Şimdi Ara

AMD 3200 İle O/c Denemesi yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selam o/c ile ilgili pek fazla bilgim yok bundan 3 sene önce bilinçsizce yaptığım o/c denemelerinde
    AMD Duron 1200 işlemcimi yakmışdım.Ozamandan bu zamana o/c denemesi yapmadım.
    Şimdi baya zamandan beri takip etmediğim için baya geride kaldım.
    Şimdi sorucağım bir soru var işlemci aşırı ısınmadığı sürece işlemciyi yakma şansım varmı?
    Ayrıca bu pc şuan beni kışa kadar idare edicek o zaman yeni pc toplıcam..Gelelim pc'nin özelliklerine..

AMD Athlon64 Winchester S939
    Anakart:Gigabyte K8NF-9 NF4 Chipset.Bios uptade f11
    Kingston DDR-400 X2 RAM
    KASA:KASA http://www.eksencomputer.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,52776/category_id,45/option,com_virtuemart/Itemid,55/lang,tr/

Arıca İşlemci fanı stock fan

[img=http://img512.imageshack.us/img512/8936/50845008hz4.th.jpg]

[img=http://img512.imageshack.us/img512/5520/60745441jm0.th.jpg]

[img=http://img527.imageshack.us/img527/5945/76107197fk2.th.jpg]

Yardımlarınız esirgemezseniz sevinirim..Ayrıca donanım bilgim vardır sadece o/c bilgim yoktur.
    ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraytansu -- 2 Temmuz 2007; 13:17:26 >

• hocam elindeki işlemci eğer anakartın müsade ederse 2600 rahat görmelisin...

biosuna gir bi bak kardeş fsb yükseltmene müsade ediyomu?

ediyosa fsb yi yavaşa yavaş yükselt.
    Ht çarpnını 4x e al..
    ramin engellememesi için ramini 333 e çek..
    rame ve işlmeciye tıkandığı yerde voltaj ver..
    ram zamanlamalarında command rateyi 1T de ise 2T ye al...

saygılar...
  • Arkadaşım yorumun için saol deniyeceğim şimdi.Ama merak ettiğim fsb'yi arttırırken sınıra geldiğimi nasıl anlayabilirim
    sınırı aşarsam işlemciye zarar vermiyeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: koraytansu

Arkadaşım yorumun için saol deniyeceğim şimdi.Ama merak ettiğim fsb'yi arttırırken sınıra geldiğimi nasıl anlayabilirim
    sınırı aşarsam işlemciye zarar vermiyeyim

Şimdi kardeş... sınıra geldiğini nasıl anlarsınnnn;;; evet aslında fsb sınırından bahsediyosak fsb anakart ile ilgili bir olay... anakartın gidebileceği bir fsb vardır ondan sonra chipsete voltaj versende bir fsb bile gidemezsin... Yani işlemcin senin 10x300 fsb yi örnek 1,7 volt ile yapabiliyodur stabildirde ama anakartın 270 fsbden fazla gitmez.. Yani fsb anakartla alakalı...
    işlemci yönünde diyosan her zaman için şu uygulama üzerinden git derim; işlemci def voltajı x %15 voltaj. yani işlemcin def voltajı 1,60 ise enfazla 1,84 volt verebilirsin işlemciye. Tabi ram içinde bu olay geçerli. Anakaertının biosu güncel diilse güncelle ve işlemciye ilk etapta voltaj verme bak bi nereye kadar gidiyo tıkandığın noktaya bir kademe üste çek voltajını. Tabi anakartın giderse şanslısın. Oc sadece anakartla bitmiyo, işlemci,anakart,ram,psu,ekran kartı. Ekran kartı demişken pcı-x frekansını 100 Mhz de sabitle...
    Ram 1T olayını unutma 2T ye al. Ht 4x yada duruma yani fsb ye göre 3x yap. Unutma HT çarpanı x fsb =1000 yada 1000 değerine yakın olmalı.

Stabil oc. lar...

• Şimdi forumu'u incelerken sabit konuda clockgen die bir program var.Oprogramla o/c denemesi yapdım.
    Şimdi standart fsb 208 frekans hızıda 2086
    Ben en fazla voltaj vermeden fsb'yi 237'ye frekans hzınıda 2376'ya çıkardım.
    fsb'yi 239 frekans hızıda 2400'e dayanınca pc kitlendi..
    Şimdi anladığım kadarıyla voltaj vermeden yapabildiğim bu.
    Ayrıca bios'a girip biraz göz attım ama baya karışık geldi bana hangi sayıları arrtıracağımı bir türlü bulamadım.
    Bunların hepsini windows'da çalışabilen bir programla halledebilirmiyim.
    Öle olmazsa artık bios'un komple bir resmini çekip göndericem..
    Yardımın içinde ayrıca saol..
    not:ht'yi biosdan 4x'e aldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraytansu -- 2 Temmuz 2007; 20:00:05 >

• Aradaşm saol biraz bios'da uğraşdm ve 2400'e gelemezken şimdi 2500 geldim everest'de kararlılık testinde işlemci 2dk içinde sıcaklığı 50c'ye dayandı..Bu yzüden daha fazla zorlamadım..Şimdi ne tavsiye edersin.Bir fan tedarik edip işlemcimin sınırlarını mı zorlasam acaba
    Şimdi voltaj'ı biosdan nasıl arttırıcam ve ne kadar arttırıcam 2500'de voltaj arttırmadan durabildi ama satbil kalmadı.Ne yapmam lazım fsb daha çıkıyor ama sanırım voltaj'ı arttırmdığım için pc donuyor.. Bios'un resimlerinide koydum arkadaş gelince bir göz atarsan sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraytansu -- 2 Temmuz 2007; 23:17:53 >
  • yürü kim tutar senii...

Daha o bişi diil 2800 lere çıkarsın sıkma canını

bak en alttaki 4. resimde ki bios görüntünde voltaj ayarların mevcut... Orada Cpu Voltage Control ayarı Normal diye ayarlanmış ve allta cpu voltajı sönük halde belirgin. O normali Manuel ayara alıcan ve cpu voltajını 1,45 e çekiceksin. Artı olarak ramine volraj vermen gerekirse DDR voltage kontrolü MAnuel konuma getirip denemeler yaparsın. Ama 2500 bişi diil 2800 lere kadar gitmesi lazım. En azından 2700 MHZ. Bence Stok fanla devam etme derim.. Sıcak yaz günlerinde kavurma yavrucuğu Ama yinede stok fanla devam edeceksen Biosta muhakkak bi fan ayarı vardır onu full ayara al ve fanı full rpm de çalıştır. Unutmadan bence güzel bir temizlik yap kasana ve işlemciyede tazeden thermal sülisyon uygula..

Bak biosun bence güzel oc. menüsü iyi chipsetten tut htye kadar her şeye voltaj veriyo...

• yardımların için saol dün en sonunda 2650'yi gördüm ama pc res'çekti ve pc açılmadı.Bios pilini çıkarttım biraz bekledim ve pc açıldı ama bu seferde windows uçmuşdu.Allah'dan ghost image vardıda 10 dk'ya windows'a kavuşdum şimd bir fan bakıyorum.Ayrıca s939 için 45 ytl sınırlı bir fan tavsie edebilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraytansu -- 3 Temmuz 2007; 14:05:46 >
  • quote:

yardımların için saol dün en sonunda 2650'yi gördüm ama pc res'çekti ve pc açılmadı.Bios pilini çıkarttım biraz bekledim ve pc açıldı ama bu seferde windows uçmuşdu.Allah'dan ghost image vardıda 10 dk'ya windows'a kavuşdum şimd bir fan bakıyorum.Ayrıca s939 için 45 ytl sınırlı bir fan tavsie edebilirmisin?

az daha koy typoon al
  • quote:

Orjinalden alıntı: king_yao

quote:

yardımların için saol dün en sonunda 2650'yi gördüm ama pc res'çekti ve pc açılmadı.Bios pilini çıkarttım biraz bekledim ve pc açıldı ama bu seferde windows uçmuşdu.Allah'dan ghost image vardıda 10 dk'ya windows'a kavuşdum şimd bir fan bakıyorum.Ayrıca s939 için 45 ytl sınırlı bir fan tavsie edebilirmisin?

az daha koy typoon al

İnceleyebilmem için bir model önerebilirmisin.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: king_yao

quote:

az daha koy typoon al

İnceleyebilmem için bir model önerebilirmisin.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=19251
    http://forum.donanimhaber.com/m_15009929/tm.htm
    bn su anda bigtypoon kullanıyorum gayet memnunum kullana arkadaslarda memnun kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

yürü kim tutar senii...

Daha o bişi diil 2800 lere çıkarsın sıkma canını

bak en alttaki 4. resimde ki bios görüntünde voltaj ayarların mevcut... Orada Cpu Voltage Control ayarı Normal diye ayarlanmış ve allta cpu voltajı sönük halde belirgin. O normali Manuel ayara alıcan ve cpu voltajını 1,45 e çekiceksin. Artı olarak ramine volraj vermen gerekirse DDR voltage kontrolü MAnuel konuma getirip denemeler yaparsın.

Arkadaşım ilk önce biosdan voltaj vermeye kalkdığımda nedense drekt +0,800v veriyoR.Buda sanırım 1,45v aşıyor.drekt 0,800v verip fsbyi arttırıyorum ram'e de biraz voltaş verip öle deniyorum ama sistem drekt uçuyor..Windows'dan easytune5 ile o/c denememde fsb'yi arttırıp işlemci voltaj'ını 1,45'e sabitliyorum.2600'ü gördüm ama dayanmadı reset attı ve gene işletim sistemni çöktü acaba voltaj'ı fazla mı veriyorum yada nerde yanlış yapıyorum anlamadım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.