Şimdi Ara

Amazon'dan ses sistemleri alışveriş kulübü , Son Fırsatlar (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.848
Cevap
113
Favori
177.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdogan..

Denon AVRX2400H 7.2 Surround AV-Receiver (HEOS Integration, Dolby Vision Kompatibilität, Dolby Atmos, dtsX, WLAN, Bluetooth, Amazon Music, Spotify Connect, HDMI Eingänge, 7x 150 W) schwarzhttps://www.amazon.de/dp/B072LZMGHZ/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_bXyhDbKPVPNCG

Merhaba

Denon 2400h 338 euroya düştü.

2500 liranın altına geliyor.
    Hocam avr li sistem kuracağım çoğunlukla bilgisayarla oyun oynamak için. Bu ürün ne kadar doğru bir tercih olur tavsiye eder misiniz

Bu ürün ne derece kaliteli aldığım zaman epey beni götürsün istiyorum. Acelesi yok bir süre daha bekleyip daha iyi bir alternatifi varsa onun da indirime girmesini bekleyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence alınır. Bu fiyata sanırım en uygunu bu

• erdogan.. E kullanıcısına yanıt
    sony dn1080 le arasında kaldım hocam
  • dn1080 alırsanız kronik transformatör çınlama sorunuyla mücadelenizde başarılar dilerim... dn1080 alıp iade eden bir arkadaş vardı, o da burada yazmıştı, ondan dinlersiniz maceralarını...

tamam bunlar x2400 ile denk modeller ama denon varken, ne sony'si allah aşkına... biri avr işinin uzmanlarından, diğeri hobi olarak avr üretiyor. o da uzun periodlarla canı isterse 1-2 model üretiyor...

tüketici bilmediği bir sektörden ürün alacağı zaman orada sony de ürün üretiyorsa bir tek sony'yi tanıyor, "ne kadar kötü olabilir ki" diye düşünüp ona yönelebiliyor. oysa ki ne sony eski sony ne de günümüzde birkaç sektör dışında zirve yarışlarında iddiası var...

zaten dn1080 1000 küsür lira daha pahalıya gelmiyor mu? sözüm meclisten dışarı, x2400'ü 2500 liraya almak varken 3600-3700 e dn1080 almak için en kibar ifadeyle enayiler kralı olmak lazım bence...

selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 4 Temmuz 2019; 13:38:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

dn1080 alırsanız kronik transformatör çınlama sorunuyla mücadelenizde başarılar dilerim... dn1080 alıp iade eden bir arkadaş vardı, o da burada yazmıştı, ondan dinlersiniz maceralarını...

tamam bunlar x2400 ile denk modeller ama denon varken, ne sony'si allah aşkına... biri avr işinin uzmanlarından, diğeri hobi olarak avr üretiyor. o da uzun periodlarla canı isterse 1-2 model üretiyor...

tüketici bilmediği bir sektörden ürün alacağı zaman orada sony de ürün üretiyorsa bir tek sony'yi tanıyor, "ne kadar kötü olabilir ki" diye düşünüp ona yönelebiliyor. oysa ki ne sony eski sony ne de günümüzde birkaç sektör dışında zirve yarışlarında iddiası var...

zaten dn1080 1000 küsür lira daha pahalıya gelmiyor mu? sözüm meclisten dışarı, x2400'ü 2500 liraya almak varken 3600-3700 e dn1080 almak için en kibar ifadeyle enayiler kralı olmak lazım bence...

selamlar...
    Hocam öncelikle saygılar

Bu konularda çok yeniyim pek bilgim yok. OLED B7 tvm var. Oyun oynuyorum çoğunlukla ve arada torrentten indirdiğim 4K dolby dtsx filmleri dizileri hard disk e aktararak izliyorum. Heves edip LG SK10Y Dolby Atmos 550W MERIDIAN soundbar aldım ama pek memnun kalmadım. İstediğimi bulamadım en azından. Şimdi soundbarı satıp avr işine girmek istiyorum daha iyi diyorlar. Fırsat bu diyerek Denon 2400 ü totalde 387 euroya sipariş verdim 2500 liraya denk geliyor ortalama. Bundan sonraki aşamada hoparlör ve kablo işi var sanırsam onlara 3-4 bin ayırabilirim. Fakat hangisini nasıl almam gerekiyor daha araştırmadım. Bunun için ilerde sizlerden yardım isteyeceğim.

Bu sistemi kurmak istememdeki amaç dediğim gibi oyun ve film. 1080ti lı kasam var B7 ye bağlayıp ordan oynuyorum birkaç yıldır. Bu avryi de tv ye bağlayıp kasayla beraber oynarım diye düşünüyorum. Ne derece uygun olur açıkçası pek de araştırmadım. Denon 2400 ü sipariş ettim fakat şunun indirime girmesini bekle al diyeceğiz bir şey varsa iptal edip onu da bekleyebilirim acelem yok çünkü.

Bir de öğrenmek istediğim şey bu son model soundbarda bulamadığım keyfi bu kurmayı düşündüğüm şeyde bulabilecek miyim? Soundbarda tizler çok zayıf geliyordu çünkü ve bazı efektlerin sesi boğuktu. Özellikle oyunlarda ve beni çok hayal kırıklığına uğrattı pişman oldum.

• fiyatı arttı. umaraım artmadan almıştırsınız. dn1080 den bence daha iyi.

dn1080 in arayüzü daha basit ve daha kolay. ama malzeme kalitesi denonun daha iyi. ses olayına girmiyorum. kişiden kişiye değişiyor.

ikisinide kullandım. sterioda ben denonu tercih ediyorum.
  • selam hocam,

-soundbar'ın tatmin etmemesi çok normal... o model 3000 küsür lira falanmış galiba, çok yazık olmuş o parayı vermenize... hatta lg, samsung, sony'nin sinema setleri de olsa onlar da tatmin etmezdi muhtemelen... çok basit ürünler bunlar.

-denon 2400 bu fiyata kaçırılmazdı, iyi yapmışsınız. zaten %20 daha vergi gelecek gibi görünüyor, bunlar ucuza son alım fırsatlarıydı.

-madem sesi önemsiyorsunuz hi-fi işine girmeniz de iyi olmuş.

-hoparlör için bu konuyu takip edin, acele etmeyin bence... yine amazon.de'de uygun fiyatlı ürünler oluyor. 3000-4000 tl'ye hazır hoparlör setleri var. (ilk etapta canton, harman, dali vs. in sinema setleri aklıma geliyor) bütçe arttırma imkanı yoksa bunlar sizin işinizi görür diye düşünüyorum.

ya da "ben bu işte ciddiyim, ileride seti geliştiririm" diyorsanız önce bir çift kule hoparlör alın o bütçeyle, sonra zaman içinde center, sub, rear, atmos kurarsınız, adım adım gidersiniz. her geliştirmede de daha mutlu olursunuz.

bu arada amazon'dan bir şey düşmezse tr'de https://www.sesvegoruntusistemleri.com/ a (dikmen'e) bakabilirsiniz, satın almasanız bile en azından tr fiyatları hakkında fikir sahibi olursunuz. canhifi vs. gibi farklı firmalar da var. avr tr'den alınmaz ama hoparlör biraz daha alınabilir gibi...

-2.el hop. de bakabilirsiniz sahibinden'de, temizse alınır bence... hatta burning süresi nedeniyle özellikle 2.el alan bile var.

-uyduruk bir soundbar'la hi-fi sistem kıyaslanmaz, ayıptır, günahtır. birkaç basit ayarla aradığınız tizleri ve temiz/berrak sesi yeni sistemde düzgün hoparlörle "kolayca" bulursunuz hiç merak etmeyin.

-bu arada media player olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama dts, dolby vs. i passthrough ile avr kendi çözmeli, sisteminizi ona göre ayarlamayı sakın unutmayın. yoksa alakasız bir ses alırsınız. tv'ye, pc'ye, media player'a falan decode yaptırmayın yanlışlıkla... oynatımı hangi cihaz yaparsa yapsın ses avr'ye raw olarak gelmeli... bu en temel şey ama bilmem kaç liraya set kurup bunu bile atlayanlar görüyoruz bazen :)

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 4 Temmuz 2019; 14:51:8 >

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Soundbar büyük hayal kırıklığı oldu birazdan satlığa çıkaracağım

Dediğim gibi hocam bu işe yeni gireceğim şu zamanlar major bir para ayıramam bu işe ama 1-2 sene sonra 20k bile bayabilirim. Şimdilik 2 yıl idare edecek bir sistem arıyorum.

Ufak bir araştırma yaptım amazon.de de şu ürün sık sık 350 euro bandına düşüyor https://www.amazon.de/Lautsprechersystem-Surroundsound-Heimkinoklang-Satellitenlautsprechern-Center-Lautsprecher/dp/B003S9VW8E/ref=sr_1_1?fst=as%3Aoff&m=A3JWKAKR8XB7XF&qid=1562241052&refinements=p_6%3AA3JWKAKR8XB7XF%2Cp_89%3AHarman-Kardon&rnid=669059031&s=ce-de&sr=1-1&th=1

camelcamelcamel dan takibe aldım indirim olduğunda bu hoparlör setini alsam uygun olur mu. Şu ürünü takibe al diyeceğiniz bir marka model var mı?

Hocam son paragrafınızı tam olarak anlayamadım. Müzik terimlerine aşina değilim pek :) Elimde OLED B7 tv ve bilgisayar kasası mevcut. Filmlerimi Torrentden indirip hard diske atıp. Hard diski de tv ye usb ile bağlayıp öyle izliyorum. Direk pc den açmıyorum. Direk pc den açınca dolby özelliği açılmıyor bilgisayardayken en azından soundbarda böyle oluyordu. (dolby microsoft uygulamasını da satın alıp indirmeme rağmen)

Oyun oynarken AVR yi direk pc ye mi bağlamalıyım yoksa tv ye mi? pc ye sadece optik kablo ile bağlayabilirim hdmi kablosu ile bağlanmam mümkün değil. HDMİ olmazsa baze sesler de alınamıyor diye biliyorum.

Yani ben yine soundbarda olduğu gibi AVR yi de PC kasasını da TV ye bağlayıp bu şekilde oyun ve film izlemeyi düşünüyordum. Ama filmeleri PC den mi açmalıyım yoksa yine hard diske atıp tvye bağlayıp ordan mı? Biraz basic bilgiler bunlar ama kusura bakmayın hocam yeniyim maalesef

• -hkts 16 iyidir, tr'de de satılıyor. hatta yakınlarda mediamarkt varsa orada demo ürünü olabilir. yani buradaki fiyatları da takip edin... Ama Canton Movie 365 vs. gibi Canton'un muadil ürünleri daha iyi olur diye düşünüyorum... onun dışında dali zensor pico'nun setleri var, polk audio var. bunları takip etmekte fayda var.

-pc'den vlc player'la sesi ham olarak aktarabilirsiniz. başka programlarda da bu özellik mevcuttur.

-ne kullanıyorsanız kullanın film izlerken sesi mutlaka hdmi ile aktaracaksınız, çünkü optik ya da coax dts/dolby "hd" aktarmaz.

-tv sesi hdmi'dan avr'ye iletir. (hdmi arc ile)(hatta soundbar'ı da öyle kullanıyordunuz herhalde??) tv'lerimin dahili oynatıcılarını bugüne kadar hiç kullanmadığımdan dolayı bu konuda tam bilgi sahibi değilim, ama dediğim gibi olması lazım. fakat özet olarak media player almanıza gerek kalmaz olarak görünüyor. kaldı ki pc'yi de devreye sokabilirsiniz.

-oyun oynarken; pc'yi avr'ye bağlayacaksınız, avr de sesi kendine alıp televizyona sadece görüntüyü aktaracak. monitör kullanıyorsanız 2. görüntü çıkışıyla ona da aktarılabilir, sorun olmaz. ya da pc'den sesi optikle de taşıyabilirsiniz. konu pc olunca bağlantı seçenekleri çok...

bu son konular şimdinin konusu değil; hoparlör vs aldıktan sonra kurulum yaparken öğreneceğiniz şeyler... pc/ konsol/mediaplayer ve avr arasında kurulum her türlü yapılır, o kolay iş... bunları şimdiden kafaya takmayın.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 4 Temmuz 2019; 16:11:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin36

herkese selamlar ,
    gümrük muhafaza ekiplerinden aldığım bilgiye göre ;
    internetten verilen siparişlerde !!!
    ab ülkelerinden 18 çin vb ülkelerden geliyor ise %20 gümrük vergisi
    +%18 kdv.
    haricen birde ötv'li eşyalar statüsündeyse +%20 ek vergi eklenecek...

yolcu beraberinde gelen eşya ,
    430eur limit dahilinde vergisiz olarak ülkeye sokulabilir.
    tv radyo vb eşyalar için +bandrol ücreti eklenir...

benzer bilgiler internette de yer almakta. ilk ağızdan ben teyit aldım.
    Önemli olan kısım ;
    yolcu beraberinde kayıtlı eşya ile - internetten verilen siparişleri birbirine karıştırmayalım arkadaşlar...
    Anfi bu gün geldi. Herhangi bir ücret ödemedim.

• quote:

dn1080 alırsanız kronik transformatör çınlama sorunuyla mücadelenizde başarılar dilerim... dn1080 alıp iade eden bir arkadaş vardı, o da burada yazmıştı, ondan dinlersiniz maceralarını...

selamlar...
    Ben de Denon x2400 var ve arkadaşımda da Sony DN1080 var. Sinemada ve özellikle müzikle DN1080 benim 2400den daha iyi. Birçok film ve sahnede kıyaslama yaptık 1080 gerçekten iyi bir avr. Surround başarımı tork da kağıt üzerinde aynı değerlerde iken sesin dinamikliği konusunda daha iyi sonuç elde ettik. Stereo pure modda böyle avr mi olur dedirtti özellikle dsd'de stereo gibi çaldı. Bilmiyorum DN1080 i deneyimleyip de mi yazdınız?
    Denon dediğiniz marka high-end bir marka değil Sony ile denk bir marka ne iyi ne kötü. Anthem gibi bir markadan bahsetmiyoruz market markası hepsi Onkyo, Denon, Sony, Yamaha vs...TR'de Sony Denon'dan daha makul yurtdışında amazonda vs'de Sony daha pahalı mesela.
    Ben Denon'dan memnun muyum evet memnunum bir tek 95 watt yazıp volume'e abanmam dışında bir tık daha güçlü olsa daha iyi olurdu. Onkyoyu aratıyor bu konuda hoparlörleri beslemek noktasında. Daha küçük hoparlörlerde daha iyi sonuç alınabilinir tabi. Fransa'da DN1080'e bağlı Focal evo gibi küçük paketten çıkan demo sistemdeki "X Men Apocalypse" in helikopter sahnesinde sanki helikopter yanımda gibiydi dibim düşmüştü. Kocaman Zensor 7'm ve bilimum hoparlörümle o detayda bir ses elde edemedim. Tabi bunda birçok faktör var. Velhasıl Sony iyi avrdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 4 Temmuz 2019; 23:48:14 >

• 1-Neyse ki bu Dünya'da farklı avrleri deneyimleyebilen tek kişi siz değilsiniz de Dn1080'i ben de deneyebildim... ve hiç de yazdığınız gibi bir performansla karşılaşmadım. Arkadaşınızın hoparlörleri sizinkilerden tamamen farklı bir segmentte olduğu için yaptığınız yorum kesinlikle ve kesinlikle sağlıklı bir yorum değil... Bence o denemenizde odanın akustiğinden, kaynağın sesine kadar daha pek çok etmen de farklıydı ama olsun siz "kronik transformatör sorunlu" dn1080'i çok beğenmişsiniz, yapacak bir şey yok.

2-Denon'un yanında Sony avr markası falan değildir. Bu da benim kişisel düşüncemdir, sizin ya da başka birilerinin çok farklı düşünüyor olmanız benim için hiçbir şey ifade etmiyor. "Amazon'da daha pahalı demek ki daha iyi olabilir" iması ise akşam akşam güldürdü, teşekkür ederim.

3-Bence de Sony avr kötüdür, Sony'den avr falan alınmaz. "Bilen" adam gidip de sony marka avr almaz. Mesela siz de almamışsınız, herhalde siz de bilen adamlardan olmalısınız? Güzel sözleriniz dn1080'e gitse de paranız x2400 e gitmiş, neden acaba??? Bu arada arkadaş da %100 doğru karar vererek 1000 küsür lira daha ucuza x2400 almış. Kendisini tekrar tebrik ederim.

4-Kesinlikle tartışmak, boş boş yazmak istemiyorum, 30 sayfalık makale de yazsanız görüşlerim 1 gram bile değişmez. Size 2-3 cümlelik olumsuz cevaplar veririm, öyle düşünmesem bile sizin yanlış bildiğinizi veya hiç bilmediğinizi iddia ederim, ayıp olur. Yani bu mesajıma detaylı bir cevap için boşuna zahmet etmeyin demek istiyorum. Zaten benimle tartışmak yerine benim yaptığım gibi arkadaşa hazır hoparlör seti önerisinde bulunur ve engin deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok çok daha faydalı bir iş için efor harcamış olursunuz.

5-Audio Pro bt hoparlörler güzelmiş, sizin forumdaki bir mesajınıza denk gelip sözünüze istinaden almıştım. teşekkür ederim, çok memnunum.

Velhasıl Sony avr çöptür.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Temmuz 2019; 0:31:59 >

• quote:

1-Neyse ki bu Dünya'da farklı avrleri deneyimleyebilen tek kişi siz değilsiniz de Dn1080'i ben de deneyebildim... ve hiç de yazdığınız gibi bir performansla karşılaşmadım. Arkadaşınızın hoparlörleri sizinkilerden tamamen farklı bir segmentte olduğu için yaptığınız yorum kesinlikle ve kesinlikle sağlıklı bir yorum değil... Bence o denemenizde odanın akustiğinden, kaynağın sesine kadar daha pek çok etmen de farklıydı ama olsun siz "kronik transformatör sorunlu" dn1080'i çok beğenmişsiniz, yapacak bir şey yok.

2-Denon'un yanında Sony avr markası falan değildir. Bu da benim kişisel düşüncemdir, sizin ya da başka birilerinin çok farklı düşünüyor olmanız benim için hiçbir şey ifade etmiyor. "Amazon'da daha pahalı demek ki daha iyi olabilir" iması ise akşam akşam güldürdü, teşekkür ederim.

3-Bence de Sony avr kötüdür, Sony'den avr falan alınmaz. "Bilen" adam gidip de sony marka avr almaz. Mesela siz de almamışsınız, herhalde siz de bilen adamlardan olmalısınız? Güzel sözleriniz dn1080'e gitse de paranız x2400 e gitmiş, neden acaba??? Bu arada arkadaş da %100 doğru karar vererek 1000 küsür lira daha ucuza x2400 almış. Kendisini tekrar tebrik ederim.

4-Kesinlikle tartışmak, boş boş yazmak istemiyorum, 30 sayfalık makale de yazsanız görüşlerim 1 gram bile değişmez. Size 2-3 cümlelik olumsuz cevaplar veririm, öyle düşünmesem bile sizin yanlış bildiğinizi veya hiç bilmediğinizi iddia ederim, ayıp olur. Yani bu mesajıma detaylı bir cevap için boşuna zahmet etmeyin demek istiyorum. Zaten benimle tartışmak yerine benim yaptığım gibi arkadaşa hazır hoparlör seti önerisinde bulunur ve engin deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok çok daha faydalı bir iş için efor harcamış olursunuz.

5-Audio Pro bt hoparlörler güzelmiş, sizin forumdaki bir mesajınıza denk gelip sözünüze istinaden almıştım. teşekkür ederim, çok memnunum.

Velhasıl Sony avr çöptür.

selamlar.
    Denon'u Sony'den daha iyi olduğu için değil çok daha uygun olduğu için aldım. Ayrıca Denon'u aldığımda Sony'i hiç denememiştim.

Bilen adam Denon alır demek de çok saçma açıkcası. Şimdi Sony alırdım diyebiliyorum.

Her avryi deneyimlemek mümkün mü İstanbul gibi bir yerde bile eş dost almadıkça zor zaten. Onkyo gelmiyor bile Körü körüne bir yerlere bağlanıp avr almak bence bilmeden almanın aynısı ki zaten. Neyse önemi yok.

Her şeyden ötesi hiçbir cümlem tartışma mahiyetli değildi gayet tecrübe ile sabitti anlayana tabi ki.
    Ek olarak hiçbir marka/firma babamın değil ben son kullanıcının yorumlarına, tecrübelere önem veririm sabit fikri bırakınca doğru yola uğraşılır. İki çekik gözlü firma için yukarıda çok da iyi niyetli olmayan şeyleri yazmaya değmez! Neyse ki bu da sizin için hiçbir şey ifade etmiyor.

Keşke audio pro bt hoparlörü de almayıverseymişsiniz iyi olurmuş aslında...

Sağlıcakla...

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Peki peki tamam olur evet hı hı
  • aklın yolu bir tabii, anlaşmamıza sevindim.
  • erdogan.. E kullanıcısına yanıt
    dua edelim de amazon bu şekilde devam etsin :)
  • Şimdilik iyi gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 5 Temmuz 2019; 11:38:32 >
  • Hocam, öncelikle tartışmak değil, farklı bir görüş bildirmek amacım. Sony'yi fena gömmüşsünüz. Çöp hele ağır olmuş, üzerinde emek, mühendislik olan hiç bir ürüne çöp denmesini doğru bulmuyorum.

Farklı marka ve model avr'ler kullandım. Yamaha, Onkyo, Denon. Son 3 yıldır Denon X2400 kullanıyordum. 3-5 aydır da X4400. Hatta Auro 3D özelliğini kullanmak için Amerikadan Emotiva amfi dahi sipariş ettim.

Geçenlerde Earc özellikli bir Sony TV aldım. Ancak Denon eARC destekliyor görünmesine rağmen desteklemedi. Yurtdışı forumları da inceledim, desteklemiyor. eARC özelliği kullanmak istememden dolayı, Sony TV Sony avr ile çalışır mutlaka diyerek Sony 1080'i aldım. Baştaki niyetim Sony'yi bir müddet kullanıp, Denon ileride yeni bir fw çıkarınca Sony'yi satmaktı. Ama Sony kullanmaya başladığım anda inanılmaz etkiledi beni. Muhteşem detaylı, dinamik, torklu çalıyor. Denon yanında çok ama çok flat sesli kalıyor. Kulak zevki herkesin farklı demek en doğrusu sanırım. Ben DN1080'den aşırı memnunum ve samimi söylüyorum Denon ile geçen yıllara yazık olmuş, çok detay kaçırmışım. Denon'u sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 5 Temmuz 2019; 17:59:9 >

• Ben sonyi yattığım odamda kullanmıştım. Standby da yaptığı çınlama beni uyutmuyordu. Kalkıp fişini çekmek sorunda kalıyordum.

Ben o çınlamadan sebeb denonu tavsşye etmiştim.

• yok hocam ya, çöp falan değil elbette... hem kendim denedim, hem de incelemeleri de belli... bu avr hakkında kötü bir yorum yapılmamış. malum arkadaşın çok bilmiş tavrı hoşuma gitmedi, o yüzden öyle cevap verdim. yoksa öyle düşündüğümden değil... ben yine de tercih etmem ama siz memnunsanız güle güle kullanın...

deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Temmuz 2019; 22:58:50 >
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.