Şimdi Ara

Altyapıyı Vodafone döşedi başka ISS'den hizmet alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sokağımdaki fiber altyapıyı Vodafone döşedi ancak kampanyalarını pek beğenmedim. Turknet ya da Superonline düşünüyorum. Sağolsun hiç bir şirketin müşteri hizmetleri çalışanı da konuyu anlayacak kadar bilgi sahibi değil. Burada aynı durumu yaşamış olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Bu gün vodafone'dan bir görevli binaya bir kutu koymak için izin almaya geldi. Ücretsizmiş daha sonra koyulursa ücretli olacakmış. Ancak binama bu kutu koyulduktan sonra diğer ISS'lerden hizmet alabilir miyim? Yoksa onların da kutu koyması mı gerekir? Ya da altyapı vodafone'un olduğu için başka ISS den hizmet alamaz mıyım?

Türknet online müşteri hizmetleri "biz TTelekom altyapısından hizmet veriyoruz" dedi ama bu altyapılar ortak olmayacak mıydı?

• turkcellden alabilirsiniz belki ama vodafone fibermax tarifeleri güzel neyini beğenmediğiniz tarifelerin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline hangi tarifesi güzel

Vodafone un gayet güzel tarifeleri var

Fiber alt yapı ile hiç bir şekilde turk.net den hizmet alamazsın. Türk.net vae ya da yapa alt yapısını kullanır. Bunlarda da kullanıcıya her zaman bakır kablo gider. Binanda Türk Telekom un bakır alt yapısı varsa kullanabilirsin Türk.net i

• Vodafone'un 50 gb upload AKK sı olduğunu görünce Superonline alayım dedim ama sanırım Superonline'da da var.

@mcrew bakır kablo dediğin normal ADSL kablosundan farklı bir şey mi? Şu an TTelekom ADSL kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forceonex -- 29 Ağustos 2017; 18:50:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forceonex

Vodafone'un 50 gb upload AKK sı olduğunu görünce Superonline alayım dedim ama sanırım Superonline'da da var.

@mcrew bakır kablo dediğin normal ADSL kablosundan farklı bir şey mi? Şu an TTelekom ADSL kullanıyorum.

Superonline'da bunun yanında, upload ya da download akn'si geçildiği zaman, iki hız da düşüyor. Örneğin 100 gb akn'li tarifedesiniz. 100 gb download yaptığınız zaman, upload akn'sini geçmemenize rağmen upload 1 mbit'e düşüyor.

Aynı şekilde, 50 gb upload akn'sini geçtiğinizde de, download akn'sini geçmemenize rağmen, download hızınız düşüyor.

Vodafone fibermaxta bu durum yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forceonex F kullanıcısına yanıt
    Evet bakır kablo adsl /vdsl oluyor. Muhtemelen alt yapın 50 mbps ve üstü hızları destekliyordu.

https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

Buradan hız testi yapabilirsin. Garip dimi. Türk Telekom, türk.net limitsiz paketler sunarken ve upload a kota koymazsan bakır alt yapı ile Vodafone ile superonline evine fiber getirip upload kotalı tarifeler sunuyor. Hele superonline kullanıcılarını tamamen kotalı tarifelere geçmesine zorluyor.

Demek ki eve fiber optik kablo çeken superonline nin olayı tamamen kullanıcının gözünü boyamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Evet bakır kablo adsl /vdsl oluyor. Muhtemelen alt yapın 50 mbps ve üstü hızları destekliyordu.

https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

Buradan hız testi yapabilirsin. Garip dimi. Türk Telekom, türk.net limitsiz paketler sunarken ve upload a kota koymazsan bakır alt yapı ile Vodafone ile superonline evine fiber getirip upload kotalı tarifeler sunuyor. Hele superonline kullanıcılarını tamamen kotalı tarifelere geçmesine zorluyor.

Demek ki eve fiber optik kablo çeken superonline nin olayı tamamen kullanıcının gözünü boyamak.

Turknetin sitesinden bakınca bölgenizde bakır kablo yok diyor (şu an adsl den yazıyorum). TTnet in sitesindeki fiber nerede uygulaması hata veriyor. Bermuda şeytan üçgeni gibi bir yerde oturuyorum herhalde :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • forceonex F kullanıcısına yanıt
    belki Türk Telekom'un da fiber interneti vardır binanda.

bazı bölgelerde bina girişine fiber kutu koyup ondan sonra bakır kablo ile dairene geliyor.

emin olmak için turk.net i arayıp adsl kullandığını söylemen gerekecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.