Şimdi Ara

AMD 939 MU INTEL 775 Mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

Multimedya ve çoklu işlemler için kesinlikle intel amd nin lafı bile olamaz(bende amd var çoklu işlemlerde s.çıyor 768 mb bellek olmasına rağmen).Onun için 2. sistemi al diyorum.Fakat ekran kartını orta seviye bir kart yap,X800 GT veya 6600 GT tercih edebilirsin.

Komik bir şey varsa söyle hep beraber gülelim.İntelin çoklu işlemlerde iyi olduğunu kaynanam bile biliyor artık size gülmek lazım

• Hangisinde SSE1-SSE2-SSE3 ve 3D Now özelliği varsa , Hangisi Daha az ısınıyorsa, Hangisi Daha iyi OC/Fiyat Performasına Sahipse Onu Tercih edeceksin. Yani Seçeceğin tüm bu özellikleri sağlıyabilen işlemci ................. Dir.

Bana sorarsan buradaki .,.............. alınana herkes sadece bir işlemcinin adını yazabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasok

Hangisinde SSE1-SSE2-SSE3 ve 3D Now özelliği varsa , Hangisi Daha az ısınıyorsa, Hangisi Daha iyi OC/Fiyat Performasına Sahipse Onu Tercih edeceksin. Yani Seçeceğin tüm bu özellikleri sağlıyabilen işlemci ................. Dir.

Bana sorarsan buradaki .,.............. alınana herkes sadece bir işlemcinin adını yazabilir.

Dediğin olay sadece oyunlar için geçerli.Profosyönel çizim yapılacaksa çoklu işlem gücü ve çoklu program desteği araştırılması lazım.
  • şimdi ark eğri oturup doğru konuşalım. bende para olsa ki yok
    gider pentium d dual core alırdım. birde 945 anakart, ddr2, psi-e ekran kartı koyunca
    dunya para yapıcak.

eski işlemcim celeron d 2,4 tü onu satıp daha ucuza sempron aldım
    daha az ısınması, tüm komut setleri ve 64 bit olması sebebiyle.
    intel en ucuz 64bit celeronu bile 85 usd den veriyor.

ihtiyaçlarına ve maddi durumuna göre ayağını uzatmalısın.

• fiyat/performans=amd
  • amd s939 al.ben kullanıyorum.cok memnunum.ayrıca 1024 ram al
  • Bencede arkadaşım AMD şuanda tek olarak hizmet veriyo intelde yakında toparlar kendini ama sen tercihini

AMD ve 2*512 corsairden yana kullanırsan rahat edersin!!!
  • Ya arkadaşlar bunu yine bir amd-intel savaşına çevirmeden hangisi neden daha iyi yazarsanız daha iyi olur. çünkü bende intel kullanıyorum va şu amd deki overlock denen olayı anlayamadım.Araştırdığımda amd +3000 adındaki işlemci 2200 hız yazıyor, bu overlock sayesinde daha yüksek hızlara çıkıyor deniyor ama ne kadar hızlanıyor ve overlock yapmak işlemciye zarar verip ömründen yemiyor mu?eğer gerçekten almaya değer bir fark varsa amd almak isterim.Bi de fark sadece hızmı, hız arttıkça kalite verimlilik (performans) düşüyor mu? aydınlatırsanız sevinirim.
  • amd al çünkü 3d desteği var.
    amd al çünkü dual ram takarsan yüksek mhz'lerde çok farkediyor.
    amd al çünkü hem ucuz hem performanslı.
    amd al çünkü HER ZAMAN LİDERDİR
  • 1. sistem + 512 ram cok iyi olur senin için
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

Ben olsam 2. sistemi alırdım çunku 1024mb ram war.
    ayrıca oyun oynayacam demişsin ama o ekran kartı ile ister amd olsun ister intel olsun yinede yinede pek bişey bekleme.
    bence ekran kartına biraz daha önem ver.
    tavsiyem 6600gt

baba aynen katılıyorum sana. ayrıca 2. sistemdeki anakart çok süper bişey. yemede yanında yat cinsinden. benim bi arkadaş aldı valla nerdeyse yanında yatacak. ayrıca dual kanal ddr-2 Ram demek=uçmak demek onuda belirtyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagdas27

amd al çünkü 3d desteği var.
    amd al çünkü dual ram takarsan yüksek mhz'lerde çok farkediyor.
    amd al çünkü hem ucuz hem performanslı.
    amd al çünkü HER ZAMAN LİDERDİR

amd al çünkü oyun dışındaki performansı çok düşük (yani oyun dışındaki uygulamalarda resmen sürünüyo)
  • arkadaslar muhtemelen amd yi alcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: db06

Arkadaslar merhaba.Bu foruma ilk mesajim.Fakat biraz tartismali bi mesaj olacak sanirim.Herneyse konuya geceyim.Su anda yeni bi sistem toplamaya karar verdim.Bu sistemlerden AMD Soket 939 ATHLON 3000+ Venice ile p4 630 arasinda tereddutteyim.Genel anlamda oyun+internet+multimedya agirlikli islemler yapiyorum.ilgili konfigurasyonlari asagiya yapiyorum.sizden ricam "hangisi " sorusunun cevabi degil."Neden" sorusunun cevabi olacaktir.
    Bu aradahttp://forum.donanimhaber.com/m_4116582/mpage_1/key_/tm.htm topicini 3 gundur okuyorum.Ama kesin ve net bir tavir goremedim.Bazi arkadaslar galiba sirf fanatiklik olsun veya kullandigi sisteme atifta olsun diye rulez intel,yasasin amd gibilerinden tezahuratlar yapmislar.tavsiyelerinize ikili karsilastirmalara ve goreceli kavramlara dayanarak yon verirseniz daha homojen bi sonuc elde ederim.Birde venice 3000+ hangi intel islemciye denk gelir?Simdiden hepinize yardimlariniz ve ilginiz icin tesekkur ederim.

Sistem 1 :

İşlemci :AMD,Athlon 3000,VENICE,939
    Anakart :EPOX,9NPA3J
    Ram: :Kingston 512 MbDdr
    Hard Disk :Seagate 7200 Rpm 80Gb 8Mb Cache SATA NCQ
    Ekran Karti :Saphire x550 128bit 256mb pci-x16
    Kasa :Aopen H600 B12 300w

Sistem 2 :

İşlemci :Intel,P-4,3.0 Ghz,Lga 775,630,64 Bit
    Anakart :Asus P5LD2
    Ram :Kingston 512 Mb*2 Dual Ddr 2 kit
    Hard Disk :Seagate 7200 Rpm 120 Gb 8Mb Cache SATA NCQ
    Ekran Kartı :Saphire x550 128bit 256mb pci-x16
    Kasa :Aopen H600 B12 300w

kesınlıkle 2. sistem ama ıslemcı bence pentıum D820 alabılıyorsan cok daha ıyı olur
    bırde vga bulabılrsen geforce 6200 almanı onerırım

• bende intelden amd ye geçtim fiyat ve performans olarak acaaaaaayiiiiiiiiiiiiiip memnunum veeee şimdi 64 bit e sıçramayı düşünüyorum...msı ve amd ciyim (sağcıyım, solcuyum gibioldu)
    bu teknolojiyi kovalamaktan yorulup bilgisayar masasının başında geberip gidiceem bigün
  • alla alla, hocanın dediğini yap yaptığını yapma olayına dönmüş bu tavsiye. Sisteminde AMD kullanıyosun kesinlikle intel al diyosun. Bu kadar performans farkımı var bu iki sistem arasında. Bilmediğimiz bi şey varsa açıkla herkes öğrensin dimi?
  • vallaha ya.insanin ruyasina hangi ekran kartini alacagi girermi.sistemi gectim artik ekran kartini bile kovlamaya basladik ha.bazi dukkanlara soruyorum adam gto2 ne diyo ornegin.
  • işte yapılan en büyük hatalardan biride bu...
    BÜTCE YANİ PARANIN NE OLDUĞUNU YAZMAMIŞSIN...
    sen şimdi ddr 2 takiıyorsun asus takiyorsun fiyat hopluyor...
    bu yanlış bence önce bir butce çıkar kendine...
    şunu söyleyebilirim ben amd kullnıyorum ve 939 çipseti gelecek vadeden bir çipset...
    memnunum...çünkü aynı fiyata intel alamam alsam bile düşük olur...
    BU YÜZDEN İŞLEMCİ VE ANA KARTA VERECEĞİN PARAYI KESİNLEŞTİR...
    sonra göreceksin AMD daha ön plana çıkıcak...
    saygılar...
  • butce tam 1000 ytl+- 100 ytl yanliz sunuda belirtiyim yukarida amd sistemde ramler 512*2 olacak hdd de 120 gb olacak.ekran kartida sanirim x800gto olacak gibi :)
  • Amd 939 Ayağı çok olan kazanır Ben intel kullanıyorum bakmayın sala... ma denk geldi almış bulunduk
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.