GIBIRNET HAKKINDA DENEYIM 4.AY
4.Aydayım DENEYİMLERİMİ YAZAYIM
-Sansür yok,DNS engellemesi yok,akşamları donma yok,pingde yükselme veya hızda düşüş yok.
-Daha önce superonline kullandım ve gıbırnet daha iyi ping değerleri veriyor şaka gibi yerel bir firma koskoca superonline dan daha iyi.
-Turktelekom kullanan komşum ile AYNI ping değerleri alıyorum.
-Türkiyedeki yerel firmalar arasında en kalitelisi ve bilgili çalışanların olduğu firma diyebilirim
-26 gündür modem açık ve internet kesintisi 0..elektrik gidene kadar veya modemin fişini çekene kadar bakalım nekadar sürecek
-Enn yoğun saatlerde akşam saat 6-10 arasında bile hızımda hiçbir şekilde düşme olmuyor 100 mbit vdsl kullanıyorum kabloluda gördüğüm hız 96-97-98 mbit ...
-Kendine ait uygulaması var ve çok profesyonel bir arayüzleri var,ayrıca uygulama üzerinden açmış olduğunuz şikayetle ilgilenen teknik ekip aşırı bilgili siz daha sorununuzu bile tam demeden modem arayüzünüzü inceleyip olması gereken en iyi şekle göre ayarlıyorlar.Geçiş işlem kaydı bile uygulama üzerinden 5 dk da bitti.
-Piyasanın ennn iyi yerel firmasıdır bu gidişle birkaç seneye türknete sağlam rakip olurlar.
Arkadaşlar bütçem sınırlı...100 mbşt vdsl pakette beni üzmeyecek uğrştırmayacak 2.el modem bakıyorum
Bulduğum 3 modem şöyle:
vodafone modemi h300s
zte modemi h168a
tplink modemi vc220g3u
dediğim gibi bütçe sınırlı ve bu 3 modem arasında kararsız kaldım.
h300s te dns değiştirememe , değiştirsen bile dns nin işlememe problemi varmış çoğu sürümde ..
tp link modemine ise genel olarak ısınıyor kapanıyor filan diyorlar.
en az hata duyduğum zte modemi ama bilemiyorum sizce hangisini almalıyım veya bu sınıfta başka hangi modemi önerirsiniz
Naz yapıp açılmayan pc ?
Beyler olay şöyle kısa ve öz...
Pc de not alırken birden elektrik gitti.Yaptığım iş bayağı vaktimi aldığı için yedekte almadım , emeğim boşa gitti diye sinirden hemen yanımda duran pc kasasına yandan orta sertlikte yumruk attım.Vurduğum taraf anakartın takılı olduğu taraftı..Ama ne elim acıdı nede pcde eğilme çatlama filan olmadı.Hani şiddetli ama sert değil.
Elektrik gelince pc açılmadı.Ramlar filan mı oynadı dedim içini açtım rami ekran kartını ssd yi , bios pilini sırayla çıkarıp taktım yok nafile.Start tuşuna bastığım zaman ekrana hiç görüntü gelmiyor sadece kas içindeki fanlar dönmeye başlıyor okadar.İşlemci fanı gücünü anakarttan alıyor yani anakart bozulsa işlemci fanı nasıl dönüyor? çünkü dikkat ettim işlemci fanı gücünü psu dan değil anakarttaki yuvadan alıyor.İşlemciyide söküp tekrar taktım ama nafile.İyice sinirlendim şimdi harbiden sert bi yumruk atıp iç organlarını dışarı dökeceğim pc nin en sonunda.Sebebi ne olabilir
Silinsin
silinsin konu yanlış yerde açılmıştır.
Bu modemde Snr düzenleyebilir miyim?
Beyler elimde eski bir modem olan hg 658v2 var ..Sol logolu.En son yazılım yüklü olduğu için root bilgileri giriş yapmıyor.Eski sürüm yükleyip root bilgileri ile giriş yapsam root menüsünde snr düzenleme ekranı var mı? yada hızı menüel olarak girme filan.
Amacım şu...98 mbit destekleyen bir bağlantı var ve 102 mbit tanımlı.Gündüzleri olmasada akşamları saha dolabının şişmesiylede bağlantı satüre oluyor arayüzden baktığımda snr 8 ile 7-5 arası geziniyor.
Ben modemin arayüzünden hızı düşürüp snr yükseltebilir miyim ?
Yada snr yükseltip hız düşürebilirmiyim ikiside aynı şey yani.
Root atmaya gerek varmı bu olay rootlu girişte yapılabilir mi ? boşa vakit harcamıyım
SOL 20 UPLOAD TANIMLANDI AMA 8 VERİYOR
Başlıkta belirttiğim gibi TT altyapısında SOL VDSL 100 mbit kullanıyorum.
Türktelekomun 100 lük vdsl paketlerin upload hızını 20 mbite çıkarma işlemi hattımada yansıdı.2 gün önce Hattımın upload hızı 20 mbite çıkarıldı.
Fakat hız testlerinde upload aniden 20 ye fırlatıp tekrar 8 mbite sabitleniyor.
Yani sol tarafında bir yazılımsal sınırlama var.TT isterse 50 mbit upload tanımlasın yinede 8-9 mbiti geçmiyor çünkü yazılımsal olarak blok konulmuş.
SİNİRDEN KRİZ GEÇİRECEĞİM
Abilerim kardeşlerim uzatmadan yazayım
4 yıldır aynı telefonu kullanıyorum ve 4 yıldır telefonumda her yerde kullandığım ailevi , şahsi , büyük küçük çoluk çocuk vs tüm fotoğraflarımı bu gmaile bağlı drive yedeklerim.GMAİL HESABIM TELEFON NUMARAM İLE BAĞLI.
Olay şu dün telefon kastığı için sıfırladım tekrar gmail hesabıma girmeyi denediğimde şifremi unutmuşum.E bende şifremi unuttuma tıkladım var olan telefon numaramı yazmamı istedi onu yazdım onayladı ve telefona güvenlik kodu gönderdi gelen kodu ilgili ekrana yazdım bu defada aynı mail adresime yani girmeye çalıştığım mail adresime güvenlik kodu gönderiyor onu istiyor yahu kardeşim zaten giremediğim hesaba güvenlik kodu göndermek nasıl bir iştir ? Telefon ile onaylıyorum bu gmailim sahibi ben olduğumu kanıtlıyorum neden gmaile ayrıca kod gönderiyorsun ? Cihazım aynı, konumum aynı,telefon numaram aynı ama giremiyorum.Diğer yöntemlere tıkladığında ise yine girmeye çalıştığım gmail hesabıma kod göndermeyi teklif ediyor yani tek alternatifim telefon numarası onada zaten kod geliyor giriyorum ama yeterli görmeyip aynı gmailede kod gönderiyor.Varmıdır bir çözümü Kurtaramazsam bir ailenin arşivi gidecek.Valla 30 tane telefonum kırılsaydıda böyle bişey yaşamasaydım
SOL BANA PAKET SATMIYOR
Arkadaşlar merhaba türktelekom altyapısından sol firmasından 50 mbit paketli hizmet almaktayım.Altyapım 115 mbit destekliyor.Kapıma 3 defa tt çalışanı sol çalışanı ve elektrikçi getirtim ölçüm yaptırdım ve 115 lerde çıkıyor sonuç
Olay burda başlıyor 100 mbitlik pakete geçmek istediğimde altyapınız yetersiz diyip paketi satmıyolar.
Sorunu araştırdım ve olayın zort dediği yer şurası
türktelekom altyapı sorgulama veritabanına benim evimin altyapısının alabileceği max hızı yanlış girmiş..kapıya 3 sefa sol , türktelekom ve elektrikçi teknisten getirttim ölçüm yaptırdım apartman girişindeki kutudan ve çıkan sonuç 115 mbit.Ama türktelekom altyapı sorgu sitesine 65 mbit olarak girmiş bu nedenle sol temsilcisi diyorki 100 lük pakete geçişe izin vermiyor sistem.Tt İl müdürlüğünü aradım ama ilgilenmediler bile.Bu sorunu nasıl çözerim.Modem arayüzüm ortada superonline müşteri temsilcisi altyapınız 100 mbit desteklemiyor diyip 100 lük paket satmıyor.Çünkü ev adresimi sorguladığında 65 mbit lik bir hız çıkıyormuş ve sistem üst pakete geçmeme izin vermiyormuş.Siz menüel olarak tanımlayın diyorum onada imkansız diyorlar.
Not: Aynı adreste yine tt altyapısı kullanan alt iss firmalarından birinde taahütsüz olarak 1.5 yıl 100 mbit paket kullandım ve hız testlerinde 90-95 arası aldım hep.Altyapım nasıl yetersiz ne alaka ?
TÜRKTELEKOMU NASIL İKNA EDERİM ?
Arkadaşlar merhaba türktelekom altyapısından bir iss firmasından 50 mbit paketli hizmet almaktayım.Altyapım 115 mbit destekliyor.Kapıma 3 defa tt çalışanı sol çalışanı ve elektrikçi getirtim ölçüm yaptırdım ve 115 lerde çıkıyor sonuç
Olay burda başlıyor 100 mbitlik pakete geçmek istediğimde altyapınız yetersiz diyip paketi satmıyolar.
Sorunu araştırdım ve olayın zart dediği yer şurası
türktelekom altyapı sorgulama veritabanına benim evimin altyapısının alabileceği max hızı yanlış girmiş..kapıya 3 sefa sol , türktelekom ve elektrikçi teknisten getirttim ölçüm yaptırdım apartman girişindeki kutudan ve çıkan sonuç 115 mbit.Ama türktelekom altyapı sorgu sitesine 65 mbit olarak girmiş bu nedenle hiçbir firma 100 lük paket satmıyor bana..İl müdürlüğünü aradım ama ilgilenmediler bile.Bu sorunu nasıl çözerim.Modem arayüzüm ortada bana türktelekom müşteri temsilcisi , superonline müşteri temsilcisi altyapınız 100 mbit desteklemiyor diyip 100 lük paket satmıyorlar
ALTYAPIMI NASIL BOZABİLİR SOL ?
Arkadaşlar hazırda TT altyapısı kullanan bir iss abonesiyim ve 100 mbitlik bir paket kullanıyorum.Aboneliğimi iptal ettirmeden online olarak sol 50 mbit lik paketine ONLİNE olarak başvurdum.5 dk sonra mesaj taahüm vb içerikli bilgilerin olduğu mesaj geldi.AMA HİÇ BİR YERE NE NE ISLAK İMZA NE E İMZA NE SESLİ ONAY VERMEDİM.
Her neyse sabah oldu tekrar mesaj geldi binanızdaki çalışma bitmiştir kurulum için sizi bilgilendireceğiz diye.Ama binaya gelen giden de olmadı.
Bende ne çalışması diye şüphelenip altyapı kontrolü yaptım 105 mbit destekleyen altyapım 16 mbit adsl e düşmüş.
Hemem modem arayüzünden kullandığım iss nin değerlerini kontrol ettim çok şükür yine aynı 100 lük değerler alıyorum ama altyapı sorgulamadaki sonuç neden değişti ?
Binama gelmeden nasıl çalışma yapabiliyorlar ?
Daha bağlatmadan nefret ettim m.h lerine bağlanmak istiyorum kuruluma kimse gelmesin diye ama m.h bağlanmak imkansız hep robotla muhattabız.Adamlara ulaşamıyorum altyapı sorgumu eski haline çevirsinler istemiyorum hizmetlerini filan
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 426
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 20.584 (Bu ay: 764)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 147 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar