Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.886
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gumus299

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Arkadaşlar amazon'dan bir ürün satın aldım. Ürün i-parcel(AmazonGlobal Expedited Shipping
    ) ile gönderileceği için yukarıdaki arkadaş gibi kimlik numaramı istediler. Ben de hem siteden girdim hem de mail atarak numaramı işlettim.
    Şimdi mail geldi ürün onlardan çıkmış diye.
    Bilenler için iki sorum olacak:
    1. si ürün oradan bizim ülkenin sistemine ne kadar zamanda giriş yapar.
    2. si giriş yaptıktan sonra ben bunu hangi siteden takip edeceğim. Bana AEIIND1000167**** gibi bir kod verdiler.

1. 10 gün ila 2 ay arasında yapar şans işi.Çoğu zaman 2 hafta ile bir ay arasında sürüyor.
    2.İlk etaptahttps://tracking.i-parcel.com/iParcelTracking/secure/track.aspx bu siteden takip yapabilirsiniz.Türkiyeye giriş yaptığı bildirilecek.
    Türkiyeye giriş yaptıktan sonrahttp://www.pttkargotakip.com/ptt-yurtdisi-kargo-takip/

bu amazon store card , amazon prime gibi her zaman para kesilen bir sistem mi..üye olmamızda sakınca var mı acaba.

hocam ne oldu kesinti oluyormuyus bende 30$ ndrimden yararlanicam eger ucretsizse

• O işe girmeden satın almıştım hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManusH

quote:

Orijinalden alıntı: 7eleven

merhaba arkadaşlar
    http://www.amazon.com/Canon-LBP7110CW-Wireless-Color-Printer/dp/B00K5UZNX4/ref=sr_1_9?s=office-electronics&ie=UTF8&qid=1422869592&sr=1-9

linkteki yazıcıyı alsak bir sıkıntı çıkar mı ? kaça mal olur bize ?

teşekkürler.

Hani yazıcıda indirime gitmiş de olsalar, kocaman bir alet olduğundan hem büyük hem de ağır bir kolisi olacaktır, astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

Sonuçta oradaki "FREE SHIPPING" ifadelerine kanmayın, o sadece Amerika içi gönderilerde geçerlidir. 20~25kg gelecek bu büyük koli için yüklü bir kargo ücreti çıkacaktır.
    Üstüne bi de gümrük vergisi ilavesi...

En azından bu linkini verdiğiniz için sepete eklediğinizde, 356TK kargo, 135TL de vergi ilavesi ile toplamda 880TL'ye geldiğini görürsünüz.

Seçtiğiniz ürünü sepete ekleyip, gönderilecek adresinizi de seçtikten sonraki onay sayfasında toplam tutarlar tek tek yazıyor zaten, kendiniz de kontrol edebilirsiniz.
    Orada satın almayı tamamlamazsanız sizden ücret kesilmeyecektir, önizleme sayfasıdır o.

Diğer başka satıcılar da var gerçi, biraz daha ucuzları olduğu gibi 10$ fazlasına Amazon da satıyor kendisi ama dediğim gibi epey bi kargo ücreti binecektir üzerine...

130$ lık şey nasıl 880tl oldu anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerin

Arkadaşlar amazondan 92 dolara bir saat alıcam. Ancak saati alırken seçenek olarak amazon card indirimi çıkıyor. Sorularım:

1. Bu card ı kullanan varmı, nasıl alınır?
    2.Normalde 92 dolar gümrük vergisine tabii mi, tabi ise bu cardla indirimli alınca vergiye tabii olur mu?
    3. Son olarak bu saat ortalama kaç günde gelir elime?

yanıtlarsanız sevinirim..

Amazon store card; Amazon'un kendi sundugu bir cesit kredi karti.www.amazon.com adresinde basvurabilmeniz icin Amerika'da ikamet edip, bir isinizin ve en onemliside sosyal sigorta numaraniz olmasi gerekli.
    Gumruk bedeli 75 euro, ama satin alinan saatlerde genelde gumruk vergisi odenmiyor.

Kargo suresi ise size bagli iparcel ile 10 gun civari fed*x yada U*S ile 3-4 gun(ozel sirketler bazen gecikmeye yol acabiliyor. Istenilen kimlik bilgisinden vekalete kadar gidebiliyor)

Bu soylediklerim Amazon tarafindan yada fulfilled by Amazon tarafindan satilan urunler icin gecerli. Diger third-party üçüncü sahis saticilar icin durum farkli. (Daha fazla kargo parasi yada gumruk vergisi istemeleri mumkun. )

Iyi alisverisler

• quote:

Orijinalden alıntı: djtunc

kardeş S.a. ..

Öncelikle verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ediyorum.Türkiye'de -1,350 tl olan bir ekran kartı almak istiyorum bu siteden.Sitedeki fiyatı 340 dolar.Yani, kargo hariç,gümrük vergileri falan hariç 837 lira gibi bir fiyata denk geliyor.

ben bu ekran kartı için

- %20 gümrük vergisi ve 30 dolar falan kadar kargo ücretinden başka bir ücret daha öder miyim?
    - ödersem, 837 tl lik kart bana ,aşağı yukarı ne kadara gelmiş olur?
    - satın alma işleminde herhangi bir aksama olmazsa kaç günde elime ulaşır?
    - kredi kartına taksit olayı var mı ? yoksa tek çekim mi ?

bilgilendirirsen sevinirim. ;)

Merhaba
    IStediginiz ekran karti Sold by Amazon yada fulfilled by Amazon ise gerekli gumruk vergisi (eger varsa) urunun uzerine eklenip toplami sizden alinir ve adresinize sorunsuzca gonderilir.
    Eger istediginiz urun Amazonda üçüncü sahis tarafindan satiliyorsa urun Turkiye'ye girdiginde gumruk vergisi ve diger masraflar sizden alinir. ( bu secenekte urun Turkiyedeki satis fiyati ile ayni fiyata gelebilir. )

Iyi alisverisler

• Kimin sattığını nasıl anlıyoruz?Her yerde amazon yazıyor da..

• quote:

Kimin sattığını nasıl anlıyoruz?Her yerde amazon yazıyor da..

Istediginiz urunuwww.amazon.com da aradiginizda acilan sayfanin sol tarafi urun resmi, sag tarafi urun bilgisi ve urun fiyati seklindedir.

Urun fiyati altinda sold by Amazon yada fulfilled by Amazon yada sold by ........ Amazon disinda baska isimdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turconj

quote:

Istediginiz urunuwww.amazon.com da aradiginizda acilan sayfanin sol tarafi urun resmi, sag tarafi urun bilgisi ve urun fiyati seklindedir.

Urun fiyati altinda sold by Amazon yada fulfilled by Amazon yada sold by ........ Amazon disinda baska isimdir.

Teşekkürler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turconj

quote:

Teşekkürler..

birsey degil.

• 1 ay önce kadar kişisel bir meteoroloji istasyonu almıştım. Gümrükte takıldı ve bende vekaletname istendi. Ürünün fiyatı 125 dolar dihttp://www.amazon.com/g...5_QL70&keywords=acurite vekaletname ile urun elime ulaştı. Fakat ben vekalatnameye sure koymuştum .suresi bugün bitti.benim için zor bir süreç oldu. Simdi su ürünü almak istiyorumhttp://www.amazon.com/g...sc=1&smid=ATVPDKIKX0DER önceki aldığım cihazın bir parçası gibi düşünebilirsiniz. Yani o cihazla haberlesip modem uzerinden internete bağlanan bir cihaz. Teslim suresi 1 ila 4 aymı yazıyor ben mi yanlış anladım. Birde kargo ücreti vergi rakamına etki ediyor mu? Zira urun 78$. Diğerinde çok uğraştım bu yüzden endişelerim var takılır mi diye. Ne dersiniz?
    Bu arada amazon ile yazismalirimda çevirisi ile bana çok yardımcı olan turconj kardeşime çok tesekkur ediyorum. Allah senden razi olsun.

• 5-6 sayfaya baktım tam olarak sorumun cevabını bulamadım. Ben şimdi 75€(85dolar) altında 3 adet farklı ürün alıcağım. Toplamları 151 dolar. Tek tek fiyatları ise hepsi 75 € altında. Benim şimdi hediye paketi yaptırmama gerek var mı? Kargo fiyatı toplu bir şekilde kaç dolar olur? Yani her urun icin 39 dolar odemiyorum degil mi? Vergi oder miyim? Direk evime mi gelir? Sorularımı cevaplandıran arkadaşa teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackerlet -- 22 Şubat 2015; 18:28:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bana yurt disindan telefon gelecek tanidigimla birlikte.Amazonda fiyatlar uygun geldi.Samsung galaxy s5 sizce bu urunler sorun yaratirmi.?cakma filan olabilirmi?

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00L2OGK20/ref=mp_s_a_1_8?qid=1424555761&sr=1-8&pi=SL75&keywords=samsung+galaxy+s5

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00LV09S0G/ref=mp_s_a_1_3?qid=1424555761&sr=1-3&pi=SL75&keywords=samsung+galaxy+s5

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00ISQWBKA/ref=mp_s_a_1_4?qid=1424555761&sr=1-4&pi=SL75&keywords=samsung+galaxy+s5

• Marhabalar Amazon.co.uk den hoparlör almak istiyorum 40 poundluk.

1- Hoparlörün gümrük veya gönderimi ile ilgili bir sorunu olur mu?

2- Dikkat etmem gereken noktalar var mı?

Tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper47

Arkadaslar bana yurt disindan telefon gelecek tanidigimla birlikte.Amazonda fiyatlar uygun geldi.Samsung galaxy s5 sizce bu urunler sorun yaratirmi.?cakma filan olabilirmi?

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00L2OGK20/ref=mp_s_a_1_8?qid=1424555761&sr=1-8&pi=SL75&keywords=samsung+galaxy+s5

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00LV09S0G/ref=mp_s_a_1_3?qid=1424555761&sr=1-3&pi=SL75&keywords=samsung+galaxy+s5

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00ISQWBKA/ref=mp_s_a_1_4?qid=1424555761&sr=1-4&pi=SL75&keywords=samsung+galaxy+s5

Arkadaslar yardim edecek yok mu?

• Merhaba, aşağıdaki alışverişte neden %20 gümrük oranı çok fazla hesaplanıyor. Satıcı Amazon. Tamam fazla para iade edilir deniyor da çekilen miktar çok abartı değil mi yada arada verdiğimiz komisyon vb birşey mi var.

Items: USD 597.95
    Shipping & handling: USD 37.25
    Total before tax: USD 635.20
    Estimated tax to be collected: USD 0.00
    Import Fees Deposit USD 269.49
    Order total: USD 904.69
  • quote:

Arkadaslar bana yurt disindan telefon gelecek tanidigimla birlikte.Amazonda fiyatlar uygun geldi.Samsung galaxy s5 sizce bu urunler sorun yaratirmi.?cakma filan olabilirmi?

Farkedilirse, büyük ihtimalle edilir. Telefon gümrük ten geçmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Bulamadım bir türlü Bu ramler türkiyeye gönderiliyor mu? Bilmem gereken ne var bu ramleri almak için?

http://www.amazon.com/G-SKILL-Ripjaws-F3-12800CL7D-4GBRM-240-Pin-Desktop/dp/B002X59ARY/ref=sr_1_6?s=pc&ie=UTF8&qid=1426171205&sr=1-6&keywords=CL7
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Farkedilirse, büyük ihtimalle edilir. Telefon gümrük ten geçmez.

Tanidigim yaninda getirecek sorun olmazda.Ben telefonun orjinalliginden korkuyorum?Bu telefonlar orjinal mi?Bide sim free-unlocked ne demek bu turkiyede kulanilabilir mi?

• Amazondan spigen tough armor kılıf almak istiyorum sorun olur mu ve ne kadar sürede gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: onat

Merhaba, aşağıdaki alışverişte neden %20 gümrük oranı çok fazla hesaplanıyor. Satıcı Amazon. Tamam fazla para iade edilir deniyor da çekilen miktar çok abartı değil mi yada arada verdiğimiz komisyon vb birşey mi var.

Items: USD 597.95
    Shipping & handling: USD 37.25
    Total before tax: USD 635.20
    Estimated tax to be collected: USD 0.00
    Import Fees Deposit USD 269.49
    Order total: USD 904.69

Soru günceldir.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.