Şimdi Ara

Amazon’un binlerce ürünü yok ettiği görüntüler, soruşturma çağrısına yol açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya çapında 175 mağazası ve online satış mağazası da bulunan Amazon, büyük bir soruşturma altına alınmak üzere.ITV News Amazon'un her yıl satılmayan ve içlerinde bilgisayar, televizyon, yüz maskesi, dron ve kitapların bulunduğu milyonlarca ürünü yok ettiğini ortaya çıkardı. Amazon İngiltere'de oldukça tepki çekmiş durumda ve milletvekilleri bölge müdürüyle görüşme talep ediyor.

Binlerce ürünün üstünde ''Yok edilecek'' etiketi bulundu

Eski çalışanlardan biri ITV News'e, çalışanların haftada yaklaşık 130,000 ürünü yok ettiğini, atılan ürünlerin yüzde ellisi açılmamış ve hala streç film içindeyken, diğer yarısının da iade ve iyi durumda olduğunu söyledi. Çalışanın verdiği diğer bilgilere göre 130.000 'den fazla atık ürünün sadece 28.000'i bağış olarak işlenmiş. İngiltere Başbakanı Boris Johnson "inanılmaz" olarak nitelendirdiği iddiaları inceleyeceğine söz verdi.

Amazon iddiaları reddediyor

Amazon, ITV ve The Verge'e yaptığı açıklamalarda Birleşik Krallık'taki depolarına imha için ürün gönderimi yaptığını reddetti. Bölgelerin bir geri dönüşüm alanı olduğunu iddia ederken, oldukça az ürün elden çıkarmaya çalıştıklarını aynı zamanda önceliğinin yeniden satışlarını sağlamak olduğunu bildirdi. Satışı sağlanmayan ürünlerin ise hayır kurumlarına bağış yapmak ya da geri dönüşüm için ayrıldığını söyledi.

Kaynak:https://www.itv.com/news/2021-06-21/amazon-destroying-millions-of-items-of-unsold-stock-in-one-of-its-uk-warehouses-every-year-itv-news-investigation-finds

• Yenisi çıktığı için, artık ürünlerin modası geçtiği için ucuza verebilir ama bir daha güncel ürünleri görece pahalı fiyattan satamazlar, herkes güncelden ürün almak yerine geçen seferki indirim zamanını bekler. Aynı sistem pazarlarda da görülür akşam pazarı elde kalan ürünleri gel ucuza veriyorum demez çoğu pazarcı onun yerine çöpe atar, akşam oldu elde kaldı diye ucuza satsa haftaya herkes akşam saatindeki ucuzluğa gelecek adam ucuza satmayınca niye ucuzlatmadın diye ona saracaklar o da uğraşmamak için elde kalan ürünü çöpe atar.

çoğu firmanın yaptığı şey. genelde pazarı kontrol etme amaçlı yapılır. o ürünleri değerlendirmek için ayıracakları kaynak bile gereksiz olarak görülür.
    amazon, yakılan ürünlerin tedarikçileriyle böyle bir anlaşma yapmıştır muhtemelen.
    ülkemizde de durum benzer. philips küçük ev aletleri kısmında önce çalışanlarına ayrıcalık tanıyıp, kalanları imha ediyor diye biliyorum. diğer firmalar da bunun gibi uyguluyordur.
  • Bana gönderin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok saçma. Neden imha etsinler ki tekrar satabilmek varken.

• ataince kullanıcısına yanıt
    Bu tür devasa şirketlerin sermayesi zamana dönüşüyordur heralde belirli bir değerden sonra. Yani demek istediğim evet tekrar satarak da kar edebilirlerdi ama onları yok edip yenilerini satmak zaman ve işgücü anlamında daha yüksek kar marjı anlamına geliyor olabilir. Benim eyyorlamam bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chromer -- 25 Haziran 2021; 19:43:29 >
  • Yenisi çıktığı için, artık ürünlerin modası geçtiği için ucuza verebilir ama bir daha güncel ürünleri görece pahalı fiyattan satamazlar, herkes güncelden ürün almak yerine geçen seferki indirim zamanını bekler. Aynı sistem pazarlarda da görülür akşam pazarı elde kalan ürünleri gel ucuza veriyorum demez çoğu pazarcı onun yerine çöpe atar, akşam oldu elde kaldı diye ucuza satsa haftaya herkes akşam saatindeki ucuzluğa gelecek adam ucuza satmayınca niye ucuzlatmadın diye ona saracaklar o da uğraşmamak için elde kalan ürünü çöpe atar.

• yok etmek yerine beleşe dh üyelerine verselerdi keşke.

• Alım gücü düşük ülkelere bağış yapsalar daha mantıklı bir karar olurdu, hem de reklamlarını yapmış olurlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendi ürünüyse isterse satar isterse imha eder . İngiltere'nin milletvekilinin başka işi mi yok .

• Mrxy81 M kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de olsa biri çıkıp otomobilleri imha etse bizde tepki göstermez miyiz? Milli servet bunlar dolarla alınıyor nihayetinde.

• fhrstw kullanıcısına yanıt
    Milli servet değil özel mal. Ha çöpe gitmesini istemiyorsan ederi neyse verirsin alırsın veya satıcı da bedavaya verebilir. Bilmiyorum valla ne olur ben bu şekilde düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amazon.tr ye yollasaniza abi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu firmanın yaptığı şey. genelde pazarı kontrol etme amaçlı yapılır. o ürünleri değerlendirmek için ayıracakları kaynak bile gereksiz olarak görülür.
    amazon, yakılan ürünlerin tedarikçileriyle böyle bir anlaşma yapmıştır muhtemelen.
    ülkemizde de durum benzer. philips küçük ev aletleri kısmında önce çalışanlarına ayrıcalık tanıyıp, kalanları imha ediyor diye biliyorum. diğer firmalar da bunun gibi uyguluyordur.

• Koy uzerine %50-60 indirim ayni gun gitsin. Yakarken kullandiginiz yakita yazik ??

• Aynısını Bim ve A101 vs yapıyor neden bizim ülkede ses çıkaran yok Çünkü birlik yok bizim gibi ülkeler sadece tüketmek için var ..

• Üretilen herşeyin tamamı ile su kaynaklarını tükettiğini bilsen böyle konuşmazdın :)

• KaplanGiray K kullanıcısına yanıt
    O konu hakkında yorum yapmadım zaten. Gününüzde sistem bu maalesef. Doğru veya yanlışlığına bakmadım ben :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu mallar çinde hindistanda orda burda üretilen mallar olduğu için İngiltere iç ekonomisinde dönmesi gereken para dışarı bu ülkelere akıyor. Şu video inanılmaz bir israfa kanıt.

Halkın uygun fiyatlı bu tarz ürünlere ulaşmasına da engel oluyor.Bazı ürünlerin stoğunun tamamı amazona geçiyor tekel bu kadar malı aldığı için satış fiyatını belirleyen oluyor. Devletin görevi halkının refahını korumak ve monopolleşmeyi engellemektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Haziran 2021; 22:56:7 >
  • Efendim talebiniz onaylandı Amazon UK çıkan bir uçak dolusu ürün istanbul hava limanında sizi beklemektedir.

• Dalette kullanıcısına yanıt
    haber versinler geceden maaş kuyruğundan beter kuyruk olur

• Satılmayan ürünü depolarda yığamaz mecbur elden çıkaracak ya bağış ya imha

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.