Şimdi Ara

Amatör arkadaşınıza yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotorafçılık dünyasına girmek istiyorum ve araştırmalara başladım.
    Nikon lens sorunlarından ötürü canon düşünüyorum yakın bir arkadaşımda da canon var onunda etkisi ile diyelim
    Amazonda ne güzel setler görrdüm ama vergi vs ile burasi ile kafa kafaya geliyor ondan malum sitelere düştüm.
    Baktığım bir iki ikinci el ilanından sonra sıfır almaya karar verdim.

600D / 650D / 700D arasında gidip geliyorum. (Hepsi 18- 55 lensli)

Versus.com vb sitelerde 650D üstün gözüküyor ve 2500 civarlarında bulunuyor. N11 in 11.11 indirimleri ile güzel fiyatlara bulabileceğimi duşunuyorum.

Çok açıklama yaptım kusura bakmayın asıl sorum sizler bu modeller arasından hangisini seçersiniz.

Genellikle İstanbul manzalaraları vb. mekanlarla başlamayı düsünüyorum. Yeterli yetkinliğe ulaştıktan sonra makro cekimlere başlıyacam.

• İkinci el düşünürseniz daha iyi makineler önerebiliriz. Genelde sadece güncel makineler 0 satılıyor
  • Öncelikle cevap için teşekkürler.
    Dediğim gibi bir iki tane baktım içime sinmedi
    link yasakmi bilmiyorum ama
    urun.n11.com
    Canon Eos 650d 18-55mm Dc Iıı Lensli Dslr Fotoğraf Makinesi - n11.com
    https://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/canon-eos-650d-18-55mm-dc-iii-lensli-dslr-fotograf-makinesi-P344107631

Bu ürün aklıma yattı biraz ama bu dönemde 0 bulunurmu onu bilmiyorum.

• crows111 C kullanıcısına yanıt
    Bu makineyi kesinlikle tavsiye etmem.

Ama nasıl tavsiye etmem: 2500 lira verip 0 alarak.

İlla 650d olacak diyorsanız ikinci el birsürü lens alarak alabilirsiniz.

Yeni başladığınız için makineye gerektiğinden fazla değer veriyorsunuz (çok normal) ama fotoğrafçılıkta genel olarak lensin önemi gövdeye göre büyüktür.

Ayrıca fotoğraf makinesiyle fotoğtaf çekmek telefonda vb çekmek gibi değil, illaki fotoğraftan önce birşeyleri ayarlıyorsunuz. Tavsiyem fotografiumun 5-10dklık eğitimlerine bakıp ben gerçekten istiyor muyum diye kendinize sormanız, yoksa makine evde yatar siz de boşuna masraf etmiş olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 2 Ekim 2019; 7:22:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günaydin
    Öncelikle cevabiniz için çok teşekkürler fotografium a bakayım.
    2. el elektronikte sıkıntı çeken arkadaşlarım çok oldu tabi elektronik biraz sans işi sıfır dediğimiz sistemler de de sorunlar çıkıyor.
    Formundaki olsun başka yerlkerde olsun gördüğüm fotoraflari görünce insan hevesleniyor sanat icra etmek güzeldir.
  • Yeni basliyorsaniz ve bulabilirseniz 750d nin 2.eline bakin cunku bu cihaz orta seviye klasmaninda giris seviyesi bir cihaz bende 650d var keske 750d alsaydim diye dusunurum hep bu cihazi uzun sure kullanirsiniz ayrica arkadaslarin dedigi gibi bu cihazlar cep telefonlarina benzemiyor 18mp yada 24mp ile cikmasi planlanan 64mp ile 100mp telefonlardan cok daha detayli cekim yapiyorlar ama mumkun oldugunca manuel modda kullanip iso f lens degeri raw gibi konulara ve photoshop programnia asina olmaniz lazim yanliz birkere bunlara alistinizmi bigun note 10 dahil tum telefon kamelarinin cop otesi cop oldugunu anliyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz için teşekkürler.
    Bilgisayar mühendisi olduğum için photoshop programlarında sorun çekeceğimi sanmıyorum.
    2.Elde temizlik kavramı muhim işte 1 2 tane makineye baktım sorunlar görünce bir tık soğudum ama yine araştırma yaparım biraz daha.
  • Nikon D3500 alırım ben olsam. Çıkışı da çok yeni, yani ürün sensörü, işlemcisi vs. olarak yeni. 2.eldeki modelleri de çok yeni olacaktır. Canon'un bu modelleri 2'nci değil 4-5'inci elden geçmiştir çoğu. -
    www.apotelyt.com
    Canon 700D vs Nikon D3500 Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-700d-vs-nikon-d3500
    - beya Nikon D5500 :
    www.apotelyt.com
    Canon 800D vs Nikon D5500 Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-800d-vs-nikon-d5500

Amatör arkadaşınıza yardım :)

KAYNAK :
    -
    Canon APS-C sensörü Sony, Nikon, Pentax, Fujifilm gibi diğer markaların APS-C sensörlerinden ufaktır !.. Pixel pitch'i daha küçüktür, dolayısı ile dedikleri gibi daha az ışık alır bu diğer APS-C sensörlü gövdelerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Ekim 2019; 10:48:15 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Emeğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
    Nikon'da lens uyumu sorunlu diyorlar bayonet yapısı vs yüzünden bu konuda aydınlatabilirmisiniz beni.
    Hayyam pasajına gidecez anlayan bir arkadaşla onla bakacaz çünkü uzmanlık alanım değil.
    Hocam lens uyumu sorunlu derken neyi kastediyorsunuz?
    Ben nikon kullanmadım ama lens uyumu ile ilgli bir sorun olacağını zannetmiyorum. Öyle bişey olsa 2 sene sonra piyasadan silinirler.
    Ayrıca sadece gövde değil, lensi de düşün.
    Bir tane prime lens alman gerekir. Nikon'da 35mm f/1.8 güzel lens.
  • Adaptörle vs kullanma gibi şeylerden hocam
    18 - 55 ile öğrenme konusunu geçtikten sonra ilk sırada kendisi (35mm f/1.8 lens.)

@jiddi Nikon D5200 ile D3500 arasındaki farklar ne fiyatlari ayni gibi.

2500 bandında önebileceğiniz modeller neler olur ? 2.Elde olur hayyam yollari gözüktü bana.

Her ikinizede cevaplar için teşekkür ediyorum.
    Hocam canon'un 35mm lensi yok bildiğim kadarıyla. 50mm var. 50mm portre için güzel ama 35mm'nin kullanım alanı çok daha geniş. Arada ciddi fark oluyor.
    Ben kendim Sony a6000 kullanıyorum. 35mm 1.8 lensim var. Sigma 30mm f1.4 lens de güzel seçenek sony için.
    Nikon'da da 35mm f1.8 var. Ama canon tarafında yok.
  • Diyenleri ya yanlış anladınız yada diyenler bilmiyor ne dediğini. Nikon'da lens uyum sorunu diye bir şey yoktur. Eğer şu ise denilen G serisi lensler D3500 (D3xxx serisi) ve D5600 (D5xxx serisi) modellerde AF yapar ve uyumludur ama D serisi lensler ise bu gövdelerde AF yapmaz, elle netleme yaparsınız. Sizin de D serisi lens almayarak böyle bir problem yaşama imkanınız yok oluverir. Ha tabi D serisi lens daha ucuz ama alırsınız elle netler kullanırsınız, o bile sorun değil. Hatta bugün en iyi makro lensi alsanız bile elle netleme yapmazsanız böceğin gözünü değil de kuyruğunu netleyebilir AF'de kullanırsanız. Yani duruma göre elle netleme gerekir, Tabi kuşu uçarken yakalamak için ise AF önemlidir. Öyle ise 70-300mm. lensin AF yapmayanını almayız ki zaten yok. 35mm F1.8G lens gayet uygun, öyle portre lensi için de gidip D lens almak derdiniz yok amma küçük çocuk fotolamıyorsanız yine elle netleyerek insan portresi de çekilebilir.

D5200 çok eski ve kesinlikle D3500 imaj kalitesi, sensörü vs. D5200'den iyidir.
    Şuradan devam edin D5200 ile hemen sonrasında çıkan modeli D5300 arasındaki foto kalitesi farkını görün. -
    ...
    2.elde yetebiliyorsa bütçeniz 18-105 alın çok daha uzun süre götürür. 18-55 kısa sürede sıkıcı gelebilir hani ondan diyorum ama mesela size o fiyata Olympus OM-D E-M10 Mark II de önerebilirim. Gövdede 5 eksenli IS özelliği ve bir çok fotoğrafçılık yeteneği olan, aynasız, ufacık bir makina olması nedeni ile çok daha işlevseldir. Nedir gövdede 5 eksenli IS ? Elde çekimlerde (tripodsuz) düşük ışık koşullarında (kapalı mekanlarda, müze, lokanta vs. ampul ışığı ile aydınlanmış yerlerde) ISO'yu 5 eksenli IS'i olmayan makinalara oranla daha düşükte tutarak net foto çekebilmenize imkan verir. Haliyle de fotolar daha temiz ve net olur. Zaten makina ve lensleri de ufak olduğundan çok daha yanınızda her yere götürülebilen bir sistem olacağından da evde yatmaz, sizle gezer verdiğiniz paranın hakkını size geri öder. Gerçi Nikon D3500 de ufak ama lensleri Olympus'unkiler kadar ufak değil.

Prime lens (35, 50mm F1.8, F1.4 vs.) konusunda da çok acele etmeyin. Kit lensiniz ile yapabileceğiniz çooook güzel işler olacaktır. Hatta bir tane mini cep tripodu bence prime lensten çok daha ucuz olup çoook daha fazla işlevsel olacaktır. İnsan fotoğrafı zaten çok işe yarar bir fotoğraf türü de değildir ! Sadece özel ve anı değeri olur. Yoksa ne bir yerde paylaşması kolay (e eş, dost, aile fotolarını niye herkese gösterelim) e ne de elalemin fotosunu çekmek kolay. O yüzden benim 12 yıllık tecrübeme göre insanların fotolarını çekip para kazanmayacaksanız gidin abicim 40mm. F2.8 falan gibi bir makro lens alın, onunla portre de, manzara da, makro da , uzun pozlama da herşey çekilir. Size çok daha fazla foto çekim seçeneği sağlar.

Kit lens ile aldınız makinayı diyelim kendinizi şuradaki fotoların kalitesi, içeriği ile kıyaslayın -https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-88 - Ondan sonra siz bu görsel kalite, içerik olayına eriştiniz ve artık kit lensin size sınırladığını düşündüğünüzde gidip lens alın derim. Yoksa buralarda acayiptir böyle "Hemen lens alayım daha iyi foto çekeyim ben" gibi bir düşünce. O ise alakası yoktur. 12 yıllık fotoğrafçıyım hala kit lensim durur, hala yeri gelir kullanırım. En sevdiğim lens kitlenstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Ekim 2019; 14:29:45 >

• Canon 100 D Canon "ikiyüz D" (özellikle yazı ile yazdım ki sakın 2bin D modeline ve 4bin D modeliyle kandırmasınlar sizi !!! , Canon EOS M100, Canon EOS M6 gibi modellere de bakın 2.elde ama bunlarda vizör yok tabi , eğer fiyat olarak uygun gelirler ise foto kalitesi Canon 700D ile aynı yada biraz daha iyidir bunların da.

Benim tecrübem şöyle, ne kadar çok lensiniz olur ise o kadar az foto çekersiniz !.. Lens tak-çıkar bir süre sonra "Eeeh be yeter" dedirtiyor ki ben m43 sistem Olympus'un minicik lenslerini kullanıyorum. Böyle d-slr kullansam herhalde bir süre sonra 1 tek lens ile kalmaya bakardım, mesela 18-105 veya 18-140 veya işte 17-50 F2.8 gibi. Yoksa koca gövde, kocaman da 2 lens bir de taşı, bir de tak çıkart...
  • Bakınız burada sıfırı 2.150 TL -
    www.istanbulbilisim.com
    Nikon D3500 18-55Mm Vr Foto�raf Makinesi
    https://www.istanbulbilisim.com/nikon-d3500-18-55mm-vr-fotograf-makinesi-fiyati-288257.html
    - Hayyam'da da böyle resmi distribütör değil de ne idi eskiden "paralel ithalat" dedikleri türden ürünler satılıyor çoğunda. Bu İstanbul Bilişim'in İstanbul'da 3-4 mağazası var. Önceden sorup mağazaya getirtip oradan bizzat görerek alabilirsiniz. Ben Mağazadan sıfır, açılmamış kutusunda almıştım mesela. HAYYAM pasajından daha güvenli olabilir bazı durumlarda yani.

Olympus OM-D E-M10 Mark II + 14-42 kit lens ile 2.elde bile 2.250 liralarda gördüm şimdi Yani tamam da arkadaş bu fiyat farkına hiç bulaşmam da diyebilirsiniz gayet haklı olarak. Gerçi Olympus'un gövde metaldir, ürün kalitesi falan çok daha iyidir D3500'e göre ama ne bileyim iddialı olarak da önermek zor geldi şimdi bunu.

Canon 200D'ye baktımda elim uymadı küçük geldi :) rahat edemedim.

d5300 için

Bu gözüme çarptı 0 gibi lanse etmişler ama sorup tam öğrenmek gerek.

Buda hediyeleri vs ile gözüme çarptı yukarıdakinin çekim sayısının farklı olmasına karşılık.

İstanbul bilişimde de aralarında 550 tl fiyat farkı var D3500 ile D5300 arasında değer gibi geliyor ama sizler daha iyi bilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crows111

Canon 200D'ye baktımda elim uymadı küçük geldi :) rahat edemedim.

d5300 içinhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-18-55mm-kit-lens-ile-magaza-garantili-731463894/detay

Bu gözüme çarptı 0 gibi lanse etmişler ama sorup tam öğrenmek gerek.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d5300-plus-18-55-vr-ii-garantili-hediyeli-foto-nano-730796691/detay

Buda hediyeleri vs ile gözüme çarptı yukarıdakinin çekim sayısının farklı olmasına karşılık.

İstanbul bilişimde de aralarında 550 tl fiyat farkı var D3500 ile D5300 arasında değer gibi geliyor ama sizler daha iyi bilirsiniz.
    D5300 ün hareketli lcd çok yararlı tabi bence d5300 alınabilir fiyatı daha uygun ise... İyi bilmek değil de işte teknik verilerine bakaraktan ve tabi kullandığımız yönleri ile ne var ne yok ona göre hangisi daha iyi olur bu fiyat aralığında yardımcı olmaya çalışıyoruz sizi memnun edecek bir şey almanız ve keyifle bu hobiyi yapabilmeniz için... Ne kadar başarabilirsek işte...

• Herkese çok teşekkürler D5200 aldım 2000 cekimde 1700 tlye baya beyendim ele hissi vs çekimlerede başladım.
    Herkese tekrardan çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crows111

Herkese çok teşekkürler D5200 aldım 2000 cekimde 1700 tlye baya beyendim ele hissi vs çekimlerede başladım.
    Herkese tekrardan çok teşekkürler.
    2000'de yepyeni makina imiş. Çıkış tarihine bakarsak epey kullanmadan yatmış bir makina olsa gerek :) Öyle bir şey bulmak da şans hani. Güle güle kullanın. Epeyce götürür sizi. Şimdi bir sürü yönden öğrenecek çok şey var. Bir kere fotoğraf çekim teknikleri. Sonra bu yazılımsal olarak çoook zavallı durumdaki foto makinalarının bu geri kalmış hallerini giderebilmek için bir de fotoğraf işleme yazılımı kullanmayı öğrenmek gerekiyor. Çünki RAW çekip işlemeden bir fotoğraf makinasının sensörünün gerçek performansını asla görmüş olamazsınız. Yazılım (ve bence donanımsal olarak da) yetersiz olduklarından biraz üstünkörü ve acele ile RAW işleyip JPEG'e çevirip bize veriyorlar. Çünki biz kullanıcı olarak peş-peşe seri fotolar çekmek istiyoruz (bu sırada makina her çekilen RAW'ı işleyip JPEG yapmakla görevli oluyor aynı zamanda. Sonra pil ömrü kısıtlılığı sebebi ile de işlemci güçleri çok yüksek olamıyor. Bu manada da güncel makinalarda daha az enerji tüketen veya daha hızlı işlem yapabilen işlemciler kullanılması sebebi ile biraz olsun daha iyidirler ama bunun açıkcası ciddi farklar yarattığını pek göremedim. İşte tüm bu nedenler ile eğer ki bir süre sonra çektiğiniz fotoğraflar bir türlü o görüp de çok beğendikleriniz gibi olmuyor derseniz RAW işlemeyi öğrenin. Hemen koşarak yeni makina falan almaya kalkmayın.

Güzel yorumlarınız için teşekkürler öncelikle evet RAW çekiyorum sadece sonra eve geçip pc ve ps ikilisi ile basit işlemeler yapiyorum. Ps öğrenmekte gerekecek ama ilk çekimlerim için çıkan sonuçlardan memnunum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.