Şimdi Ara

AMAZON'DAN TL ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Amazon'dan tam tamına 457.04 dolarlık alışveriş yaptım checkoutda bilmeyerek amazon currency converter'dan bunu dolar yerine tl'ye çevirttittim. Buraya kadar her şey iyi hoş fakat kredi kartı harcamalarımdan bu aldığım tutarın fazlası çekildiğini görünce Amazon'un benden neredeyse 30 dolar fazla aldığını ve hatta bunu hesabıma tl değil de dolar olarak yansıttığını gördüm. Bunun amacı benden yaptığım alışverişi tl olarak kaç lira olduğunu gösterip gösterdiği için işlem parası olarak 30 dolar alması mı? Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Bu 30 doları almanın bir yolu var mı çünkü gerçekten bu hırsızlık.

AMAZON'DAN TL ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!!!AMAZON'DAN TL ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3DD071C94 -- 18 Temmuz 2017; 23:31:54 >

• Bunu her tarafta söylüyoruz zaten? Neden böyle bişey yaptın ?
  • Bu ilk alışverişim ve aldığım şey neredeyse satışa çıktıktan 1 saat sonra tükeniyor araştırma yapacak vakit bulamadım tükenir diye.
  • sipariş kargoya verilmeden iptal et. amazonun kurunu kullanmadan yeniden sipariş et.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Sipariş çoktan geldi dün fark ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memirtuna

Sipariş çoktan geldi dün fark ettim.

o zaman yapabileceğiniz bi şey yok hocam. amazonun iyi niyetine kaldınız.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Zaten live chatden konuştum 2 kere 1.sinde bankanızla konuşun biz 457 dolar çektik dedi. Bankayla konuştuktan sonra banka dekont istedi 2.sindede o dekontu nerden bulabileceğim hakkında konuştum, Amazon'dan dekont istedikten sonra fark ettim sorunun bu currency converterdan olduğunu, dekontu bankaya gösterip yeniden konuşacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon'dan Alışveriş 2014
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • chat yardım etmedi call center'a yönlendirdi yok neymiş efendim biz sizden 488 dolar çekmedik
  • Gümrükten geçerken ekstra sıkıntı oldu mu yoksa hızlıca geldi mi?
  • O ekstra ücret bizim ülkenin vergileri için mi? Amazon kendi hallediyor dedikleri?
  • Bildiğim kadarı ile Amazondan alışveriş yaparken kart türünü TL değilde Dolar olarak işaretlemek lazım.Forumda ki Amazon Ana konusunda görmüştüm.
    Doğru mu bilen beni de bilgilendirsin?
  • istblacken İ kullanıcısına yanıt
    amerikadaki arkadaşın evine söyledim o da ağustos gibi getircek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3DD071C94 -- 19 Temmuz 2017; 19:19:42 >
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    30 dolar amerika vergisi aldı diğeri de converter yüzünden boşu boşuna 30 dolar aldı+ ürünün fiyatı
  • kart türü değil de tl yerine dolar olarak işaretle bunu yapmadığım için 100 liraya yakın para gitti
  • mac'in var 400 dolarlık alışveriş yapıyorsun sana koymaz 20 dolarcık daha.
  • kardeş amaç koyup koymaması değil, benim anlatmak istediğim 30 doların benim iznim ve bilgim olmadan boş yere kesilmesi ve bu konuda insanları uyarmak, ayrıca yine de koyuyo 100 lira az para değil.
  • Ben sorunu anlamadım ki TL üzerinden alışveriş yaptım ben. Olması gereken ücreti ödedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba siz verginin vergisini vermişsiniz hocam. Ya da ben sorunu anlamadım
  • Mysa kullanıcısına yanıt
    tam olarak bu amazon'un salak çeviricisi doları en üst seviyeden tl ye çevirdi ve onu yine dolar yapıp hesaba geçirdi.
  • üstte cevap verdim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.