Şimdi Ara

AMD 939 MU INTEL 775 Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba.Bu foruma ilk mesajim.Fakat biraz tartismali bi mesaj olacak sanirim.Herneyse konuya geceyim.Su anda yeni bi sistem toplamaya karar verdim.Bu sistemlerden AMD Soket 939 ATHLON 3000+ Venice ile p4 630 arasinda tereddutteyim.Genel anlamda oyun+internet+multimedya agirlikli islemler yapiyorum.ilgili konfigurasyonlari asagiya yapiyorum.sizden ricam "hangisi " sorusunun cevabi degil."Neden" sorusunun cevabi olacaktir.
    Bu aradahttp://forum.donanimhaber.com/m_4116582/mpage_1/key_/tm.htm topicini 3 gundur okuyorum.Ama kesin ve net bir tavir goremedim.Bazi arkadaslar galiba sirf fanatiklik olsun veya kullandigi sisteme atifta olsun diye rulez intel,yasasin amd gibilerinden tezahuratlar yapmislar.tavsiyelerinize ikili karsilastirmalara ve goreceli kavramlara dayanarak yon verirseniz daha homojen bi sonuc elde ederim.Birde venice 3000+ hangi intel islemciye denk gelir?Simdiden hepinize yardimlariniz ve ilginiz icin tesekkur ederim.

Sistem 1 :

İşlemci :AMD,Athlon 3000,VENICE,939
    Anakart :EPOX,9NPA3J
    Ram: :Kingston 512*2 MbDdr
    Hard Disk :Seagate 7200 Rpm 120Gb 8Mb Cache SATA NCQ
    Ekran Karti :Saphire x800gto 256bit 256mb pci-x16
    Kasa :Aopen H600 B12 300w

Sistem 2 :

İşlemci :Intel,P-4,3.0 Ghz,Lga 775,630,64 Bit
    Anakart :Asus P5LD2
    Ram :Kingston 512 Mb*2 Dual Ddr 2 kit
    Hard Disk :Seagate 7200 Rpm 120 Gb 8Mb Cache SATA NCQ
    Ekran Kartı :Saphire x800gto 256bit 256mb pci-x16
    Kasa :Aopen H600 B12 300w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi db06 -- 5 Kasım 2005, 2:25:02 >

• Sorularının cevabı bu değil belki ama şunu söyleyeyim
    Ben AMD yi tercih ettim ve mutluyum.
  • peki bu mutluluk hangi karsilastirmanin sonucu meydana geldi.yani amd nin hangi islemcisini hangi konfigurasyonda kullandiniz?
  • Kimsede bu sorulara cevap verecek hal kalmadı
  • Ben olsam 2. sistemi alırdım çunku 1024mb ram war.
    ayrıca oyun oynayacam demişsin ama o ekran kartı ile ister amd olsun ister intel olsun yinede yinede pek bişey bekleme.
    bence ekran kartına biraz daha önem ver.
    tavsiyem 6600gt
  • AMD 3000 venice+Epox 9npaj+1024 dual ram kullanıyorum son derece memnunum.Yani henüz bir yamuğunu görmedim
    Ayrıca bu işlemcinin overclock konusunda ne kadar iyi olduğuda tartışmasız bir konu ama ben sahip olduğum sisteme overclock gerektirecek bir durumlada karşılaşmadım yani işlemcinin şu andaki hızı son derece yeterli ve arkadaşımın sahip olduğu P4 630 işlemcisiyle kıyasladığımda da bariz bir üstünlük göremedim.
    Daha az parayla aynı performansı yakalıyabiliyorsam niçin intel i tercih edeyim ki?
    quote:

Orjinalden alıntı: db06

peki bu mutluluk hangi karsilastirmanin sonucu meydana geldi.yani amd nin hangi islemcisini hangi konfigurasyonda kullandiniz?

• http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=61&model2=64&chart=21

Bellek (amd için) twinmos cl 2.5 ddr400 dual kit olsun.2x512mb.
    Kingston alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Ekim 2005, 2:01:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X4 620 için Anakart
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer oyun önemliyse amd derim.
  • intelin HT ile çoklu işlemlerde avantajı var. buna karşılık ısınıyor ve fazlaca elektrik harcıyo.
    amd ise oyunlarda daha fazla kare veriyo ve matematiksel hesaplamarda daha iyi.
    az enerji ile ısı sorunu olmadan çalışıyo.

her işlemcinin kendine göre avantajları var. ama iş için intel derim ben...
  • intelden amd ye yeni geçmiş biri olarak amd 939
  • bende amd kullanıyorum
    bence sende amd kullan derim pişman olmayacaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

intelin HT ile çoklu işlemlerde avantajı var. buna karşılık ısınıyor ve fazlaca elektrik harcıyo.

+1
    oyunsa amd yi alman daha mantıklı.eğer iş için intel tercih edilecekse de bence sessiz bir işlemci fanı almakta fayda var.
  • bende kararsızım nf4 intel edition islemci p4 630 3.0 düsünüyorum ama diğer tarafta Amd war ne yapacağımı sasırdım ufff
  • klasik olacak ama

kış geliyor , ısınmaya da yardımcı olur diyorsan , intel al

şaka maka sempron 64 2800+ aldım 1600 den 2600'e OC yaptım ve hala buz gibi desem yalan olmaz
    üstelik kendi fanıyla 3000 civarında
    9550'nin de fanını iptal edip eski bir heatsink taktım , şuan sadece CPU ve PSU fanı var ,kafamı dinliyorum ,yazın kasadaki ekstra fanı çalıştırırım 3 fan olur o kadar

sanırım 0.9 venice de aynı böyle serindir
  • quote:

intelin HT ile çoklu işlemlerde avantajı var. buna karşılık ısınıyor ve fazlaca elektrik harcıyo.

ayreten amd'nin fiyat avantajı da var:
  • Azimkar brother işlemci okey de anakart ne kullanıyorsun.
    ben de bu sıralar bi sistem toplıcam. ama bu Amd- Intel olayı iyice sarpa sardı.
    O kadar farklı yorumlar var ki.
  • İNTELDEN SASMA
    quote:

• Multimedya ve çoklu işlemler için kesinlikle intel amd nin lafı bile olamaz(bende amd var çoklu işlemlerde s.çıyor 768 mb bellek olmasına rağmen).Onun için 2. sistemi al diyorum.Fakat ekran kartını orta seviye bir kart yap,X800 GT veya 6600 GT tercih edebilirsin.
  • quote:

Multimedya ve çoklu işlemler için kesinlikle intel amd nin lafı bile olamaz(bende amd var çoklu işlemlerde s.çıyor 768 mb bellek olmasına rağmen).Onun için 2. sistemi al diyorum.Fakat ekran kartını orta seviye bir kart yap,X800 GT veya 6600 GT tercih edebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

Multimedya ve çoklu işlemler için kesinlikle intel amd nin lafı bile olamaz(bende amd var çoklu işlemlerde s.çıyor 768 mb bellek olmasına rağmen).Onun için 2. sistemi al diyorum.Fakat ekran kartını orta seviye bir kart yap,X800 GT veya 6600 GT tercih edebilirsin.

Komik bir şey varsa söyle hep beraber gülelim.İntelin çoklu işlemlerde iyi olduğunu kaynanam bile biliyor artık size gülmek lazım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.