Şimdi Ara

AM4 Anakartlar Konusu (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.310
Cevap
104
Favori
50.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GIGABYTE B450 GAMING X nasıldır arkadaşlar? 600 TL Vatanda.
  • Bütçen varsa yada indirim beklersen Tomahawk Max tavsiye ederim. B450 serisinin en iyilerinden biridir.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450-tomahawk-max-am4-amd-ryzen-ddr4-4133-mhz-o-c-usb3-1-anakart.html

• Msi Armor RTX 2060 Super
    Ryzen 7 2700X
    Corsair Vengeance 3000 Mhz 2x16 GB DDR4
    Gigabyte 750H Gold 750 Watt sistem topladım arkadaşlar. Anakart konusunda karar veremedim. Sistem daima tam yükte çalışacak. Hafif overclock yapabilirim. Neredeyse hiç oyun oynamayacağım sistemin amacı hesap-simülasyon yapmak. Sizce Msi B450 gaming plus max, tomahawk max ya da asus b450 tuf dediklerim için uygun mudur? Şimdiden teşekkürler :)
  • tomahawk max dan başka anakart bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BULLSHITT -- 7 Şubat 2020; 4:1:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeCRiS

GIGABYTE B450 GAMING X nasıldır arkadaşlar? 600 TL Vatanda.
    sunun cevabını bende cok merak ediyorum yoksa asus tuf mu alsam?
  • Ara ara gelip bakıyorum şu konuya. Ryzen 5 1600 2600 3600 kullanıcıları bile vrm falan soruyor. Bu işlemciler en üst seviye anakartlardan en alt seviye anakartlara kadar hepsinde normal kendi performansında çalışıyor. Bizzat kendim denediğim için çok emin konuşabilirim bu konuda. Yani bu işlemcilerden birini alacaksanız en ucuz ve en fonksiyonel olarak işinize gelen anakartı alın geçin. Vrm soğutucusuna, fazlarına veya kalitesine bakmanıza hiç gerek yok. Tomahawk Max falan gerekmiyor bu işlemciler için. Boşuna bütçenizi anakarta aktarmayın. B350 leş bir itx anakartta da X570 high end anakartta da aynı performansı alırsınız Ryzen 3600 ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    dediklerinize katılmıyorum ram oc etmek çok onemli ryzenlerde fps ye doğrudan etkisi var ayrıca leş itx anakartlarda 1 tane fan cıkışı var tamam molex le bağlanıyor fanlarda hız ayarı olmuyor çoğu fanda molex tipi değil zaten b450 tomahawk alan biri yarın oburgun 4. nesil güzel bi işlemciyi alabilcek parası olsa acabası olmaz sıkıntı yaşamaz. b350 dandik bi anakart anca 1600 2400g alıcak adama olur yoksa ölü yatırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BULLSHITT

dediklerinize katılmıyorum ram oc etmek çok onemli ryzenlerde fps ye doğrudan etkisi var ayrıca leş itx anakartlarda 1 tane fan cıkışı var tamam molex le bağlanıyor fanlarda hız ayarı olmuyor çoğu fanda molex tipi değil zaten b450 tomahawk alan biri yarın oburgun 4. nesil güzel bi işlemciyi alabilcek parası olsa acabası olmaz sıkıntı yaşamaz. b350 dandik bi anakart anca 1600 2400g alıcak adama olur yoksa ölü yatırım
    RAM oc yapip 2fps fazladan almak icin 200 300 tl fazladan vermek biraz overkill kaciyor bana.

Ayrica hicbir itx'de tek fan cikisi yok. Hepsinde sys fan ve cpu fan soketi mevcut.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    siz tam anlamıyla bütçe sıkıntısı olan biri için konuşmuşsunuz ancak arkadaş ne alsam iyi olur diye sormuş param yok dememiş eğer gercekten cok kısıtlı bir bütcesi varsa dediğinizi yapabilir oc fan yuvaları rgb muhabbetleri ve gelecekte cıkacak işlemcilerden bir beklentisi olmamalı
  • BULLSHITT kullanıcısına yanıt
    Ryzen 5 alan birinin vrm falan sormasi anlamsiz anlatmaya calistigim sey bu. FPS'nin buyugu ekran kartindan geliyor. Anakarta servet dokmek anlamsiz. Ryzen 5 3600 2600 1600 bunlarin performansi degismiyor x570 veya b350 farketmiyor yani.
  • Msi b450i itx ve ryzen 2200g var, anakarttaki 6+2 mosfetten 2si dahili ekrana kartına giden voltajı düzenliyormuş yanlış okumadıysam. Şimdi ben dahili vega 8'i OC yapmak istiyorum ama bu 2 mosfeti zorlamadan en fazla kaça çıkmalıyım bununla ilgili kaynak bilgi linki verebilecek olan varmı
  • arkadaşlar b450 tomahawk anakartımla hangi hangi mevcut işlemcileri sorunsuz kullanabilirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vayanamvaybabam kullanıcısına yanıt
    Hepsini, eğer pbo açıp limitleri kısarsan. EDC'yi kısman yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    pbo edc o kadar teknik bilgiye sahip değilim hocam ryzen 7 3700x alıp uzun bir zaman pc anakart işlemci ram ile uğraşmak istemiyorum

• vayanamvaybabam kullanıcısına yanıt
    İyi ya işte, anakarta bir kez giriyorsun herşey autoda başlatıyorsun, tamam. 3700x zaten çantada keklik. Ben 3900 sınıfı için diyorum. Var öyle bir hevesim eskiden beridir, itx kasaya r9 295x2 takıp kullanmak gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: vayanamvaybabam

arkadaşlar b450 tomahawk anakartımla hangi hangi mevcut işlemcileri sorunsuz kullanabilirim?
    AM4 uyumlu tüm AMD işlemcileri kullanabilirsin hocam. Anakartın sayfasında uyumlu işlemclerin listesi yazıyor:

www.msi.com
    Support For B450 TOMAHAWK | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#support-cpu

• ryzen 2600 ile kullanabileceğim,sıkıntısız,fiyat performans ürünü bir ana kart söyler misiniz?Öyle hız aşırtma vs yapılmayacak,genelde iş amaçlı ilk etapta 8gb ram ile kullanılacak.Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir.Eko

ryzen 2600 ile kullanabileceğim,sıkıntısız,fiyat performans ürünü bir ana kart söyler misiniz?Öyle hız aşırtma vs yapılmayacak,genelde iş amaçlı ilk etapta 8gb ram ile kullanılacak.Teşekkür ederim.
    Ofis için kullanacaksan hiç düşünmeden A320 serisi alabilirsin. Fiyat olarak uygun, sistem için fazlasıyla yeterli bir anakart.

www.sinerji.gen.tr
    MSI A320M-A PRO 3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-a320m-a-pro-3200mhzoc-am4-matx-anakart-pmu419120

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir.Eko

ryzen 2600 ile kullanabileceğim,sıkıntısız,fiyat performans ürünü bir ana kart söyler misiniz?Öyle hız aşırtma vs yapılmayacak,genelde iş amaçlı ilk etapta 8gb ram ile kullanılacak.Teşekkür ederim.
    www.hepsiburada.com
    Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gigabyte-b450m-s2h-amd-b450-2133mhz-ddr4-soket-am4-matx-anakart-pm-HB00000H3C7V

• Asrock X470 Taichi mi yoksa Asus X570 TUF almak mı daha mantıklı arkadaşlar? İkisininde sıfır fiyatı aynı.
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.