden alabiliyorsun ama bi akts filan durumları olur mu bilmiyorum. Staj için başka yurtta kaldım odamda da başka yerden ders almaya gelen vardı oradan aklımda kalmış. Daha fazla detay bilmiyorum dostum.

• Evet mezun olursun.Bende alttan 1 dersi yaz okulunda o ders açılmadığı için başka üniversitede verdim.Yalnız iyi araştırman gerek.Ders içeriklerinin uyması gerekiyor.Hangi okulda girmeyi düşünüyorsan danışman hocanla vs konuş.Daha sonra dilekçe vs yazıyorsun.

Danışman hocanın dediği gibi AKTS önemli.Mesela 4 senelik okul için atıyorum akts 240 ise senin bunu tamamlamış olman gerek mezun için.Bizim okulda bir çok kişi ders kredileri tekrar düzenlendiği için mezun olamamıştı.Buna dikkat et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.