Şimdi Ara

RENDER/EDİT İçin Hangi AMD İşlemci ve Hangi Anakart?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba Render için 7700x işlemcili, Galax RTX 4070 TI Super Ekran Kartlı, 64gb (2x32gb) ddr5 Ramli, ?????? Anakartlı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu sistem için Anakart olarak almayı düşündüğüm 2 anakart mevcut. Fakat bu konuda kararsızım. sizin tavsiyeniz nedir? yada bunun haricinde sizin şu anakart olsa daha iyidir diye tavsiye edebileceginiz anakart varmıdır?

1. MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ

2- Asus ROG Strix B650-A Gaming WiFi AMD B650 AM5 DDR5 6400

Çok sevdiğim bilgisayarcı bir arkadaşım B650 yerine B670 Anakartlardan almalısın dedi ve aşagıdaki anakartı tavsiye etti.

Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir acaba? Hangisini tavsiye edersiniz?

"ASUS TUF Gaming X670E-PLUS Anakart AMD X670E AM5 DDR5 6400"

Not: Diğer anakartların linklerini sildim ve başka bir anakart daha ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkoyuncu -- 15 Temmuz 2024; 13:25:14 >

• akakce.com
    Asrock B650E Steel Legend Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-b650e-steel-legend-wi-fi-amd-am5-ddr5-fiyati,191749099.html

Hem ekran kartı hem de ssd'de pcie 5.0 desteği var.

• AMD nin bu serilerinde ram sorunu oldugunu bazı forumlarda okudugum için Gskill ramlerimi yoksa Corsair ramlerimi tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkoyuncu -- 12 Temmuz 2024; 18:46:6 >
  • Anakartın destek listesine bağlı kalın derim. Hynix çipli ramlerin daha iyi olduğunu söyleyenler var.

Temmuzda (net tarih belli değil) yeni çipset anakartlar gelecek. Onları da bekleyebilirsiniz. Sorunları çözülmüş olarak da gelebilir.
  • Atılan asrock anakart baya güzel gibi. B650 tomahawk wifi kullanıyorum. Bir sorunum yok ama msi bios işinde am5te biraz batırdı gibi.

Hardware unboxed kanali son videolarından birinde 56 tane b650 anakart test etti. Orada başarısız olan veya çok sıcak çalışan anakartlari tavsiye etmem. B670'in bir özelliği yokki alasın. Ssd'de pci 5 gereksiz oyuncular icin. Ekran kartinda daha pci ex 5.0 ekran kartı görmedik. Etkisi ne olur bilmiyorum ama yeni çıkacak ekran kartlarının bellek bant genişliğinin baya yuksek olması lazım ki pci ex 4 ile 5 arasında fark olsun. Pci ex 16 3.0 ile 4.0 arasında bile çok az fark var.

Yeni işlemcilerin çıkış tarihini tam bilmiyorum. Bu ay cikacaksa bekleyip yeni işlemcilere yonelirdim.

Render icin yazmissiniz simdi farkettim. Benim bildiğim renderda önemli olan ekran kartı. Diğer parçaların önemi yok. En düşük sureleri o verdiği icin onunla alıyorlar. Size uygun bir b650 alin yeterli.

Alacağınız anakartin uyumluluk listesinde olsun raminiz. Mümkünse 6000 cl30 ram alin. Bunlar genelde hynix a die oluyor. Afh forumdasimda söylemiş ama tekrar güzeldir bilgiyi pekiştirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 13 Temmuz 2024; 12:37:54 >

• Sizin kendi sorduğunuz b 650 çipsetlerde olur .Afh nickli arkadaşın önerdiği asrockta olur kaliteli model hepsi. Oyun veya render için b650 / x670 pek bir şey fark etmez. Yani anakart çipsetinin oraya bir etkisi yok . İndirmde olan x670 ler olabilir ama . Bütçe açısından.

Sizn okuduğunuz ram sorunları expo açıp veya bir kaç ayarı enable yapma ile ilgili onlar büyük ölçüde düzeldi. Marka olarak şu marka hep sıkntılı diye bir şey yok ram markalarında ,diğer arkadaşlarında dediği gibi anakart listesine bağlı kalın. Zaten çoğu uyumlu oluyor marka olarak.

Kaliteli uygun bir B650 çipset fazlası ile iş görecektir.

• Açıklmalarınızın sonucunda B650 Anakart almakta fayda görüyorum. Alacagım anakartın desteklediği/tavsiye ettiği uyumlu ramlere bakacagım.

Tüm yorumlar için çok çok teşekkür ederim.

• Bu arada İşlemci konusundada farklı tavsiyeler gelmeye başladı. Bazı arkadaşlar Amd 7950x yada 7800x3d almamı tavsiye etti.

Ben hemen hemen hiç oyun oynamıyan birisiyim. Genelde internette gezerim ve birde çektiğim videoları Adobe Premiere pro ile

edit/render yaparım. Son sorum bu nedenle Hangi işlemci olacak?

- İşlemci olarak AMD 7700X mi , 7950x mi yoksa 7800X3D mi tavsiye edersiniz? Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkoyuncu -- 15 Temmuz 2024; 13:23:11 >
  • RENDER/EDİT İçin Hangi AMD İşlemci ve Hangi Anakart?

Hardware Unboxed'da Blender testi. 3d işlemciler renderda kötüdür. oyun oynamayan biri 3d işlemci almaz. Şöyle birşeyde var. Hangi program ile render alacaksınız? Eğer render aldığınız program Cuda kullanıyorsa işlemci önemsiz demektir. Cuda falan kullanamıyorsa işlemci önemli olur. Ama işlemciler renderda ekran kartına göre çok yavaş. Tercih etmezseniz gibi. Kullandığınız programın ne istediğine göre bileşen almak en iyisi. Editte 7500f'den daha zayıf işlemcilerle edit yapılabiliyor. Tabiki kullandığınız program güçlü işlemci istiyorsa bilmiyorum. Ben DaVinci Resolve ile biraz edit yaptığımda 7600x ile hiç sorun yaşamadım.

İşlemciyi de renderda kullanacaksanız 7900x veya 750x iyi seçim olur. Veya bu ay sonu 9000 serisi çıkacak onu da bakabilirsiniz. Tercih sizin.

• Yalnız Adobe premier'de öyle büyük farklar yok gibi.
    RENDER/EDİT İçin Hangi AMD İşlemci ve Hangi Anakart?
    Benchmarka bakmayın, İşlemci şu kısımda çok işe yarıyor diyen varsa beni düzeltsin.
  • Edit/Render işleminde Bencmarka bakılırsa 7700x , 7800x3d den azıcıkda olsa daha iyi gibi görünüyor..

7700x le 7900x arasında da öyle çok aman aman bir fark yok gibi.

• Konuyla ilgilenen yardımcı olan tüm forumdaşlara çok Teşekkür ederim. Saygılarımla.

• Usb portlarını dolduracak 3-4 ssd takacaksanız x670e sorun yaşatabiliyor. Render işlemlerinde intel daha iyi olsada malum sorunları var. Oyun oynamayacaksanız x3d olana bakmayın. Kaliteli b650/e işini görür ama tavsiye olarak 800 serisi anakartlarda sorunların düzelip düzelmediğine bakmak lazım. Ayrıca 9000 serisi işlemcilerde iyi verimlilik artışı var ve gayet serin çalışıyor.
    Tuf x670e kullanıyorum. Asus rog forumlarında 90-100 derece gören chipsetlerin bol bol konuları var. Bu sadece Asusa özel değil, diğer markalarda da aynı sorunu yaşayan var. Kimisi 50yi yükte geçmiyor derken kimisi boşta 70 diyor
  • Bende Ryzen 7700x yerine Ryzen 9700x almaya karar verdim. Böylesi daha iyi olacak diye düşünüyorum.

saygılarımla.

• mkoyuncu kullanıcısına yanıt

Fiatlandırma epey yüksek .TR de de aynı şekilde olursa, bence hiç bi esprisi kalmaz Ryzen 7900 fiatı ile kıyaslayın Aynı civarlarda ise ,ryzen 7900 çok daha mantıklı. 12 çekirdek avantajı,stok soğutucu ile satılması,renderde bi kaç tık daha üstünlüğü vs.vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkoyuncu

Bende Ryzen 7700x yerine Ryzen 9700x almaya karar verdim. Böylesi daha iyi olacak diye düşünüyorum.

saygılarımla.

50 usd daha ucuza cok daha az guc tuketen bir islemci almis olursun.50usd ye canavar gibi hava sogutma alinir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.