Şimdi Ara

Amd 2500+ overclock etmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum birsürü konu var ama ben 0'ım bu konuda.
    overclock nasıl edicem,neye göre ne yapıcam hangi yolu izlicem bilmiyorum.

Amd athlon 2500+ işlemcim var.Orjinal fan.MSI KT4AV anakartım var.
    Neyapabilirim bana güvenilir bi yol gösterin işlemcximi overclock edicem bu durumda nereye kadar etmeliyim nereye kadar edersem ne zarar görürüm ve nasıl ederim.

teşekkürler.

• ilk başta forumda arama yap bu konu hakkınta çook topic açıldı.
    sana kolay gelsin
  • Madem cok konu acıldıgını biliyorsun neden arastırmıyorsun ???

Bu da ii ozru kabahatinden Buyuk.... Nese bi bahane bulalım senin için Sey desek"Mouse arama linkine Tıklamıyor fln!!!"

Hayırlı Bayramlar.....
  • bak bununla ilgili çok konu var ama yinede yardım edeyim.
    1.senin anakart kt4av olduğu için biosta max.185 fsb olur.
    2.biostan cpu settings gibi bi yer var ordan fsbyi azar azar arttır(max.185)
    3.voltajı değiştirme
  • anakartın yaramaz
  • HOcam önce kendine bi tane fan almalısın default fanla overclock yapmamalısın. Mesela ben işlemciyi ilk aldığımda orjinal fanı ile 3200+ da kullanıyordum 54 derece civarındaydı ve 1.8 v ile stabil çalışıyordu. Şimdi Thermaltake Silent Tower aldım 40+ ya ve şu an 1.75 v ile stabil 43 derece civarında geziyor. Sana tavsiyem önce kendine uygun bir fan alman: Ama senin anakartın hakkında pek bi bilgim yok arkadaşların dediğine göre 185 fsb ye çıkabiliyormuşssun en fazla bu çok düşük bir değer. Eğer öyle ise boşuna fan alman gerekmez...
  • Teşekkür ederim.
    Şimdi bu çarpan,fsb'yi çarpıyor ve bnuna göre ortaya Mhz çıkıyor anladığım kadarıyla.
    Peki,16x'e kadar var ben bunu 16x te çalıştırmak istesem yani çarpan'ı 16 yapmak istesem olmazmı?
    İyi bi anakart ve fan kesin.Tabi ram'de iyi olmalı heralde.
    madem max 185 fsb,ozaman şöyle bişey yapsam,13 * 185 desem ozaman?
    Bunu yapmam için neye ihtiyacım var?Voltaj vermem gerekirmi bukadar çarpan için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade - intel VS Amd
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onu yapman için öncelikle işlemcinin çarpanı kırık olması lazım çarpanın kırık olduğunu biliyorsan dediğin gibi 13 * 185 yaparsın.Ama çarpan kırık değilse çarpan 11 sabittir yapamazsın yani 185 * 11 yapabilirsin.Çarpanın kırıkta olsa dediğin 185 * 13 olayını yapmak çok zor 185 * 13=2405 mhz yapar bunun için iyi bir soğutma kodu iyi olan bir işlemcin ve çarpanın kırık olması lazım hatta ramlerin de iyi olması lazım.Sen en iyisi fsb ile oyna standat'ı 166 * 11 bunu 170 yap sonra 175 hep 5 er 5 er arttır fsb yi birden arttırma bende buradakilerden okuyorum 5 er 5 er arttırın diyorlar birden yaptın mı kaldıramıyor ve çabuk ısınıyor...eğer 185 i aşmak istiyorsan voltaj arttırman lazım.O biraz sakat iş biraz daha bilgi öğrenmeye çalış arkadaşım.Anakartın iyi olsaydı şimdiki anakartlarda içinde program veya guru gibi özellikleri olan olanaklar var yani bilgisayarının o anki durmunu gösteriyor.voltajlar kaç , işlemci sıcaklığı kaç gibi bende an7 var gurudan takip ediyorum 2 voltajdan sonra sıcaklık 60-70 dereceyi buluyor o yüzden geçmek istemiyorum 2 voltajını malum yakarız makarız işlemciyi.Ama bazı programlar masaüstünden işlemcinin sıcaklığını gösteren bunları kurabilirsin... Buradahttp://www.hardwarelife.com/filedb/pafiledb.php?action=category&id=15 cpu cool diye program var ve onunla işlemci sıcaklığını görebilirsin.Cpu Z-1.24 programı ilede kaç fsb yaptığını falan görebilirsin...Yardımcı olmuşumdur inşallah arkadaşım...

Ben bu kadar bilgiyi çok okuyarak buldum sende öyle yap inanki 3 ayda buradakilere bilgi vermeye başlarsın yavaş yavaş yardımcı olmak istemeyen arkadaşlarında hakları var ama eğer yardım etmeyeceklersede kötüleme gibi cevap vermeseler iyi olacağını düşünüyorum...

• Çok teşekkürler bunlar acaip faydalı oldu :)
  • x2yk tavrının herkese örnek olması dileğiyle..

rethua yalnız senin de biraz anlayışlı olman gerek çünkü ben (ben de kendi çapımda) ve hergün bir sürü insan aynı soruya sabırla cevap yazıp o/cu baştan anlatıyorlar. Bu da bir süre sonra sıkıcı olmaya başlıyor tabii.

Ben de o/cu buradan öğrenenlerdenim. İlk önce bu soruları sormadan önce googledan mesela 'overclock nasıl yapılır' yazıp gelen linkleri okusan bile çok temel, yararlı bilgiler alırsın.

İşlemcinin çarpanının açık olup olmadığını işl kodundan anlarsın. Orada hangi yılın hangi haftasında üretildiği yazar. Ama gerek de yok aslında cpu Z veya benzeri bir programı kur. Biostan çarpanı arttır, windowsta cpu-z programında bak eğer işlemci hızın artmış görünüyorsa çarpanın kırıktır yoksa sadece fsbyi arttırabilirsin. Orijinal değerleri ile de o/c olur işlemci ama daha çok ısınır tabii.
    Bir de o/c için her zaman voltaj vermene gerek kalmayabilir. Benim işelmci mesela default voltajda 200mhzye kadar çıkıyor sorunsuz.

Ama unutma o/cun iki temel kuralı
    1-Değerleri birden arttırma kesinlikle. Yavaş yavaş arttır stabilite sorunu yoksa arttır ya da öyle devam et.
    2-Her aynı model aynı marka işlemci veya kart aynı derece o/c olur diye birşey yok. Tamamen şans işi bir noktadan sonra

Herkese iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fruk -- 15 Kasım 2004, 12:16:53 >

• fruk arkadaşım yazını sonunda
    2-Her aynı model aynı marka işlemci veya kart aynı derece o/c olur diye birşey yok. Tamamen şans işi bir noktadan sonra
    demişsin peki benim anlamadığım aynı üretim bandından çık mış iki işlemci arasında nasıl bir fark olabilir ikiside aynı marka aynı ürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.