Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komik gelecek ama açamadığım fana castrol magnatec 10w40 yağ koydum şırıngayla, sağlam olan fandan daha sessiz ve hızlı dönmeye başladı.
  • bybossu kullanıcısına yanıt
    Diğerine de koyup dengeleseydin bari Sağlam dediğin fandan hızlı dönmesi ilginç olmuş gerçekten.
    Benimkine de kesin lazımdır yağ, kaç sene oldu alalı, doğru düzgün temizlemiyorum bile uzun zamandır. Sıcaklıklar iyi diye dokunmuyorum. Aslında garantisi bitmeden önce bozulsaydı iyiydi de o kadar şansımız yokmuş. Bundan sonra bozulursa gene içeri gireriz.

O kadar zaman sonra konuya girmişken boş geçmeyelim. Eskisi gibi akmıyor tabi kart ayar kısıyoruz her yeni oyunda

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı)  05.11 GÜNCEL!!
     AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı)  05.11 GÜNCEL!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 20 Ekim 2015; 11:50:12 >

• Arkadarşlar 15.7.1 driver i deneyen oldu mu? daha önce 14.9 kullaniyordum. Sıcaklık 45 derece civarıydı. şimdi 55 i gördüm. normal gelmedi bana.. teşekkkürler..
  • eskisi kadar olmasa da hala iş görüyo maşallah
  • 15xxx sürüm yüklü bir sıkıntısını görmedim. Sadece tek bir şikayetim var Raptr denen şey. Çok kötü. Alt yapısı video çekmesi her şeyi ile kötü.
  • Powercolor radeon 7870 kullanıyorum, 3 sene önce forumdan yardım alarak kurduğum sistemde , yaklaşık 6-7 aydır bazı yeni oyunlarda ekranda mavi yeşil beyaz noktaların belirdiğini farkettim, öyle ki oyun oynanmayacak halde. Bu süre zarfında bayağı bir araştırma yaptım , çoğu yerde ekran kartını işaret ediyordu sorun. direk buraya yazmadım , teknik yardım kısmında bir konu açtım. Ama buraya da bir yazma gereği duydum, belki aynı sorunla karşılaşan çözümünü bilen vardır. Bu sorun da olmasa ekran kartı 3 yılını devirdi, acaba artık değiştir beni diye mi ağlıyor emin olamadım.Bir bakın isterseniz , ayrıntılı bir başlık açtım sorunum ile ilgili : http://forum.donanimhaber.com/m_112469505/f_//tm.htm#112469505

• Arkadaşlar merhaba. 2 senedir AMD Radeon 7870 XT kullanıyorum.Ancak malesef ekran kartım sanırım bozuldu.Son bir haftadır aniden ekran gitmesi,siyah ekran veya komple kırmızı cizgili ekran seklinde devam eden sorunlar,dün itibariyle anakartın ekran kartı uyarısı vermesiyle (bir uzun üç kesik bip sesi)zirveye ulaştı.Bana suan bir ekran kartı gerekiyor.Sistemim aşağıda yazandır.Sizin tavsiyeleriniz cok onemli.Cok pahalıya kaçmadan ama işimi de görecek şekilde ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sermerhat kullanıcısına yanıt
    270x alın
  • Efsane konu 171. sırada kendimi görünce duygulandım

2.5 yılda bozuldu kart aslında iyi oldu yeni oyunlarda teklemeye başlamıştı.
  • Akşam size Star Wars Battlefront dan bi ultra ayarda ss paylaşayımda keyfiniz yerine gelsin 7850 OC 2GB kartımla
  • HD7850 var bende. 15.12 Crimson yükleyeyim mi?
  • Video yaptım iyi bence

youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=0JPaqrVOi9M&feature=youtu.be
    https://youtu.be/0JPaqrVOi9M
  • 3 seneye yaklaştı, imzamdaki fx 6300 işlemci, Sapphire 7850 2 gb OC, 8 gb RAM ile bir çok oyunu ful ayarda ya da fule yakın ayarda oynadım. Çok memnun kaldım işlemci ve ekran kartından. Fazla oyun oynayan birisi değilim fakat ne zaman yetmez de, işlemci ve gpu değişimine giderim bilmiyorum.
  • Amd yeni driver lariyla beraber ekran kartı fanları yükte bile %30 default çakılı kalıyor buna dikkat edin sanirim ekran da mavileşme oyundan atma çökmeler bundan msi afterbuner la düzeltim bunu haberiniz olsun .!

Fan sesine gelince bende başladi halbuki iyi de bakıyodum bantliyarak ama taktiri ilahi yenisini aliexpress,amazon dan bakarak ala bilirsiniz fan setlerinizin . almadan önce mutlaka saticiyla konuşun ilk siparişim yaniş geldi şuan 2 bekliyorum. fiyatida kargo dahil ortalam 50 tl felan patliyor.!

Tarih tekerürden ibraretir zamaninda overclock omru uzatiyor yok oc bişey yapmiyor diyenler konu birakti . gene konu uzun soluklu 7870-7850 cilere kaldi bu:(

bu arada msi tf 3 macunu değiştirdim çok bişey farketmedi . biraz kaliteli macun kulanmayi plan liyorum.

Bu konu ilk açıldında çok güzel şeyler beni bekliyor demiştim ama ozaman bir oc yapmayin etmeyin kavgasına ban ve konudan uzaklaştırma yemiştim zaman geçti belki hakli belki haksız çıktım. oc yapanlar yeni kartlarina gitti veya halla o şekilde kullaniyolar. fan ilgili sorun galiba birazda benim cocukluk dönemimden ötürü arada afterburner fanlari %100 çekip tekrar default cekmem sesini sevmemden oldu her neyse tabi zamanla kartla uzun sure birlikte olucami anlayinca kart uzerinde araştirma yapma başladım.

Öncellikle 7870 İlk aldımda masa ustu sıcaklı 30 dereceyken suan 35 -39 arası [Oyundan taze cıktımda ısı deyeri yavaş duştunden bazen 40-39 arası kalma suresi uzun sure biliyor ] Oyunlarda +62 -55 arasıyken suan 72 C % 72 Fan la çalışıyorum belki bi fanın gövdesi bozuk ve ses yaptından yeterli hava akımı alamıyorum bakıcaz yeni fan setiyle kasa güzel bir temizlik ve gpu + cpu macun cekilcek bu arada haf 912 yan kapana plexi yaptircam ordaki egsoz fanın durumuna baklıcak.
    Fan Ses yapan veya bozulan arkadaşlara tavsiyem msi tf3 tecrüme konuşuyorum fan seti arka tarafı pek kurcalam musait değil . yabancı video 1 inde gördüm üzere fan içi söküldünde plastik bir parça var çok önemli ve bozulma cok musait zaten söken arkadaş fandan vaz geçmiş anladım kadarıyla. bu yüzden diktir yeni fan seti almaliyiz. fiyatida şuan 50 tl aliexpress te fakat ilk aldım fan seti 6870 modeline ait çıktı için [mavi işiklari vardi çalişsa gene kullanırdım çok huşam gitmişti :)] 2 ci fan seti doğru cıkmıca satıcıyla konuşmamıza rağmen halla bi risk onun için şuan ilan link veya özelde her hangi bir tavsiye veremicem bu konuda.
    10 gün içersinde fanlar gelmiş olur.
    diyer bir konu ise msi tf 3 ölçüsü oem sitelerinde 80mm ken satiş ilan larinda 72 mm geçiyor. arkadaşlar bunun sebebi şudur fanlarin bulundu block mikro metreyle olçtunuz zaman 80mm bi genişliğe sahip bunun nedeni fanlar dönerken dış kaplama block çarpmasın 8mm tolerans vardır. fanların orjinal kendi ölçüsü çapı 72mm dir. aşa da gördüğünüz fan seti msi tf3 7870 fan setidir fakat piyasada çoğu firma bu fan setini kullanıyor veya bu firma kullanıyor ilerde başka bir ekran kartında geçer sorun yaşarsaniz bu resim den yola çıkarak burdaki kodlarla kendi ekran kartı fan setinizi bula bilirsiniz.

diyer bi tavsiyem çıkan yeni crimson edition driver şimdilik kullanmasın arkadaşlar firmlarin kendi sitelerindeki veya bir önceki driver da sabit kalmalı zira hem fan ayarlarini default çekmesi msi afterburner bile olsa tekrar ayar çekmek gereke biliyor hem çökmesi şimdilik bizim için pek stabil değil. windows 10 asus 7870 kulanan arkadaşta bir problem olmadini söyledi fakat halla bazı kişilerde gördüm kadarıyla fanlarin default çalışmasından ötürü sıcaklık artıp oyunda gpu ısınmadın ötürü lekeler oluşup çökmeler olabiliyor karta zarar vere bilir. yazım hatalarim olabilir zira çok uykusuzum iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 9 Ocak 2016; 9:28:33 >

• beni de yaz müsait olunca tamiri nasıl yapılır anlatırım
    çünki 2 yılı dolduğu gibi arıza çıkarsın diye ayarlamışlar kartı adi şirketler.
  • Sapphire 2 gb oc 7850 kullanıyorum. İşlemci ve ekran kartında hiç fazladan oc uygulamadım. Oyunlarda 50-60 dereceye çıkıyor ekran kartı. Ekran kartının fan hızı da % 50-60 arasında, sıcaklıkla orantılı şekilde artıyor. Ekran kartı fan sesi haliyle biraz artıyor. Fakat temizlik sık yapmaya çalışıyorum kasaya. Yoksa çabuk toz kaplanıyor fanlar.
  • Amd işlemcisi kullanıyordum, amd serilerinde malum fan olayı çıldırtmıştı gittim fan aldım sorun düzeldi. Şimdide zannedersem ekrankartının fanında seste sıkıntı var nasıl çözüm bulabilirim değiştirmem mi gerekiyor değiştireceksem fanı nereden bulabilirim bilgisi olan varmıdır. Teşekkür ederim.
    ekran kartı:
    SAPPHIRE HD7850 O.C Edition
  • Galiba 7870 im yandı.. yardımınıza ihtiyacım var.

Asus radeon 7870 directCu II top ekran kartım var.

Anakartım p8z77-v Le Plus.

kasa : cooler master.

power : gx 750 w bronze.

tüm takımı 2 sene önce aldım...

bu bilgisayarda sadece cs go yüklü. başka kullandığım bişey yok. dün aksam cs go oynarken, ekran hata verdi ve bilgisayar dondu, bende reset attım ve bilgisayar tekrar açılmadı.
    bilgisayarın açılış tuşuna basınca ekran böyle yanıp sönüyor

ne bios a giriyor ne başka bişeye.. monitörden de bi ayar yapamıyorum. hdmi ve vga denedim aynı şey oluyor..

bende monitör bozulmuş olabilir diye (her ihtimali deniyorum tabiki) pc yi bilgisayara bağladım.. orada da 'format desteklenmiyor' diye açılmadı..

daha sonra ekran kartını söküp, anakartın dahili ekran kartı özelliğinden, hem vga ile hemde hdmi ile bağlandım ve bilgisayar açıldı.. hemde ne hızla.. gümbür gümbür.. ekran kartı varken bu özellikte ki bilgisayarın açılması 2dakikayı buluyordu. ekran kartı olmayınca 15saniye de açıldı. şok oldum..

neyse uzatmayayım, sizce sorun ekran kartında mı ? yandı - bozuldu mu ?

• Galiba 7870 im yandı.. yardımınıza ihtiyacım var.

Asus radeon 7870 directCu II top ekran kartım var.

Anakartım p8z77-v Le Plus.

kasa : cooler master.

power : gx 750 w bronze.

tüm takımı 2 sene önce aldım...

bu bilgisayarda sadece cs go yüklü. başka kullandığım bişey yok. dün aksam cs go oynarken, ekran hata verdi ve bilgisayar dondu, bende reset attım ve bilgisayar tekrar açılmadı.
    bilgisayarın açılış tuşuna basınca ekran böyle yanıp sönüyor

ne bios a giriyor ne başka bişeye.. monitörden de bi ayar yapamıyorum. hdmi ve vga denedim aynı şey oluyor..

bende monitör bozulmuş olabilir diye (her ihtimali deniyorum tabiki) pc yi bilgisayara bağladım.. orada da 'format desteklenmiyor' diye açılmadı..

daha sonra ekran kartını söküp, anakartın dahili ekran kartı özelliğinden, hem vga ile hemde hdmi ile bağlandım ve bilgisayar açıldı.. hemde ne hızla.. gümbür gümbür.. ekran kartı varken bu özellikte ki bilgisayarın açılması 2dakikayı buluyordu. ekran kartı olmayınca 15saniye de açıldı. şok oldum..

neyse uzatmayayım, sizce sorun ekran kartında mı ? yandı - bozuldu mu ?

• Sorun ekran kartında görünüyor yazdıklarınıza göre. Eğer kartın garanti süresi dolmamışsa (Eğer fatura ve garanti belgesi dutuyorsa kontrol ediniz.), garantiye gönderin. Garanyi belgesinde bakan firmanın ismi yazar. Eğer 2 sene kesin dolmuşsa siz kendiniz biraz kurcalayın ya da bilen birine baktırın. Fan dönüp dönmediğini kontrol edin. Kartın üzerinde bozuk görünen, yanmış kompanent olabilir belki. Bu arada, ekran kartınızın güç besleme kablosunun takılı olduğuna emin olup yeniden deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.