Şimdi Ara

Amazon’un binlerce ürünü yok ettiği görüntüler, soruşturma çağrısına yol açtı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmha edeceğine, bağış yapsın, yüksek indirimlerle satsın veya promosyon olarak bir şeyin yanında bedavaya versin. Hem reklamını da yapmış olur hem de israf olmaz. İmha ne demek arkadaş. Yazık emeğe, paraya, dünyanın kaynaklarına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde olsa fakire fukaraya verelim derler bunu demedikleri için fakir fukara yok sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mrxy81

Kendi ürünüyse isterse satar isterse imha eder . İngiltere'nin milletvekilinin başka işi mi yok .

Dostum kimin olursa olsun israf denilen bir şey var. O ürünlerin hepsi dünyanın sınırlı kaynakları ile üretiliyor. Geri dönüşüm oranı yüzde 90 bile olsa yüzde 10luk bi kısım kayıp oluyor. Ki onu geçtim bu ürünler üretilirken geri dönüşümü olmayan bir şey olan enerji de tüketiliyor. Yüzde yüz yenilenebilir enerjiden de üretilmediğine göre Dünya'da boşu boşuna fazladan emisyon oluşmuş oluyor. Kısacası kapitalizm ve tüketim fazlalığı dünyanın şu anki kötü gidişatının sebebidir ve Amazon'un bu yaptığı bu durumu daha iyi yapmamaktadır. O yüzden yani ses ediyoruz.

• zekat böyle birşey herkes zekatını verse iphone mac pc'si olmayan insan kalmaz o kadar yeterli kaynak var aslında.

• Sanıyorum İngilterenin bu konudaki itirazı "bunları niye imha ediyorsunuz fakirlere verin" değil de "bunu niye İskoçya'da yapıyorsunuz gidin üçüncü bir dünya ülkesinde yapın ülkemi çöp tenekesi olarak kullanmayın" diyedir.

• Arızalı,kullanılmış veya stokta kalmış para etmeyecek ürünler imha ediliyor. Kulllanılmış ürünü tekrar mı amazon müşteriye satsın yoksa imha mı etsin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dalette

Aynısını Bim ve A101 vs yapıyor neden bizim ülkede ses çıkaran yok Çünkü birlik yok bizim gibi ülkeler sadece tüketmek için var ..

hayır yapmıyor , sadece gıda ürünlerinde tarihi geçmişler çöpe gidiyor ,

elektronikte falan çöpe atma yok öyle , kutusu acik ürünleri tekrar satıyolar

• İşte basın :)

• monacomen kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fakir fukaraya dağıtın sevaba girin bari.

• Konu sadece bende mi böyle görünüyor , yoksa sitede mi sorun var ?

Amazon’un binlerce ürünü yok ettiği görüntüler, soruşturma çağrısına yol açtı
  • Hani şu her ürüne ayrı kutuya koyup gönderdiklerinde''sorun yok,onlar geri dönüşümden üretilen zararsız kutular'' deyip çevreci olduklarını düşündüğümüz amazon değilmi?

Ama olsun yinede biz ölümüne seviyoruz amazonu..Bir yanlışlarıda olsa,mutlaka bir sebepleri vardır.Ayrıca ülkemizde başka şirketler neler neler yapıyorlardır dimi?

Aynı siyasi görüşlerimiz ,tutkunu olduğumuz spor kulüplerimiz gibi,gönlümüzdekiler hata yapınca mutlaka ''Evet Ama'' lı başlayan savunma cümlelerimiz mutlaka hazırdır.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Paketi açılmamış ürünler neden ihtiyaç sahibi kurumlara hibe edilmez sorun burada,veya sıhhi ürünler hariç kullanılıp iade edilmiş bir ürün yine hayır kurumlarına (elemesi yapıldıkatan sonra) verilebilir.Bunun için özel bir birim kurulunca maliyet olıuyorsa.Kusura bakmasında günde milyonlarca net cire yapan dev bir firma o kadar cıkta maliyete katlansın,sonra çıkıp bunuda reklamlarında kullansın..

• Günaydınnnn... yıllardır lüks diye geçinen firmalar bunu her sezon yapıyor. Neymiş fiyatı düşükten satıp firmanin belli kitle disina cıkmasını engellemek istiyorlarmış.

• Acik depo yapsin imha etcegine ihtiyaci olan alsin gidip :)

• bağış işlemi nasıl işliyor merak ettim !?

• hayal gücüyle mi gönderecek fakir ülkelere. Nakliye maliyeti var.

Ayrıca adamların kendi malı ister yakar ister atar. Dava açılacak ne var ki bunda. Reklam için virallik bir haber gibi duruyor. Dh sever zaten amazon'u ;) Zamanında az refli link atmadılar.

• Arkadaşlar, her ne kadar Amazon'u firma olarak ben ve birçok kişi sevse de, hayatta her durumda olduğu gibi burada da mantık çerçevesinde hareket edilmeli. Firmanın yaptığı bu hareket çok yanlış olmuş. Yorumlarda önerildiği gibi başka ülkelerde satışa çıkarılabilir veya ilgili yerlere ( yardım kuruluşu olabilir, kütüphane olabilir vs.) bağışlanabilirdi. Bu tarz durumları firmaların tekelleşmesine bağlıyorum.

• Bu haberi nasıl okudunuz ? Başlığı açan kişi direkt kod atmış, araya bir kaç kelime sıkıştırmış. Okuyamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A30D8ADAD

Alım gücü düşük ülkelere bağış yapsalar daha mantıklı bir karar olurdu, hem de reklamlarını yapmış olurlardı.

Götürmek yok etmekten pahalı. Aynısını birleşmiş milletler de yaptı silahları geri getirmek bırakmaktan pahalı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.