Şimdi Ara

AMD 6000+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben işlemcimi ve anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum.Şu an için ekran kartını değiştirmeyeceğim.Ektan kartım ati hd3870.Şu an ki anakartım gigabyte m55-s3, işlemcim ise amd 4200+ 2.2 ghz.Değiştirmek istememdeki amaç ise oyunlardan gereken performansı alamamam.Ben bu sorunun işlemci ve anakarttan ileri geldiğini düşünmekteyim.Şu anki sahip olduğum işlemci ve anakartımı değiştirmem halinde oyunlarda, fps yada performans artışı görülebilir mi acaba?AMD 6000+ almayı düşünüyorum.Ankart hakkında da bir öneride bulunabilir misiniz?

• hocam FPS de tabiki artış olur ayrıca anakartı değiştirecekseniz phenom 2 leri beklemenizi tavsiye ederim
  • şu anda kullandığın işlemci 2,2 ghz alacağın işlemci az bir oc ile 3,2 olarak çalışır ve farkı gördüğünde sende şaşıracaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RoyalForce

şu anda kullandığın işlemci 2,2 ghz alacağın işlemci az bir oc ile 3,2 olarak çalışır ve farkı gördüğünde sende şaşıracaksın.

Aslında şu gta4 yüzünden karar verdim değiştirmeye.10 ile 25 arası değişiyo fps.Üstelik low ayarlarda.Gerçekten işlemciyi ve anakartı değiştirmem çok farkettir mi?Ekran kartımın çok kötü olmadığını düşünüyorum çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jamaen

quote:

Orjinalden alıntı: RoyalForce

şu anda kullandığın işlemci 2,2 ghz alacağın işlemci az bir oc ile 3,2 olarak çalışır ve farkı gördüğünde sende şaşıracaksın.

Aslında şu gta4 yüzünden karar verdim değiştirmeye.10 ile 25 arası değişiyo fps.Üstelik low ayarlarda.Gerçekten işlemciyi ve anakartı değiştirmem çok farkettir mi?Ekran kartımın çok kötü olmadığını düşünüyorum çünkü.

aslında oyunlarda yük ekran kartına biner ama senin elindeki 4200 3870 e darboğaz yapar.

• Amd 6000+ işlemci kullanıyorum.Aslında bütçem kısıtlı olduğu için almıştım.Ancak gayet memnunum.Bence fiyatına göre çok iyi bir performans veriyor.Muhakkak fps farkı görürsün,oyunlarda intelin 8000 serisisinden geri kalsada e7200 e yakın performans verir(bence).Kendi işlemcimi voltajı arttırmadan 3,4 te stabil çalıştırdım.Voltajsız daha yukarılara çıkamadım.Stok fan kullandığım içinde denemedim.300 mhz artış az gibi gelsede yine de hissedilir biçimde makinam hızlandı.Zaten amd nin bu işlemci serisinin overclock özürlü olduğunu pek çok yerde okumuştum.İyi cpu soğutucu kullanıp voltaj versem bile öyle 3,9-4,0 ları görüceğini zannetmiyorum.Tabi bu kendi düşüncem.
    Anakart için ise kendi kullandığım Gigabyte 790X DS4 tavsiye edebilirim.Gerçi artık eski bir yonga sayılıyor(sb 600 yüzünden) ama bence gayet iyi anakart.Crossfire desteği var ayrıca 125 tdp li amd işlemcilere uyumlu son olarak gigabyte yayınladığı F5 kodlu bios update ile phenom 2 leride çalıştırabiliyor.Fiyatı yaklaşık 110 dolar civarı.

• eski amd sistemim x2 4000 + ati3870 di oyunlarda resmen iğreçti ekrankartına 400 ytl para verip hayal kırıklığına uğramıştım şimdi sistem intel e4500 + 8600gt çok memnunum bu ekran kartını 100ytl aldım ama sistem eski sistemden daha iyi çünkü o paraya o performans (ramlar aynı geil kit 2gb)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.