Şimdi Ara

Amd a9 işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen gün kızlarım için bimden;
    Hp 15-RB013NT Amd A9 9420 4gb ram 256 ssd amd radeon5 paylaşımlı ekran kartı leptob aldım 2100tlye.
    Lakin bazı sıkıntılar var. Şöyleki;
    Fan sürekli çalışıyor ( biostan kapattım )
    Nette gezerken alt sayfalara inerken sanki ekran kartı kurulmamış hissiyatı veriyor.
    Hiç bir işlem yapmadığım halde cpu % si baya yüksek. İnternete girerke bile %95 lerde. Ve yavaş. Sekmeleri kapatırken en az 1-2 Saniye sürüyor.
    Birde kimi yerde 4 çekirdek kimi yerde 2 çekirdek olduğu yazıyor.
    Şimdi şöyle bir sorum var.
    Leptobda 2 adet ram slotu varmış. (1*4). Şimdi ben 4 gb daha ram takviyesi yapsam kasma, cpu yüksek çalışması,ve yavaşlaması gibi sıkıntılara faydası olur mu?
    Ve bununla win10 değilde leptoba vin 7 kursam faydası olur mu?
    Teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 4gb ram takviyesi yaparsan tabi daha iyi olur, hızlanır. Laptopu aldığınızda windows kurulu muydu bu şekilde mi kullanıyorsunuz yoksa siz mi windows 10 kurdunuz?
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    Kurulu geldi hocam. Bu şekilde kullanıyorum.
    Acaba win 10 yerine win7 mi kursm

• Kullanacak olan sizsiniz windows 7 kullanmak istiyorsanız size kalmış. Tavsiyem format atın ve doğru driverları kurun. Ram takviyesi yapmaya çalışın 4gb çok yeterli değil artık
    Teşeklür ederim hocam tavsiyen için. En kısa zamanda win10 temin edip format atacam.

Hocam kusura bakma bişey daha soracam;
    Leptobda 4 gb ddr4 -1866 mhz sdram var. Ben buna 4 gb daha ekleme yapmak istiyorum. Fakat nette bir türlü bulamadım. Bulduğumda ddr3 yazıyor.
    Uyumlu 4 gb ram daha nerden bulabilirim.

• ddr4 olduğuna emin misin? 1866 mhz ddr3 lerde var. Volt değerleri de diğer ramin ile aynı olmalı onada dikkat et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    AMD Athlon 3000G APU İşlemci
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Amd a9 işlemci

• Ddr4 2133 mhz ye kadar destekliyormuş.

• Amd a9 işlemci

• dediğin gibi ddr4 2133 mhz den başlar 1866mhz ddr3 orda bir yanlışlık var. cpu-z programıyla ram in modeline bakabilirsin. bu arada işlemci sıkıntı yaşatıyorsa 4gb ram hız konusunda biraz avantaj sağlayacak ancak işlemcinin durumuna çare olmayacak. işlemcin çok kötü, 8 sene önceki orta sınıf işlemcilere denk bu kadar söyleyim. eğer laptoptan memnun değilsen iade edebilirsin sonuçta 2100 tl yi çöpe atmaktansa üzerine biraz daha koyar eli yüzü düzgün bir laptop alabilirsin. bu laptop için masraf yapmana değer mi bilemiyorum.
  • İade konusunda haklısın benimde aklımdan geçti hocam fakat alalı 16 gün oldu ve çocuklar kutusunu atmışlar maalesef.

• Leptobu kızlarım için almıştım. İlk okul 2.sınıfta. Eba ve onların oynayacağı oyunları kaldırır sanırım. Benim oyun kültürüm yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.