Şimdi Ara

Am3 ddr2 destekli sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şuan ki sistemde E5200 işlemci var günlük 3.6 hızda kullanıyorum gtx 460 ile beraber.
    yaklaşık 5 6 aydır işlemcilerle ilgili ne bi makale okudum ne bi aktüaliteyi takip edebildim. yeni mimariler konusunda pek bi bilgim yok.

önümüzdeki 2 a y içerisinde bu yeni intel İ serisi işlemci ve bu işlemciyi destekleyecek bir anakart almayı planlıyorum. işlemciyi sıfır alıcam fakat anakartı ikinci el düşünüyorum. her ikisinide sıfır alacağımı varsayarak bana en ucuz intel İ serisi bi işlemci ve anakart tavsiye edermisiniz?

ayrıca bir sorum daha var. mevcut sistemime (gigabyte g31m es2l anakart + e5200 intel işlemci) intelin q9xxx yada q8xxx serisi bir işlemciyle ilavede bulunsam ucuza alınmış bir i3 yada i5 sistemden daha faydalı olurmu? performans farkı hangi sistem için daha yüksek olur.

NOT: arkadaşlar alternatif oluşturması için amd bir sistemde önerebilirsiniz. intel olması şart değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemen41 -- 4 Eylül 2010; 14:20:09 >

• sorumu çok zor oldu bu forumda dolaşanmı yok bilemedim

up...
  • INTEL i3 530 2.93 GHz Dual Core Socket 1156 4MB, 32nm, 73W

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5801

GIGABYTE GA-P55-US3L DDR3 2200 S+GL SATA 1156

http://www.netsiparis.com/detay/32561125011/GIGABYTE-GA-P55-US3L--DDR3-2200-S-GL-SATA-1156

Ucuz bir işlemci soğutucusu ile günlük 4200mhz çok rahat kullanırsın. H55 anakart yazmadım, çünkü her yerden kısıtlanmıs ve mATX oluyorlar.

• onun yerine amd phenom ailesinden 3 cekirdek veya 4 cekirdek alabilirsin hocam
  • şuan varolan işlemciin nesindne memnun değilsin ???
  • bi çok oyunda bana aleni darboğaz yapıyor.
    ben genelde kalabalık strateji oyunları oynayan biriyim.
    yapay zekanın yoğun olduğu ortamlarda işlemci beni frenliyo.
    çok basit bi örnek mount & blade
    150 bizim tarafta 150 karşıda fps iniyor.
    starcraft2 4v4 bilgisayara karşı oyun.
    bu sebepten dolayı sistemi geliştirmek istiyorum.
    amd olarakta net çözümler sunabilirsiniz arkadaşlar amd bi sistemede sıcak bakarım

hem zaten i serisi yada phenom x3 serisi herhangi bir işlemcinin elimde gtx 460 varken uygun oranda bi hız aşırtmayla bana darboğaz yaratabileceğini sanmıyorum. bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama bana göre bu iki işlemci ailesinden işlemciler gtx 460 ı zorlanmadan taşıyabilecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemen41 -- 30 Ağustos 2010; 20:37:51 >
  • AMD Phenom II X4 945 AM3 3.0 GHz
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5003

Hocam bence bu size yeter.zaten dediginiz gibi gtx 460 hayli hayli isinizi gorecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 30 Ağustos 2010; 21:58:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şuan ki sistemine Q9400 ile bir işlemci takviyesi yap..
    sana tüm i3 işlemcilerden birçok amd işlemciden daha fazla performans sağlayacaktır..

o nedenle i3 bir sistem önermem..
    alacaksan alacağın en düşük i serisi işlemci i5 760 olsun..
    onunda anakart ve ram maliyetiyle uğraşmak istemiyorsan Q9400 al keyfine bak..
  • 4mb önbellekli i3 ve i5lerden bir i5 750 veya amd phenom 2 x4'ler kadar performans alamazsın, istersen 5ghz'de kullan. Hwbot.org kullanıcı sonuçlarından bakarak söylüyorum, o işlemciler rakip çıktıkları eskilerden daha performanslı değiller. Ancak güç tasarrufu dersen belli bir avantajları var.
  • q serisinden bi işlemci al mevcut sisteme devam et bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemen41

bi çok oyunda bana aleni darboğaz yapıyor.
    ben genelde kalabalık strateji oyunları oynayan biriyim.
    yapay zekanın yoğun olduğu ortamlarda işlemci beni frenliyo.
    çok basit bi örnek mount & blade
    150 bizim tarafta 150 karşıda fps iniyor.
    starcraft2 4v4 bilgisayara karşı oyun.
    bu sebepten dolayı sistemi geliştirmek istiyorum.
    amd olarakta net çözümler sunabilirsiniz arkadaşlar amd bi sistemede sıcak bakarım

hem zaten i serisi yada phenom x3 serisi herhangi bir işlemcinin elimde gtx 460 varken uygun oranda bi hız aşırtmayla bana darboğaz yaratabileceğini sanmıyorum. bilmem siz ne düşünüyorsunuz ama bana göre bu iki işlemci ailesinden işlemciler gtx 460 ı zorlanmadan taşıyabilecektir

anlıyorum ben hiç öyle oyunlar oynamam sevmiyorum açıkçası ama red alert diablo hariç tabiikide daha çok FPS tarzı oynuyorum E4300 işlemcim var darboğaz yapmıyor.

• tavsiyeler için saolun arkadaşlar muhtemelen q9xxx serisi bir işlemci alıp sistemi bozmadan devam edicem.aslında bir diğer sorunumda gigabyte g31m es2l anakart kullanmam. bu sisteme göre epey geride bi kart. tavsiyeler için teşekkürler muhtemelen ilerde @no way out un tavsiyesindeki GIGABYTE GA-P55-US3L DDR3 2200 S+GL SATA 1156 anakartı alıcam işlemciden sonra
  • quote:

tavsiyeler için saolun arkadaşlar muhtemelen q9xxx serisi bir işlemci alıp sistemi bozmadan devam edicem.aslında bir diğer sorunumda gigabyte g31m es2l anakart kullanmam. bu sisteme göre epey geride bi kart. tavsiyeler için teşekkürler muhtemelen ilerde @no way out un tavsiyesindeki GIGABYTE GA-P55-US3L DDR3 2200 S+GL SATA 1156 anakartı alıcam işlemciden sonra

soket farklılıklarının farkındasın değil mi? q9000 serisi işlemci darboğaz yapana kadar o anakartın devri kapanır elindeki G31 gibi olur.
  • quote:

arkadaşlar şuan ki sistemde E5200 işlemci var günlük 3.6 hızda kullanıyorum gtx 460 ile beraber.
    yaklaşık 5 6 aydır işlemcilerle ilgili ne bi makale okudum ne bi aktüaliteyi takip edebildim. yeni mimariler konusunda pek bi bilgim yok.

önümüzdeki 2 a y içerisinde bu yeni intel İ serisi işlemci ve bu işlemciyi destekleyecek bir anakart almayı planlıyorum. işlemciyi sıfır alıcam fakat anakartı ikinci el düşünüyorum. her ikisinide sıfır alacağımı varsayarak bana en ucuz intel İ serisi bi işlemci ve anakart tavsiye edermisiniz?

ayrıca bir sorum daha var. mevcut sistemime (gigabyte g31m es2l anakart + e5200 intel işlemci) intelin q9xxx yada q8xxx serisi bir işlemciyle ilavede bulunsam ucuza alınmış bir i3 yada i5 sistemden daha faydalı olurmu? performans farkı hangi sistem için daha yüksek olur.

NOT: arkadaşlar alternatif oluşturması için amd bir sistemde önerebilirsiniz. intel olması şart değil

işine çok karışmak gibi olmasın ama
    INTEL
    Intel Core i5 760 Soket 1156 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci bu işlemci 400 tl vatanda ve sitede benim bulabildiğim en ucuz i5 ANCAK;
    AMD
    Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache bu işlemcide 392 tl ve amd daha iyi almasına rağmen daha ucuz yada hemen hemen aynı
    ben olsam amd alırdım

• @oğuzçbn

hocam saol tavsiye için ancak sadece işlemci için bu kadar yüksek miktarda para harcamayı düşünmüyorum açıkçası.
    benim aklımda anakart + işlemci için 400 e yakın en kötü ihtimalle 500tl ye çıkmak var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemen41 -- 2 Eylül 2010; 9:33:27 >
  • quote:

@oğuzçbn

hocam saol tavsiye için ancak sadece işlemci için bu kadar yüksek miktarda para harcamayı düşünmüyorum açıkçası.
    benim aklımda anakart + işlemci için 400 e yakın en kötü ihtimalle 500tl ye çıkmak var

zaten x6 1055 t 370 tl

130 tl ye x6 destekleyen ankart bulursun ikinci elde
  • arkadaşlar bu konu üzerinde bi soru daha sormak istiyorum.
    amd ve intel işlemciler arasında fiyat karşılaştırması yapmak istiyorum ama hangi intel işlemcinin rakibi hangi amd işlemci onu pek bilmiyorum.
    sanki amd işlemciler intellere göre epey ucuz gibi geldi bana gigatekten biraz fiyat baktımda.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2644 sizin tavsiye ettiğiniz i5 750 8mb önbellekli 2.66 hızda 209$+kdv

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2691 phenom x4 8mb 2.8 hızda 141$ + kdv

doğru iki sınıfımı kıyaslıyorum bilmiyorumda sanki amd ler daha ucuz gibi duruyor
    hangi amd hangi intelle birbirine rakip? uzun lafın kısası soru bu

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=81
    i5 750 harika bir işlemci.

hakikaten güzel işlemciymiş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.