Şimdi Ara

Bu modemde Snr düzenleyebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler elimde eski bir modem olan hg 658v2 var ..Sol logolu.En son yazılım yüklü olduğu için root bilgileri giriş yapmıyor.Eski sürüm yükleyip root bilgileri ile giriş yapsam root menüsünde snr düzenleme ekranı var mı? yada hızı menüel olarak girme filan.

Amacım şu...98 mbit destekleyen bir bağlantı var ve 102 mbit tanımlı.Gündüzleri olmasada akşamları saha dolabının şişmesiylede bağlantı satüre oluyor arayüzden baktığımda snr 8 ile 7-5 arası geziniyor.

Ben modemin arayüzünden hızı düşürüp snr yükseltebilir miyim ?

Yada snr yükseltip hız düşürebilirmiyim ikiside aynı şey yani.

Root atmaya gerek varmı bu olay rootlu girişte yapılabilir mi ? boşa vakit harcamıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rameowerr -- 20 Şubat 2024; 19:46:0 >

• SNR düştüğü stabil bir internet kullanamadığınızı düşünüyorsanız snr yükseltseniz de yine sorun yaşayabilirsiniz.

SNR 0 da kullanıyorum, remote çalışıyorum, uyku dışında bütün günüm pc başında oluyor, genel arıza dışında internette sorun olmuyor.

• Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

Hocam doğrudurda bendeki problem bizzat snr ile alakalı.Çünkü özellikle dikkat ettim snr 8 in altına düştüğü an net sapıtıyor.Örneğin 15-20 olan ping 60 lara çıkıyor ve hız dalgalı olup bir 40 bir 80 bir 15 oluyor.Buda kapasite hızı tanımlanan hızı anlık olarak desteklemiyor demek..Bu sorun sadece akşamları yoğun saatlerde oluyor.Sanırım saha dolabının bana tanımlı kapasite hızı yoğunluktan dolayı düşüyor.Yani şöyle..Bana tanımlanan hız 102 mbit ve modemin gündüz gösterdiği max kapasite hızı 98 mbit...aradaki 4 mbitlik fark hiç sorun yaratmıyor fakat akşam yoğun saatte yine modemde gösterilen max kapasite hızı 90-92 mbit lere filan düşüyor..saha dolabının kapasite hızı düştüğü içinde tanımlanan hız ile arasında 10-12 mbit gibi farklar oluşuyor..Mecbur snr de düşüyor bu esnada..yani satüre olmasına sebep oluyor.Yani en azından benim hattımın altyapımın olayı bu.Acaba sorum ile alakalı bilgin varmı ? bu modemi kullandıysan eğer rootlu menüde snr düzenleme yada menüel hız düşürme desteği varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rameowerr -- 21 Şubat 2024; 0:32:54 >

• HG658v2'da snr ayarı yok maalesef, root ile de değişmiyor

• rameowerr R kullanıcısına yanıt

Deneyimleyerek öğrendim, santrale bağlı olan modemler ne kadar çok olur ise hız o kadar düşüyor. Bizim bölgede elektrik kesintisinde yada genel bir arıza sonrasında ulaşılabilir hızım 150mbitlere kadar çıkıyor, bağlı modemler sinyal aldıkça bu hız 120lere kadar düşüyor.

Muhtemelen sizin bölgedekiler, sabah işe giderken modemleri kapatıyor, dönünce de açıyor.

• Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

Buda olabilir evet hocam.İşin özü saha dolabı bizim mahalleye yetmiyor demekki...Zaten türktelekomun çota umrunda...16 mbit neti 400 liraya satan adamlar ne sallayacakki bizi..Sol kullanıyorum ama tt altyapsında.Sole açıp arıza kaydı bıraksam adamlarında yapacağı bişe yok altyapı tt ye ait.En iyisi Snr destekli bir modeme geçiş yapıp root suz filan normal menüsünden doğru düzgün adam gibi bu işlemi yapmak.

• runorunoruno kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam aradığım cevap buydu.Boşa uğraşacaktım yarın bu işle...Artık snr destekli bir modeme geçiş yapmalıyım demekki

• runorunoruno kullanıcısına yanıt

Hocam peki rootlu menüde telnet bağlanma varmı ?

yani bu modem ile telnet bağlanılıyormu

• rameowerr R kullanıcısına yanıt

Ben denemiştim fakat başarılı olamadım maalesef, sonrasında Keenetic Extra DSL (yeni 1gbit'lik versiyon) modem aldım ve tavsiye ederim; aklınıza gelebilecek her türlü özellik var ve sürekli güncelleme alıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.