Şimdi Ara

Amazon.com dan Rtx 2070 alacağım VERGİ GÜMRÜK HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon.com dan Rtx 2070 alacağım VERGİ GÜMRÜK HAKKINDA
    Bu ekran kartını almayı düşünüyorum. TL ye çevirince 500 doları 2600 TL yapıyor. Ne kadar vergi öderim? Gümrüğe takılır mı?Gümrükte ne kadar vergi öderim ? Yani bu ekran kartına toplam kaç TL ye sahip olabilirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sepete kadar ekleyip son fiyatı görebilirsin orada. 500$ gözüken fiyat kargo+vergi hariç ücrettir. adres bilgilerini girdikten sonra ödemeden önceki son adımda toplam miktarı görebilirsin.
  • rylai2113 kullanıcısına yanıt
    Peki gümrükte sorun yaşar mıyım ek vergi öder miyim?

• Son sipariş ekranında teslimat adresini girince bu fiyata gümrük vergisi + kargo ücreti eklenecektir. Gümrük vergisini Amazon peşin olarak alır, onun haricinde vergi ödemezsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Peki vergi iadesi alabilir miyim??

• Vergi iadesi almak tamamen şansa bağlıdır. Bu konuda kesin bir şey söyleyemem.

Garanti sıkıntısı olursa ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon'dan Alışveriş 2014
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Amazon Amerika'da elektronik ürünlerde iade ve değişim garantisi 30 gündür. Bu süre dolunca ürünün teknik servisine yönlendirir.

Amazon Almanya'da elektronik ürünlerde iade ve değişim garantisi 2 yıldır. Bu süre içinde bir sorun çıkarsa para iadesi veya değişim yapar. Arızalı ürünü Almanya'ya gönderirken verdiğiniz kargo ücretini de iade eder.

Amazon Almanya daha mantıklı? O zaman yeni sistem alınca Almanya'dan alayım.

Peki Amazon TR'ye falan yönlendirmez değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: unreal_brs

Peki gümrükte sorun yaşar mıyım ek vergi öder miyim?
    hayır tüm vergileri ödemiş olarak sipariş veriyorsun zaten. kartından çekilen paradan başka bir para talep edemezler senden. vergi iadesi almak da tamamiyle şans işi. yani satıcıyı ikna etmene bakıyor durum..

amazon de üzerinde fiyatlar biraz daha yüksektir çünkü ürünler euro üzerinden hesaplanır.

amazon ürünlerinde ilk 15 yada 30 gün içerisinde iade alıyorlar diye biliyorum sıkıntılı ürünlerde. ondan sonraki süreçte RMA ile ürünü servise göndermen gerekiyor. ürünün kargo ücretini de firma karşılıyor.

rog strix 2070 OC modeli kart da satıyorum bilgin olsun. ürün amazon de üzerinden satın alınma. dip not olarak ekleyeyim :)

• MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    2 yıl garanti olması nedeniyle Amazon Almanya daha mantıklıdır. Ancak Amerika'ya kıyasla daha pahalıdır.

Yönlendirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

2 yıl garanti olması nedeniyle Amazon Almanya daha mantıklıdır. Ancak Amerika'ya kıyasla daha pahalıdır.

Yönlendirmez.
    2 yıl garantiyi amazon de mi veriyor ürünlere doğru mu anladım?
    Evet, Amazon Almanya üzerinde satılan tüm elektronik ürünler (Satıcı Amazon.de olmalı) 2 yıl garantilidir. Ancak bu garanti işlemleri sadece ürünün satın alındığı Amazon hesabı üzerinden yapılabilir. Başka birine satarsan ve bu kişide fatura olsa bile garantiden yararlanamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Evet, Amazon Almanya üzerinde satılan tüm elektronik ürünler (Satıcı Amazon.de olmalı) 2 yıl garantilidir. Ancak bu garanti işlemleri sadece ürünün satın alındığı Amazon hesabı üzerinden yapılabilir. Başka birine satarsan ve bu kişide fatura olsa bile garantiden yararlanamaz.
    konu biraz dağıldı gibi ama bu noktaya çok takıldım. bilgini test etme amacı ile sormuyorum sakın yanlış anlama dostum beni ama bu dediğini destekler bir yazı vs tarzda bir şey mevcut mu? amazonde üzerinden satın aldığım ekran kartını garantiye göndermek istiyorum da. nasıl bir yol izlemeliyim bilgi paylaşır mısın?
    Müşteri hizmetleriyle görüşürseniz iade/değişim işlemleriyle ilgili gerekli bilgileri vereceklerdir (Türkçe).

https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us/

• Ürünün sayfasında zaten yazıyor kargo ve gümrük ücreti

529 99 dolarlık rtx 2070 windforce için bu mesela blowerleri alma yarın satarken hem zotac hemde blowerleri diye yüzüne bakan olmaz

$125.11 Shipping & Import Fees Deposit to Turkey

• quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

konu biraz dağıldı gibi ama bu noktaya çok takıldım. bilgini test etme amacı ile sormuyorum sakın yanlış anlama dostum beni ama bu dediğini destekler bir yazı vs tarzda bir şey mevcut mu? amazonde üzerinden satın aldığım ekran kartını garantiye göndermek istiyorum da. nasıl bir yol izlemeliyim bilgi paylaşır mısın?

Alıntıları Göster
    Müşteri hizmetlerine bağlanıp derdinizi anlattıktan sonra size arızalı ürünü göndermeniz için bir adres verecek sizde PTT ye giderek o adrese ürünü göndereceksiniz ürün ellerine geçince sizin adınıza garanti işlemlerini yürütüp arızalı ürünü ilgili servise yönlendirecekler ürünün garanti işlemleri bittikten sonra da ürünü tekrar alıp adresinize kargolayacaklar bu kadar basit. Yani sen nasıl burada direk garanti sağlayıcı firmaya gönderip onlarla birebir muhatap oluyorsan burada o işleri senin adına amazon.de yürütüyor.

Ayrıca gönderirken kargo ücretini kendin karşılayacaksın (1,5 yıl önce PTT ile anakart + işlemci gönderdim aynı pakette 80 TL ödedim) ürün geri gelirken de ücretsiz kargo ile gelecek. Şöyle bir durum da var eğer birebir değişim olursa yani yeni sıfır ürün gönderirlerse çok büyük ihtimal gümrükte ek vergi alırlar istediğin kadar bu ürün garantiden dönüyor, yeni değil diye diret fark etmiyor bu şekilde vergi aldıklarını çok duydum. İyi yönden de bakmak lazım atıyorum 1070 Ti var bozuldu elinde patladı kart gönderiyorsun yurtdışına eğer senin bir kusurun yoksa %99 yenisi ile değişim geliyor altı üstü cebinden vergi olarak 350-360 TL para çıkacak onu verip sıfır kartını alacaksın. Aynı kartın TR garantilisi olsa servise gönder 20 gün sonra sorun kart deyip geri göndersinler tekrar gönder bir 20 gün daha bekle sonra kullanıcı hatası deyip garanti dışı bıraksınlar git tüketici hakem heyetine şikayet et 2-3 ay sonra oradan haber gelsin de hakkını ara razalet üstüne rezalet bunlarla uğraşacağına yurtdışından almak çok çok daha iyi en azından ucuza alıyorsun en ama en kötü ihtimal bozulsa bile verdiğin kargo + yeni ürünün gümrük masrafı ile Türkiye'den aldığın ürüne denk gelir ama sıfır tertemiz kartın olur kafan ağrımaz.

• Blower fanlı kart alma kardeş, aynı fiyata özel soğutmalı vardır,araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Müşteri hizmetlerine bağlanıp derdinizi anlattıktan sonra size arızalı ürünü göndermeniz için bir adres verecek sizde PTT ye giderek o adrese ürünü göndereceksiniz ürün ellerine geçince sizin adınıza garanti işlemlerini yürütüp arızalı ürünü ilgili servise yönlendirecekler ürünün garanti işlemleri bittikten sonra da ürünü tekrar alıp adresinize kargolayacaklar bu kadar basit. Yani sen nasıl burada direk garanti sağlayıcı firmaya gönderip onlarla birebir muhatap oluyorsan burada o işleri senin adına amazon.de yürütüyor.

Ayrıca gönderirken kargo ücretini kendin karşılayacaksın (1,5 yıl önce PTT ile anakart + işlemci gönderdim aynı pakette 80 TL ödedim) ürün geri gelirken de ücretsiz kargo ile gelecek. Şöyle bir durum da var eğer birebir değişim olursa yani yeni sıfır ürün gönderirlerse çok büyük ihtimal gümrükte ek vergi alırlar istediğin kadar bu ürün garantiden dönüyor, yeni değil diye diret fark etmiyor bu şekilde vergi aldıklarını çok duydum. İyi yönden de bakmak lazım atıyorum 1070 Ti var bozuldu elinde patladı kart gönderiyorsun yurtdışına eğer senin bir kusurun yoksa %99 yenisi ile değişim geliyor altı üstü cebinden vergi olarak 350-360 TL para çıkacak onu verip sıfır kartını alacaksın. Aynı kartın TR garantilisi olsa servise gönder 20 gün sonra sorun kart deyip geri göndersinler tekrar gönder bir 20 gün daha bekle sonra kullanıcı hatası deyip garanti dışı bıraksınlar git tüketici hakem heyetine şikayet et 2-3 ay sonra oradan haber gelsin de hakkını ara razalet üstüne rezalet bunlarla uğraşacağına yurtdışından almak çok çok daha iyi en azından ucuza alıyorsun en ama en kötü ihtimal bozulsa bile verdiğin kargo + yeni ürünün gümrük masrafı ile Türkiye'den aldığın ürüne denk gelir ama sıfır tertemiz kartın olur kafan ağrımaz.

Alıntıları Göster
    RMA işleyişini biliyorum hocam yine de bilgilendirme için teşekkür ederim. ben amazon de ürünlere garanti vermiyor sanıyordum onu öğrendiğim iyi oldu. kargo vs vergi işleri kolay defalarca yaptığım durum o konuya fazlasıyla hakim durumdayım teşekkürler :)

• Satıcısı Amazon olmayan ürünlerde de gümrük masrafları peşinen mi alınıyor? Amazon.de alışverişinde satıcısı Amazon olmayan üründe sadece kargo ücreti görünmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 21 Aralık 2018; 0:42:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.