Altyapım fttb mi ftth mi
-
-
-
Altyapınız FTTB, 100 MBit mi yoksa 1000 Mbit mi desteklediğini öğrenmenin basit bir yolu var, aşağıdan evinize gelen ethernet kablosunu direkt olarak bilgisayarınıza takın, sonra ağ bağdaştırıcı seçeneklerinden bağlantı hızına bakın, eğer 100/100 gözüküyorsa 100 MBittir, 1000/1000 gözüküyorsa 1000 alırsınız.
-
Bu kesinlikle FTTB/ETH denilen ve artık T.Telekom'un terk ettiği bir altyapı. Bina altındaki merkezden abonelere Ethernet kablosuyla bağlantı sağlanıt. 100 Mbps olma ihtimali çok daha yüksek. T.T. çok az bir istisna dışında burada (fotolarda gösterilen MDU ünitesinde) genelde Megabit portlara sahip switchler kullanıyor.
-
hocam ftthb ise ftth dönüşüm süreci nasil olur ve ne yapmalıyım
-
Nerede ikamet ediyorsunuz? Binanızda kaç daire/abone var?
Küçük bir il veya ilçede iseniz oradaki Telekom Md'lüğü bu dönüşümle en azından şimdilik fazlaca ilgilenmez; "bu sistem bir kere kurulmuş, gittiği kadar gitsin!" mantığı ile hareket eder. Tabi burada Santral'daki kapasite de önemli. Kullanılmakta olan sistem VDSL ya da FTTB/ETH olunca o Santrale yüklenecek max. kapasitenin abone başı ençok 100 Mbps olacağı biliniyor ama FTTH'a geçiş olursa bu ortalamada abone başı 200 hatta 300-350 Mbps'ye kadar çıkabilir.
Tek başınıza hareket etmeniz de bana göre faydasız kalır. Binadaki tüm oturanlardan imzalı bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz Telekom Md'ne müracaat ediniz; bakalım nasıl bir tepkiyle karşılaşacaksınız?
-
Safranbolu da ikamet ediyorum 26 daire var mdu da ise 3 tane boş port var
-
hocam ayrıca Türk telekom fttb eth yi 2017 civarlarinda bıraktı diye biliyorum bina 2018 yılında teslim edildi daha yeni bina ftth olma şansı vardir inşallah
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X