Şimdi Ara

Altyapı dün geldi ne zaman bağlanıp aktif olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkür ederim yardımınız için. Bu arada hangi sağlayıcıyı önerirsiniz 500 mbps geçmeyi düşünüyorum

• rality R kullanıcısına yanıt

Bütçeniz elverişli ise Türk Telekom elbette. Paket fiyatlarına kurulum, aktivasyon, kıl tüy hepsi dahildir modem ücreti hariç. Sürekli ulaşabileceğiniz müşteri hizmetleri ve arıza durumlarında öncelik. Güncel olarak 15 ay taahhüt süresi var, ne ödeyeceğinizi bilirsiniz.

Diğer sağlayıcıların çoğunluğu taahhütsüz hizmet sunuyor. Yeni aboneler için kurulum+aktivasyon vs. adı altında ilk aylarda hatrı sayılır bir miktarda ücret ödemeniz gerekebiliyor. Paket fiyatlarına modem ücreti dahil değil. Arıza kayıtları için ciddi ücret alınması durumları var. (Bu konudan tam olarak emin değilim ama sanırım aboneden kaynaklanan arızalarda ücret alınıyor) Turknet, TT altyapısında 100+ Mbps hizmeti vermiyor.

Benim önerim bu şekilde, takdir sizin.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

anladım o zaman türk telekoma geçeceğim bugün gelirler umarım teşekkürler

Gelişme oldukça haberdar edersiniz.

bugün geldiler herşey hazır ama altyapının çalışması için devre yokmuş kasete benzeyen şey ismini bilmiyorum müdürlüğe diyeceklermiş en yakın sürede gelecekmiş

Altyapı dün geldi ne zaman bağlanıp aktif olur?

Bu kare boşluklardan eve 150 metre uzaklıkta var.1 sene önce o turuncu fiber kabloları sokakta yer altına salıyordular...Sorduğumda binalara gelmeyecek altyapıdaki bakır kabloları fiber ile değiştiriyoruz demiştiler ve dedikleri gibide oldu 100-150 metre uzağımızdan fiber kablo geçiyor ama hiçbir binaya fiber altyapı yapmadılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rameowerr R kullanıcısına yanıt
    Evet. Kaset koymaları gerekiyor uçları birleştirmek için. Bakır yatırımı artık bitti. Mecbur fiber yapacaklar :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

o kaset koymaları ne kadar sürer ki

İnşallah en kısa sürede aktif olur hocam

Daha öncede belirttiğim gibi süre bilgisini biz bilemeyiz. Burada FTTH abonesi 100 kişiye sorsak hepsinin süresi farklı farklıdır. Siz bu aşamada kendi dairenizin altyapısını hazırlayın, varsa eksiklerinizi giderin. Daire için tavsiyem fiber sonlandırma kutusu almanız ve daireye gelen kabloyu kutuda sonlandırmanız. Bu şekilde ileriki zamanlarda oluşabilecek konnektör ucu çıkması, kopması, kırılması vs. gibi problemleri ekip beklemeden sadece patch kabloyu değiştirerek halledebilirsiniz.

gerek yok hocam tanıdık var arıza olursa onu çağırırım bugün gelmediler yarın gelirler muhtemelen kaset koymak için

Hocam şu kısımda çok iyi ifade etmişsiniz.

Alıntı

metni:
    Burada FTTH abonesi 100 kişiye sorsak hepsinin süresi farklı farklıdır.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Maalesef ülkemizde hiç bir şeyin standartı olmadığı gibi internet sektöründe de bir standart yok. Kimisine önce kablo gelir, kimisine kutu gelir, benim altyapımda önce altyapı yapıldı daha sonra aktivasyon için projenin onaylanması beklendi gibi gibi sebeplerden dolayı süreç çok değişken. Milyonluk daireler yapılırken her odaya bir tane cat6 + bir tane obk çekilip girişte toplanması çok zor sanırsam. Mesela benim ilk altyapım bakırdı. Menholden apartmana kazı yapılıp boru döşendi ve ana bakır kabloyu buradan geçirdiler. Fiber geldiğinde ise aynı boruyu kullanın dedim sonuçta aynı menholden geliyor, kullanmadılar havadan getirdiler. Sebep? Zamanla döşenen borular kırılabiliyormuş. Durduk yere görüntü kirliliği. Geçen hafta fiber kablomu koparttılar zaten. Yeraltından gelse böyle dertler olmayacaktı. Neyse ki arıza kaydından 2 saat sonra hemen gelip tekrar yeni kablo çekip gittiler. TT abonesi olmak bu tarz arızalarda çok önemli.

• Hocamlar bugün geldiler kaseti taktılar sinyal verdiler taşeron firma başvuru yapabilirsiniz dediler sistemde gözükmüyor sanırım bilmiyorlar çözemedim ama şuan tek aktif olmasını bekliyorum.

Taşeron firma işi teslim ettiğine dair telekom tarafına bilgilendirme yapacak ve planlama birimi gerekli altyapı tanımlamalarını yapacak ve satışa açılacak. Genelde 1-3 gün. Ancak hafta sonuna giriyoruz. Haftaya açılır tahminim. Ara ara altyapı sorgulaması yapın goknet'ten.

yani taşeron firma bugün aktif olur dedi o zaman inanmayayım olmadı çünkü pazartesi veya salı gibi açılır diye düşünüyorum . Bu arada tekrardan eve geleceklermi aktifleştirmek için yoksa internetten mi olacak? yani detay vereyim sinyal aletiyle konnektörü kontrol etti sinyal var diyip tekrar taktı

Telekom müdürlükteki çalışanların şu anda mesaisi bile bitti. Hayır eve gelmeyecekler, kendi sistemlerinden tanımlama yapacaklar. Tanımlamadan kastım altyapı sorgulamalarında altyapının olduğunu görünmesini sağlayacaklar ve abonelik başvurusu yapılmasına izin verecekler.

yani bugün aktif olması imkansız, teşekkür ederim umarım hızlı olur gelişme oldukça yazacağım.

Hocam bu yeraltı mevzusunda bir de şöyle bir şey var. Geçmişte foruma fotoğraflar da eklemiştim. Benim yeraltından geliyor mesela. Belediye kaldırım çalışması sebebiyle kaldırımları sökmüştü, kablolar ortalıkta kaldı o çalışma bitene kadar. Zarar verdikleri yerler oldu vesaire. Aslında havainin bu açıdan faydası oluyor. Tabi görüntü kirliliği meselesine katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.