Şimdi Ara

AMD 6100 acayip ısı artışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bugün PC'ye genel bir temizlik yaptım. Fanlar vs. ile ilgili. İşlemci soğutucum çok tozlandığından çıkartıp temizledim ve termal macunları yeniledim.

Pc özellikleri:

AMD FX6100
    MSI970A G-45
    8gb Ram
    Sapphire 7850 ekran kartı

İşlemciyi overclocklı 3.9 ghz de kullanmaktayım. Anakarttan çarpanları arttırdım ve power saving le ilgili tüm opsiyonları kapadım.

İşlemci soğutucusu olarak çift fanlı Noctua NH-U9B SE kullanıyorum.
    Bilgisayarın ilk açılışında bir sorun yok fakat bir süre kullanımdan sonra sıcaklıklarım aşağıdaki görüntüdeki gibi sapıtmaya başlıyor. Ardından işlemci kendini frenliyor.
    Overclocksuz defaultta da böyle oluyor. Sebebi ne olabilir?

Edit: Bu arada restart sonrası biostan kontrol ettiğimde 40-43 arası değişmekte sıcaklıklar. Anladığım kadarı ile yanlış okumakta değerleri. Bunun bir çözümü varmıdır?
    Edit 2: Eklemeyi unutmuşum. Xilence 700w power supply var kasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lómion -- 7 Aralık 2014; 20:15:19 >

• sorun cekirdek sicakliklarinda gibi gorunuyor biosta sadece islemci sicakligini goreceginiz icin sorun yokmus gibi gozukebilir. Islemciyi soktunuz mu ? islemciyi sokerken yada montaj esnasinda pinlere zarar vermis olabilir misiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMPIN0 veya TMPIN2 sıcaklıkları ile çekirdek sıcaklıkları arasında 10-15 derece fark olabiliyor. Sizde en fazla 40 derece var demekki ya 20-25 derece ya da 50-55 derece ama az mı olmalı çok mu emin değilim.
  • Şimdi söküp pinleri kontrol ettim lüp'le. herhangi bir sorun gözükmüyor.

Termal macunu biraz fazla sürmüşüm sanırım onu düzelttim ve 10 dklık Prime Test'e soktum.

Durum şu an aşağıdaki gibi gözüküyor.

Şimdi AMD Overdrive üzerinden bir test yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lómion

Şimdi söküp pinleri kontrol ettim lüp'le. herhangi bir sorun gözükmüyor.

Termal macunu biraz fazla sürmüşüm sanırım onu düzelttim ve 10 dklık Prime Test'e soktum.

Durum şu an aşağıdaki gibi gözüküyor.

Şimdi AMD Overdrive üzerinden bir test yapacağım.

Ekran alintisina gore sorun cozulmus gibi duruyor. Gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.