Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şimdi benim kart msi r7850, 3. yılı kartın.
    GTA V çıkınca 60 fpsde oynamak için overclock falan yapıyordum. Afterburnerı indirdiğimde şöyle bir şey farkettim. Kart yanıyor

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı)  05.11 GÜNCEL!!

Şu anda böyle, alta bakarsanız 62 derece BOŞTAYKEN en üst 1050/1450 oc ile %100 fanda sıcaklığı.

Bu şekilde GTA V oynamaya kalkınca 100 dereceyi geçiyor bir süre sonra, genelde 90 derecede kart. Bunu farkettiğim için çıkardım baktım tozlanmış baya fanların olduğu kısmın altı. Ve fanlardan biride dönmüyor. Hatta bunu yazarken 44 derece oldu.
    Çıkarıp termal macun sürmüştüm, sürmeden önce boşta 38-39 gösteriyordu. Sürdükten sonra ilk açışımda 33 gösterdi sonra yavaş yavaş arttı. GTA V açtım ve ilk defa bilgisayar kendini kapattı sanırım ısıdan. Dediğim gibi tek fanda çalışmıyor. Ben buna ne yapayım da beni bu yaz sonuna, en olmadı yaz başlarına kadar düzgün götürsün o zaman değişirim belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börcır -- 29 Nisan 2015; 20:19:07 >

• Börcır kullanıcısına yanıt
    Daha önce 5770 kartımın fanı bozulmuştu 80cm lik bir fanı çerçevesinden ayırıp silikon ile soğutucu üzerine yapıştırmıştım soğutucu plastiğinin fan yuvasınada sığmıştı sizde böyle yapabilirsiniz eliniz yatkınsa.
     AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı)  05.11 GÜNCEL!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 29 Nisan 2015; 20:29:31 >
  • Yapabilirim sanırım

Bir de temizleme videolarında sinek ilacı gibi bir şey sıkıyolar karta o ne bilen var mı alayım eğer varsa en azından tüm tozdan kurtulurum
  • Börcır kullanıcısına yanıt
    Basınçlı hava o tozlar için herhangi bir kimyasal Vs. yok, fazla sert olmayan bir fırça ilede tozları temizleyebilirsiniz boya fırçaları mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 29 Nisan 2015; 20:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu konu üzerinden birkaç kere eklenme talebinde bulundum aradan epey zaman geçti konu da hortlamış yine bulunalım.

Sapphire HD7850 2GB DUAL-X O.C

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iclerde iyice toz olmustu onlari temizledim dis fircasiyla ancak taktim simdi fanlar calismiyor, %100 yaptim hizi calismaya basladi ancak yavas sanirim. Tanidigim tamirci var ona goturecegim yarin o baksin.

Bir fanin calismamasinin nedenide sogutma sisteminden karta baglanan yerde bi tane kucuk kablo cikmis olmasiymis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powercolor 7870 kartım oc'siz boşta 62-63 derece tam yükte (furmark ile) en yüksek 98 dereceyi gördü. Ne yapmam lazım kartın bi gözü toprağa mı bakıyor
  • Sooğutucu parça yerinden oynamıştır veya macun bitmiştir. Fanlar birden hızlanınca soğutucu yerinden oynayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 23 Mayıs 2015; 18:36:39 >
  • RGB 4:4:4 Piksel Biçimi ve diğer ayarlar arasında ne farklılık varoyunda veya masaüstünde bu ayarları yaptığımda ne gibi değişiklikler olur. ?
  • AMDnin son 2-3 guncellemesi ile birlikte tum oyunlarda kenar yumusatma ile ilgili hersey berbatlasmadi mi sizcede.Normal ayarlarda gayet iyi duran oyunlar,simdi en yuksege alsamda fxaa,msaa gibi seyleri hic duzelme yok gibi.Guncellemeler icine etti oyunlarin.
  • 7870 var bende değiştirmeyi düşünüyorum ama bundan 2. el bi tane daha alıp cf yaparsam performans açısından ne kadar etkili olur ? bunu satıp uğraşmak istemiyorum direk bi tane daha alıyım bitsin. 2 kartın birleşimi 7970 ten iyi olurmu ?
  • güncelliğini yitirmiş konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal_Hero

7870 var bende değiştirmeyi düşünüyorum ama bundan 2. el bi tane daha alıp cf yaparsam performans açısından ne kadar etkili olur ? bunu satıp uğraşmak istemiyorum direk bi tane daha alıyım bitsin. 2 kartın birleşimi 7970 ten iyi olurmu ?

Ilk sayfada 7850 cf test konum var.Biraz cabalayip isteginize ulasabilirsiniz.O sonuclara iste ort %10 kadar ekleyin.Malum eski konu birde driver artisi olacaktir.

• bana kalırsa cf yapmayın tek kart kullanın
  • hd7850 ekran kartının hmdi çıkışından 5.1 ses alamıyor muyuz?
  • tigria kullanıcısına yanıt
    7.1 desteği olduğunu biliyorum fakat hiç kullanmadım. s23b550 monitörün stereo hoparlörlerinden, 5.1 kullanmadığım zaman ses alıyorum.
  • hd 7870 mini display 2 destekli

bunu Samsung U28D590D DisplayPort 1.2 ye connecter alıp baglayabilirmiyim

gittik 4k monitör aldik port girişi sonradan aklıma geldi

4k 60 fps için DisplayPort 1.2 desteği var monitörün
  • Arkadaşlar Sapphire HD7850 2gb ekran kartım var ve fanlarından biri zor dönüyor ve sesli çalışıyor dengesi bozuk. Fanı sökebildim ama içini açamadım ve yağlayamadım, garantiside bitmiş. Önerilerinizi bekliyorum. (90 derece+- görüyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybossu

Arkadaşlar Sapphire HD7850 2gb ekran kartım var ve fanlarından biri zor dönüyor ve sesli çalışıyor dengesi bozuk. Fanı sökebildim ama içini açamadım ve yağlayamadım, garantiside bitmiş. Önerilerinizi bekliyorum. (90 derece+- görüyorum)

Fanin orta mekanizma etiketini sokup denedinmi ?

• Evet söktüm fakat mili yağlayabileceğim açıklık bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.